Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Nagyon ügyes!! Azon kevesek 1ike vagyok, kik nincsenek fent 1 közösségi portálon sem. Megteszed, h priviben elküldöd az elérhetõségét? thx!

Ridley Noah Fast 

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
GriN festette. bringás srác, úgyhogy nem gányolja össze, mint sok festõ akinek 1-1 beesõ váz semmit sem jelent.
GriN : Our bike is Our life | Facebook
bicyclepainting@gmail.com

elõtte kapott egy homokszórást a porfesto.hu-nál, de azt mindegy hol csináltatod.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

sérülékenyebb és drágább, de szépen mutat.

...pöpec! Fõleg ha nincs rajta folyás és nem fényeztek koszra. Szabad kérdeznem hol csinálták? Esetleg Te?

Ridley Noah Fast 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,141 posts
van egy ilyen kormányom. a felületkezelése (szerintem) szinterezés lehet, legalábbis elég vastag, mûanyagszerû a cucc. el lehet ezt távolítani valahogy? homokszórással pl? persze, szeretném, ha azért használható maradna...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Szia!

A kormánycsapágyakra általában igaz, hogy 0,1-0,2 mm az átfedés, tehát ennyivel szûkebb a fejcsõ. Ez alatt túl laza az illesztés, felette túl szoros. Homok fújással könnyen lehet kárt okozni, de ez sok mindentõl függ, ezt nehéz meg mondani. Acél váz, alu váz, stb. Pl. a sima fényezés simán le jön nem kell sokat pepecselni, de a szinter makacsabb. A te esetedben, kétszer is fújták ezek szerint. Nyilván a homlokcsõbe direkt nem fújtak bele. Vigyél magaddal egy tolómérõt és mérd meg. A középcsapágynál a menet még a rendesen kitakart váznál is festékes lehet. Az eleje biztosan és oda biztos nem fog bele kapni, meg kell elõtte tisztítani.

sztibor

sztibor

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
A múlt héten úgy döntöttem, hogy elviszem a bringa vázamat színtereztetni egy Miskolci céghez, a héten szerdai napon elmentem a vázért de közel sem az az eredmény fogadott engem amire számítottam. A váz színterezése göröngyös már majdnem hullámos volt, a reklamációmat elfogadva garanciába kijavítják, de most nem is ez aggaszt. A vázról a régi festéket homokszórással távolították el, szó szerint minden rést menetet, fejcsõnél, a forgáspontok csapágyfészkeit is telibe szórták (ez most picit elkezdett aggasztani). A színterezésrõl nem is beszélve itt ott sikerült a menetet is színterezniük, persze amire én eléggé szájbarágósan a tudtukra adtam hogy nem kellene (ezt is kijavítják). Jövõhét hétfõn megyek ismét a vázért, de már elviszem a fejcsapágyat és a forgásponthoz vásárolt új csapágyakat és belepróbálom a vázba, két lehetõség adott, az egyik, hogy a csapágy nem fog egyszerûen belemenni azaz nem lett a csapágyfészek agyonszórva (azaz a váz hibátlan), a másik az ha a csapágy minden erõltetés nélkül úgymond beleesik a helyére és kotyogni fog. Azért írok most nektek, hogy szerintetek mennyire van meg a második verziónak az esélye? És olyankor mi a teendõ? Mert ugye ha kotyog a csapágy az egyenlõ használhatatlan váz... :/ Tanácsot várok tõletek, hogy miként készüljek fel és mi az ami várhat engem majd a hétfõi napon. Ha tönkretették a vázat milyen reklamációval élhetek stb...

