Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat csunya lenne, hogy egy draga vazban egy draga kerek csalen allna :) ugy latszik hibas kovetkeztetes volt reszemrol, hogy akik ezzel foglalkoznak napi szinten, rendelkeznek olyan eszkozokkel, hogy ez megvalosithato legyen. akarhonnan is kozelitem meg a dolgot, vagy az eszkozok hianya, vagy a szaktudas hianya - koklerseg, es csak megerosit abban, hogy jobb ha magam csinalok mindent.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

az allvanyt nem erre talaltak ki, hogy ne kelljen ilyenekkel kinlodni? vagy pl veszek egy gyarilag fuzott kereket, az nem is lesz kozepen ebben a vazban?

ööö, elméletileg de, de a mellékelt ábra mutatja, hogy nekik vagy nincs olyan, vagy nem tudják használni...
A vázba próbálva viszont tuti.
Gyári kerék egy hibátlan vázban jó kell, legyen.
Egyébként az elmélete egyszerû lenne, a két papucstól a felni síkja egyenlõ távolságra legyen, ennyi, de a gyakorlat nem egyenlõ az elmélettel.
Szerintem.

You can never have "enough" bikes.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

az allvanyt nem erre talaltak ki, hogy ne kelljen ilyenekkel kinlodni? vagy pl veszek egy gyarilag fuzott kereket, az nem is lesz kozepen ebben a vazban?

vlszínû középen lesz a gyári kerék,de nem feltétlen. van minimális esély arra,h mégsem. az elõttem szóló jól mondta. jobb,ha vázhoz van fûzve a kerék.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

magam szoktam a kisebb centirozast megcsinalni a vazban, de a felni serulese miatt nem sikerult olyanra, mint szerettem volna, es a vegen zavart, hogy a kullofeszessegek is osszevissza vannak mar. ezert vittem el szakemberhez, hogy pontosan kozepen legyen, es kb egyenletesen huzza vegig a kulloket (persze a seruleshez kepest) - ugy vittem oda a kereket, hogy ezt elmondtam, illetve lefujkaltam az osszes kulloanyat, es egyenletesen lazan hagytam az osszes kullot, hogy inkabb huzza ra o, mert megis csak jobban latja az allvanyban, hogy mit csinal. nem igazan jott ossze nekik :)

amugy az ilyen dolgokert nem adom mar ki a kezeim kozul a bringat, lehet beszerzek majd egy centirallvanyt is, aztan a panelban a konyhaasztalon megcsinalom. epp azon gondolkodom, hogy epitek egy kereket, de ilyen tapasztalatokkal lehet inkabb egy gyari lesz belole, mert egy 20-30e ftos felnit nem bizhat az ember ilyenekre...

Ilyen esetben egy szakember (en is így szoktam:)) kerne a vazat is, es abba, ha kell,tobbszor beprobalva lehet középre huzni a felnit.

You can never have "enough" bikes.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
magam szoktam a kisebb centirozast megcsinalni a vazban, de a felni serulese miatt nem sikerult olyanra, mint szerettem volna, es a vegen zavart, hogy a kullofeszessegek is osszevissza vannak mar. ezert vittem el szakemberhez, hogy pontosan kozepen legyen, es kb egyenletesen huzza vegig a kulloket (persze a seruleshez kepest) - ugy vittem oda a kereket, hogy ezt elmondtam, illetve lefujkaltam az osszes kulloanyat, es egyenletesen lazan hagytam az osszes kullot, hogy inkabb huzza ra o, mert megis csak jobban latja az allvanyban, hogy mit csinal. nem igazan jott ossze nekik :)

amugy az ilyen dolgokert nem adom mar ki a kezeim kozul a bringat, lehet beszerzek majd egy centirallvanyt is, aztan a panelban a konyhaasztalon megcsinalom. epp azon gondolkodom, hogy epitek egy kereket, de ilyen tapasztalatokkal lehet inkabb egy gyari lesz belole, mert egy 20-30e ftos felnit nem bizhat az ember ilyenekre...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

meg sose lattam kozelrol centirallvanyt... egy allvannyal hogyan lehet egy hatso kereket vagy fel cmel felrecentirozni a kozepponttol? vagy esetleg letezhet olyan vaz, amiben nem kozepen fut a kerek (furcsallanam)?? azert kerdem ezeket, meg mielott hulyet csinalok magambol a bringaboltban :)

Tartalékbicajban a V-fékes hátsókeréken volt felnicserém, egy 3-4 mm-rel kicsit félrefûzte ismerõs anno. 2.25-ös gumi erõsebb terhelésnél beleért az elsõ váltó kanalába. Kb. 10 perc alatt arrébb "centríroztam" egy sima küllõhúzóval, nem egy nagy ügy. Nekem a fûzés és párszáz km használat miatt amúgy is lazább volt már a fûzés, így szinte csak húznom kellett az egyik oldalni küllõkön, de szoros fûzésnél természetesen engedni kell a másik oldali küllõkön. Kezdésképp elég egy negyed fordulattal engedni azon oldali küllõkön, amerre "húz" a kerék, a másik oldali küllõkön meg húzni egy negyed fordulatot. Már ez 0,5-0,6mm-t korrigálhat.
(Légyszi, gyakorlottabb fórumtársak javítsanak ki, ha hülyeséget írok!:-))

