Jelentkezz be Regisztrálj
Canyon
Írta 2019. április 08. - 10:21
Shimanobol meg kell varni a 12es szeriat.
Írta 2019. április 08. - 10:03
Ár-érték arányában messze a legjobb most: https://www.bike-dis...msen-set-641450
A friss, 05/0219-es Bike-ban fékteszteken nagyon szépen szerepelt. Csak példaképp: Deore, Deore SLX és Deore XT sehol sincs ehhez képest. És még az XT-nél is könnyebb (ha ez számít).
Az új, méregdrága SRAM G2 Ultimate-et is tesztelték (4-dugattyús), hát inkább nem írok semmit... Viszont a két Trickstuff az nagyon ott van a szeren! (Offtopic, tudom, de a Piccola spéci, C41-es verziója viszont uhh, nagyon komoly!)
Írta 2019. április 08. - 09:45
Az alap karbon 2700€-ért teljesen rendben van, a hegesztési varratok nélkül jobban néz ki kb ennyi a különbség. Nekem a jobbik AL jó lenne, a fék meg mindegyiken cserés...
Igen, szerintem is a jobbik alu az ár/érték bajnok a kategóriában, ezért is nem értettem, hogy miért ennyire mellőzött. Valamint, hogy miért teljesen más a vázkialakítás a karbonhoz képest?
A 700 eurónyi plusz a karbon vázért cserébe nem hangzik rosszul, sőt, ugyanakkor mégis kicsit indokolatlanul sok annak fényében, hogy érdemben mit is ad hozzá az élményhez? Oké, a középrész valószínűleg érezhetően merevebb, de más most nem jut eszembe, amit előnyként sorolhatnék.
Az occam-ból am vagy tr? Írnál pár sort a tapasztalatokról?
A canyon fékjeit meg nem értem, illetve az ár szempontjából igen, de egyébként...?
Ha már fék, neuron szerű bringára milyen féket ajánlotok most, mit érdemes venni? Egyre többen jönnek elő a négydugattyús megoldásokkal is, illetve pl a magurának van ilyen hibrid megoldása, hogy elől négy de hátul kétdugattyús.
Látva a 8000-es xt vesszőfutását, nem nagyon van bizodalmam az új shimano fékekben (vagy a többi típus nem érintett?), ugyanakkor más gyártótól melyik típussal lehet nyugodtan és megbízhatóan megállni manapság?
Írta 2019. április 07. - 22:53
Az alap karbon 2700€-ért teljesen rendben van, a hegesztési varratok nélkül jobban néz ki kb ennyi a különbség. Nekem a jobbik AL jó lenne, a fék meg mindegyiken cserés...
Írta 2019. április 07. - 20:37
arn módosította - 2019. április 07. - 20:38
Írta 2019. április 07. - 20:13
a karbont sokkal tobben teszteltek mint az alut. ( Amugy ezt nem ertem h miert van? )
Azért mert rohadt jó az ára amit tôlünk nyugatabbra könnyen kicsengetnek érte. Az alut arrafelé kb csak kezdôk veszik - amivel természetesen semmi probléma sincs. Nekem tökéletes lenne ha nem cseréltem volna le a Nerve-t egy Orbea Occam-ra.
Írta 2019. április 07. - 18:39
Valojaban az erdekelt csak, hogy megbizhatoan es szerethetoen viselkedik-e.
Szerintem is az uj neuron mar mas dimenzio, hosszabb rugoutak, valamint egy mm egyezes sincs a geoban es a szogek is elteroek.
A neuron cf es az uj neuron al egesz hasonlo geometria, meglepo modon az alu verzio meg kicsit agresszivabb, maibb geometriaju mint a cf. De mindkettorol csupa jot olvasok, igaz, a karbont sokkal tobben teszteltek mint az alut. ( Amugy ezt nem ertem h miert van? )
Mindig a topmodell fele tendalo dbokat tesztelik. Nekem 27.5os volt, 2016os, de nem sikerult megszeretni, fel ev utan eladtam.
arn módosította - 2019. április 07. - 18:41
Írta 2019. április 07. - 08:50
Valojaban az erdekelt csak, hogy megbizhatoan es szerethetoen viselkedik-e.Ha ujabb neuront vennel, foleg a cf verziot - sok koze nincs mar a regi geokhoz (szerencsere).
