Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
köszi nagyon segítõkész vagy de olyanra lenék kiváncsi aki csináltatott már ilyet vagy nagyszakértõ és tudja hogy lehet megovni sörösdoboz falvasatgságu vázacskámat!:) Amugy ITTcisnáltatnám
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
http://homokfuvas.lap.hu/#b21003738

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
ahhh semmi kedvem macerázni, meni keszytüért kromofágé stb. és nincs kedvem vegyvédelmi ruhába mászkálni itthon aszobámba... szal HOMOKFUJÁS TIPPEKET!!!!!!!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

áá de smi ekdvem vegyészlabort csinálni szal homofujásra viszatérve ötlet valmi?

semmi vegyészlabor. több garnitúra gumikesztyû, körömkefe meg mosogatószivacs. azért több darab, mert azokat is oldja. ha azt érzed, hogy kezd kihûlni a kesztyû, akkor mosni kell, akkor kezdi oldani...

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
áá de smi ekdvem vegyészlabort csinálni szal homofujásra viszatérve ötlet valmi?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

hát itt ovlvastam hogy picit roncsolja a fém felszinét.. szal otvagyunk mitn homokszorásal kb emg elvileg kromofágot nehéz elszedni utána mert ara nemeleth festeni....

kromofágra minden további nélkül lehet festeni. tapasztalat;)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
hát itt ovlvastam hogy picit roncsolja a fém felszinét.. szal otvagyunk mitn homokszorásal kb emg elvileg kromofágot nehéz elszedni utána mert ara nemeleth festeni....

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mi a baj a kromofággal? nem konkrétan csak Tõled kérdem, hanem érdekelnének a hátrányai. azon kívül hogy óvatosan kell vele bánni, lehet valami baj? mikor nem használható?

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
NS Suburban vázamat szertném szintereztetni, olvasgatam hogy a vékony falu dolgoakt megeszi a homokfujás. Acél váz 2,4kg és hát megkongatva egyes helyeken sörösdoboz vasatagságunak érzem a dolgot. Kromofágozni nemigazán szertném.. van más emgoldás. Hölégfujóval se jött le. Ha mindenképp homokfujatom akkro modnajk valmit pacáknak azonkivül hogy nagyon vékonyfalu acélcucc? Ötleteket várok köszi!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
[quote name='Fenyo1']A csíkozásra gondolsz azzal, h nem valami szép? Mégis milyen/mekkora csíkok lennének?

igen arra pl de ez ecsetöl is nagyban függ.

az agy lefestésénél meg sztem téleg ne ájj neki nem is nagyon férnél befüzött kerékkel hozzá, nem lenne szép kifüzni te magad is kitudod az abszolut nem nagy mutatvány lefesteted az agyat utána meg elviszad szervizbe és 1500 ft ért be füzik ... és mégis szebb lenne

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

olaj /zománcfesték tuti nem.. egyettel festés meg sztem nem vmi szép.

A csíkozásra gondolsz azzal, h nem valami szép? Mégis milyen/mekkora csíkok lennének?

egyébként mijen alkatrész -ek amiket nemlehet lefujni/fujattatni??

Hát pld a két kerékagy.
Feketék voltak, de egyszer sikerült véletlenül teljesen leoldani róluk a festéket hidegzsíroldóval, ezért most teljesen fémes színûek.
Szeretném õket visszafesteni feketére, de csak ecsettel férnék hozzá, nem fújhatom le, mert a küllõket hozzákötné a festék a kerékagyhoz.
Kiszedni meg nem akarom a küllõket, mert akkor az egész kereket lehet újrafûzni, ilyet meg nem tudok csinálni.

Meg a felnim oldalát is le akarom festeni feketére, most fémes színû, mert v-fékhez való, de nekem tárcsásam van. Mondjuk ezt még könnyebb megoldani fújós festékkel, mint a kerékagyat.

Meg a vázon sajnos a bowdenek egy-két helyen kikoptatták a fekete festéket, késõn tettem oda matricát. Azt is szeretném javítani/újrafesteni.