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meg sose lattam kozelrol centirallvanyt... egy allvannyal hogyan lehet egy hatso kereket vagy fel cmel felrecentirozni a kozepponttol? vagy esetleg letezhet olyan vaz, amiben nem kozepen fut a kerek (furcsallanam)?? azert kerdem ezeket, meg mielott hulyet csinalok magambol a bringaboltban :)

MPowerPH

MPowerPH

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Még valamit elfelejtettem. A 712, vagy a 712 light? Árban a light még olcsóbb is, amit nem tudok hova tenni. Elvileg ugye annak kellene drágábbnak lennie. Mondjuk így logikusan az éri meg. Csapágyak ezeknél úgyis ugyan olyanok, ha tehetem akkor egyébként is cserélni fogom õket full kerámiára.

MPowerPH

MPowerPH

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Akkor a 712-es lesz belõle. Mások is a Novatec -et javasolták, ár/teljesítmény terén azt mondják a legjobb. Én B+ párti voltam, arról meg mindenki lebeszélt. Talán nem is véletlenül. Ha lenen BTS XC Elite fekete színben, akkor az lett volna. Köszönöm a segítséget.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen sulydifferencia van az alu es az acel kazettatest kozott? hope alapjan 68g.

merevseg tekinteteben az aero kullos kerekek hogy viszonyulnak a tobbihez? sapim pl minden szempontbol sokkal magasabb erteket ad meg ra (elettartam, csavarodas, etc), ugy hogy joval konnyebb.

ezek a tajvani cnspokesszal vannak tapasztalatok? kb harmadannyiba kerulnek naluk az aerokullok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezzel
Novatec Disc Light hátsó agy

nem tudom a nova agyak számozásást nem is akarom megjegyezni. de nekem 100 kilóhoz,teljesen jó. egy bajom van vele, nekem kicsit hangosan kerepel.

Tekerni kell, nem gurulni. :) Egyébként sûrû olajat bele és halkabb lesz. Mondjuk ez a hang dolog kb egyenértékû a színnel. :)

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor azért még sem vagy vele teljesen elégedett. Esetleg a B+ cuccokkal van valakinek tapasztalata?

a 712esrol jokat irnak, konnyu, tartos, jo arban van.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Elkészültek a kerekeim:)

BTS XC Elite agyak, DT Revolution küllõk 3 keresztre fûzve, BTS nipli, WTB LaserDisc CC felnik.
Az elsõ 771 gr a hátsó 906 gr felniszalag nélkül.

MPowerPH

MPowerPH

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Akkor azért még sem vagy vele teljesen elégedett. Esetleg a B+ cuccokkal van valakinek tapasztalata?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezzel

nem tudom a nova agyak számozásást nem is akarom megjegyezni. de nekem 100 kilóhoz,teljesen jó. egy bajom van vele, nekem kicsit hangosan kerepel.

mennyit megy el neked a csapágyazás? ill. mennyibe kerül a 4 csapágy cseréje?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
ezzel

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MPowerPH

MPowerPH

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Hátsó kerékagyakat nézegetek, és kicsit tanácstalan vagyok. 90 kilómhoz kellene közepes árfekvésû XC disc. Ezeket néztem ki:
Novatec D712SB
Novatec D812SB
BikePositive Helium
BTS XC Pro

Melyikkel járnék a legjobban? Nekem a B+ a legszimpatikusabb, ellenben azt olvastam, hogy kicsit túlméretes lennék neki. Eddig mindenki azt mondta, hogy Nova D712SB lenne a legideálisabb.
Szerintetek?

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Egy tiagra agy bírni fogja, de be kell állíttatni rendesen mielõtt elkezded használni.

Köszi, akkor maradok a Tiagránál. :)

Más téma:

Az említett felhasználásra (csomagos túra, kátyús utakon és enyhe terepen kb. 120kg össz-terheléssel) milyen felniket javasoltok 622 méretben?

Nem számít a súly, csak az, hogy erõs legyen.
37-es (esetleg 40-es) gumival használnám.

Eddig ezt a három felnit néztem ki:
- Altrix Dirt Jump 622/700c
- WTB DX23 700c
- Ryde Zac Pro Trekking

Nem ragaszkodom a fenti háromhoz, nyitott vagyok egyéb javaslatokra is.

Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

errõl tudnál mesélni Te is, nem? :P

Azért majdnem. :D
Meg én nem vagyok egy egyszerû eset. :P Csak a történeteim felét hoztam nyilvánosságra. :)

A sebesség mindent megold.