Szerintem is az uj neuron mar mas dimenzio, hosszabb rugoutak, valamint egy mm egyezes sincs a geoban es a szogek is elteroek.
A neuron cf es az uj neuron al egesz hasonlo geometria, meglepo modon az alu verzio meg kicsit agresszivabb, maibb geometriaju mint a cf. De mindkettorol csupa jot olvasok, igaz, a karbont sokkal tobben teszteltek mint az alut. ( Amugy ezt nem ertem h miert van? )
Írta 2019. április 07. - 07:35
Írta 2019. április 06. - 23:21
Az aláírásomban is benne van, 2014-es. (8.9-es, azaz full XT Avid fékekkel).
Nekem nagyon bejött, ahogy öregesen mászkálok, néha pár maratonra eljutok vele, arra igen jó, főleg ha vannak rázósabb szakaszok. Ezeken mászni is jobb vele, mint a hardtailemmel. Nem igénylem és nem is kedvelem az agresszív tartást, ez még a "régi iskola" geo-ja. Felfelé is lehet vele haladni, nem mozog durván, pláne ha a telók jól vannak beállítva. Messze többet tud mint amit én és nagyon kezesen reagál amikor tesztelem a határaimat. Megnyugtató, önbizalmat ad ahogy átmegy mindenen amit én elsőre el sem hittem.
Ja, bocsanat, az alairast nem lattam, hetvegen telefonrol vagyok, itt pedig nem lathato.
Koszi az osszefoglalok, csupa jokat irsz, biztatoan hangzik!
Írta 2019. április 06. - 20:38
A nerve-bol melyik evjarat/ felszereltseg? Hol, milyen terepen hasznalod? Szivesen olvasnek ezzel kapcsolatban par sornyi tapasztalatot, ha van, es persze, ha van kedved megosztani. Koszi!
Az aláírásomban is benne van, 2014-es. (8.9-es, azaz full XT Avid fékekkel).
Nekem nagyon bejött, ahogy öregesen mászkálok, néha pár maratonra eljutok vele, arra igen jó, főleg ha vannak rázósabb szakaszok. Ezeken mászni is jobb vele, mint a hardtailemmel. Nem igénylem és nem is kedvelem az agresszív tartást, ez még a "régi iskola" geo-ja. Felfelé is lehet vele haladni, nem mozog durván, pláne ha a telók jól vannak beállítva. Messze többet tud mint amit én és nagyon kezesen reagál amikor tesztelem a határaimat. Megnyugtató, önbizalmat ad ahogy átmegy mindenen amit én elsőre el sem hittem.
- Kisherceg kedveli ezt
Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016
Írta 2019. április 06. - 20:30
Ha jó a vázméret, a GrandCanyont is át tudod lépni. Még nekem is megy, pedig nálam kevés merevebb csípőjű van.
De tény, hogy ez is lehet szempont, érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőség. A monti felsőcső magassága akkor jó, ha két lábbal fölé tudsz állni, különben lehet kellemetlen meglepetés.
A gravel szerintem jó móka, de nem annak aki eleve keveset megy. nem rutinis és gyerek szállítást is tervez. Ilyen felhasználásra nincs előnye, csak hátránya (ill. az előnye nem számítanak, a hátrányai viszont igen).
nem akarom rontani a postások boltját meg off is de én gyereküléshez ha monti akkor valami újabb keletű konát (esetleg rockmachine-t ) vennék.
a mélyre tett felsőcső elég praktikus tud lenni hogy ne a gyerek feje előtt húzd el a lábad felszálláskor. (vagy egy splice dlx ha crosstrekking)
azért lehet a többséget még nem kapta el a gravel láz.
utóbbi 2-3 évben végigültem kb 10 gravel bringát, (622-est is meg 584*47 est is) kb ingyen se kéne egyik sem.
Szepy_lc8 módosította - 2019. április 06. - 20:32
Canyon Nerve AL 8.9 2014
Írta 2019. április 06. - 20:23
Köszi, egyenlőre elöl utazik a gyerkőc, nem foglalkoztam eddig mi lesz később, de most hogy látom van konzolos, biztos, hogy arra fog esni a választás.
