Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Köszi.
Közben találtam egy ilyet, ha valakinek márkamatrica kell : http://www.decalshop...mekek.php?ID=41

Már csak egy boltot kell találnom, ahol árulnak ilyen fóliát.

ha betûket vagy bonyolultabb formákat is akarnál az egyszerû csíkoknál, akkor érdemesebb kivágatni.
nevemet írtam fel a vázra, fél-1 centis betûkbõl, azt is úgy vágták ki, itthon nem lehetne szépre...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

amit a dekorosok használnak (autófeliratokhoz, világitótáblákhoz stb)
ki is vágják a figurát, szöveget meg többnyire árulnak is fóliát

de akár fotót is tudnak nyoni
az is viz + uv álló

Köszi.
Közben találtam egy ilyet, ha valakinek márkamatrica kell : http://www.decalshop...mekek.php?ID=41

Már csak egy boltot kell találnom, ahol árulnak ilyen fóliát.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Lehet kapni olyan színes matricát/fóliát, amit felragasztok a vázra és nem jön le esõ/víz hatására? Esetleg ha valaki jártas ezen a területen tudna linkelni is ilyet. Szeretnék kicsit egyedi dizájnt a vázamra.

amit a dekorosok használnak (autófeliratokhoz, világitótáblákhoz stb)
ki is vágják a figurát, szöveget meg többnyire árulnak is fóliát

de akár fotót is tudnak nyoni
az is viz + uv álló
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet kapni olyan színes matricát/fóliát, amit felragasztok a vázra és nem jön le esõ/víz hatására? Esetleg ha valaki jártas ezen a területen tudna linkelni is ilyet. Szeretnék kicsit egyedi dizájnt a vázamra.

A sebesség mindent megold.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

Létzik folyékony fém ilyen hibák javítására, de nem mellesleg minden fém folyékony csak megfelelõ hõmérséklet és nyomás kell hozzá!!!
Ezt nem vicceskedve mondom. Komoly autó restauráló mûhelyekben gitett nem látsz, ott a karosszéria egyenetlenségeit cinezéssel simítják el (cin bevonat akár több rétegben és ezt csiszolják formára), ez a profi.
Ha csak pár, nem túl nagy helyen érdekes a dolog akkor és elsõ körben egyszerû elektronikában használatos forraszanyagnak használt cint folyatnék a résbe és lecsiszolnám. Ehhez magát a vázat is fel kell hevíteni ott, de erre nagyon kafa kis gázos forrasztó pákákat lehet már kapni. Ha ez nem tapad meg a vázon akkor szereznék olyan forraszanyagot ami az acélon is megtapad.

Amúgy szerintem nem éri meg a macerát.

Üdv,
KP

Az biztos hogy nem éri meg!!
Mivel itt repedés nem volt,sem horpadás amibe meg állna a fém,itt csak a vázhoz hozzáforrasztva volt egy-két olyan fém darab,amire nekem semmi szükségem,és még csak nem is tetszett,így fûrészelni kellett,meg sokat reszelni.Aztán úgy alakult,hogy nem is kellett a fûrészelés és reszelés miatt,kisimítani az egyenletlenségeket,mert nem volt.
Vihettem is a festõkhöz,holnap fél kettõkor megyek érte.
Antracit színû lesz,enyhén csillogós,kíváncsi leszek hogy fog kinézni,és milyen lesz a minõsége.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Fa hibák esetében,javításra,eltüntetésre használnak olyat,hogy folyékony fa..
Na ha én fém esetében akarok,mélyebb karcolást,vagy vágásnyomot eltüntetni(vázról)
akkor nekem mire van szükségem?Milyen kenhetõ anyagra ami f.szán megszilárdul és lehet rá szinterezni?

Létzik folyékony fém ilyen hibák javítására, de nem mellesleg minden fém folyékony csak megfelelõ hõmérséklet és nyomás kell hozzá!!!
Ezt nem vicceskedve mondom. Komoly autó restauráló mûhelyekben gitett nem látsz, ott a karosszéria egyenetlenségeit cinezéssel simítják el (cin bevonat akár több rétegben és ezt csiszolják formára), ez a profi.
Ha csak pár, nem túl nagy helyen érdekes a dolog akkor és elsõ körben egyszerû elektronikában használatos forraszanyagnak használt cint folyatnék a résbe és lecsiszolnám. Ehhez magát a vázat is fel kell hevíteni ott, de erre nagyon kafa kis gázos forrasztó pákákat lehet már kapni. Ha ez nem tapad meg a vázon akkor szereznék olyan forraszanyagot ami az acélon is megtapad.

Amúgy szerintem nem éri meg a macerát.

Üdv,
KP

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

kormányt egybe szintereztetni nem biztonságos, szerintem. én kitakartatnám a bilincsnél.

whist: létezik olyan cucc, amivel könnyûfémet lehet javítani, finom fémpor+spéci gyanta keveréke. lehet hogy van acélhoz is, nem tudom. erre csak akkor van szükséged, ha átlátszó szinterezést akarsz. ha nem, egyszerûen gitteld ki, aztán csiszold meg.

