Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

skylab email: skylab.paintwork@gmail.com

bár alleycat fórumon dohogott épp valaki, hogy hiába írt nekik nem írtak napokig vissza.

Köszönöm! Én idõközben kaptam egy tel. számot (bár még nem hívtam...), de ezúton közkincsé teszem:
+36 (20) 5553884

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
skylab email: skylab.paintwork@gmail.com

bár alleycat fórumon dohogott épp valaki, hogy hiába írt nekik nem írtak napokig vissza.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Hali!

Összedobtam egy „rokkant” bicajt és szeretném a szezon végén (kb.:október) festetni. Az elképzelés valamilyen kék árnyalat(ok). Díszítésként Python motívum vagy Dumbo, de ezek sincsennek kõbe vésve…
Esetleg szerepet kaphatna az alu fénye is egy kék lakkal? Nem szakértek hozzá!
A gerinc és elsõ villa szár, kormány és csomitartó CrMo. A többi, (hátsó villa, ülés, hajtómû bumm, alsó szárak) alu.
Posted Image

Átadás elõtt (igény szerint) le lesz homokolva, de nyílván szükséges a festés elõtt némi felületkezelés a kisebb felületi egyenetlenségek eltüntetésére. Felmerült –az egyébként igen szép varratok- eltüntetése is.

Tehát egy olyan szakembert vagy annak elérhetõségét keresem, aki kitombolja magát ezen a vázon. (SkyLab-ot ajánlották, de nincs elérhetõsségem).
Igyekszem a kreativitását kis mértékben korlátozni és további korlátot csak a 30’000-es keret jelenthet.

A képen látható színek és feliratok a donor vázakról maradtak...

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Lehet polírra, persze gyengébb, de még így is sokkal strapabíróbb a többi festésnél.Régebben vittem egy kis krómlemezt, amin már kísérleteztem egy szinteresnél az eloxálásszerû megjelenésen, akkor 80/20 arányban össze lett keverve a színtelen szinterlakk a sima granulátummal.Persze jól megkevertük, de foltos lett.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Az biztos hogy szinterezve van,és a logó sem utángyártott,hanem az eredeti ami az agyon van rajta.Nekem is új ez,mert már voltam bent eddig többször de csak most szúrta ki a szemem!
"Így viszont el tudnék viselni egy krómozott, majd zöldre "átlátszószinterezett" vázat!"
Én is:D de szerintem az már drága lenne.Te tudsz olyan helyet ahol krómoznak pl vázat is?

Stp1: Én is azt hittem,hogy nem lehet polírra,de a festõ srác mondta,hogy minden további nélkül...A homokszórás meg szerintem csak a festék vagy korrózió eltávolítására van.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
meg aztán polírra szerintem nem is lehet szinterezni. (megmaradna? nem azért kell a homokszórás, hogy legyen mibe kapaszkodnia?)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Ha a képen az eredeti novatec logó van, nem pedig utángyártottad, akkor ez nem sima színterfesték, hanem átlátszó.És pont az a bibi, hogy ahol mi csináltatjuk, eddig az az infó jött, hogy ilyen pedig nincs.Gondoltam hogy van, ezért csaptam le a billentyûzetre egybõl, ahogy megláttam!:DHasonló eredményt értem már el színezett lakkal, de az nem valami tartós bevonat...Így viszont el tudnék viselni egy krómozott, majd zöldre "átlátszószinterezett" vázat!:D

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Ez a "cucc" kedves Csipisz szerintem olyan mezei festék amit a szinteresek használnak.Azért ilyen,mert az agyak polírozva voltak...mondta a festõ.
Ilyen hatást elérni úgy szoktak,hogy elõször valami metál színes festékkel lefújják a tárgyat és úgy megy rá ez a féle metálos festék.Így mondjuk a festés is kétszer annyiba kerül,mert 2x kell vele dolgozni.
A szín nevére nem emlékszem,de majd megyek be a jövõ héten valamikor és megnézem neked.
A hajtókarokat is lefestettem.Azok tökéletesre sikerültek.Ennek az színnek a neve antracit metál szürke.A kép lehet nem adja vissza,de nagyon szép,és fényben szépen csillog:

http://imagerz.com/Q...ktvAwJQXlsfQwVR

http://imagerz.com/Q...ktvAwJQXlsfRQVR

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
McGy: Kromofág (üveges!) Leszedi a szintert.Mi is azzal pucoljuk, ha menetbe, stb jut.
Whist: egészen pontosan mi ez a cucc? Áttetszõ színes, vagy mi a neve, hogy kell kérni?

