Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ezzel
Novatec Disc Light hátsó agy

nem tudom a nova agyak számozásást nem is akarom megjegyezni. de nekem 100 kilóhoz,teljesen jó. egy bajom van vele, nekem kicsit hangosan kerepel.

Tekerni kell, nem gurulni. :) Egyébként sûrû olajat bele és halkabb lesz. Mondjuk ez a hang dolog kb egyenértékû a színnel. :)

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Akkor azért még sem vagy vele teljesen elégedett. Esetleg a B+ cuccokkal van valakinek tapasztalata?

a 712esrol jokat irnak, konnyu, tartos, jo arban van.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Elkészültek a kerekeim:)

BTS XC Elite agyak, DT Revolution küllõk 3 keresztre fûzve, BTS nipli, WTB LaserDisc CC felnik.
Az elsõ 771 gr a hátsó 906 gr felniszalag nélkül.

MPowerPH

MPowerPH

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Akkor azért még sem vagy vele teljesen elégedett. Esetleg a B+ cuccokkal van valakinek tapasztalata?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ezzel

nem tudom a nova agyak számozásást nem is akarom megjegyezni. de nekem 100 kilóhoz,teljesen jó. egy bajom van vele, nekem kicsit hangosan kerepel.

mennyit megy el neked a csapágyazás? ill. mennyibe kerül a 4 csapágy cseréje?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ezzel

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MPowerPH

MPowerPH

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Hátsó kerékagyakat nézegetek, és kicsit tanácstalan vagyok. 90 kilómhoz kellene közepes árfekvésû XC disc. Ezeket néztem ki:
Novatec D712SB
Novatec D812SB
BikePositive Helium
BTS XC Pro

Melyikkel járnék a legjobban? Nekem a B+ a legszimpatikusabb, ellenben azt olvastam, hogy kicsit túlméretes lennék neki. Eddig mindenki azt mondta, hogy Nova D712SB lenne a legideálisabb.
Szerintetek?

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Egy tiagra agy bírni fogja, de be kell állíttatni rendesen mielõtt elkezded használni.

Köszi, akkor maradok a Tiagránál. :)

Más téma:

Az említett felhasználásra (csomagos túra, kátyús utakon és enyhe terepen kb. 120kg össz-terheléssel) milyen felniket javasoltok 622 méretben?

Nem számít a súly, csak az, hogy erõs legyen.
37-es (esetleg 40-es) gumival használnám.

Eddig ezt a három felnit néztem ki:
- Altrix Dirt Jump 622/700c
- WTB DX23 700c
- Ryde Zac Pro Trekking

Nem ragaszkodom a fenti háromhoz, nyitott vagyok egyéb javaslatokra is.

Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

errõl tudnál mesélni Te is, nem? :P

Azért majdnem. :D
Meg én nem vagyok egy egyszerû eset. :P Csak a történeteim felét hoztam nyilvánosságra. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Nehezebb, de jobban tapad, jobban gurul, kényelmesebb és erõsebb. Egy jó ust gumi löttyel kombinálva majdnem atombiztos megoldás.

errõl tudnál mesélni Te is, nem? :P

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Vegul is nem sokkal dragabb, viszont kb. nulla tapasztalatom van UST ugyben.Sulyban jelent valami elonyt? Ebbe kell az a tejszeru lotty?

Nehezebb, de jobban tapad, jobban gurul, kényelmesebb és erõsebb. Egy jó ust gumi löttyel kombinálva majdnem atombiztos megoldás.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
JA, nekem is leendõ meridához kellene, jó lenne egy fehér színû felni. Esetleg a forgalmazónál érdeklõdjek ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Alex XD Lite felniket árulnak itthon, ha igen, akkor kb. mennyibe kerülnek ?

tudtommal nincs igazán forgalmazás
max meridából bontva, vagy ha vki hozott be oem-et, de nem hinném.

Vegul is nem sokkal dragabb, viszont kb. nulla tapasztalatom van UST ugyben.Sulyban jelent valami elonyt? Ebbe kell az a tejszeru lotty?

súlyban kb semmit, sõt akár nehezebb is lehet, elõnye terepen (egy 140 fulllit terep hasznûlatra gondolnék) tapadásban mutakozik meg. De olvasgass bele az tubeless/ust topikba.
igazi ust-be nem kell feltétlen a lötty, de azért szurt defekt ellen célszerû
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Alex XD Lite felniket árulnak itthon, ha igen, akkor kb. mennyibe kerülnek ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi de az itt említett agynak 135mm-es a villasaru távolsága nekem meg 130-as kell.

Egy tiagra agy bírni fogja, de be kell állíttatni rendesen mielõtt elkezded használni.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Kona Sutra

ami egy ilyen ultra világjáró bringára gyárilag felkerül, az jó eséllyel meg is felel a feladatnak

vagy nézd meg mivel szerelnek egy koga-myata túra bringát (azt mondják azok a legjobbak)

de az egyik bikemagban is volt egy világkörüli úton lévõ fickó egy sima montival, és azt mondta, hogy dh felnikkel és amúgy deore felszereltésggel megy

Köszi de az itt említett agynak 135mm-es a villasaru távolsága nekem meg 130-as kell.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Okés, köszi!

Még egy kérdés: 7075-ös aluminium tengely mennyire erõs? Csomagos túrán kátyús utakon felejtõs?

Kona Sutra

ami egy ilyen ultra világjáró bringára gyárilag felkerül, az jó eséllyel meg is felel a feladatnak

vagy nézd meg mivel szerelnek egy koga-myata túra bringát (azt mondják azok a legjobbak)

de az egyik bikemagban is volt egy világkörüli úton lévõ fickó egy sima montival, és azt mondta, hogy dh felnikkel és amúgy deore felszereltésggel megy

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

értelme UST külsõvel van (nam tl ready és tsai) de lehet használni belsõssel is (kivehetõ a szelep)
"gyors" javítás legegyszerûbben belsõ, aztán otthon lehet ragasztgatni

hát úgy azért nem hinném.

Okés, köszi!

Még egy kérdés: 7075-ös aluminium tengely mennyire erõs? Csomagos túrán kátyús utakon felejtõs?

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

ezekbõl én az elsõt, csak ekkora fulliba már bõven inkább ust-t, szal 819 felnikkel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az UST felnihez van valamilyen megkötés, köpeny ügyben ? Defekt esetén a köpeny javítása hogy oldható meg ?

értelme UST külsõvel van (nam tl ready és tsai) de lehet használni belsõssel is (kivehetõ a szelep)
"gyors" javítás legegyszerûbben belsõ, aztán otthon lehet ragasztgatni

Rendben, köszi szépen a választ!
Ez jelentheti azt is, hogy a tiagra agyak kibírnak karbantartás nélkül akár 12000km-t is?

hát úgy azért nem hinném.