Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
;D És ez amit mondasz nem vicc! Azt bhiszem a legelsô plottert a bigprint hozta be magyaro-ra.
Ma már inkább a digitnyomtatás fejlôdik a plotterek csak termelik a pénzt max a ripprogijukat újjítják magát a plottert már nincs hova!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem egy dekoros mondta
bar nem mostanaban.
azota feljodhettek csak en nem keresem oket!

nekem nemregrol remlik olyan, hoyg sima plotternek a 'kezeb adtak egy kest' es azzal ugkodott....

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég

ezt meg talan de nagyon kicsi 1cm*1cm-t mar nem tudja en ugy tom.

mi ez a szep szurke bigyo?

Ezt a gépeket plottereknek nevezik,vektorgrafikus alapon dolgoznak tehát a fájlt valami vektoros progival kell elkészíteni(illustrator,corel draw....stb)
,vagy vektorizálja az ott található grafikus a képet amit viszel,persze attól függôen fizetsz többet mennél bonyolultabb az ábrád. Illetve vannak helyek ahol digitáli nyomtatással is foglalkoznak kocsikat boritanak be vynillel(szines nyomtatott öntapadós fólia) de ez elég drága, de itt tudsz digitális szines nyomatokat készíttetni. Azért tudum mert én is évek óta grafikus vagyok és ilyen helyeken dolgozom.

Ha valaki meg betütipusokat keres csak hasonlót fog találni, ugyanis a nagy cégeknek saját fontjaik vannak amit a sáját grafikusaik készítenek.
Én is ezt csinálom, úgyhogy az Elsworth-hoz támpont, hogy valami gothic fontkészletbôl lett ha szerencséje van aki kereste talán talál valami fontgy?jteményen, a corel telepítôjén rengeteg font van de általában nem azt használják(a corel pc-s progi).

Grof

Grof

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Szeretném lefújni a hátsó villám feketére.
Melyik festék a legjobb erre a célra?

SpoonTHX

SpoonTHX

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
ilyen szinten már mindegy ,de biztos meg lehet oldani...bár nem hiszem hogy zsolcán ugy nyomnák mint a treknél, de ott nem láttam a liquiden ilyen elváltozást :-)

és köszi a segitséget.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem köll felni a kromofagtol.
homok ja egy kicsit harap a vazbol is.

elox ugyan van egy furdo amitompitja a karcolasokat de inkabb pista ba csiszolja le egy kicsit.
utana meg elox
ha karcos vagy durva felulet akkor oylan lesz a elox utan is csak szinesen.
a hegesztesi varratoknal ne szamits folyamatos szinre
ott valtozhat, mivel mas anyag minoseg van ott meg szerkezetileg is ams bar az nem befojasol szertem
csak az osszetetel (minoseg)
de oda meg lehet festeni esetleg egy csikot es kesz

SpoonTHX

SpoonTHX

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
ja lehet hogy a kromofag jobb lenne...mert a homokolás kicsit vékonyitja a zanyagot meg utána picit érdes lesz a felület ugyhogy csiszolni is kelelne.
viszont a kromofág tól egy kicsit tartok, mondjuk tökmindegy ugysem itthon csinálom...mert lehet hogy meg tudnám csinálni,de ha elviszem valahova ahol azzal foglalkoznak akkor legalább profi lesz
és akkor a festés ellennsúlyozza a bringa tudásom :-)

amúgy,ha érdes felületet aloxálsz akkor mi van?
mattos lesz?
eloxáláskor a felület ugyanolyan marad(mármint nem lesz simább?) csak a szinje változik?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
spoon kromofag 700ft
es szepen leoldja a festeket csak vigyazni kell az erintkezessel.
tan zsolcan ahol szintereznek ott van homokfujas is

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
hello . kérdésem van.
Hol lehet pesten olcson/profin haytókart uyrafesteni ugy hogy a nagyobb karcolásokat elötte szépen eldolgozzák.?
Gondoltam hogy én othon kisszemüsmirglivel aztán festéksprayel...de valahogy nem tom.nem lessz az 100%os(oyan kell mintha uy lenne)
köszi

SpoonTHX

SpoonTHX

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Azt szeretném megtudakolni hogy hol lehet Miskolcon
lefújatni homokkal a bringát?
elõre is köszi.

Gab#

Gab#

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Halihó!

Én idén többet nem dizájnolok , nem töprengek zárványokon sem, meg karcolásokon inkább tekerek! Ez már talán tavasz nem?
Így is elég jól nézünk ki! ;D ;D
Bár a Répa design az télleg dizájnos...

