Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

link=board=5;threadid=2368;start=165#msg130591 date=1064303556]
ober

El kell keserítselek, az nem festés, hanem matrica. Mármint a láng. A váz kék és fekete, és az átmenetre ragasztották rá a matricát, amin a lángok vannak. És nekem is ilyennel teker egyik haverom, és a világért sem adná el....

hátha meg lehet oldani, hogy festéssel rakják rá a lángot is. Ha meg mégse, akkor beszerzek valahonnan megfelelõ matricát (vagy csináltatok), és annak megfelelõen festetem át a vázam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ober

El kell keserítselek, az nem festés, hanem matrica. Mármint a láng. A váz kék és fekete, és az átmenetre ragasztották rá a matricát, amin a lángok vannak. És nekem is ilyennel teker egyik haverom, és a világért sem adná el....

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Majd szólok neki, hogy fényképezze le!!! ;) Nemtom mikor telizom vele mostanában, de megkérem ha látom!!!

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

Egyik haveromnak még mindíg ilyn váza van!!! Szép bizony nagyon!!! :)

léciléciléciiii!!!

tegyetek be fényképet róla! naaa... :)

és ha tudtok, küldjetek nekem minnnél nagyobb felbontású fényképet róla, hogy jól látható legyen a minta. jól festene a konám olyan színben :)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Egyik haveromnak még mindíg ilyn váza van!!! Szép bizony nagyon!!! :)

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Nekem van egy régi álmom vázmintára vonatkozóan, amit azóta sem láttam, de ha emlékeim nem csalnak, akkor nagyon tuti.

A GT árulta valamelyik évadban a TIMBERLINE biciklijeit egy úgynevezett KÍSÉRTETLÁNG mintával: fekete alapon nagyon szép KÉK lángnyelvekkel. elöl még kék volt a bicaj (gyönyörû sötétkékkel), és hátrafelé ment át feketébe. Azóta kerestem a képet is, hogy hogy nézhet ki pontosabban, de nem akadtam rá. Ha valaki ismeri ezt a mintát, esetleg képe is volna róla, belinkelné, vagy elküldené nekem az obersmith@freemail.hu címre? olyanra szeretném idõvel festetni a vázam... :)

ha nem tud senki képet adni, akkor megpróbálkozok magánál a GT-nél... nekik kéne hogy legyen egy kellõen nagy kép róla :)

ha megvan, akkor belinkelem ;)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Halihó!!!

Nem tud valaki egy olan embert (mestert, mûvészt, akárkit) aki vállalna egy váz retusálását ? ? ?

Nem átfesteni kéne, SÕT!!! Szeretném, hogy ugyanilyen maradjon, csak ni kéne javítgani ahol hibás, ahol karcos meg kicsit matt és lelakozni, hogy olyan legyen mint egy új!!! Ugyanzt kéne csinálni a telóval is!!!

Ha tudtok ilyen embert lécci írjátok ide a számát!!! Köszi!!! :)

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Gyakorlott kezeimmel nem a foltra, hanem a festõsegéd hölgyre szoktam koncentrálni :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tevedsz!

ha eleg gyakorlott a kezed! (akar abban is!)
akkor tudsz foltot is.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Nem vagyok a festés téma nagy szakértõje, de szerintem foltot nem tudsz lefesteni szépen, csak az egész vázat egyben.(még ez is elég bonyis)

De szóljatok ha tévedek!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
vona egy váz amin van egy nagy folt, amit le szeretnék fujni... megy e az ugy,hogy kikevertetem a festéket és simán lefujom és utána valami lakkréteget nyomatok rá...???
meglehet ugy csinálni,hogy olyan legyen,mint a váz többi része??
itt Bp-en ismertek olyan helyet ahol van olyan festék keverö gép,aminek van ilyen szinbeolvasoja és az alapján keveri ki a megfelelö szint?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
polírozás: polírpaszta és polírkorong segítségével otthon is megy, de érdemesebb szakemberre bízni. általában késes/köszörûs, valamint gravírozós foglalkozik ilyennel.

pcbrr: új festés/szinter elõtt jobb, ha az eredeti szín távozik (szinternél muszály is) a legegyszerûbb megoldás a Kromofág, csak vigyázz vele, mert erõsen maró hatású, és mindennek viszi a színét. Ecsettel felhordható.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Hali!
Polirozásról mit tudtok? Hol lehet csináltatni? Esetleg házilag? Alu villát tudnék nyersen venni és szép fényesen tetszene. (Olyan ezüstöt ugyse tudnak nekem elfogadható áron csinálni, mint a váz :( )
Gondolom polir után lakk. Milyet érdemes? Csináltatok már ilyet?

pcbrr

pcbrr

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
hello

most vettem egy bringát de a váz kissé kopottas ráférne egy festés...
csak a gyári fényezés van rajta, azt mindenképp le kell szedni vagy maradhat ?
tudnátok konkrét helyet pesten ajánlani ahol olcsón lefestenék?

matt fekete vagy szürke lenne a színe...

elõre is kösz...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szinterben nincs annyi szinvalasztek!

zseb-s

zseb-s

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sracok en most kaptam egy Napalm st2 vazat.
A vaz annyiban kulonbozott a tobbitol hogy teljesen natur festetlen vaz volt.En Luongoban vettem ok meg elvittek valahova nem messze es szep feher cuccot szintereztek ra.ez 2000,-ft be kerult.EZ ket dologbol jo.
1.Olcsobb volt a vaz 4o,-e.
2.Olyan szin teszel ra amilyet akarsz.
Nekem nagyon bejon.Mert nem sok Napalm van feher szinben. ;D

FreeRideFun

FreeRideFun

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

link=board=5;threadid=3843;start=30#msg114788 date=1056473268]
Répadesign: 0630/9901074

Para:

Ha tökéletesre felpolírozod az eloxálandó aludarabot, akkor csodásan csillogni fog lakk nélkül is. Ergo a matt alu elox után is matt lesz.

1000x Thanx Rob!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Érdemes szerintetek lakkozni? Nekem a Revenge úgy van festve hogy nincs lakkozva, csak szemcsésen van lefújva (mint a dörzspapír :)).

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
én szimplán lakkozni akarom a lovam, így megmarad a festés maradéka (új korában kellett volna)
szoval szerintetek ha becsörtetek egy fényezõbe orr tudják regenerálni a festést+kakkozni???
ha nem : fehérre festtetem purosfehérzöld csíkokkal+ feliratok (mint rhitadale világbalnoki lova csak a csíkok színe más)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Répadesign: 0630/9901074

Para:

Ha tökéletesre felpolírozod az eloxálandó aludarabot, akkor csodásan csillogni fog lakk nélkül is. Ergo a matt alu elox után is matt lesz.