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Sikerült végre leszintereztetnem a novatec agyakat.
Az eredménnyel nem vagyok teljesen elégedett,ugyanis van 1-2 kisebb hibája ami lényegében nem is szembe tûnõ,de ennek ellenére engem meglepett a festés milyensége és még az apró hibákkal is tetszik.
A felület kezelés úgy néz ki,mintha eloxálva lenne.A bringaboltos haver is rákérdezett ,hogy biztos szinterezve van e.

kép:
http://imagerz.com/Q...ktvAwJQUQ5KFAVR

http://imagerz.com/Q...ktvAwJQUQ5KFwVR

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Van nekem egy régi cromo magellan crux vázam. Az eredeti festést az elõzõ tulaj eltávolította, én leszintereztettem feketére. Némi átalakításon töröm a fejem (tárcsafékszem felrakás, V-fék csonk eltûntetése, stb.). A kérdésem az lenne, hogyan távolíthatnám el legegyszerûbben a szintert? Kromofág leszedi?

triallevi

triallevi

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
üdv

én 5 éve fényezek autókat bicikliket motorokat bármit
emelett airbrush-olok is amivel durca mintákat tudok csinálni,aki nem tudja hogy mi is ez az irja be youtube-ra hogy airbrush.ha komoly érdeklödõ van akkor mutatok képeket is.
elérhetõségeim:
levitrial@msn.com
06-20-210-94-27

üdv
Levente

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
hali én vállalok minden ilyesmit

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Matrica: dekoros megcsinálja.
Festés: szerintem szedesd szét egy bringaboltban, mert a fényezõk nem kerékpárszerelõk és tuti, hogy nem találsz olyat ak iszét is szedi lefényezi és összerakja.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Hali

Szeretnék festetni egy régi Cannondale bringát, egyedi színezéssel, semmi extra nincs azért benne, annyira nem egyedi, hogy olyan bonyolult lenne a 'minta' ami kerülne rá. 2 Szín lenne (narancssárga + piros) nem erõs fényezéssel, de ne is matt legyen. Amit le kellene festetnem az a váz, villa, nyeregcsõ, stucni és a kormánycsõ. Nem tudom magamnak szétszerelni, mert nincs semmi cuccom hozzá panelban.. :S Szóval a legjobb az lenne, ha a helyen megoldanák a szét és össze szerelését is a cangának a festés mellett.

Tud valaki olyan helyet ahol ezt megcsinálják? A jelenlegi festést azt homokfúvóval vagy valamivel azért le kell szedni, ahogy láttam, de rozsda nem nagyon van.

Ups elfelejtettem: pesten kellene ez.

Másik kérdés: vissza akarom azért matricázni, de ami jelenleg rajta van, az úgy is sérülne, meg nem is épp teljesen, szóval hol tudok matricákat csináltatni? Ami vízálló és fenn is marad a vázon a festés után.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Sziasztok!

Tud vki infó a debrecei, nagymacsi szinterezõ cégrõl? Név, telefonszám, bármi?

Köszi!

Omega Color ' 97 Kft. - Elektrosztatikus Porfest

most látom, honlapjuk is van!
És Kismacson van.Pontosabban párszáz méterrel utána Debrecen felõl nézve, a régi tsz területén.

taylor28

taylor28

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Tud vki infó a debrecei, nagymacsi szinterezõ cégrõl? Név, telefonszám, bármi?

Köszi!

