Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Bike712

Bike712

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Csá valakinek van haverja,rokona aki tudna nekem vázat és villát festeni?
akinek van az irjon!
Elérhetõségek:
Msn: gabornemeth2@hotmail.com
email: bike712@citromail.hu
elõre is köszi :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

ZolkoW, csak óvatosan azzal a kefével. Az alut pillanatok alatt megeheti! Szerintem ezeknél az aluvázaknál csak a kromofág a tuti megoldás.

használtam már aluhoz, és tetszett a végeredmény. természetesen nem mindegy az alapanyag, és elõtte mindig próba.

pl. egy levágott kis vázdarabon, MUHHAHA :D
csak vicceltem.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
ZolkoW, csak óvatosan azzal a kefével. Az alut pillanatok alatt megeheti! Szerintem ezeknél az aluvázaknál csak a kromofág a tuti megoldás.

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Esetleg tapasztalata még valakinek vékony aluváz homokolásában?

BassLine

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Hi!

Esetleg van konkrét tapasztalatod, hogy a gyári festést mivel lehetne
lemarni/oldani?

Legyen jó példának egy Pyxis Team váz. Ahogy olvastam, volt aki azt irta,
hogy vékonyabb vázat nem javasolna homokolni, mert esetleg könnyen sérül.
Van esetleg valakinek ilyen tapasztalata, hogy mennyire birja egy
könyebb/vékonyabb váz a homokolást?

Köszi a segitségeket elõre is.

BassLine

konkrét tapasztalatom nincs, de a chromofágot (így írják?) megnézném.
úgy tudom, nem bántja az alut sem.

a homokfúvás pedig századoknál többet nem hiszem, hogy farag... de sok század, és meglesz a mm :)

ezek csak sejtések voltak, mindenesetre pár héten belül le kell gyaknom a festéket egy -elvileg nem túl vékony- aluvázról, én drótos flextárcsával fogok elõször nekiállni (=drótkefe, csak durvább) , így lesz jó kis ipari kinézete :D

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Hi!

Esetleg van konkrét tapasztalatod, hogy a gyári festést mivel lehetne
lemarni/oldani?

Legyen jó példának egy Pyxis Team váz. Ahogy olvastam, volt aki azt irta,
hogy vékonyabb vázat nem javasolna homokolni, mert esetleg könnyen sérül.
Van esetleg valakinek ilyen tapasztalata, hogy mennyire birja egy
könyebb/vékonyabb váz a homokolást?

Köszi a segitségeket elõre is.

BassLine

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Sziasztok!
Érdekelne, hogy kis országunkban hozzá lehet-e jutni festetlen Magellan (v. hasonló súlyú, minõségû) CC-s vázakhoz ha bárki tud valamit ezzel kapcsolatban kérem írjon!(fõként Pyxis team érdekelne)

esetleg festett váz megvesz, festék kémiailag leszed?

loati

loati

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!
Érdekelne, hogy kis országunkban hozzá lehet-e jutni festetlen Magellan (v. hasonló súlyú, minõségû) CC-s vázakhoz ha bárki tud valamit ezzel kapcsolatban kérem írjon!(fõként Pyxis team érdekelne)

amnein

amnein

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Az már mondjuk egy másik kérdés, hogy mi lesz a szép újra festett gépeddel, mert ha a telód válla koptatta le eddig is, akkor ez a probléma megmarad. Minden jól van beállítva rajta?

Remélem jól :) Arról van szó hogy a boxxer vállai erõsen vannak lefelé kanyarintva, a váz XXL-es ezért a váll beér a vázba amikor a gumibak már benyomódik, ez inkább akkor volt amikor oda lett vágva vagy eleresztettem, simán ütközésig fordítva a kormányt a gumi megvédi, de nagyobb erõre már a váll is oda csattan. Télen kap egy nagy generált, szétszedek mindent újrafûzök mindent, hibákat kijavíttatom (majd ha beszélek ilyen mesterekkel leírom mit lehet tenni ezekkel a hibákkal), aztán meglássuk.

Köszi mindent!

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Igen, én is erre gondoltam, csak attól félek ha megin ott éri sérülés a vázat (és ez a boxxer elbaszott vállánál van) akkor egészben kipattan a glett a festéssel együtt. Nem tudom. Pár száz hozzászólással lentebb volt valami "folyékony fémrõl" szó nem tudom erre alkalmas-e, majd visszaolvasok ha lesz erõm. Mindenesetre köszönöm. (továbbá nem tudom hogy egy szinterezõ, homokfúvó cég foglalkozik-e ilyennel, ezt én is inkább autófényezõnél tudom elképzelni...)

