Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Tudnátok tippeket adni, milyen filccel lehet akril lakkra rajzolgatni, hogy az tartós legyen? Van egy nagyon ügyes kezû ismerõsöm, akivel összepingálnánk a drágaszágot, éshamár beletolunk x órát, azt szeretném hogy tartós legyen... És esetleg tudtok boltot is ahol lehet venni ilyesmit?

Hálás köszönetem!

Anno vettem hobbi boltban kerámia festéket,máig ott virít a poharamon a felirat. Nem filc de szépen lehet vele dolgozni,kis tubus aminek a vége kihegyesedik,és azon van egy pici lyuk,bár már maga az akril lakk sem tartós.Jobb lett volna valami két komponenses cucc de gondolom ti valami boltban vásárolt sprayt használtatok,az meg nem sokat ér. Egyébként ezekben a kreatív hobbi boltokban biztos tudnak segíteni.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Obi1

Obi1

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Tudnátok tippeket adni, milyen filccel lehet akril lakkra rajzolgatni, hogy az tartós legyen? Van egy nagyon ügyes kezû ismerõsöm, akivel összepingálnánk a drágaszágot, éshamár beletolunk x órát, azt szeretném hogy tartós legyen... És esetleg tudtok boltot is ahol lehet venni ilyesmit?

Hálás köszönetem!

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
fényezve

fényezés szebb és végtelen színkombót lehet létrehozni
a szinterezés tartósabb de korlátozott a színek lehetõségei

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Gyárilag az új bringák vázai fényezve vagy szinterezve vannak? Illetve milyen érvek szólnak a fényezés és a szinterezés mellett?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
jó festéket meg a legegyszerûbb graffitis boltból szerezni. Montana kannák elég jó minõségûek, egy elég lesz az egész lábra.
csak kérd ki az eladó véleményét, hogy erre a felületre melyik lenne a legjobb

speckolaci

speckolaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi a segítséget Sala.Hi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
festék sprét nemtudok ajánlani , de!

Alapos tisztitás és zsirtalanitás után 2-3 réteg alapozó is kell , már ha nem strukturált felületet szeretnél, esetleg az utolsó alapozót vizes 600-as papirral meg is mattithatod, ujabb zsirtalanitás és száritás után mehet rá a festék, a megadott száradási idõket betartva 3-5 réteget nyomass rá, aztán száradás után mehet rá a lakk, minnél több réteg annál tartósabb lesz (3-5 réteg szintén)

ennyit tudtam segíteni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

speckolaci

speckolaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

teló lábat csak normál módon lehet festeni!!! A teflon perselyekrõl leolvad a teflon...

már elbasztam egy boxxer lábat emiatt (tesztdarab volt)

Köszi Sala! Akkor kromofág ,utána lemosom,lecsiszolom és 2-3 rétegben lefújom majd egy réteg lakk?Igaz?
Esetleg ajánlani is tudsz valamilyen sprayt meg lakkot ami jó is mert nem akarok kísérletezgetni.A boltban meg sokmindent mondanak.Ha esetleg neked van már ebben is tapasztalatod azt megoszthatnád velem mert nekem nincs tesztdarabom sajnos.Bár azt se lenne jó elcseszni...Köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Üdv mindenkinek.
Visszaolvastam már de nem találtam infót teló színterezésre. Segítsetek ha tudtok. Egy Rebáról lenne szó. Magnézium lábak.Az ilyet is lehet?A színterezõ szerint " Hát persze!"...Ha igen, akkor a másik gond az ,hogy ha szétszedem a telót és mondjuk kromofággal leszedem a festéket vagy homokfúvással letisztíttatom hogy védjem úgy le , hogy biztosan ne kerüljön szemcse a becsúszószárba vagy aztán majd a színterezésnél csak kívül legyen rajta festék és ne belül is. Csinált már valaki ilyet?Jól sikerült vagy nem érdemes belefogni mert csak összebarmolják a belsejét? Az acél vázam nem rég lett kész.Nagyon tetszik de hiába védtem le azért csak jutott egy kis festék a belsejébe is de nem vészes.De mondjuk a teló belseje is festékes lesz az nagyon nem jó.Köszi a segítséget.

teló lábat csak normál módon lehet festeni!!! A teflon perselyekrõl leolvad a teflon...

már elbasztam egy boxxer lábat emiatt (tesztdarab volt)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

speckolaci

speckolaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Homokfúvást nem hiszem hogy szeretné a magnézium...kromofág szerintem jobb ötlet. Belsejét meg maszkold ki jól.

