Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

tegnap hoztam haza porfestõtõl a vázam. 7 papír volt,homokfúvással,tokkal-vonóval. egész jó lett. mondjuk nem sokat vártam a porfestéstõl. a szín is el lett találva,már csak matricázni kéne. vácon csinálták.

Ez hol volt? Én is le szeretném a vázamat porfestetni, mert az egy elég ellenálló bevonat, de nincs rá sok pénzem, ez a 7 ezer még beleférne a keretbe.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható, normálisan dolgozó fényezõt lehetõleg Bp környékén?
homokfújni+fehérre fényezni kéne egy vázat. Nem szeretnék szintert, ezért is keresgélek fényezõt, de jó lenne valaki olyan, aki valakinek már dolgozott, és elvileg szépen is dolgozik..
Tudtok valakit?

peet86

peet86

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok!
Visszaolvastam egy darabig, de választ nem találtam karbon vázak festésére, illetve a lakk leszedési gondokra.
Esetleg aki kérdezett ilyet korábban és megpróbálta, szerzett valamilyen tapasztalatot?

Egy karbon vázról szeretnék eltávolítani 2 db nagy matricát ami lakk alatt van. A váz nincs festve, csak lakkozva. Tök hülye vagyok a festegetéshez, de nincs valami olyan technika, hogy a lakkra ráfestesz és kész? Nem nagyon mernék nekiugrani egy karbon váznak csiszolópapírral és gyanítom, hogy ilyet máshol se tesznek, ezért gondoltam hátha..

Köszönöm elõre is a választ!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Azt elfelejtettem írni,hogy a Trance és a Maestro felirat nem ugyan az a stílusú betû,mert olyat nem találtunk és megszerkeszteni már nem akarta senki ingyé.A Trance felirat amúgy elég kritikus volt,mert ilyen lapos,széles betûtipus nem nagyon van.Az úgy lett széthúzva, de úgy meg bizonyos részei a betûnek 0.5 mm lett,ami nem kivágható.
Írd meg hova küldjem
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Most szólok. Emailben küldhetõ?

És is festetem a Giant Trance vázamat.Már megcsináltattam a feliratok matricáit ami a maszkoláshoz kell.Ha valakinek kell Giant,Trance,Maestro felirat (hozzávalo M logo)
vektorgrafikusan,amit a reklámgrafikusok ki tudnak vágni,az szóljon.
Képeket majd rakok fel.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
És is festetem a Giant Trance vázamat.Már megcsináltattam a feliratok matricáit ami a maszkoláshoz kell.Ha valakinek kell Giant,Trance,Maestro felirat (hozzávalo M logo)
vektorgrafikusan,amit a reklámgrafikusok ki tudnak vágni,az szóljon.
Képeket majd rakok fel.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én a Naptúra telóm lábát csiszolópapírral szépen megcsináltam. Merevítõ hátulját meg picike csiszológéppel, ahova nem fértem be ujjal. Ahol belemennek a becsúszók, jól tömítsd el ronggyal, és próbáld meg belül megakasztani, ott nem kell festeni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
nálunk debrecen mellett, kismacson, a szinter váz+ villa tételnél 3000, persze szemcseszórással együtt.és a minõség 1.2 osztályú.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,382 posts
tegnap hoztam haza porfestõtõl a vázam. 7 papír volt,homokfúvással,tokkal-vonóval. egész jó lett. mondjuk nem sokat vártam a porfestéstõl. a szín is el lett találva,már csak matricázni kéne. vácon csinálták.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Suntour duro lábat szeretnék festeni, mivel használtan vettem és az elõzõ tulaj "feltuningolta" úgy, hogy a bovdenház, amit hozzáfogattam kötegelõvel leszedte a festéket. Szóval mit és hogyan? Ha jól tudom mg ötvözet a láb, szóval homokfúvatni gondolom nem kéne, ahhoz valszeg túl puha, meg amúgy sem tudok senkit, aki itt Szegeden emberi áron elvállalná ... (csak megjegyzem egy embert találtam és 20000ért szórna le egy vázat ... és még akkor hol marad a színtér). Kromofágozni lehet? Jó lenne, nincs kedvem csiszolópapírral szöszmötölni.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Nem gyengye. :D
Kösz, Csipisz_!