Ez a Pathlite új termék vagy miért nem találok róla csak elvétve tesztet?Lehet, hogy unalmas és nem kelti fel az újságírók érdeklődését ?
nem akarom rontani a postások boltját meg off is de én gyereküléshez ha monti akkor valami újabb keletű konát (esetleg rockmachine-t ) vennék.
a mélyre tett felsőcső elég praktikus tud lenni hogy ne a gyerek feje előtt húzd el a lábad felszálláskor. (vagy egy splice dlx ha crosstrekking)
a vazas-gyerekuleshez nem ertek, de a tobbivel nem ertek egyet anno volt ilyesmi crossbringam, en gravelt vennek - sokkal elvezetesebb bringa. vmivel biztos dragabb most, de jobb felszereltseguek is. ha csak kozlekedni kell, akkor arra szerintem felesleges ennyiert is, kell egy varosi bringat venni.
azért lehet a többséget még nem kapta el a gravel láz.
utóbbi 2-3 évben végigültem kb 10 gravel bringát, (622-est is meg 584*47 est is) kb ingyen se kéne egyik sem.
(tudom a nuroadról írtam hogy egész jó de azért az se kéne)
Bikertigger módosította - 2019. április 06. - 20:29
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2019. április 06. - 12:18
...és a össztelós Nerve...
A nerve-bol melyik evjarat/ felszereltseg? Hol, milyen terepen hasznalod? Szivesen olvasnek ezzel kapcsolatban par sornyi tapasztalatot, ha van, es persze, ha van kedved megosztani. Koszi!
Írta 2019. április 05. - 20:25
Szerintem ez nagyon egyéni kérdés. Nekem eszembe nem jutna gravel/CX gyerekszállítós univerzális bringának. Ha keveset megyek, akkor valószínűleg a sebesség nem cél. Gyerekkel meg pláne fontos a stabilitás (kevés rutinnal a koskormány + gyerek nem biztos, hogy jó kombináció) és úgyszintén barátságosabb egy monti. Lassabb persze, de ez kit érdekel? Csavarogni elég.
Áttétel sem mindegy, ha valaki nincs edzésben és +15-20kg-mal kell hegyet másznia.
Nekem így lett a karbon outi és a össztelós Nerve mellé egy Grand Canyon. Kifejezetten gyerekszállítós/mászkálós családi bringának. Meg a környéken az össztelót nem igénylő földutakon mászkálni.
Van egy szett sima "pufi" gumim aszfaltra / száraz sima földútra és egy szett Nobby Nic mocsarazni. Konzolos Thule gyereküléssel.
Canyon Nerve AL 8.9 2014
Írta 2019. április 05. - 15:51
mert jelenleg vázon van a gyerekülés, ami koskormánnyal érdekes lenne. illetve azért is, mert:
- az egyenes/riser kormány kb mindenhol jobb irányítást ad, mint a koskormány (szerintem)
- az egyenes/riser kormányon lévő fék-/váltókarok használhatóbbak mint a brifterek (bármelyik fogásban)
- a teló használhatósága pénzkérdés, de cserélheti merevre is, a jobb irányíthatóság akkor is megmarad
- ha cross cangikat (esetleg montit) nézeget, valszeg nem akar hasalni
- nem úgy tűnik, mintha sportolni/edzeni akarna, akkor minek CX?
- a gravel, mint jelenleg divatos cucc, ár/értékben kevesebbet fog adni ugyanazért a pénzért
kb ezért.
a vazas-gyerekuleshez nem ertek, de a tobbivel nem ertek egyet anno volt ilyesmi crossbringam, en gravelt vennek - sokkal elvezetesebb bringa. vmivel biztos dragabb most, de jobb felszereltseguek is. ha csak kozlekedni kell, akkor arra szerintem felesleges ennyiert is, kell egy varosi bringat venni.
Írta 2019. április 05. - 15:35
mongy off
de miért kell csomagtartóra kerülni a gyerekülésnek ?
ugyanannyi a teherbírása mint a konzolosnak, csak a gyerkőcnek sokkal szarabb a csomagtartós.
nekünk konzolos Hamax volt (qrva drága amit karakoram linkelt, pedig kb ua.). amíg "kicsi" volt a benneülő, addig jó volt csomagtartó nélkül, de mikor megnőtt (kb12-13kg felett), kénytelen voltam áttenni a csomagtartós városi bicajra az ülést, mert lenget. a komfort miatt a gyerekülés és a csomagtartó között hagytam kb 5-6 cm helyet, ide egy lazán feltekert polifoamdarab került. így már nem lengedezett a gyerek és némi kényelem is jutott neki. persze sokkal jobb, mióta saját bringán tekernek.
karakoram: nem baj hogy divatos a gravel (végülis az, nem?*), de nyilván drága is, pont emiatt (is).
