Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Posted 2012. February 05. - 21:49

Ridley Noah Fast
Posted 2012. February 05. - 21:23

GriN : Our bike is Our life | Facebook
bicyclepainting@gmail.com
elõtte kapott egy homokszórást a porfesto.hu-nál, de azt mindegy hol csináltatod.
Posted 2012. February 05. - 21:12

...pöpec! Fõleg ha nincs rajta folyás és nem fényeztek koszra. Szabad kérdeznem hol csinálták? Esetleg Te?sérülékenyebb és drágább, de szépen mutat.
Ridley Noah Fast
Posted 2012. February 02. - 00:44

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. January 20. - 21:38

A kormánycsapágyakra általában igaz, hogy 0,1-0,2 mm az átfedés, tehát ennyivel szûkebb a fejcsõ. Ez alatt túl laza az illesztés, felette túl szoros. Homok fújással könnyen lehet kárt okozni, de ez sok mindentõl függ, ezt nehéz meg mondani. Acél váz, alu váz, stb. Pl. a sima fényezés simán le jön nem kell sokat pepecselni, de a szinter makacsabb. A te esetedben, kétszer is fújták ezek szerint. Nyilván a homlokcsõbe direkt nem fújtak bele. Vigyél magaddal egy tolómérõt és mérd meg. A középcsapágynál a menet még a rendesen kitakart váznál is festékes lehet. Az eleje biztosan és oda biztos nem fog bele kapni, meg kell elõtte tisztítani.
Posted 2012. January 20. - 01:32

A múlt héten úgy döntöttem, hogy elviszem a bringa vázamat színtereztetni egy Miskolci céghez, a héten szerdai napon elmentem a vázért de közel sem az az eredmény fogadott engem amire számítottam. A váz színterezése göröngyös már majdnem hullámos volt, a reklamációmat elfogadva garanciába kijavítják, de most nem is ez aggaszt. A vázról a régi festéket homokszórással távolították el, szó szerint minden rést menetet, fejcsõnél, a forgáspontok csapágyfészkeit is telibe szórták (ez most picit elkezdett aggasztani). A színterezésrõl nem is beszélve itt ott sikerült a menetet is színterezniük, persze amire én eléggé szájbarágósan a tudtukra adtam hogy nem kellene (ezt is kijavítják). Jövõhét hétfõn megyek ismét a vázért, de már elviszem a fejcsapágyat és a forgásponthoz vásárolt új csapágyakat és belepróbálom a vázba, két lehetõség adott, az egyik, hogy a csapágy nem fog egyszerûen belemenni azaz nem lett a csapágyfészek agyonszórva (azaz a váz hibátlan), a másik az ha a csapágy minden erõltetés nélkül úgymond beleesik a helyére és kotyogni fog. Azért írok most nektek, hogy szerintetek mennyire van meg a második verziónak az esélye? És olyankor mi a teendõ? Mert ugye ha kotyog a csapágy az egyenlõ használhatatlan váz... :/ Tanácsot várok tõletek, hogy miként készüljek fel és mi az ami várhat engem majd a hétfõi napon. Ha tönkretették a vázat milyen reklamációval élhetek stb...
Posted 2012. January 11. - 23:21

köszi körülnézek a piacon még kitalálom mit csinálok végül...szezonkezdetig van még egy kis idõm.Tudok nagyon jó szinterezõt, kimondottan bringával foglalkozik. Minõségi munkát ad ki a kezei közül, rendes alapozással, stb.
Posted 2012. January 11. - 20:37

Köszi a válaszokat akkor újragondolom...lecsiszolva fémszínûen is baromi jó:DD
Tudok nagyon jó szinterezõt, kimondottan bringával foglalkozik. Minõségi munkát ad ki a kezei közül, rendes alapozással, stb.
Posted 2012. January 11. - 20:07