Arra is gondoltam, hogy elugrok valami festékboltba, kikevertetem a színeket, és veszek belõle egy-két decit késõbbi használatra, mert lesz ott még karc, ahonnan ezek jöttek. :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

'08-as Cruxom van és ha hozzáérek már lemászik a vázról a máz, a felsõcsövön meg még szem elõtt is van az a két karc, ami kiveri a szememet. Van erre valami primitív pepecselõs cucc? Gondolok itt arra, hogy felületet megtisztít, festéket felvisz, úgy hagy, amaz pedig megszárad. Mivel klasszikus kályhaszínû a váz (itt matt fehér és szürke) ezért színkeveréssel sem kellene trükköznöm. Esetleg veszek körömlakkot. ;-D

Konákhoz pl adnak javítólakkot, na az is körömlakk......
Szóval az a legegyszerûbb.Elõtte persze zsírtalanitsd.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Úgy néz ki, a kromofág jó lesz.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Anodizált alura rávitt festéket le lehet valamivel szedni, hogy alatta az anodizálás ne sérüljön?
Ha ez nem jönne össze, kivel/hol tudnám újra anodizáltatni?
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
'08-as Cruxom van és ha hozzáérek már lemászik a vázról a máz, a felsõcsövön meg még szem elõtt is van az a két karc, ami kiveri a szememet. Van erre valami primitív pepecselõs cucc? Gondolok itt arra, hogy felületet megtisztít, festéket felvisz, úgy hagy, amaz pedig megszárad. Mivel klasszikus kályhaszínû a váz (itt matt fehér és szürke) ezért színkeveréssel sem kellene trükköznöm. Esetleg veszek körömlakkot. ;-D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

felétek nem tudom, de pl újpesten a váci út árpád út sarkán van egy cég, ott oracal márkát árulnak. meg az én volt melóhelyem itthoni forgalmazója volt az egyik legjobb márkának (vicc az hogy a nevét elfelejtettem) de most úgy látom már csak fóliavágót árulnak.

amúgy pl

http://www.inextenso.hu/main.php?id=1

http://www.kpluszr.h...tterfoliak.html

de plotter fólia, és fóliavágás kulcsszavak a guglihoz

amúgy ilyen mennyiséget ami nektek kellhet vmi dekorstudióban maradék anyagot amit már nem tudnak befogni a pléotterbe sztem forintokért kaphattok.

de ha nem "holnpra kell",.én is utánamegyek a témának, nekem illyen flnyvisszaverõ "rendõrautó" matica kell csak zöld.
meg sztem H.Zoli is tud vmi céget, neki is hekkelt a telója meg a rtagja.

Bõven ráér, köszi. Nekem kb egy 1m x 10cm db kellene.
Tényleg a Zoli piros meg zöld cuccaival. Majd zaklatom õt is.

A sebesség mindent megold.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

felétek nem tudom, de pl újpesten a váci út árpád út sarkán van egy cég, ott oracal márkát árulnak. meg az én volt melóhelyem itthoni forgalmazója volt az egyik legjobb márkának (vicc az hogy a nevét elfelejtettem) de most úgy látom már csak fóliavágót árulnak.

amúgy pl

amúgy ilyen mennyiséget ami nektek kellhet vmi dekorstudióban maradék anyagot amit már nem tudnak befogni a pléotterbe sztem forintokért kaphattok.

de ha nem "holnpra kell",.én is utánamegyek a témának, nekem illyen flnyvisszaverõ "rendõrautó" matica kell csak zöld.

Nekem véglis ráér,és egy tenyérnyi darabnál nem kell nagyon,ha esetleg nekem is tudnál intézni,megköszönném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Csak egyszerû csíkok kellenek, semmi bonyolult.

amúgy pl

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Én is épp ezen törtem a fejem,a mintám már megvan,csak átrajzolni és kivágni kéne.
Milyen boltban kapok én ilyen esõ meg UV álló fóliát?Sima fehér kellene..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha betûket vagy bonyolultabb formákat is akarnál az egyszerû csíkoknál, akkor érdemesebb kivágatni.
nevemet írtam fel a vázra, fél-1 centis betûkbõl, azt is úgy vágták ki, itthon nem lehetne szépre...

Csak egyszerû csíkok kellenek, semmi bonyolult.

A sebesség mindent megold.