Igen, szerintem is a jobbik alu az ár/érték bajnok a kategóriában, ezért is nem értettem, hogy miért ennyire mellőzött. Valamint, hogy miért teljesen más a vázkialakítás a karbonhoz képest?
A 700 eurónyi plusz a karbon vázért cserébe nem hangzik rosszul, sőt, ugyanakkor mégis kicsit indokolatlanul sok annak fényében, hogy érdemben mit is ad hozzá az élményhez? Oké, a középrész valószínűleg érezhetően merevebb, de más most nem jut eszembe, amit előnyként sorolhatnék.
Az occam-ból am vagy tr? Írnál pár sort a tapasztalatokról?
A canyon fékjeit meg nem értem, illetve az ár szempontjából igen, de egyébként...?
Ha már fék, neuron szerű bringára milyen féket ajánlotok most, mit érdemes venni? Egyre többen jönnek elő a négydugattyús megoldásokkal is, illetve pl a magurának van ilyen hibrid megoldása, hogy elől négy de hátul kétdugattyús.
Látva a 8000-es xt vesszőfutását, nem nagyon van bizodalmam az új shimano fékekben (vagy a többi típus nem érintett?), ugyanakkor más gyártótól melyik típussal lehet nyugodtan és megbízhatóan megállni manapság?
A 700€ nemcsak a váz, van benne pár apróság is (kerekek, gumik, markolat, váltókar, BSA középcsapágy) amik valamivel jobbak a CF-en. A váz kialakításának gondolom gyártással kacsolatos okai lehetnek, lehet hogy a régi AL design't megtartva pár €-val olcsóbbra jön ki a gyártása... nem tudom, gyakorlati jelentôsége szertintem az égvilágon semmi.
Fékekkel kacsolatban minden gyártónál jellemzô az olcsósítás, a felsôbb kategóriában meg gyarkorlatilag minden SRAM amiket ki nem állhatok. Két bicajom jött velük, a Strive CF Guide RS-el, egy másik gépem meg Guide RE-vel. Mindegyiknek adtam esélyt de sem fékerôben sem ergonómiában nem jöttek be. Az RS-karjában ragadt a dugattyú melegben, az RE-vel pár kört mentem, mindegyik hleyett Saint lett. 8000-es XT-m nem volt arról nem tudok nyilatkozni, de nekem az évek során a Shimano fékjeivel semmi gondom nem volt, én másra nem adnék pénzt. Az Occam MT500-al jött aminek a karját megtartottam és 675-ös SLX féknyergeket raktam rá, tökéletes. A Neuron fékjét is SLX-re cserélném, vagy a karokat megtartva a nyergeket cserélném MT520-ra. https://www.bike-dis...-caliper-721662
A Magura új fékjeit nem ismerem, volt egy 2013-as MT2-m az katasztrófa volt, így amíg nincs okom váltásra marad a Shimano, nem kísérletezek mással.
Az Occam-om TR, 130/120 rugóúttal, a geo szinte mm-re ugyanaz mint az új Neuron, teljesen jó. Eredetileg 27,5+ kerekekkel jött de 29-es is van hozzá de azzal egy kicsit magasnak érzem a középcsapágyat, ezért egy ideje hátul 27,5x2,8 van, elöl meg 29x2,4. Egy 2016-os Nerve 29-est váltott, annak a geója nekem nagyon nem jött be, de ha az új Neuron fél évvel elôbb jött volna akkor most az lenne.
950sm07 módosította - 2019. április 08. - 10:33