Amúgy már csak két hétig vagyok a mostani munkahelyemen (lelkileg és szakmailag annyira megviselt, hogy itt le"gazdász"oztak, hogy inkább felmondtam ;)) de ha valakit nagyon érdekel a gravírozás ismerõsöm azért még marad ott, szóval megbeszélhetjük....
Küldhetnék képet hogy hogy néz ki a nyeregcsövemen a dolog de a helyzet az hogy amúgy is már elég karcos volt szóval egy kicsit olyan mint amikor írsz vmit aztán meg ráfirkálsz, de csinálok vmi mintát szép felületre...

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
én még szerényen mindig arra vadászok, hogyha valakinek van egy megfelelõen jó képe egy régi GT TIMBERLIUNE bicajról, aminek az úgynevezett KÍSÉRTETLÁNG festésmintájú váza volt, rakjon be egy képet plss....sehol a neten nem találom, a GT-t meg nem lehet elérni. :(

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Gondoltam írok egy kis összefoglalót, hogy ki mivel foglalkozik, hogy lehet elérni stb. Ezt az összefoglalót elõször csak magamnak szántam, hogy ne kelljen végigolvasnom 300 hozzászólást, ha csak egy telefonszámot keresek...

"Répa" Airbush-sal foglalkozik Major ismeri, címe: majorlb@hotmail.com

Répa: 30/990-1074

"Répa" Design által készített bringa:
(Egy ismerõse hozzászólása)

1: Amikor valaha az elsõ olyan bringát láttam amit õ festett nem értettem, hogy hogy lehet alumínium csövekbõl csavarral összerakni egy vázat!!! Csak néztem, hogy milyen hülyeség!!!! Amikor viszont meg akartam fogni a csavar fejét kiderült, hogy nincs is csavar! (Tiszta Mátrix: "A kanál igazából nem is létezik!!!") Szóval nem hittem a szememnek!
2: Amikor a Bringa magazinos srácokkal megláttam a Magellan Crux vázát elállt a lélegzetem!!!! Rögtön kezdtem átértékelni magamban, hogy nem is olyan bizos, hogy PolariXot kéne vennem!!! Tudni kell, hogy erre a váza csak a tavaji kiállításon több ajánlat érkezet, mint amenyit eladtak az eredeti festésûbõl összesen!!!!! DURVA!!!
Viszont a tarifák kissé borsosak!!! Ha 25e HUF alatt megúszod a komplett vázfestést még örülhetsz!!!

Joda (Szomor Csaba): Bármilyen matricát csinál pár száz forintért címe: szomorcsaba@freemail.hu, joda@dpg.hu

Gab# (feithg@freemail.hu): gravírozás...ahol dolgozom van egy profi kis gravírozó gép, számítógép vezérlésû. Képet szöveget bármit bármibe. 1 mm es betûket is tökéletesen olvashatóan ír!
Szóval én a nyeregcsövembe akarok dizájnolni vmit elsõnek.
Akit esetleg érdekel még a dolog megbeszélhetjük.

Szóval ennyi lenne.

A Gab#-os dolog egész jó kis vitát szült. "Felment" bennünk a pumpa. Egyesek szerint még a törött, gravírozott nyeregcsõ is felmehet a seggünkbe... :)

Tényleg Gab#, hogy áll a gravírozás?

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
aki meg répát keresi: valahol a topik 15. oldala tájékán ott a telefonszáma.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Dekoros pár száz forintért megcsinálja...
Nekem is kéne egy végleges Sala felirat valami normálisabb betütipussal.
Majd tavasszal......

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Hali!

Következõ hisztim:

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Szóval van ugye pitbull felirat a vázamon, és akarok ilyen betûtípussal MG-t meg Sátoraljaújhely feliratot. Mennyibõl lehet kivitelezni és hova menjek szerintetek?

Gondoltam arra is hogy az MG feliratot úgy kéne hogy Marzocchis betûtípussal, me ütõs lenne, a bringámon. Marzo rulez :D

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Na! Nem ocsmány az. Ez egy ékszer, nem bicikli oszt kész.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
ehez a columbinecycle-hez hozzászolva csak annyit írnék hogy szerintem is ocsmány :-X
szerintem az a hülye aki ilyen sast vesz...
jah és hogy csak ez vajon mennyibe is kerülhet????
de hát igaz hogy kinek a pap kinek a papné ;)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Szerintem ez nem használni való, inkább dísz, meg "jó idõben tekerek 20 km-t, meg ne izzadjak nagyon" stílushoz.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Ez volt a bikemagban is az eurobike cikksorozat vmelyikében. Szerintem gusztustalan és giccses, persze kinek a pap, kinek a DOLOG.