Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Egy hülye kérdés: és mivan ha hajszárítóval végigfújom az egészet? Nem segítene megszilárdítani a festéket?

de,segít megszárítani, de szvsz a természetes száradás valahogy elönyösebb lenne. vagy tedd ki a napra/levegöre, méggyorsabb lesz.
aztán majd írd meg h elkezd e lepattogzani, mert amit mi csináltunk, az elkezdett vedleni :-\ remélem neked sikerül.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
kromofághoz:

Van olyan festék amit nem szed le, mégcsak megsem "kapya".
Egy ismerõsöm a régi átfestett vázán akarta leszedni a festéket de nem, az istennek se yött le..pedig vagy 3 napig áztatta benne....

Amugy ezek milyen festékek?(amiket nem szed le a kromof..)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Egy hülye kérdés: és mivan ha hajszárítóval végigfújom az egészet? Nem segítene megszilárdítani a festéket?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
próba cseresznye!
elrontani nem tudod ;) max elviszed homokfujatni&szintereztetni, az is egész olcsón kijön.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Esetleg nincs valami festékvédõ szer? Vagy lakkal lefújva nem lenne jó?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ezzen nemsokat fogsz tudni kezdeni, le fog pattogzani. lévén h nem égetted rá, mint ahogy szabályszerüen szoktákl a _tartós_ festékeket.
szóval ez sosem lesz így valami tartós megoldás.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Na túlvagyok a festésen, viszonylag szép lett, 1-2 helyen megfolyt, de nem vészes. Van egy kicsit nagyobb gond: nagyon sérülékeny, van ahol körömmel is be tudom nyomni, van ahol viszont jó. Már lassan 24 órája szárad. A festék egy 2000Ft-s lakkspray. Valamit csináljak még vele? Vagy haggyam még száradni? Így nem akarom otthagyni a szervízbe, mert összekarcolják. Esetleg fújjam le valami lakkspray-vel?

Szalai István

Szalai István

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Ha saját magad akarod lefesteni, akkor kromofágozás után jól tisztítsd le. Miután megvagy lehet festeni. Errõl csak annyit ha nincs pénzed a drága festésre!! Az olcsó festék is jó viszont akkor jól fel kell melegíteni a kb: 60-70°C-ra és nagyon vékonyan ügyelve a megfolyás elkerülésére fesd le egyszer vagy kétszer. Még lakkozás nélkül is tuti, hogy nem lesz matt egy 5-6 évig. ;)

Szalai István

Szalai István

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

link=board=5;threadid=4671;start=0#msg192955 date=1088174587]
mivel szeded le a festést? kromofág. minden festékboltban van.
deneb: polírozva van, ha azt akaord, hogy ne mattuljon be polírozás után, akkor le is lehet lakkozni.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Akkor idézek én is korábbról:

egyszinû festés/szinterezés/lakkozás:

www.bozser.hu
a szinterezés menünél

Most beszéltem velük, és egyszerû színre 1500-ért festenek/szintereznek vázat. Tapasztaltak, mert sokat csinálnak mostanában. Extra szín, metál, színtelen lakk 50% felárral megy.

--Trifo

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mivel szeded le a festést? kromofág. minden festékboltban van.
deneb: polírozva van, ha azt akaord, hogy ne mattuljon be polírozás után, akkor le is lehet lakkozni.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Nos lenne egy váz amit át kéne festeni, nem akarom mûhejbe vinni, nincs rá pénz. Hogyan kezdjek neki? Gondolom le kell csiszolni a jelenlegi festékréteget (meg még 2-t ami alatta van ;D), mivel áljak neki? Ja és ha megtetszik az a szín ami a fémnek alapból van, akkor arra nem kell semmit kenni már (a lengõkar asszem ilyen)? Olyat szeretnék mint ami a denebnek alapból van, az a fémes csillogós szín.

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hali. Jó topic. NEkem MErida Kalahari 590 Speciálom van mostmár aminek a végit sárgára fogom festeni :D
http://members.chell...apfesz/kep4.jpg

Azé kell festeni mert a heggesztés után majd azt akarom hogy szép legyen. Azé speciál mert hátsó tárcsafék szemmel még nem találkoztam a kalaharinál!

egy kis freerideos

egy kis freerideos

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
grat!
Már van egy pár ilyen topic,ahol kb 10oldalon ecsetelik a témát!
Talán ottnézz utána :-X

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Add el. A festés többe lesz mintha vennél egy normális vázat. Egyébként meg kérdezz meg egy autófényezõt.

Alpine

Alpine

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Van egy noname/Alpine/ polírozott alu vázam,mindenféle felirat+ matrica nélkül, és szeretném lefényeztetni, de rohadt jó minõsében!!!Ha tudna valaki tanácsot adni, örömmel venném!!

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás
Én a Lurdy Factorban fújattam a régi PX-emet és 7000 pénz volt másfél-két éve!

Tudja valaki hol lehet mintásat fújatni? 2003as Px-em van és a fekete meg a színes részt és a feliratot meghagynám, de a többi részt (a felirat köztit) átfújatnám?

Lehet, hogy már volt szó az elõbbiekben errõl, akkor plíz adjatok egy oldalszámot! Köszi!

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
hol lehet Budapesten vázat simán egy szinûre festetni/fujatni? mennyibe fájkb egy ilyen móka?

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Na ne csüggedj!!!! ;D

Akkor szólj ilyet ha megnyalod a sót!!!! ;D(vicc)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D imádtam nézni és dolgozni plottert és plotteren... ::) (mûszakirajz rulez)

ehhh van annak már 8éve? basszus... örexem... :'(