Posted 2012. January 11. - 19:50

találtam képet hogy tudom ide bemásolni mert még nem csináltam iet
.jpg, .gif, .png végû képlinket bemásolsz [ img ] [ / img ] tag-ek közé szóköz nélkül.
vagy ott az kis képbeillesztõ ikon 7. helyen a szövegdoboz felett.
a kép közvetlen linkjét meg jobb klikk kép címének másolása paranccsal éred el.
az enyémbe minimális ezüst festék van keverve és szépen összeállt ilyen kis golyócskákba.
Köszi a válaszokat akkor újragondolom...lecsiszolva fémszínûen is baromi jó:DD
valami felületkezelést kapjon, mert hamar megeszi a rozsda.
Posted 2012. January 11. - 19:41

Posted 2012. January 11. - 19:36

Posted 2012. January 11. - 19:28

probáltam nagyon nagy szemcséket mint a bucsusoknál a dodgemen. virágboltba vettem diszitõkellék, volt vagy 500 forint flitternek hivják brutális belekevertem a lakkba,majd ha egyszer hazajutok teszek fel képet róla!!! ien mint a tiéd csak tizszer ekkora a szemcsékel,
Posted 2012. January 11. - 19:23

sérülékenyebb és drágább, de szépen mutat.
Posted 2012. January 11. - 19:17

igy van én autófényezõ vagyok de nem fujnám le sajátomat sem mert a porszorás tartósabb és Szebbés szép
és nem is fogom!
van pár régi keróm gyüjtöm öket mikor nekiálok megcsinálni akkor is porfestés lesz az alap a csikozásokat csinálom csak.
Posted 2012. January 11. - 19:08

Posted 2012. January 11. - 19:07

akkor jol gondold meg mert ennyiért porfestetni is lehet már.. amit te csinálsz spray-vel az nemlesz tul tartós.hát az akrilfestékek 1400-1500 körül van palackja ennek a "zománcnak" meg 1550 szóval árban nincs nagy külömbség.
alapozóval és lakkal együtt 5000-6000körül lesz kb, ja úgy hogy kétféle színt veszek.
Posted 2012. January 10. - 23:15

Hali mindezekért menyit adnál? mármint a spray-ért?
hát az akrilfestékek 1400-1500 körül van palackja ennek a "zománcnak" meg 1550 szóval árban nincs nagy külömbség.
alapozóval és lakkal együtt 5000-6000körül lesz kb, ja úgy hogy kétféle színt veszek.
Posted 2012. January 10. - 22:17

Hali mindezekért menyit adnál? mármint a spray-ért?hello
Kicsit behalt topic remélem tudtok azért segíteni.
Régi országúti vázat festek át, úgy döntöttem magam csinálom.
Nagyrészt tudom mit, hogyan, mi merre hány méter de...
Nekiálltam festék után nézni, mivel nincs szórópisztolyom maradt a spray. Boltok nagytöbbsége akrilt forgalmaz, de a baumaxban találtam zománcfestéket spray formában. Kapni hozzá alapozót meg lakkot is ugyanabból a márkából (genuispro) és nagyon ütésállónak hirdeti magát.
Véleményetek?? Reklámszöveg lehet hogy ütésálló? Mert ha nem akkor lehetséges hogy jobb mint az akril.
Posted 2012. January 10. - 22:00

Kicsit behalt topic remélem tudtok azért segíteni.
Régi országúti vázat festek át, úgy döntöttem magam csinálom.
Nagyrészt tudom mit, hogyan, mi merre hány méter de...
Nekiálltam festék után nézni, mivel nincs szórópisztolyom maradt a spray. Boltok nagytöbbsége akrilt forgalmaz, de a baumaxban találtam zománcfestéket spray formában. Kapni hozzá alapozót meg lakkot is ugyanabból a márkából (genuispro) és nagyon ütésállónak hirdeti magát.
Véleményetek?? Reklámszöveg lehet hogy ütésálló? Mert ha nem akkor lehetséges hogy jobb mint az akril.