Folyékony fémrõl nekem csak a forrasztás, hegesztés meg az Etna jut eszembe... de a lényeg, hogy ahol foglalkoznak fémek felületkezelésével ott van felület elõkészítés is. Végül is, a homokfúvás is az. Szóval, ha nem glettel, akkor valamilyen más módszerrel biztosan el tudják tüntetni az apróbb hibákat a vázadon.

Az már mondjuk egy másik kérdés, hogy mi lesz a szép újra festett gépeddel, mert ha a telód válla koptatta le eddig is, akkor ez a probléma megmarad. Minden jól van beállítva rajta?

amnein

amnein

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Igen, én is erre gondoltam, csak attól félek ha megin ott éri sérülés a vázat (és ez a boxxer elbaszott vállánál van) akkor egészben kipattan a glett a festéssel együtt. Nem tudom. Pár száz hozzászólással lentebb volt valami "folyékony fémrõl" szó nem tudom erre alkalmas-e, majd visszaolvasok ha lesz erõm. Mindenesetre köszönöm. (továbbá nem tudom hogy egy szinterezõ, homokfúvó cég foglalkozik-e ilyennel, ezt én is inkább autófényezõnél tudom elképzelni...)

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

hello mindenkinek, végig nyálaztam a topicot, de egy kérdés még nyitva maradt. Van egy kona stinky-m 2005-ös gyönyörû narancs színben, amitõl szívesen megválnék, tehát jön a homokfúvás, szinterezés. De van rajta egy pár sérülés, amit gondolom a szinter nem fog elfedni. Ilyesmik vannak rajta hogy a boxxer válla bevert a vázba a megfelelõ helyen, tehát az anyag ott minimálisan homorú, illetve a váz alján kõfelverõdés meg egy csúnyább horzsolás, ott kéne valamit kezdeni a felülettel mielõtt porfesteni vinném.

Milyen anyag alkalmas erre, gitt glett vmi spéci? illetve ezeket nyilván homokfúvás után kell használni, de mennyire tartósak, foglalkozik ilyennel valaki?

köszi elõre is

Ha megmutatod a festõ szakinak, hogy néhány helyen ki is kellene javítani a vázat festés elõtt, õ tudni fogja, mi a teendõ. Egyébként gondolom az autófényezõ mûhelyeknél használatos glettel szépen kikeni a sérült helyeket, majd simára csiszolja és úgy porfesti. Ha szépen dolgozik, tutira nem fogod észrevenni a javítások helyeit, mert olyan lesz a vázad, mint új korában - csak más színû:)

amnein

amnein

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Gondoltam egyértelmû a "..bringafestés.." topicban hogy csak a színétõl akarok megválni :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
"Van egy kona stinky-m 2005-ös gyönyörû narancs színben, amitõl szívesen megválnék..."

Nem írtad hogy a színétõl akarsz megválni. Mind1, nem kekeckedek tovább.:)

amnein

amnein

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Meg se fordul ilyen a fejemben... Nem fogom én ezt soha eladni, mert jobbat nem érdemes venni a magyar pályákra, ha valami jobb helyre meg eljutnék ott kibírnám hogy a bringa nem a top, egy szó mint száz, eladással nem is foglalkozom, csak ha már szétkapom elviszem foglalkozom vele, hogy szebb legyen, akkor a hibákat is érdemes lenne javítani.

Valami ötlet van vagy csak erkölcsrendészet? :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Csak nem el akarod tûntetni a sérüléseket, hogy jobb áron tudd eladni?:chin:

amnein

amnein

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

hello mindenkinek, végig nyálaztam a topicot, de egy kérdés még nyitva maradt. Van egy kona stinky-m 2005-ös gyönyörû narancs színben, amitõl szívesen megválnék, tehát jön a homokfúvás, szinterezés. De van rajta egy pár sérülés, amit gondolom a szinter nem fog elfedni. Ilyesmik vannak rajta hogy a boxxer válla bevert a vázba a megfelelõ helyen, tehát az anyag ott minimálisan homorú, illetve a váz alján kõfelverõdés meg egy csúnyább horzsolás, ott kéne valamit kezdeni a felülettel mielõtt porfesteni vinném.

Milyen anyag alkalmas erre, gitt glett vmi spéci? illetve ezeket nyilván homokfúvás után kell használni, de mennyire tartósak, foglalkozik ilyennel valaki?

köszi elõre is

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
itt nekem szolnokon meg szandán van pár:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

mizie szerintem próbálkozz valami autófestõs havernál, isminél, aki éppen sokat fúj, és hátha marad neki egy kis festékje ami neked jó.én ilyen helyeken nézelõdnék.

ok, köszi. (sajnos nincs ilyen ismim)
majd benézek egy-két helyre hátha kedvesen fogadnak :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mizie szerintem próbálkozz valami autófestõs havernál, isminél, aki éppen sokat fúj, és hátha marad neki egy kis festékje ami neked jó.én ilyen helyeken nézelõdnék.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960