Az én vázam is szinterezve van, homokfújás után, ez a kombó a legolcsóbb módja annak, hogy minõségi, HOSSZAN tartó, igényes festése legyen a bringádnak.
A homokfújás és a szinterezés (porlakk) ára függ a megtisztítandó, lefestendõ anyag felületének méretétõl. Ha jól emlékszem az én vázamat 2000 forintért szabadították meg régi, kopott színétõl. A szinterezés még plusz 3000 forinttól kezdõdik vázanként a Porlakk KFT-nél, most nem jut eszembe a címe a festõnek.
A HOMOKFÚVÁST AZ ELEM UTCÁBAN csinálták, egy ... és fia cégnél, múzeális Lenin szobrok között.
Micike: valószínüleg azért maradt meg a szinterezés a kromofággal pucolt vázadon, mert mielött felviszik a por állagú lakkot a felületre jól kisavazzák, zsírtalanítják a felületet.
Palmer
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Started by
KeX
, 2002. February 13. 20:45
Posted 2003. May 02. - 17:56

Posted 2003. May 01. - 15:07

Posted 2003. May 01. - 13:43

fetes fenyezes alltalaban ua.
a fenyezest lehet meg polirral keverni
szinterezes egy muanyag szeru cucc!
a fenyezest lehet meg polirral keverni
szinterezes egy muanyag szeru cucc!
Posted 2003. May 01. - 12:50

Posted 2003. May 01. - 09:02

en 3 eve estem at asszem a homokfuvasos historian, akkot Bekasmegyeren a HF Szamum Kft. 1500-ert csinalta meg, es 2500-ert szintereztettem valahol az Arpad-hid pesti hidfojenel.
Szerintem szinterezes egyertelmuen jobb mint a fenyezes, de ez szubjektiv.
homokfuvastol semmi baja nem lett a vaznak anno (gepida asgard cromo)
Zak
Szerintem szinterezes egyertelmuen jobb mint a fenyezes, de ez szubjektiv.
homokfuvastol semmi baja nem lett a vaznak anno (gepida asgard cromo)
Zak
Posted 2003. April 29. - 22:49

Azért nem árt tudni h. milyen anyagu a váz, vannak olyan ötvözetek amiket megtámadnak eme csodaszerek. Nekem még nem volt rá példa pedig festettem 1-2 szer.
De az enyik havernak megkezte a vázát aztán az emésztésé lett. De tuti h. magnézium vázzahoz nem nagyon nyúlnék, meg télen sem mennék vele a sós lagyakban mert nyára se híre se hamva a váznak.
De az enyik havernak megkezte a vázát aztán az emésztésé lett. De tuti h. magnézium vázzahoz nem nagyon nyúlnék, meg télen sem mennék vele a sós lagyakban mert nyára se híre se hamva a váznak.
Posted 2003. April 29. - 22:26

én lekromofágoztam csapban lemostam és aztán leszintereztettem. azota is rajta van a festék. illetve a szinterezés. de az is festék.
Posted 2003. April 28. - 23:37

Hali!
Én is a homokfúvás híve vagyok, mert a kromofágot semlegesíteni kell, különben nem megy rá semmilyen festék.. Én már +szívtam.
Ja, otthoni festéssel kapcs. +jegyzés: A matt festékek, amik egy kicsit érdes felületet adnak, nemcsak sokkal menõbbek mostanában, de szóráskor kevésbé hajlamosak megfojni, mint a lakkozott hatású felületet adó társasik. Azért csak óvatosan...
Én is a homokfúvás híve vagyok, mert a kromofágot semlegesíteni kell, különben nem megy rá semmilyen festék.. Én már +szívtam.
Ja, otthoni festéssel kapcs. +jegyzés: A matt festékek, amik egy kicsit érdes felületet adnak, nemcsak sokkal menõbbek mostanában, de szóráskor kevésbé hajlamosak megfojni, mint a lakkozott hatású felületet adó társasik. Azért csak óvatosan...
Posted 2003. April 27. - 09:13

A fehérvári utón is van egy hely ahol tudnak homokfujni még a régi telomat még mielõtt eltört le akartam festetni és a festékkel együtt lett volna 2500 + áfa szal a homokfujás itt is olyan 1500 Huf körül lehet. hogy hány szám azt nem tudom de ha jól emlékszem 50 körül van az bizti, hogy páros oldal..
Posted 2003. April 27. - 08:32

