Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ma beszéltem velük, de sajnos nem valószínû, hogy érdemes nekivágni.
Azt mondták telefonba, hogy 20-30k lehet a beavatkozás ára, mivel ilyenkor nekimennek a teljes palástnak, levesznek belõle, aztán felhordanak rá etc. és teljesen új felületet kap az egész. Kérdeztem, h lehet-e lokálisan, csak a karcokat kimûteni, annyit mondott rá az ember, hogy nem igazán, mivel a folyamat során rendesen kap hõt a becsúszó, félõ, hogy meggörbül, ha nem végig egyenletesen történik ez (no meg szerintem macerásabb is nekik, bár ezt nem tette hozzá)
Plusz az se tuti, h a becsúszók befogatását meg tudják oldani ragasztott vállas telóknál.

Úgyhogy nem hiszem, hogy lesz ebbõl valami.
Nem tudom, kinek a telóját láttam kijavítva, de arra emlékszem, h az akkor csak 3-4e volt.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
a TiNi szép és kemény, de szerintem becsúszóra nem való. még mindig a teflon a legjobb, kenéssel 0.02-0,05 a súrlódási tényezõje (DLC: 0.1-0.2.). kicsit félrevezetõ, hogy nem adják meg külön a statikus ás a dinamikus súrlódási tényezõt, pedig egy becsúszónál számít a különbség. nyilván a dinamikus szokott a kisebb lenni, de statikus határozza meg, hogy indul meg a villa. a teflon az egyetlen szilárd anyag, aminek ez a két paramétere megegyezik.
egyébként meg csináltasd meg a DLC-t, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. és az árak is érdekelnek, légyszi írd meg, ha tudsz valamit.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Kaptam egy halmozottan hátrányos helyzetû villát. A becszúszószárai pl. foltosak és karcosak. Olvastam viszont korábban valakitõl, hogy sikerült ezt kijavíttatnia.
Némi kutakodás után az alábbi linket találtam; INNOPRESS KFT (itt technológiák és PVD).
Elvileg vállalnak javítást is, az árakat még nem tudom.
A kérdés az, hogy a bevonatok közül melyiket érdemes/lehet választani? Vagy csak a már meglévõvel lehet nekimenni?
Ha jól értem, tulajdonságok alapján a DLC a legjobb, de eddig a TiNi-rõl tudtam úgy, hogy az a csúcs...

jano1980

jano1980

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
kösz az infót.megpróbálom felhívni.üdv

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
AWI , CO , AFI , L Máriusz
kicsit bp mellett, de jókat mondanak róla. nem is ismerek alternatívákat alu esetén.

jano1980

jano1980

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
heló mindenki.nem ismer valaki egy jó aluhegesztõt? lehetõleg bp-en. a nagyobb cégek nem akarnak bíbelõdni a dolgommal.egy aluvázat kellene minimálisan átalakítani.
elõre is kösz mindenkinek.
üdv

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

szal aki grammozik ne pimpeljen :)

Most már tuti le fogom mérni, mennyi anyagot, és plusz tömeget jelent.
Elsõre nem számít, lánybringába lesz. :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Szerintem kb. 12 kcm anyag kerül fel, az em lehet több 20 grammnál. Ettõl függetlenül lehet, hogy zsákutca.

a gyári festésnek is van súlya, bármilyen tecnologia

szal aki grammozik ne pimpeljen :)

aki meg ...azt úgysem érdekli az a pár gramm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A súly még a kisebb gond, bár egy CC bringán tippre kb. másfélszeresére nõ a küllõk tömege, ami azért necces.

Szerintem kb. 12 kcm anyag kerül fel, az em lehet több 20 grammnál. Ettõl függetlenül lehet, hogy zsákutca.
Race, no Rest!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Tettem egy látogatást a KöKinél.

Lehet küllõt szintereztetni, a kellõ rétegvastagsággal, RAL színskála alapján. Menettel sincs gond, ki tudják takarni.
Ára hivatalosan 70Ft+ áfa/db fehér színre. Ha bíbelõdsz az elõkészítéssel (felkötöd dróttal) akkor olcsóbb.
Bizonyosan máshol is meg tudják oldani, az ár sem lehet nagyon különbözõ a fentitõl. Szóval nem egy nagy összeg, tekintve a fehér DT 600Ft körüli árát.

Ezzel csak két gond lehet; a kinézet és a tömeg :)
A súly még a kisebb gond, bár egy CC bringán tippre kb. másfélszeresére nõ a küllõk tömege, ami azért necces. De képzelem hogy a keresztezéseknél hogy néznek ki a küllõk egy idõ után, fõleg,h szinterezve még elõfeszítetlen állapotban vannak, aztán meg nyúlnak és hajlanak.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Fehér dt-rõl még nem hallottam...persze attól még lehet.Viszont a bts nek van fehér, piros, zöld, és ha jól tévedek 160 huf/db

Igen. A BTS minõségérõl megoszlanak a vélemények. Nem tudom, nem volt olyan küllõm. Csak ezt a költséget _bármilyen_ külõre kell érteni. Pl. ebike-on sincs minden méretben.
És ha az ezüst BTS 50Ft, akkor is megéri küln szintereztetni, nem?

