Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

az elõkészítés 8000ft, alapozás 5000ft festés 15 000 igény szerint kavicsfelverõdés elleni 3M víztiszta fólia a láncvillákra és a kényesebb helyekre + 4000 "

Nem tudom mi lenne a jobb választás egyelõre, a fõ szempont az igényesség és a tartósság...

Fényezõ haverom 12e Ft-ért lefényezi a kerékpárvázat(ebben benne van az alapozás és a festék is), ha valakit érdekelne.....

Fulisubaru

Fulisubaru

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Érdeklõdtem mindkettõnél...

GriN fest, nem tud szinterezni, DH vázakat nem nagyon festett még, tartosság kérdése necces, kavicsfelverõdésnél lehet para, max vmi fóliás megoldással lehetne védeni a kényes helyeket. Várom az árajánlatát...

Butcher-nél itt tartok:

" DH váz már már téma. csak csapágymentesítve tudjuk átvenni, és mivel minden egyes csapágyházat aprólékosan maszkolni kell valamint kismillió menet van a vázon körülményes az elõkészítés és az erõs igénybevétel miatt különösen masszív festék kell az árak is máshogy alakulnak. tekintve hogy alu váz( gondolom ) szintén teljesen más alapozó kell

a folyamat: a gyári festék kézzel csiszolása a fém legfelsõ rétegéig. az anyag itt kap egy vékony üveggyöngy szórást. aluminium esetén egy ultraerõs alugittel szórógitt réteget viszünk fel közel fél miliméter vastagságban, ezt tökéletesen simára csiszolva jöhet a szintén alapanyag specifikus epoxy gyanta alapozó, majd erre egy alap fehér szinter, egy az általad választott szinter és 2 réteg lakk szintén szinter minden réteg egyhény felcsiszolva a következõ elõtt. sok DH vázat csináltunk már és még senki sem hozta vissza hogy nem elégedett a tartóssággal

nincs jelenleg ilyen színünk de 2 nap alatt tudunk rendelni.

az elõkészítés 8000ft, alapozás 5000ft festés 15 000 igény szerint kavicsfelverõdés elleni 3M víztiszta fólia a láncvillákra és a kényesebb helyekre + 4000 "

Nem tudom mi lenne a jobb választás egyelõre, a fõ szempont az igényesség és a tartósság...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
továbbra is azt mondom, hogy ha 101%-os minõséget akartok akkor GriN-hez vigyétek

GriN : Our bike is Our life | Facebook
bicyclepainting@gmail.com
grinobol@gmail.com

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Szia!

Érdeklõdj Márknál, lehet tud neked segíteni.

Butcher - Gyál - Utcai ruházat/Sporteszközök | Facebook

Bucserrel kapcsolatban nekem ez elég volt... Egy jabb negatv plda - gy jrtam BikeButcherrel
ráadásul tavaly egy stucni és egy kormány is ott maradt több hét várakozás után.
nekem eddig még nem volt igényem új fényezésre , de most pont szeretnék megszépíteni egy hajtómûvet...

A morcos.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Sziasztok,

Szeretnék új színt vinni a vázam életébe! Ezek a színek érdekelnének: RAL 1026 ( neon citromsárga ) vagy RAL 2005 ( neon narancs ). Tud valaki ebben segíteni?

Üdv,

Füli

Szia!

Érdeklõdj Márknál, lehet tud neked segíteni.

Butcher - Gyál - Utcai ruházat/Sporteszközök | Facebook

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Sziasztok,

Szeretnék új színt vinni a vázam életébe! Ezek a színek érdekelnének: RAL 1026 ( neon citromsárga ) vagy RAL 2005 ( neon narancs ). Tud valaki ebben segíteni?

