Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Írta 2007. március 23. - 14:08

Írta 2007. március 14. - 01:27

narancsosnak hívják a kevés odafigyeléssel készült szinterezéseket is.
Írta 2007. március 14. - 00:38

talaltam egy helyet, ahol a komplett cangat (vaz+villa), 6500-7000 Ft-ert homokfujjak es szinterezik egyben. ez jo arnak tunik. kerdesem az lenne, hogy van-e kulonbseg szinterezes es szinterezes kozott?
Írta 2007. március 11. - 13:10

Igazából a fényesre jobban tapad a matrica, de ha jól lezsírtalanítod, a mattról sem fog lejönni. Tipp: ne hagyj hegyes sarkokat, legalább egy icipicit kerekítsd le a hegyeket, csücsköket és felrakáskor a kezedet gyakran zsírtalanítsd mondjuk benzinnel. (Ha igazán tutit akarsz, a felirat/ábra NEGATÍVJÁT ragasztod fel, jól letakargatod mindenhol máshol a vázat és sprayfestékkel ráfújsz, majd száradás után leveszed a matricát és ollé, festett felirataid vannak... A szinterezést nem "bántja" az akrilfesték, ebbõl választhatsz fényeset és mattot is.)
WF
Köszi a tippet. Asszem az lesz a legegyszerûbb, ha fölhúzok egy gumikesztyût, így nem megy tropára a kezem a sok zsírtalanítástól. A negatív nyomtatáson én is gondolkodtam, de a CriticalMass-es betûtípus túl bonyolult hozzá, hogy kivagdossam. Szal marad a sima matrica. Szerintem bõven jó lesz az is.

Írta 2007. március 09. - 16:57

Juteszembe matrica. Mielõtt fölvarázsolom a vázra ezeket, mire figyeljek? Mivel pucoljam meg a felületet, hogy szépen odatapadjon és ne jöjjön le róla az elsõ adandó alkalommal?
Matrica szembontjából számít, hogy mattra vagy fényesre szintereztetem?
Igazából a fényesre jobban tapad a matrica, de ha jól lezsírtalanítod, a mattról sem fog lejönni. Tipp: ne hagyj hegyes sarkokat, legalább egy icipicit kerekítsd le a hegyeket, csücsköket és felrakáskor a kezedet gyakran zsírtalanítsd mondjuk benzinnel. (Ha igazán tutit akarsz, a felirat/ábra NEGATÍVJÁT ragasztod fel, jól letakargatod mindenhol máshol a vázat és sprayfestékkel ráfújsz, majd száradás után leveszed a matricát és ollé, festett felirataid vannak... A szinterezést nem "bántja" az akrilfesték, ebbõl választhatsz fényeset és mattot is.)
WF
Kanyarodjon lábad elé az út,
Fújjon mindig hátadba a szél,
Hevítse orcádat a Nap,
Öntözze földedet csöndes esõ
és hordjon tenyerén az Úr,
míg újra találkozunk.
Írta 2007. március 08. - 19:42

Matricázni én is a panton-ban vásárolt anyagokból szoktam, ha jól fel van téve nem jön az le - igaz, nagynyomásúval soha nem mosom.
Juteszembe matrica. Mielõtt fölvarázsolom a vázra ezeket, mire figyeljek? Mivel pucoljam meg a felületet, hogy szépen odatapadjon és ne jöjjön le róla az elsõ adandó alkalommal?
Matrica szembontjából számít, hogy mattra vagy fényesre szintereztetem?
Írta 2007. március 08. - 19:34

Porfestõék megcsinálnak mindent, tokkal-vonóval. Letakarják, amit le kell. Én már két vázat vittem oda, kifogástalan munkát végeztek.
Akkor árban kb. ugyanott van a két projekt... Én a XIII.ker.-ben szoktam homokfúvatni, 2000-2700Ft egy váz+villa kombó. Innen átgurulok a Bozsérhoz, ahol 2500-3000 Ft-ért megvan rá a porfestés.
Matricázni én is a panton-ban vásárolt anyagokból szoktam, ha jól fel van téve nem jön az le - igaz, nagynyomásúval soha nem mosom.
Hevítse orcádat a Nap,
míg újra találkozunk.
Írta 2007. március 08. - 19:13

Írta 2007. március 08. - 18:43

Jól dolgoznak. A vázat elõtte homokfúvasd le (homokfúvás után már ne fogd meg puszta kézzel!), hétfõn odaviszed, csütörtökön-pénteken elhozod.
Fekete-fehér 2500Ft, más színek 3000Ft (váz+villa).
A monoblokk menetét, nyeregcsõ likját és a kormánycsapágy helyét tömd ki jó alaposan papírral, a villanyak menetét ragaszd le, mert erre nem figyelnek és a festéket a menetekbõl kiszedni utólag kutya meló.
A kész felület lehet matt vagy fényes, a fényes nem tükörfényes, hanem kb. mintha kissé zsíros lenne. A felvitt réteg nagyon tartós, városi rombolóra ideélis.
Bozsérék matricázással nem foglalkoznak.
WF
Akkor valszeg hozzájuk viszem, mert eddig nekik van a legjobb áruk. Már csak egy homokszórót kell találnom, ahova be is fér a bringaváz.
Vagy a porfesto.hu, aminek épp most jött meg az árajánlata. Itt 6000 a szinter homokolással együtt. (errõl vmi info?) Ez mondjuk annyival lenne szerencsésebb, hogy nem kell áthurcolnom a városon a lehomokolt vázat.
Homokolásnál mire figyeljek? Ott is tömítessem el a lukakat? Vagy elég szinter elõtt?
A matrica kérdésre már találtam megoldást. Csak el kellett mennem a Pantonba, ott megtaláltam mindent, amit szerettem volna. (fényvisszaverõ matrica, fluoreszkáló színû matrica, áttetszõ fólia)
Írta 2007. március 08. - 18:03