Épp most jöttem a festõtõl,holnap már szín is lesz a váznak.Köszi az ötletet kõcsirke,tegnap este még azért megérdeklõdtem máshol is,mert szorított az idõ,és megtudtam,hogy ez a "folyékony fém" nagyon komoly cucc,az ára is komoly,2 deci belõle valami 6 ezer forint,vagy tán több.
A többieknek akik késõbb netán glettelt vázat akarnának szintereztetni,meg csak annyit,hogy azt mondta a festõ srác,hogy csakis hõálló glettel szabad ebben az esetben dolgozni,mert a "sima" az nem bírja a szinterezést.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
kormányt egybe szintereztetni nem biztonságos, szerintem. én kitakartatnám a bilincsnél.

whist: létezik olyan cucc, amivel könnyûfémet lehet javítani, finom fémpor+spéci gyanta keveréke. lehet hogy van acélhoz is, nem tudom. erre csak akkor van szükséged, ha átlátszó szinterezést akarsz. ha nem, egyszerûen gitteld ki, aztán csiszold meg.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Lehet szinterezni, de az átmérõje eléggé sokat nõ.Barátnõm városi ss én pl a régi országúti kormányszárat,meg a két fékkart rendesen szét kellett nyitni hogy karc nélkül rámenjen.
Ha már szintereztetni akarod, ezeket a részeket takartasd ki, bár nem tudom egy a-heades kormányszár is mennyire tolerálná a plusszos kormányt.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kormány szinterezéssel van valakinek tapasztalata?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Fa hibák esetében,javításra,eltüntetésre használnak olyat,hogy folyékony fa..
Na ha én fém esetében akarok,mélyebb karcolást,vagy vágásnyomot eltüntetni(vázról)
akkor nekem mire van szükségem?Milyen kenhetõ anyagra ami f.szán megszilárdul és lehet rá szinterezni?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Ha kipolírozod, akkor olyan 3-4 hónap alatt mattul be. Ha lelakkozod akkor pedig veszít a fényességébõl. Én csak simán városi futkosó bicajra vagy országutira raknék polír hajókart lakkozás nélkül mert egy jó kis sározás után mtbvel lehetne újra kezdeni a polírozást.

Kösz!
akkor fújok rá lakkot is. (utolsó szériás négyszöges, 5 karos XT hajtómû és nem vitrin-montiba megy)

KP

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Ha kipolírozod, akkor olyan 3-4 hónap alatt mattul be. Ha lelakkozod akkor pedig veszít a fényességébõl. Én csak simán városi futkosó bicajra vagy országutira raknék polír hajókart lakkozás nélkül mert egy jó kis sározás után mtbvel lehetne újra kezdeni a polírozást.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok!

Alu hajtómûvet szeretnék felújítani, kissé megycsiszolni ,az apró karcokat eltüntetni és felplírozni.
Gondolom csináltatok már ilyet. Erdemes a polírozott felületet valamivel lakkozni, vagy lakkozás nélül is fényes marad jó sokáig?
Anno az iskolában azt tanultam, hogy a nyers alu a levegõn oxidálódik és emiatt a felülete bemattul.
Az is érdekes lehet, hogy a gyárban ezeket (és az összes fényes alu alkatrészt) szokták-e lakkozni.

Kösz,
KP

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Révbe értem végre.
Eljutottam odáig,hogy konkrét dolgokat tudtam meg.
Azt mondta az illetékes a telefon mögött,hogy 4-5ezerért megkapom a krómozást.
Ez meg kb ugyan ott van mint a szinterezés.Mindkét helyen azt mondták(krómos,szinteres)
hogy csináltak már ilyet,de még egyik helyrõl sem láttam referncia munkát sajnos.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ja, szántúr lesz. csak, hogy a váz geo-át ne tolja szét, össze kell huznom 80mm-re, s ez csak rugócserével megy...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

ja, van emlékkép :-)
már csak a villán b@szakszom, de úgy néz ki, Zed intézkedik...

Küldtél neki egy rozsdásat, Õ meg lecsiszolja helyetted!? :P
Mit "kapsz" bele, SUNTOUR-t?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ja, van emlékkép :-)
már csak a villán b@szakszom, de úgy néz ki, Zed intézkedik...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

én egy hasonló korú vázat kromafágoztam, majd fúrógépbe fogott csiszolókoronggal csapattam át, itt-ott hagyva némi rohadást, majd színtelen lakk. Gondolkodtam a políron, sõt, pikkelyezni akartam igazán, de túl macerás lett volna, sajna.

Ez lett az új Gerry Fisher design?
/Ha igen akkor remélem készítettél róla elõtte egy "búcsú fotót"?!/ ;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

És azóta jó?

persze, miért ne?

féligrothasztott Univega egy jó éve így nyomja, pedig sokat alszik esõbe is néha.