Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Na igen, pont az a kérdés, hogy a lakk nem oldja-e a szintert.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha nem oldja a szintert akkor mûködhet a dolog

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Sziasztok!
Nincs tapasztalatom, ezért alap kérdéseim lennének.
Ha szintereztetem a vázat, utána meg tudom oldani, hogy a matricára rálakkozok, mint a festett gyári vázakon van?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
köszöntem. Reméltem hogy van valakinek tapasztalata vele.

fuck me, i'm famous!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

www.szinter2000.hu val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Misi mostanában ott dolgoztat, Dalma idei Stabje is ott készült.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hi all! azt szeretném meg kérdezni hogy valaki tudna csinálni matricát? visszább olvastam hogy valaki csinál ilyet. Mert nekem a bicaj vázának az oldalára kellene az a matrica ami a Halálos Iramban a Toyota supra oldalán van.:D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
le de nagyon lassan és nagy szopás. ezresért szerintem lefujják bárhol max 10 perc alatt. Nem éri meg szopni vele

fuck me, i'm famous!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
üdv az lenne a kérdésem hogy már többen is irtátok hogy ha szintereztetve volt a váz az rohadt nehéz leszedni ( még homokfújással is ) de mi a helyzet a kromofággal ??? az leszedi a szintert is vagy nem ???

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Én lemértem a vázam a régi fényezéssel,homokfujatva,és utána a szinterrel is.
A festékekre külön nem emlékszem már,de az egész eljárás 50 grammal dobta meg a váz tömegét.(2003-as serpens)

semate

semate

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
sziasztok!

2004es xtr hajtomüvem mar kicsit ütött kopott ,gondoltam eloxáltatni kéne mondjuk halvány aranyra...
csak az a kérdés hogy az integrált csötengely,pedál menet és egyéb acél részek mit szolnak a savfürdöhöz? ezeknek nem ártana egy eloxálás ?
köszi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Lehet hogy hülye kérdés, meg elég grammániás, de nem mérte le valaki hogy mennyit adott a váza tömegéhez a szinter? Az áldozat egy 20"-os cromo Crux, kivácsi vagyok hogy mennyire hízhat a natúr 2006g-ról.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ne homokkal fujasd hanem üveggyöngyel az sokkal finomabb.

www.szinter2000.hu val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

fuck me, i'm famous!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Van egy elsõszériás cromo Magellan Crux vázam. A gond az hogy az elõzõ tulaj lefestette, aztán mivel nem sikerült a festés, smirglivel leszedte ahol tudta. Lényeg hogy azért karcos lett a váz és a csõvek kapcsolódásához nem fért hozzá, ott megmaradt a festét.
Mindenképpen kellene rá valamiféle felületkezelés mert elõbb vagy utóbb ezt így kikezdi a rozsda.

Polírozás lenne a legjobb és utána lelakkozni, eredetileg is ez volt a vázon, kérdés h. hol s mennyiért vállalják. (keresgéltem a témában, polírral kapcsolatban nem nagyon volt hasznos válasz)

Másik a szinterezés, itt a homokfúvástól tartok kicsit h. megrágja a vázat. 2kg a váz festés nélkül és elég vékony csövekbõl van. Ezt mondjuk 5500ért megcsinálnák a Hercehurcában.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Gari már nem sokáig van, így az annyira nem fontos...
Perselyt gondoltam h gázos lesz, azt nem lehet visszatenni utána?
Bár mindenképp macerásabb mint a fényezés, viszont ha utóbbi, akkor vmi ,,profira" bízom:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Erre tud vki mondani valamit?
Visszaolvastam, nem találtam semmit.

gari HUSSSSS

ki fogod venni a perselyeket, és minden egyéb kiegészítõt ami benne van? fogsz venni újakat hogy bele tudd tenni?

én inkább vigyáznék a jelenlegi fényezésre a helyedben

valamint nem szinterezésben gondolkodnék, hanem fényezésben.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Konkrét tapasztalatom nincs, de józan paraszti ésszel gondolkodva: igen, lehet.
A homokfúvókon bel lehet állítani, hogy "mekkora pusztítást végezzenek a felületen", szal ha mondod a fószernek, hogy ez Mg, ahhoz tartsa magát, akkor õ tudni fogja hogy kell a gépet beállítani.
A szinterezés is sima liba: a Mg-ot is ugyanúgy fel tudják tölteni elektromosan, ugyanúgy vonza a porszemcséket és biztos vagyok, hogy az égetõkemence teljesítménye is szabályozható...nem fog elolvadni a telód.
De gondolj csak bele, a Mg vázakat, telókat gyárilag hogy fényezik? Jó, lehet, hogy egy részüket sima porfestéssel, de párat biztos ott is szintereznek...szerintem kivitelezhetõ.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Magnézium teló lábat lehet homokfuvatni/szintereztetni? Bírják?
Vmikor tuti elviszem a stance-t, mert nagyon retek a gyári festés, a legkisebb ütéstõl is lejön..

Erre tud vki mondani valamit?
Visszaolvastam, nem találtam semmit.

• vendég
Az a helyzet, hogy én nem fújatni, hanem tanulni szeretnék :o...ha láttátok az airbrush.lap.hu-n lévõ fórumot, értitek miért itt kérdem inkább...tehát azért keresek egy ilyen fószert, hogy az elején egy-két tippet kapjak (milyen felszerelést, hol érdemes nézni, stb.)...de köszi!
Válaszok mentek privikre...

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Hátha itt több sikerrel járok:
Szal ha tudtok vmi csókát, aki már évek óta foglalkozik airbrush-al, akkor lécci dobjatok már meg az e-mail/MSN címével. Az csak elõny, ha más fényezési technikákat is ismer és használ, de fõleg az airbrush a lényeg. Köszi elõre is!

http://airbrush.lap.hu/

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Hátha itt több sikerrel járok:
Szal ha tudtok vmi csókát, aki már évek óta foglalkozik airbrush-al, akkor lécci dobjatok már meg az e-mail/MSN címével. Az csak elõny, ha más fényezési technikákat is ismer és használ, de fõleg az airbrush a lényeg. Köszi elõre is!

Én tudok egy jór. A legjobbat.
Küldöm a kontaktot privátban.

Csak hogy fekészítselek. Nem lesz olcsó és lehet várni is kell rá...