A Bozsér szinterezõ mûhelyrõl van valakinek tapasztalata?
Jól dolgoznak. A vázat elõtte homokfúvasd le (homokfúvás után már ne fogd meg puszta kézzel!), hétfõn odaviszed, csütörtökön-pénteken elhozod.
Fekete-fehér 2500Ft, más színek 3000Ft (váz+villa).
A monoblokk menetét, nyeregcsõ likját és a kormánycsapágy helyét tömd ki jó alaposan papírral, a villanyak menetét ragaszd le, mert erre nem figyelnek és a festéket a menetekbõl kiszedni utólag kutya meló.
A kész felület lehet matt vagy fényes, a fényes nem tükörfényes, hanem kb. mintha kissé zsíros lenne. A felvitt réteg nagyon tartós, városi rombolóra ideélis.
Bozsérék matricázással nem foglalkoznak.
WF
Hevítse orcádat a Nap,
míg újra találkozunk.
Írta 2007. március 08. - 11:48

Lakk ala szeretnek matricakat tenni - milyen anyagra (vastagsag) kell nyomtatni ezeket es milyen nyomtatasi technikaval? Eleg vekonynak es ido es napfeny stb allonak kellene lennie.
Írta 2007. március 06. - 22:47

Írta 2007. március 01. - 18:19

Írta 2007. március 01. - 17:07

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2007. február 28. - 20:47

Segítségeteket kérném. Van egy kevéske fogalmam a témáról, olvasgattam a fórumot, de sok kérdésem van még, ezért vázolom az esetemet. Kérlek, segítsetek.
Adott: egy férfi és egy nõi acélvázas egyszeû városi bringa
Feladat: megszabadítani jelenlegi nem túl szép színüktõl és ellátni tetszetõsebb színnel
Elképzelés: a vázakat és a villákat feketére szeretném esetleg CriticalMass és Becenév felirattal (láthatósági mellény zöld színben, matricaként vagy festéssel), a stucnikat és a (mûanyag, pálcás) sárvédõket szintén láthatósági mellény zöld színre szeretném.
Volt aki a vázra azt javasolta, hogy homokfújassam aztán szintereztessem, de volt aki a homokfújás után szórófejes festéket javasolt. Nektek mi a véleményetek? Nem a csúcsesztétika lenne a cél, hanem, hogy tartós városi romboló legyen, amit nem nagyon akarnak ellopni. Stucnira és a villára is alkalmazható a technológia (homok+szinter/festék)?
A feliratokat fessem/festessem, vagy inkább matricaként gyártassam le? Ha matrica, akkor mivel óvjam meg az idõjárás viszontagságaitól? Lakk? Fólia?
Az aluplastic sárvédõ festhetõ egyáltalán? Vagy jobban járok, ha matricát ragasztok rá?
Néhány mûhelyt már találtam (Bozsér szinterezés, Szinter 2000, porfesto.hu, Bajnok szervíz, Gyurmabringa, liquidskin.hu), de érdekelnének további budapesti mûhelyek, elérhetõségük és tapasztalatok róluk.
Matricát hol vehetek/csináltathatok? Gondolom azt vmi vektoros progival meg kell terveztetni. Errõl van vkinek vmi tapasztalata?
A válaszokat elõre is köszönöm
Írta 2007. február 27. - 01:11

Csak egy kérdés: ezek úgy sacperkábé mennyibe fájnak (mondjuk egy agy esetén, meg mennyi egy váz esetén), csak mert ezekhez komoly felszerelés és anyag (pl: megfelelõ sav) kell, ezért gondolom nem 2 fillér...
konkrétan a homokfúvás meg a szinter egy váz esetén 5000 Ft a Hercehurcában
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. február 26. - 20:01

Írta 2007. február 26. - 13:21

most láttam egy vázat (Scott cromoly) amit kiyukasztott heyenként a homokfuvás...
aluminiumot meg ugye nem lehet/szabad homokfuvatni.
Komoly a gyanúm, hogy azt a vázat én nyomtam a kezedbe!

Írta 2007. február 26. - 10:42

Írta 2007. február 25. - 21:51

yuy!!!!
NEE
agyat ne szintereztess!!!
te yo ég.
szinterezés elött homokfuvatni kell mindent..és a z elég durva dolog..megviseli az anyagot..
most láttam egy vázat (Scott cromoly) amit kiyukasztott heyenként a homokfuvás...
aluminiumot meg ugye nem lehet/szabad homokfuvatni.
az azért egy nagyon elbaszott homokfúvás lehetett...
nyilván be lehet ott is állítani az erõsséget és nem autókarosszéria
erõsségût bennehagyni a gépbe és akkor nem vágja haza az anyagot.
(nyilván a folyamat 1-2 ezredmilimétert leszed a festékkel együtt,
de ez tök elhanyagolható, ha jól csinálják.)