Keréképítés topikban mostanság errõl megy az eszmecsere, gondolod nézz át!
Race, no Rest!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Fehér dt-rõl még nem hallottam...persze attól még lehet.Viszont a bts nek van fehér, piros, zöld, és ha jól tévedek 160 huf/db

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Tettem egy látogatást a KöKinél.

Lehet küllõt szintereztetni, a kellõ rétegvastagsággal, RAL színskála alapján. Menettel sincs gond, ki tudják takarni.
Ára hivatalosan 70Ft+ áfa/db fehér színre. Ha bíbelõdsz az elõkészítéssel (felkötöd dróttal) akkor olcsóbb.
Bizonyosan máshol is meg tudják oldani, az ár sem lehet nagyon különbözõ a fentitõl. Szóval nem egy nagy összeg, tekintve a fehér DT 600Ft körüli árát.
Race, no Rest!

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Elég ha a lakkot olyan 1000-es körüli vízpapírral megcsiszolod, addig amíg be nem mattul a lakk. Utána mehet rá az alapozó, az alapozót megcsiszolhatod 800-as vagy 1000-es vízpapírral, utánna mehet rá a szín és rá a lakk. A lakkot utána pedig egy kis polírpasztával még fényesebbé tudod tenni.

peet86

peet86

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi mindenkinek a választ.. Igazából az is megoldás lenne, hogy az egész vázat vmilyen színre lefesteni.. most csak a lakk van rajta.. azt mindenképpen le kell szedni festés elõtt?

P

Kismaki

Kismaki

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
"Visszaolvastam egy darabig, de választ nem találtam karbon vázak festésére, illetve a lakk leszedési gondokra.
Esetleg aki kérdezett ilyet korábban és megpróbálta, szerzett valamilyen tapasztalatot?

Egy karbon vázról szeretnék eltávolítani 2 db nagy matricát ami lakk alatt van. A váz nincs festve, csak lakkozva. Tök hülye vagyok a festegetéshez, de nincs valami olyan technika, hogy a lakkra ráfestesz és kész? Nem nagyon mernék nekiugrani egy karbon váznak csiszolópapírral és gyanítom, hogy ilyet máshol se tesznek, ezért gondoltam hátha.. "

Én még tavaly decemberben jutottam hozzá egy 1998-as karbon-alu vázas Trek országúti géphez. A felsõ csõ lakkozása itt-ott picit sérült volt. Én kétkomponensû átlátszó epoxigyantával javítottam ki a sérüléseket, utána pedig óvatosan visszacsiszol szintbe. Végén polírozás finom ronggyal. Mondjuk érdemes a többi részt szigetelõszalaggal leragasztani, hogy minél kevesebb rész sérüljön a csiszolás során.
Ja, és én úgy tudom (olvastam valahol), hogy a karbon vázak legkülsõ rétege az nem is teherhordó réteg, csak a szépségért felel, tehát, ha véletlenül megcsiszolod picit, még nincsen vége a világnak. Csak csúnyább lesz...

Köszönöm elõre is a választ![/QUOTE]

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Peet 86: más megoldás nincs mint a csiszolóvászon. Gépi úton szétroncsolnád a karbonszövetet. Light-bikes fórumon láttam egy CR1es scott lecsupaszítását, két hétig tartott. Nagyon finom csiszolópapír kell hozzá. Tippnek javaslom, hogy kerékpárboltokból kérj levágott nyeregcsõrúd végeket, azokon lehet gyakorolni. Én is kipróbáltam a technikáját de hihetetlenül macerás így hagytam a csudába.

vdani: ciccio írta, hogy Vácon van a porfestõ, nem olvastad alaposan. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,381 posts

És milyen településen ? :) Mert ezt így kicsit még nehéz lenne megtalálni :D

azt hittem ismerõs vagy errefelé. vácon van. pest felõl érkezve,a régi 2-es fõúton,az 1. körforgalomnál,1-bõl jobbra. erre épül a tesco. kb 100m után megint jobbra,aztán dzsunkesz. nem sok épület van. meg lehet találni. szendehely,v verõce felõl érkezve értelem szerint az uccsó körforgalom. itt 1 szám amin engem hívtak mikor kész volt a váz: 06 30 230 14 48

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

a mercedes szalon mögött van 1 kis ipari park. a leendõ tesco felé kell menni. a körforgalom után kb 100m-rel jobbra menni,aztán ott bent a dzsunkeszben.

És milyen településen ? :) Mert ezt így kicsit még nehéz lenne megtalálni :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,381 posts

Ez hol volt? Én is le szeretném a vázamat porfestetni, mert az egy elég ellenálló bevonat, de nincs rá sok pénzem, ez a 7 ezer még beleférne a keretbe.

a mercedes szalon mögött van 1 kis ipari park. a leendõ tesco felé kell menni. a körforgalom után kb 100m-rel jobbra menni,aztán ott bent a dzsunkeszben.