*mókás, hogy tizenévesen az ndk "országútimmal" mentem tökön-paszulyon, nem számított, hogy tél van vagy nyár, mai értelemben véve gravelbicajoztam, before it was cool.
tetszik ez a pathfinder pathlite vagy mi...
Kisherceg módosította - 2019. április 05. - 15:44
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2019. április 05. - 15:33
Ha jól emlékszem 2017-ben jött ki.
Ennél a bringánál (és az 5.0 modellnél) is azt látom, hogy még mindig megéri a Canyon.
Nehezen tudok belekötni az alkatrészekbe, könnyebb mint a Cube, Kellys, jobb a felszereltség (azonos kategóriát nézve) egyértelműen.
A merev XC bringám mellé akarok valamit majd. Ha rendelnél és nem probléma akkor szólj nekem kérlek, szívesen megnézném. Téli edzések miatt is sokkal jobb lenne a számomra egy gravel de az 2x ennyibe kerül és két bringával egyelőre soha nem voltam jóban ami teljesítményre orientált, mindig csak az MTB maradt meg. Télen meg elvagyok a futó edzésekkel (ezt most megbeszéltem magammal ).
Teszek be egy képet mert szerintem jól néz ki (a pedál tartozék ebben az esetben, 800 €):
karakoram módosította - 2019. április 05. - 15:35
Írta 2019. április 05. - 14:27
Hamarosan hasonló cipőben fogok járni mert a karbon Canyon 29-es bringára nem tudok ülést tenni (vagy a párom cipeli majd a gyereket a bringán). Sima cross treking bringát vennék vagy gravel/all round félét. Lehet mondani, hogy divatos de nagyon hatékony és élvezetes meg jó cuccok a gravel féle kerékpárok. Én valószínűleg az utóbbit veszem majd.
Az esetedben a Pathlite lehet a jó választás, tapasztalatom az nincsen vele (szerintem itt senkinek). MTB biztosan nem kell, azt hiszem ebben egyetért itt a csapat. Miért nem jó hátul a gyerkőc? Nem kell csomagtartóra tenni, vannak 20-25 kg-ig terhelhető gyerekülések melyek a vázat terhelik:
Köszi, egyenlőre elöl utazik a gyerkőc, nem foglalkoztam eddig mi lesz később, de most hogy látom van konzolos, biztos, hogy arra fog esni a választás.
Ez a Pathlite új termék vagy miért nem találok róla csak elvétve tesztet?
Lehet, hogy unalmas és nem kelti fel az újságírók érdeklődését ?
Írta 2019. április 05. - 13:01
Hamarosan hasonló cipőben fogok járni mert a karbon Canyon 29-es bringára nem tudok ülést tenni (vagy a párom cipeli majd a gyereket a bringán). Sima cross treking bringát vennék vagy gravel/all round félét. Lehet mondani, hogy divatos de nagyon hatékony és élvezetes meg jó cuccok a gravel féle kerékpárok. Én valószínűleg az utóbbit veszem majd.
Az esetedben a Pathlite lehet a jó választás, tapasztalatom az nincsen vele (szerintem itt senkinek). MTB biztosan nem kell, azt hiszem ebben egyetért itt a csapat. Miért nem jó hátul a gyerkőc? Nem kell csomagtartóra tenni, vannak 20-25 kg-ig terhelhető gyerekülések melyek a vázat terhelik:
https://herbalyauto....es-sotetszurke/
Sziasztok!
Kerékpár vásárlás előtt állok.
Elég keveset tekerek egy évben, azt is részben vázon lévő gyereküléssel, később valószínű hátra kerül csomagtartóra, bár azt nagyon nem várom..
75% úton, 25% erdei ösvényen használnám
Pathlite 5.0-t néztem ki, alternatíva talán a Grand Canyon..
Van tapasztalatotok a Pathlite-tal kapcsolatban?
Üdv