Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Posted 2010. March 31. - 17:00

Azt mondták telefonba, hogy 20-30k lehet a beavatkozás ára, mivel ilyenkor nekimennek a teljes palástnak, levesznek belõle, aztán felhordanak rá etc. és teljesen új felületet kap az egész. Kérdeztem, h lehet-e lokálisan, csak a karcokat kimûteni, annyit mondott rá az ember, hogy nem igazán, mivel a folyamat során rendesen kap hõt a becsúszó, félõ, hogy meggörbül, ha nem végig egyenletesen történik ez (no meg szerintem macerásabb is nekik, bár ezt nem tette hozzá)
Plusz az se tuti, h a becsúszók befogatását meg tudják oldani ragasztott vállas telóknál.
Úgyhogy nem hiszem, hogy lesz ebbõl valami.
Nem tudom, kinek a telóját láttam kijavítva, de arra emlékszem, h az akkor csak 3-4e volt.
Posted 2010. March 28. - 23:55

egyébként meg csináltasd meg a DLC-t, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. és az árak is érdekelnek, légyszi írd meg, ha tudsz valamit.
Posted 2010. March 28. - 01:46

Némi kutakodás után az alábbi linket találtam; INNOPRESS KFT (itt technológiák és PVD).
Elvileg vállalnak javítást is, az árakat még nem tudom.
A kérdés az, hogy a bevonatok közül melyiket érdemes/lehet választani? Vagy csak a már meglévõvel lehet nekimenni?
Ha jól értem, tulajdonságok alapján a DLC a legjobb, de eddig a TiNi-rõl tudtam úgy, hogy az a csúcs...
Posted 2010. March 20. - 18:07

Posted 2010. March 20. - 17:50

kicsit bp mellett, de jókat mondanak róla. nem is ismerek alternatívákat alu esetén.
Posted 2010. March 20. - 17:39

elõre is kösz mindenkinek.
üdv
Posted 2010. March 19. - 09:13

szal aki grammozik ne pimpeljen
Most már tuti le fogom mérni, mennyi anyagot, és plusz tömeget jelent.
Elsõre nem számít, lánybringába lesz.

Race, no Rest!
Posted 2010. March 18. - 01:26

Szerintem kb. 12 kcm anyag kerül fel, az em lehet több 20 grammnál. Ettõl függetlenül lehet, hogy zsákutca.
a gyári festésnek is van súlya, bármilyen tecnologia
szal aki grammozik ne pimpeljen

aki meg ...azt úgysem érdekli az a pár gramm
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. March 18. - 01:14

A súly még a kisebb gond, bár egy CC bringán tippre kb. másfélszeresére nõ a küllõk tömege, ami azért necces.
Szerintem kb. 12 kcm anyag kerül fel, az em lehet több 20 grammnál. Ettõl függetlenül lehet, hogy zsákutca.
Race, no Rest!
Posted 2010. March 17. - 22:38

Tettem egy látogatást a KöKinél.
Lehet küllõt szintereztetni, a kellõ rétegvastagsággal, RAL színskála alapján. Menettel sincs gond, ki tudják takarni.
Ára hivatalosan 70Ft+ áfa/db fehér színre. Ha bíbelõdsz az elõkészítéssel (felkötöd dróttal) akkor olcsóbb.
Bizonyosan máshol is meg tudják oldani, az ár sem lehet nagyon különbözõ a fentitõl. Szóval nem egy nagy összeg, tekintve a fehér DT 600Ft körüli árát.
Ezzel csak két gond lehet; a kinézet és a tömeg

A súly még a kisebb gond, bár egy CC bringán tippre kb. másfélszeresére nõ a küllõk tömege, ami azért necces. De képzelem hogy a keresztezéseknél hogy néznek ki a küllõk egy idõ után, fõleg,h szinterezve még elõfeszítetlen állapotban vannak, aztán meg nyúlnak és hajlanak.
Posted 2010. March 17. - 22:08

