Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
szép kis türelemjáték lesz a lyukakat újra kipucolni, merthogy elõtte az tuti nem maszkolható.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
arra, hogy a küllõfuratok be ne szûküljenek (de be fognak, rosszabb esetben eltömõdnek). meg jól le kell dugózni a két végét, bár gondolom ezt sejtetted.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Csináltatott már itt valaki agy szinterezést?
Mire kell oda figyelni ebben az esetben?Nyilván a szétszedésen,a csapágy és a zsír kivételén kívül.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
fourcescfour, ha mindenképpen magad akarod csinálni, és azt akarod, hogy ne legyen gány, elõször is takarítsd le a vázról a festéket teljesen (olvass vissza, megtudod, hogyan). zsír- és pormentes legyen, és alapozni is érdemes, abból is kapsz aeroszolosat. a graffitis festékekkel könnyû dolgozni, jól fednek, nagyon hamar száradnak, és a lényeg: nehezen folynak meg. szóval ne az autósboltban vegyél festéket, hanem a graffitis-ellátóban. Montana márkájút sok helyen kapni, gyönyörû színeik vannak, olyan kétszáz árnyalat... többféle összetételû van, modd meg az eladónak, mire kell, mert némelyik festék száradás után is fog, meg kopik. és lesz ott többféle szórófej (cap-nek hívják a vandálok), kérdezd meg azt is, milyenre van szükséged.
jó móka amúgy, de nem biztos, hogy anyagilag megéri, kérdezz árakat, ha számít.

ja, és elõtte próbáld ki valahol, ne a vázon kísérletezz. bõven elég három biciklire is egy kanna festék.

fourcescfour

fourcescfour

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok! Régi ktm-es vázat szeretném újrafesteni személyesen...Ebben kérek tanácsot, hogy milyen festékkel és hogyan érdemes nekikezdeni, ha egyáltalán érdemes-e?Sprayfestékes verziót próbált már valaki?elõre is köszi

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Uhh,erre nem is gondoltam.Én csak a menetet féltettem.Az eredeti festés is úgy volt pedig.Na ezt elb......tam.A képen lévõhöz képest sokat leszedtem,de
az oldalát azt nem.Na ez most úgy marad...........
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Mert a Merdia vázamon a csapágyház oldala síkba van marva és festékmentes. Nyilván így szebben felfekszik az integrált csapágy. Fejcsapinál szintúgy.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Az eredeti színe nagyon snassz volt.Olyan volt mint egy zománcozott lábos.Még csak nem is metálkék volt.A fehér és fekete változata sokkal szebb volt,és abba minta is volt.De olyat már nem kaptam anno.És a lakkozás is elég gyenge minõségû volt.
A középcsapágyház a "kimaszkolás" (papír galacsin) miatt olyan.Vagy miért kérdezed?
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Elég szép lett. Mi volt a baj az eredeti szinével? A középcsapágyház oldalát, meg a fejcsõ szélét letisztítottad?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nagyon szép lett ez az élénk narancs :)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Na elkészült végre a Giant Trance festése,és eljutottam odáig,hogy lefotózzam és fel is tegyem a képeket.
Mondjuk nem pont olyan lett,mint akartam,de szerintem az eredetinél szebb lett.Én még kicsit bonyolítottam volna,de a festõ srác haverom elõször azt mondta,hogy ingyen megcsinálja,ezért nem akartam tovább bonyolítani neki.Én a hátsó háromszöget sötétebb árnyalatúra akartam és a kisebb feliratokat fehér szinnel.Van rajta egy koponya is amit szintén nem egészen így akartam.Azt hittem az egész airbrus lesz,nem csak a körítés.
Végül is lefotóztam minden lehetséges nézõpontból és feltettem egy ilyen volt-ilyen lett mappába.Mindenki döntse el,hogy jobb-e így mint bilikéken.

http://picasaweb.goo...ka/GiantTrance?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Vissza, pl 3m kétoldalúval.De miért nem szegecseled vissza inkább?

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Van vkinek ötlete, hogy lehet a legbarátibban leszedni a réz emblémát a homlokcsõrõl? Belülröl szegecselve van de festés után szeretném visszatenni.
Ha leütöm a szegecset akkor esetleg vissza tudom tartósra ragasztani vmi erõs kétkomponensûvel, vagy folyékony csavarral?
Hegyibringás = Kerekes Jeti

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Hali, nekem is elküldenéd? szabesz kukac hotmail pont com

Most bontok szét egy régi Raleigh-et és ráférne a felújítás.
Amúgy a te fekete-fém irányod nagyon bejön. (Nyugi nem lesz ugyanolyan, én fekete fehér -kis piros- vonalon gondolkozom :o))

Köszi!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Küldenéd ide:
matej84@hotmail.com

köszi:matej

ment privát.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ment privát.

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Szia!

El tudnád küldeni GriN elérhetõségéét?

Valaki tud normális szinterezõt budapesten?

Köszi: matej

az enyémmel most GriN dolgozik (talán ismert), tapasztalatok alapján nagyon jó munkát végez.
porfesto.hu-ról lebeszéltek a silány munkájuk miatt.

referenciái:
Bring
Bring
Reborn Favorit on Flickr - Photo Sharing!

ha érdekel küldök elérhetõséget privátban.

és ha nem sürgõs talán jövõhét végén/után már az én metálfeketémet is be tudom mutatni. :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Készen vannak a küllõk, 250 mm hosszon szinterezve (a menet, és mellette pár mm maszkolva), 72 darab.
Elsõre jónak tûnik, bírta a fûzést, az hogy mennyire lesz tartós, beszámolok késõbb.
0,05-0,06 mm réteget vittek fel, nagyságrendileg 6-8 gramm a tömegnövekedés.

pirosbicikli

pirosbicikli

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok! Egy kérdésem van. Szürkés króm színû Shimano cuccon keletkezett karcokat, horzsolásokat lehet valahogy javítani? Pl. 7800 szériás váltó, hajtómû. Tudnak illyen színt kikeverni?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

Ma beszéltem velük, de sajnos nem valószínû, hogy érdemes nekivágni.
Azt mondták telefonba, hogy 20-30k lehet a beavatkozás ára, mivel ilyenkor nekimennek a teljes palástnak, levesznek belõle, aztán felhordanak rá etc. és teljesen új felületet kap az egész. Kérdeztem, h lehet-e lokálisan, csak a karcokat kimûteni, annyit mondott rá az ember, hogy nem igazán, mivel a folyamat során rendesen kap hõt a becsúszó, félõ, hogy meggörbül, ha nem végig egyenletesen történik ez (no meg szerintem macerásabb is nekik, bár ezt nem tette hozzá)
Plusz az se tuti, h a becsúszók befogatását meg tudják oldani ragasztott vállas telóknál.

Úgyhogy nem hiszem, hogy lesz ebbõl valami.
Nem tudom, kinek a telóját láttam kijavítva, de arra emlékszem, h az akkor csak 3-4e volt.

Kala! Jocek villáját javították Balatonfüreden, meg én is próbálkoztam náluk, de nekem feketített alu becsúszóm van és azzal nem bírtak el...