Oké kromofág.Végül is az acél vázról is azzal szedtem le 2 réteg színtert egy óra alatt és gyönyörû lett.De mivel maszkoljam ki hogy ne legyen szívás a végén mármint a színterezés után.Te csináltál már esetleg ilyet?Mert azért ez mégse olyan mint egy váznál a nyeregcsõ,hogy ha egy kicsit festékes lesz hát sebaj attól még belegyömöszöljük azt a csövet

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Homokfúvást nem hiszem hogy szeretné a magnézium...kromofág szerintem jobb ötlet. Belsejét meg maszkold ki jól.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

speckolaci

speckolaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Üdv mindenkinek.
Visszaolvastam már de nem találtam infót teló színterezésre. Segítsetek ha tudtok. Egy Rebáról lenne szó. Magnézium lábak.Az ilyet is lehet?A színterezõ szerint " Hát persze!"...Ha igen, akkor a másik gond az ,hogy ha szétszedem a telót és mondjuk kromofággal leszedem a festéket vagy homokfúvással letisztíttatom hogy védjem úgy le , hogy biztosan ne kerüljön szemcse a becsúszószárba vagy aztán majd a színterezésnél csak kívül legyen rajta festék és ne belül is. Csinált már valaki ilyet?Jól sikerült vagy nem érdemes belefogni mert csak összebarmolják a belsejét? Az acél vázam nem rég lett kész.Nagyon tetszik de hiába védtem le azért csak jutott egy kis festék a belsejébe is de nem vészes.De mondjuk a teló belseje is festékes lesz az nagyon nem jó.Köszi a segítséget.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ez a homokfúvás úgy megy, hogy veszek egy homokfúvó pisztolyt megtöltöm abrazív anyaggal és így már használhatom? Vagy esetleg ennek van vmi. bonyolultabb menete? ritkán használnám
nem kéne nagy dologra csak ráfot tisztítanám meg vele.
Elõre is köszi a választ.
Bye!

Nálunk a melóhelyen volt egy olyan megoldás,hogy egy "alvázvédõfestékhez" való szórópisztolyt rácsatlakoztattak egy kompresszorra (9bar).Különbözõ durvaságú speciális homokkal lehetett megtölteni,kint az udvaron pucoltak egy csomó festékes cuccot,és öröm volt nézni,ahogy szedte a retket lefele!
Szóval van alternatív megoldás nem kell feltétlenül mindenféle fülke,meg szekrény hozzá...elég egy vastag kesztyû,és védõszemüveg.

http://www.mestercen...termek&teid=437
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Kész lett a kopott Raleigh váz + stucni és hajtókar. Nagyon korrektül és szépen dolgoztak, két nap alatt kész lett homokfúvással égetett festéssel! És ráadásul teljesen baráti áron, csak ajánlani tudom õket:
Porfest

Hamarosan képeket is felrakok.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
@nehéz

nem úgy megy. kompresszorból sem jó akármilyen, mert nem csak a nyomás számít, hanem a szállított levegõ mennyisége is. védõõltözet és kamra, vagy spéci munkaszekrény nélkül pedig nagyon veszélyes és káros. ne csináld.

nehéz

nehéz

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ez a homokfúvás úgy megy, hogy veszek egy homokfúvó pisztolyt megtöltöm abrazív anyaggal és így már használhatom? Vagy esetleg ennek van vmi. bonyolultabb menete? ritkán használnám
nem kéne nagy dologra csak ráfot tisztítanám meg vele.
Elõre is köszi a választ.
Bye!

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Köszi az infokat srácok!
Kerestem ma boltokban is színes agyakat,de vagy drágáltam,vagy pedig nem volt.
A tanácsokat meg megfogadom.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Szintereztünk már pár agyat, elég a csapágyakat-menetet-bordázatot stb levédeni.A küllõfuratokat én egy kicsi torx csavarhúzóval pucoltam ki, van 6 éle, kicsit úgy viselkedik, mint egy kúpos dörzsár.Utána simán befûztem és kész.Utánhúzni meg elõbb utóbb majdnem mindent kell.
Tárcsa, lánckerék menetet átmetszeni-menetfúrni kötelezõ, persze csak ha festékes, mert még ha rá/bele is megy, tutira ott marad örökre.....

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet. ha a fa bírja is, beleragad a mûanyagba. másrészt, elvileg, elég porszóráskor maszkolni, a sütõbe már csak a munkadarab megy.

léteznek szinterezett agyak, szóval elvileg nem lehetetlen, amit akarsz. ha nem nagyon szûk a küllõfurat, megoldható, csak szólj a szakinak, hogy észnél legyen. és tutira utána kell majd húzni a küllõket, ha rendesen belekoptak a festékbe.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
És szerintetek ha pl gyufaszálakat dugdosok a lyukakba az járható út?
Nem tudom pontosan mekkora hõfokon dolgoznak a szinteresek,de vajon ki bírná azt a hõt a gyufa?
Ez a gyufa most csak egy hirtelen jött ötlet,még nem tudom hogy elég vastag e egy gyufaszál ahhoz,hogy kitakarja a küllõ lyukát,a lényeg itt most az,hogy ki bírná azt a hõt a fa?