Ricsardka

Ricsardka

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Tudok nagyon jó szinterezõt, kimondottan bringával foglalkozik. Minõségi munkát ad ki a kezei közül, rendes alapozással, stb.

köszi körülnézek a piacon még kitalálom mit csinálok végül...szezonkezdetig van még egy kis idõm.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Köszi a válaszokat akkor újragondolom...lecsiszolva fémszínûen is baromi jó:DD

Tudok nagyon jó szinterezõt, kimondottan bringával foglalkozik. Minõségi munkát ad ki a kezei közül, rendes alapozással, stb.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
csak igy sikerült:
https://plus.google....6081?banner=pwa
csak ien képem van most sajna

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

találtam képet hogy tudom ide bemásolni mert még nem csináltam iet

.jpg, .gif, .png végû képlinket bemásolsz [ img ] [ / img ] tag-ek közé szóköz nélkül.
vagy ott az kis képbeillesztõ ikon 7. helyen a szövegdoboz felett.

a kép közvetlen linkjét meg jobb klikk kép címének másolása paranccsal éred el.

az enyémbe minimális ezüst festék van keverve és szépen összeállt ilyen kis golyócskákba.

valami felületkezelést kapjon, mert hamar megeszi a rozsda.

Ricsardka

Ricsardka

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
találtam képet hogy tudom ide bemásolni mert még nem csináltam iet

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
szép szép! de jól irtad!
probáltam nagyon nagy szemcséket mint a bucsusoknál a dodgemen. virágboltba vettem diszitõkellék, volt vagy 500 forint flitternek hivják brutális belekevertem a lakkba,majd ha egyszer hazajutok teszek fel képet róla!!! ien mint a tiéd csak tizszer ekkora a szemcsékel,

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
azért egy jó fényezés eléggé ütõs. ez az enyém:

Feltöltött kép

sérülékenyebb és drágább, de szépen mutat.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

és szép

igy van én autófényezõ vagyok de nem fujnám le sajátomat sem mert a porszorás tartósabb és Szebb
és nem is fogom!
van pár régi keróm gyüjtöm öket mikor nekiálok megcsinálni akkor is porfestés lesz az alap a csikozásokat csinálom csak.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
és szép

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

hát az akrilfestékek 1400-1500 körül van palackja ennek a "zománcnak" meg 1550 szóval árban nincs nagy külömbség.

alapozóval és lakkal együtt 5000-6000körül lesz kb, ja úgy hogy kétféle színt veszek.

akkor jol gondold meg mert ennyiért porfestetni is lehet már.. amit te csinálsz spray-vel az nemlesz tul tartós.

Ricsardka

Ricsardka

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Hali mindezekért menyit adnál? mármint a spray-ért?

hát az akrilfestékek 1400-1500 körül van palackja ennek a "zománcnak" meg 1550 szóval árban nincs nagy külömbség.

alapozóval és lakkal együtt 5000-6000körül lesz kb, ja úgy hogy kétféle színt veszek.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

hello
Kicsit behalt topic remélem tudtok azért segíteni.
Régi országúti vázat festek át, úgy döntöttem magam csinálom.
Nagyrészt tudom mit, hogyan, mi merre hány méter de...
Nekiálltam festék után nézni, mivel nincs szórópisztolyom maradt a spray. Boltok nagytöbbsége akrilt forgalmaz, de a baumaxban találtam zománcfestéket spray formában. Kapni hozzá alapozót meg lakkot is ugyanabból a márkából (genuispro) és nagyon ütésállónak hirdeti magát.
Véleményetek?? Reklámszöveg lehet hogy ütésálló? Mert ha nem akkor lehetséges hogy jobb mint az akril.

Hali mindezekért menyit adnál? mármint a spray-ért?

Ricsardka

Ricsardka

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
hello
Kicsit behalt topic remélem tudtok azért segíteni.
Régi országúti vázat festek át, úgy döntöttem magam csinálom.
Nagyrészt tudom mit, hogyan, mi merre hány méter de...
Nekiálltam festék után nézni, mivel nincs szórópisztolyom maradt a spray. Boltok nagytöbbsége akrilt forgalmaz, de a baumaxban találtam zománcfestéket spray formában. Kapni hozzá alapozót meg lakkot is ugyanabból a márkából (genuispro) és nagyon ütésállónak hirdeti magát.
Véleményetek?? Reklámszöveg lehet hogy ütésálló? Mert ha nem akkor lehetséges hogy jobb mint az akril.