Üdv,

Füli

Én is ilyenre akartam lefesteni a vázamat , azt mondta a porfestõ - ahová idén legalább 50 vázat vittünk , hogy csak akkor , ha az egész hordó granulátumot megveszem (úgy 100 váznyi) , mert szinte biztos , hogy rárohad a maradék , annál meg drágább az alapanyag.Úgyhogy veled együtt már két váz van , ami ilyen színre vár.:)Viszont , ha van elég fém valamid , amiket szeretnél ezekben a színekben látni , akkor beszélhetünk róla.:)
Addig viszont , amíg csak fújós spray-ben van erre lehetõség , le kell mondj a tartós , jó minõségû fényezésrõl , mert az autófényezõk is ezt fogják mondani.:(

Fulisubaru

Fulisubaru

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

Üdv,

Füli

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Valaki ért a fényezési trükkökhöz? Ki akartam javítani egy nagyobb festék sérülést, de a fehér javító festék nagyon világít a váz fehérjéhez képest. Valamivel lehetne egyszerûen öregíteni,koszosítani rajta? Vagy inkább tegyek rá egy matricát? :D

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Shot Peening Titanium - YouTube
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Így jól néz ki!

köszi, azért én nem vagyok 100% elégedett vele... Bár nem vitrinbringába szánom :D

Maestro szokott olyat csinálni, hogy ha picit vastagabban megy rá és/vagy a száradási idõt is rövidebbre veszi az ember két réteg között, akkor ragacsos lesz, és az is marad kb. örökre :-(
Az alapozó is csinál ilyet, eddigi tapasztalatok alapján már nagyon óvatosan szóróm, és kivárom a száradási idõket.

Köszi a tippet! Így már világos az ár-különbség festék és festék között. Cs nem akartam 3E pénzt fizetni egy flakon festékre amit nem használok el (bár lehet h bepróbálom a hajtókarokat is) + alapozó + lakk.. De tanultam belõle és ez a lényeg.

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Maestro szokott olyat csinálni, hogy ha picit vastagabban megy rá és/vagy a száradási idõt is rövidebbre veszi az ember két réteg között, akkor ragacsos lesz, és az is marad kb. örökre :-(
Az alapozó is csinál ilyet, eddigi tapasztalatok alapján már nagyon óvatosan szóróm, és kivárom a száradási idõket.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Így jól néz ki!

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
amúgy ilyen lett...

(sorry, egy kicsit nagy... )

Feltöltött kép

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
újpalota ;) de XIII még mindig közelebb van mint csepel xD

Igen, van olyan hogy "romlott" a festék!
Akkor te is XIII. kerületi vagy szintén! ;)

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Igen, van olyan hogy "romlott" a festék!
Akkor te is XIII. kerületi vagy szintén! ;)

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
köszi :)

Most még próbálkozom addig amíg van minden alapanyagból, nem hagyhatom h kifogjon rajtam.. :D
ha úgy sem, akkor meg van itt a XIII. kerületben porfestõ, csepel nincs annyira közel.
Amúgy létezik, hogy szar lett volna a festék v. a lakk?

Csepelen van egy fényezõ aki pár ezerért lefényezi neked profi módon........

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Csepelen van egy fényezõ aki pár ezerért lefényezi neked profi módon........

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
hát akkor vagy romlott a festék vagy nemtom xD
Türelmesen kezdtem neki a dolognak, gondoltam 3-4 nap alatt meglesz, de hogy ennyit szenvedni egy kb. 17cm-es rugóval...
Jó lenne tudni miért nem mûködik.

Amúgy köszi a tippeket!

Hali! Spray-hez nem lehet edzõt keverni, nem szokott ilyen lenni ha valaki spraybõl fújja hogy nem szárad meg! csak vigyázz mert "melegítéskor" lágyul meg a festék(szóval ne érj hozzá) és száradáskor(azaz mikor hûl az anyag) akkor kezd kikeményedni.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Hali! Spray-hez nem lehet edzõt keverni, nem szokott ilyen lenni ha valaki spraybõl fújja hogy nem szárad meg! csak vigyázz mert "melegítéskor" lágyul meg a festék(szóval ne érj hozzá) és száradáskor(azaz mikor hûl az anyag) akkor kezd kikeményedni.

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
hello

Köszi a tippet! Valószínû, hogy újrakezdés lesz belõle, mert ez már a 3. napját tölti a napon és nem igazán akarja a tutit :(
A festék spray-hez hogy tudok edzõt keverni? Meg amúgy mi lehetett a baj, hogy nem akar keményedni? Arra gondoltam, hogy beakasztom egy kicsit a sütõbe, rosszabb szerintem már nem lehet :D
Gondoltam, hogy jól elleszek vele de kezd egy kicsit elhúzódni a dolog xD