Obi1

Obi1

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Hát igen,de jó pap holtig tanul! Az akrillal az a baj,hogy nem valami kemény komponens,hamar karcolódik,könnyen kopik,ha vegyszer éri (pl.elég neki az alkohol) már az is megmarja a felületét. Szakmám szerint autófényezõ vagyok,annak idején én is csináltam házi festést sprayvel (akril),hát nem sokat ért.Akkor már inkább NEOLUX autó zománc,ez is van sprayben,és mint a nevében is benne van ZOMÁNC ami ugye tartósabb.Tanuló koromban(1989) :) 80%-ban még neoluxal fényeztünk,és ha esetleg bejött valami pénzes fószer egy nyugati kocsival,és kérte akkor Standoxot,vagy Würth festéket használtunk.
Érdemesebb elvinni fényezõhöz,most már szinte mindenhol kétkomponenses festékkel dolgoznak amit utána rá is "égetnek" a felületre. Megoldás az is ha elviszed porfestetni,ha jól megcsinálják akkor még a vázadat is túlélheti a festés,és nem is olyan drága mulatság.
Ha vissza olvasol,akkor találsz egy-két olyan hozzászólást ahol porfestõt,esetleg fényezõt ajánlanak.
Nem kell elkeseredni,lehet használni így is,csak kicsit jobban kell vigyázni rá,és az sem baj,hogy kreatívak vagytok! Egy idõ után ha belejössz,házilag is elég szép dolgokat lehet összehozni,csak tanulgatni,és próbálgatni kell ezt is mint annyi minden mást.
Csak így tovább!

Fényezõhöz/porfestésre nem vinném, épp az a cél, hogy saját magam pepecseljek vele, szerelgessem/festegessen a cuccot. Egyrészt anyagiak miatt, másrészt hogy még inkább saját legyen.
Tippeket és biztató szavakat pedig köszönöm! Ha minden igaz átépítünk még pár favoritot meg csepelt, azoknál már nem követem el ezt a hibát. ^_^

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Pontosan. :D Direkt mondtam hogy alapozót + valami tartós cuccot kerékpárhoz, a forma meg mondta hogy ez biztos jó lesz. Príma.

Hát igen,de jó pap holtig tanul! Az akrillal az a baj,hogy nem valami kemény komponens,hamar karcolódik,könnyen kopik,ha vegyszer éri (pl.elég neki az alkohol) már az is megmarja a felületét. Szakmám szerint autófényezõ vagyok,annak idején én is csináltam házi festést sprayvel (akril),hát nem sokat ért.Akkor már inkább NEOLUX autó zománc,ez is van sprayben,és mint a nevében is benne van ZOMÁNC ami ugye tartósabb.Tanuló koromban(1989) :) 80%-ban még neoluxal fényeztünk,és ha esetleg bejött valami pénzes fószer egy nyugati kocsival,és kérte akkor Standoxot,vagy Würth festéket használtunk.
Érdemesebb elvinni fényezõhöz,most már szinte mindenhol kétkomponenses festékkel dolgoznak amit utána rá is "égetnek" a felületre. Megoldás az is ha elviszed porfestetni,ha jól megcsinálják akkor még a vázadat is túlélheti a festés,és nem is olyan drága mulatság.
Ha vissza olvasol,akkor találsz egy-két olyan hozzászólást ahol porfestõt,esetleg fényezõt ajánlanak.
Nem kell elkeseredni,lehet használni így is,csak kicsit jobban kell vigyázni rá,és az sem baj,hogy kreatívak vagytok! Egy idõ után ha belejössz,házilag is elég szép dolgokat lehet összehozni,csak tanulgatni,és próbálgatni kell ezt is mint annyi minden mást.
Csak így tovább!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Obi1

Obi1

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Anno vettem hobbi boltban kerámia festéket,máig ott virít a poharamon a felirat. Nem filc de szépen lehet vele dolgozni,kis tubus aminek a vége kihegyesedik,és azon van egy pici lyuk,bár már maga az akril lakk sem tartós.Jobb lett volna valami két komponenses cucc de gondolom ti valami boltban vásárolt sprayt használtatok,az meg nem sokat ér. Egyébként ezekben a kreatív hobbi boltokban biztos tudnak segíteni.

Pontosan. :D Direkt mondtam hogy alapozót + valami tartós cuccot kerékpárhoz, a forma meg mondta hogy ez biztos jó lesz. Príma.