Fehér dt-rõl még nem hallottam...persze attól még lehet.Viszont a bts nek van fehér, piros, zöld, és ha jól tévedek 160 huf/db
Igen. A BTS minõségérõl megoszlanak a vélemények. Nem tudom, nem volt olyan küllõm. Csak ezt a költséget _bármilyen_ külõre kell érteni. Pl. ebike-on sincs minden méretben.
És ha az ezüst BTS 50Ft, akkor is megéri küln szintereztetni, nem?
Keréképítés topikban mostanság errõl megy az eszmecsere, gondolod nézz át!
Race, no Rest!
Posted 2010. March 17. - 20:34

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. March 17. - 18:02

Lehet küllõt szintereztetni, a kellõ rétegvastagsággal, RAL színskála alapján. Menettel sincs gond, ki tudják takarni.
Ára hivatalosan 70Ft+ áfa/db fehér színre. Ha bíbelõdsz az elõkészítéssel (felkötöd dróttal) akkor olcsóbb.
Bizonyosan máshol is meg tudják oldani, az ár sem lehet nagyon különbözõ a fentitõl. Szóval nem egy nagy összeg, tekintve a fehér DT 600Ft körüli árát.
Race, no Rest!
Posted 2010. March 08. - 19:30

Posted 2010. March 08. - 18:02

P
Posted 2010. March 06. - 22:13

Esetleg aki kérdezett ilyet korábban és megpróbálta, szerzett valamilyen tapasztalatot?
Egy karbon vázról szeretnék eltávolítani 2 db nagy matricát ami lakk alatt van. A váz nincs festve, csak lakkozva. Tök hülye vagyok a festegetéshez, de nincs valami olyan technika, hogy a lakkra ráfestesz és kész? Nem nagyon mernék nekiugrani egy karbon váznak csiszolópapírral és gyanítom, hogy ilyet máshol se tesznek, ezért gondoltam hátha.. "
Én még tavaly decemberben jutottam hozzá egy 1998-as karbon-alu vázas Trek országúti géphez. A felsõ csõ lakkozása itt-ott picit sérült volt. Én kétkomponensû átlátszó epoxigyantával javítottam ki a sérüléseket, utána pedig óvatosan visszacsiszol szintbe. Végén polírozás finom ronggyal. Mondjuk érdemes a többi részt szigetelõszalaggal leragasztani, hogy minél kevesebb rész sérüljön a csiszolás során.
Ja, és én úgy tudom (olvastam valahol), hogy a karbon vázak legkülsõ rétege az nem is teherhordó réteg, csak a szépségért felel, tehát, ha véletlenül megcsiszolod picit, még nincsen vége a világnak. Csak csúnyább lesz...
Köszönöm elõre is a választ![/QUOTE]
Posted 2010. March 03. - 12:01

vdani: ciccio írta, hogy Vácon van a porfestõ, nem olvastad alaposan.

Posted 2010. March 03. - 07:44

És milyen településen ?
Mert ezt így kicsit még nehéz lenne megtalálni
azt hittem ismerõs vagy errefelé. vácon van. pest felõl érkezve,a régi 2-es fõúton,az 1. körforgalomnál,1-bõl jobbra. erre épül a tesco. kb 100m után megint jobbra,aztán dzsunkesz. nem sok épület van. meg lehet találni. szendehely,v verõce felõl érkezve értelem szerint az uccsó körforgalom. itt 1 szám amin engem hívtak mikor kész volt a váz: 06 30 230 14 48
Posted 2010. March 03. - 00:39

a mercedes szalon mögött van 1 kis ipari park. a leendõ tesco felé kell menni. a körforgalom után kb 100m-rel jobbra menni,aztán ott bent a dzsunkeszben.
És milyen településen ?

Posted 2010. March 02. - 20:37

Ez hol volt? Én is le szeretném a vázamat porfestetni, mert az egy elég ellenálló bevonat, de nincs rá sok pénzem, ez a 7 ezer még beleférne a keretbe.
a mercedes szalon mögött van 1 kis ipari park. a leendõ tesco felé kell menni. a körforgalom után kb 100m-rel jobbra menni,aztán ott bent a dzsunkeszben.