+ SPD pedált is késõbb szeretnék festeni feketére. (Miután megvettem -nincs feketében amit kinéztem)
Meg lehet, h hajtókart is majd. (vétel után)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Sziasztok!

Valaki már festetett vázat itt? Egész jó ehylnek tûnik, árak se oylan vészesek, 1 helyen van ahomokfuvásal (modnjuk nekem az nem kell) emg van külön árajánaltnál bicóváz, akkor csak csináltak már... Szóval vélemények? :)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Hi.

Keresgéltem mindenfelé, de sehol nem láttam a kérdésemre választ, ezért:

Tudna nekem valaki ajánlani valami jó festéket vázfestésre?
Teljesen sima egyszínû feketére akarom festeni a vázam, semmi csicsa.
És fontos, hogy ECSETTEL szeretnék festeni, ugyanis egy-két egyéni alkatrészt is le kell festenem, amiket csak ecsettel lehet.
Milyen festéket használjak, ami azért tartós is lesz?
Gondolom sima olajfesték/zománcfesték nem lenne jó. :)
Tehát?

olaj /zománcfesték tuti nem.. egyettel festés meg sztem nem vmi szép. egyébként mijen alkatrész -ek amiket nemlehet lefujni/fujattatni??

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó

acélvázamról a tárcsafékszemnél lepatogott a festék, mivel meghuztam és ahogy ráfordult alátétel együtt lepattogzott. Mivel javitsam? gyári hibajavitó tul puhára szárad, körömlakk lekaparható, lakkfilc sem az igazi.... valami ötlet?

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Hi.

Keresgéltem mindenfelé, de sehol nem láttam a kérdésemre választ, ezért:

Tudna nekem valaki ajánlani valami jó festéket vázfestésre?
Teljesen sima egyszínû feketére akarom festeni a vázam, semmi csicsa.
És fontos, hogy ECSETTEL szeretnék festeni, ugyanis egy-két egyéni alkatrészt is le kell festenem, amiket csak ecsettel lehet.
Milyen festéket használjak, ami azért tartós is lesz?
Gondolom sima olajfesték/zománcfesték nem lenne jó. :)
Tehát?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Azon tûnõdtem, hogy a homokfúvás nem e gyengíti meg a mai szupervékony falú alu vázakat valamilyen mértékben? Gondolom azért valamennyire az anyagot is roncsolja.

Ralliautók esetében az alu lengõkarokat teljesen elvékonyítja a felverõdõ homok, és ha jól tudom meglehetõsen gyorsan.

Vagy most hülyeséget kérdezek?

nem kérdezel hülyeségeket. én ezért nem viszem el a nyeregcsövemet homokfújatni. csiszolni meg pont emiatt nem fogom... csak így nem tudom, hogy mutatna rajta az elox. (nyomokban megmaradt fekete gyári festés vagy mi, rajta fekete elox lenne)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Azon tûnõdtem, hogy a homokfúvás nem e gyengíti meg a mai szupervékony falú alu vázakat valamilyen mértékben? Gondolom azért valamennyire az anyagot is roncsolja.

Ralliautók esetében az alu lengõkarokat teljesen elvékonyítja a felverõdõ homok, és ha jól tudom meglehetõsen gyorsan.

Vagy most hülyeséget kérdezek?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
csak egy oldalt kellene visszalapozni...

http://hu.wikipedia....g/wiki/Eloxálás

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
amíg le nem jön a lakk, addig tökéletes. javítani viszont elég szopás, ha sérül a lakkozás.
szinterezés: mûanyagpor elektronyos tõttés hatására rászáll a vázra, majd ezek után friss ropogósra sütik. de ha visszaolvasol, jobban kimûvelheted magad.<- na ez nem kell

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintetek csak simán lakkozott váz mennyire állná a korróziót.
Az eloxálást h. is csinálják?
Elõre is köszi
www.sintesibikes.com