Jah, annak idejen anyukam bicajat is en festettem, meg fateromet is :>>> Akkor meg csak kromfág meg neolux volt.
Multkor hasznaltam vmi mast, az egesz jol fedett, gyorsan is szaradt, vmi M betus... ? ha meg lesz a neve beirom Igaz a billentyuzetemet festettem kiray antracit szurkere :>>>
Kopasalsaga megfelelo, csak egy gombostufejnyin jott eddig le, valszeg ott nem volt annyira letakaritva. Egyebkent marha COOL lett
Multkor hasznaltam vmi mast, az egesz jol fedett, gyorsan is szaradt, vmi M betus... ? ha meg lesz a neve beirom Igaz a billentyuzetemet festettem kiray antracit szurkere :>>>
Kopasalsaga megfelelo, csak egy gombostufejnyin jott eddig le, valszeg ott nem volt annyira letakaritva. Egyebkent marha COOL lett

Posted 2003. April 27. - 04:07

szedd le a regit mindekepp!
cromofag vagy hogy ko irni
vannak cegek akik a kikevert szint palackozzak! ;-)
cromofag vagy hogy ko irni
vannak cegek akik a kikevert szint palackozzak! ;-)
Posted 2003. April 26. - 22:48

Otthon festett mar valamelyikotok vazat?
vagy mindenki olyan igenyes, hogy autofenyezonel dolgoztat?
Pedig kb egy ezres a festek, jo lehet kell meg hozza alapozo az meg ua.
Legalabb kielhetem kreativitasomat :>>>
ja az szerintetek gond hogy a regi festeket nem szedem le? /persze alapoznek erre, es utana fekete lenne a vegleges szin, tehat az azert fed rendesen/
vagy mindenki olyan igenyes, hogy autofenyezonel dolgoztat?

Pedig kb egy ezres a festek, jo lehet kell meg hozza alapozo az meg ua.
Legalabb kielhetem kreativitasomat :>>>
ja az szerintetek gond hogy a regi festeket nem szedem le? /persze alapoznek erre, es utana fekete lenne a vegleges szin, tehat az azert fed rendesen/
Posted 2003. February 12. - 22:29

köhöm, a "nem lehet bringánál alkalmazni" hülyeség volt részemrõl, én egy építõipari géprõl beszélek, amivel függönyfalakat meg ilyesmit blast-elnek, az kissé agresszív, kapásból leesz 1 mm-t meg ilyesmi
szóval megkövetem magam, bocsi :-X
szóval megkövetem magam, bocsi :-X
Posted 2003. February 12. - 16:06

Posted 2003. February 12. - 15:12

Posted 2003. February 12. - 09:25

dante: ez rossz info, hogy bringaknal nem lehet alkalmazni!
a haverom tavaly csinaltatta meg. igaz ausztriaba, es ezert egy kicsit dragabb volt neki. de szerintem sem lehet 3ezernel dragabb.
a haverom tavaly csinaltatta meg. igaz ausztriaba, es ezert egy kicsit dragabb volt neki. de szerintem sem lehet 3ezernel dragabb.
vendég__*
Posted 2003. February 11. - 23:35

én 1500ért szoktam csináltatni a Hegedüs Gy u.- Bajza u. sarkán......egyik nap viszem a következön hozom......méghogy nemlehet bringáknál alkalmazni :-\.....ehhhhhh :

Posted 2003. February 11. - 23:26

kemence??????????
nagynyomasu levegovel homokot kevernek!
auto fenyezo kornyeke!
az oto felniket csinaljak manapsag ~2eft
hidak, barmi aminek bonyolult felulete van es le kell takaritani a rajta levo festeket.
nagynyomasu levegovel homokot kevernek!
auto fenyezo kornyeke!
az oto felniket csinaljak manapsag ~2eft
hidak, barmi aminek bonyolult felulete van es le kell takaritani a rajta levo festeket.
Posted 2003. February 11. - 23:15

én még régebben 2-3.000 ért csináltattam, de megkérdem holnapra! a homokfuvást orvosi müszerekre is használják, de ott igazábol nem homokkal fujnak, hanem sokkal aprobb szemcséjü izével(szakszerü meghatározás) ... az én vázam is ugy volt leszintereztetve, hogy elötte lefuvattam... egyik orvosi müszereket javito/készitö ismerösünk(aliasz Gönczöl János ha valak ismerné) vitte el, holnap felhivom és megkérdem, hogy hol csinátatta,
Posted 2003. February 11. - 22:56

na ez aztán tippelt info - de én gyanusan olcsónak találom, végül is kell hozzá egy kemence meg méregdrága felszerelés
én csak azt tudom, hogy mezõgazdasági gépeknél gyakran alkalmazzák, az építõiparról nem is beszélve, de egész biztos, hogy EZ nem alaklmazható bringára
én csak azt tudom, hogy mezõgazdasági gépeknél gyakran alkalmazzák, az építõiparról nem is beszélve, de egész biztos, hogy EZ nem alaklmazható bringára