Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

Sziasztok!
Üveggyöngyözésre van vmi tipp? Hol lehet? Kb. mennyiért?

Ha pesti vagy, viheted bárhová csak a Mattfény Bt-hez ne a XIII. Balzac utcába. Nekem onnan tûnt el a vázam.

Csabcsi

Csabcsi

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!
Üveggyöngyözésre van vmi tipp? Hol lehet? Kb. mennyiért?
"... a véreb eltépte láncát! Utcai bandák fosztogatnak!"

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

500ftból lefóliázod

Ez kicsit bõvebben érdekelne. Leginkább az, hogy ha home-made, akkor kb milyen irányban kutakodjak fólia után.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Sziasztok!

Manitou Axel Super villám külsõ szárát szeretném fehérre festetni.Mire kell figyelni a festésnél?

ez így elég tág
leginkább mindenre
elõzõ réteg eltávolítása, csiszolás alapossága, alapozás, annak becsiszolása, rétegek közötti idõ kivárása, vastag lakkozás

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Sziasztok!

Bukót mivel lehet festeni? Modellfesték? Esetleg dekorfólia?
Egy közeli kerékpárboltban lehet kapni méretben és minõségben is megfelelõ bukót erõsen leárazva, csak éppen rózsaszín...

500ftból lefóliázod

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Sziasztok!

Bukót mivel lehet festeni? Modellfesték? Esetleg dekorfólia?
Egy közeli kerékpárboltban lehet kapni méretben és minõségben is megfelelõ bukót erõsen leárazva, csak éppen rózsaszín...

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Szerintem meg egy rendes fényezõ bealapozza, és úgy fényez rá.
És no problem.
Esetleg utána políroz.

arra jó hogy ne fakuljon tovább
de kérdés hogy mennyire tapad meg a mostani rétegeknél, fényezõ biztos érti a dolgát és jól megcsinálja, de ahol lepattant a festék és csak a nyers fém van, vagy felrohad vagy lepattogzik mert nincs alapozó a lakk alatt..
én a helyedben a problémás részeknél simán lefóliáznám színtelen kültéri fóliával, dekor-papír írószer boltban biztosan kapsz legalább a/4-est kb 150ft egy ív, bírja a strapát az esetleges újrafestésig..

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Manitou Axel Super villám külsõ szárát szeretném fehérre festetni.Mire kell figyelni a festésnél?

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

de kérdés hogy mennyire tapad meg a mostani rétegeknél, fényezõ biztos érti a dolgát és jól megcsinálja, de ahol lepattant a festék és csak a nyers fém van, vagy felrohad vagy lepattogzik mert nincs alapozó a lakk alatt..
én a helyedben a problémás részeknél simán lefóliáznám színtelen kültéri fóliával, dekor-papír írószer boltban biztosan kapsz legalább a/4-est kb 150ft egy ív, bírja a strapát az esetleges újrafestésig..

Köszi az infót:)

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy a bringa vázamon pár helyen lejöt a festés az évek során:(
van egy autófényezõ ismerõsöm lelakozná 3-4 rétegben érdemes volna e?
Köszönöm a válaszotokat

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Gyõrben csak 1 helyen van porfestés:
Exlakisz Bt. Közép u. 14.
Festõ van sok, aki jól dolgozik az nem olcsó.
Polírozó pedig:
Zemplén utca (40körül) elvileg ki van írva.

koszi az infot!

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Gyõrben csak 1 helyen van porfestés:
Exlakisz Bt. Közép u. 14.
Festõ van sok, aki jól dolgozik az nem olcsó.
Polírozó pedig:
Zemplén utca (40körül) elvileg ki van írva.

gyorben tudna valaki ajanlani, olyan szakit, aki szepen porfesteni/festeni tudja a bringamat (villa+vaz)? a vaznal mit kell figyelni, hogy teljesen rendben legyen (repedes, rozsda, etc). muffolt ktm turavaz, a villa hegesztett.

masik kerdes: 90es evek kozepen-vegen nagy divat volt a nyers alu, mara teljesen bemattult. hogyan tudom helyreallitani a feluletet? nem tudom, hogy a polirozas mennyire lenne jo, mert annyira fenyes felulet nem kellene. csak amilyen a gyari volt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
gyorben tudna valaki ajanlani, olyan szakit, aki szepen porfesteni/festeni tudja a bringamat (villa+vaz)? a vaznal mit kell figyelni, hogy teljesen rendben legyen (repedes, rozsda, etc). muffolt ktm turavaz, a villa hegesztett.

masik kerdes: 90es evek kozepen-vegen nagy divat volt a nyers alu, mara teljesen bemattult. hogyan tudom helyreallitani a feluletet? nem tudom, hogy a polirozas mennyire lenne jo, mert annyira fenyes felulet nem kellene. csak amilyen a gyari volt.

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

nemhiszem,
bõven elég egy szakértõi vélemény és a "gyártó" beárazása(:
ha szóban nem megy, akkor ajánlott levélben fizetési meghagyásra nem hiszem hogy azt válaszolnák hogy kapd be a bokájukat..
keress meg a belazmark@gmail.com on
ha ennyire komolyra fordulna a dolog, szólj és megoldjuk

Nagyon köszönöm a felajánlott segítséged hentes, reméljük, nem lesz rá szükség.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy a bringa vázamon pár helyen lejöt a festés az évek során:(
van egy autófényezõ ismerõsöm lelakozná 3-4 rétegben érdemes volna e?
Köszönöm a válaszotokat

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

A hölgy a boltban egybõl mondta, hogy ha nem lesz meg a váz, akkor fizetik az új vázat.
Csak valószínûleg nincs tisztában vele, hogy az kb. 150e Ft. Azt hiszik, megússzák egy olcsó csepel vázzal.
Reynolds csõ, egyedi méret, kézi gyártás, egyedi muffok - ez a valóság. Még szerencse, hogy a villa megmaradt. Egy szakértõ az alapján megállapíthatja, milyen is lehett a váz. Szerintem nem lesz egy egyszerû ügy. Még bíróság is lehet belõle. Úgy 2-3 év múlva meg is kapom az árát.

nemhiszem,
bõven elég egy szakértõi vélemény és a "gyártó" beárazása(:
ha szóban nem megy, akkor ajánlott levélben fizetési meghagyásra nem hiszem hogy azt válaszolnák hogy kapd be a bokájukat..
keress meg a belazmark@gmail.com on
ha ennyire komolyra fordulna a dolog, szólj és megoldjuk

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
A hölgy a boltban egybõl mondta, hogy ha nem lesz meg a váz, akkor fizetik az új vázat.
Csak valószínûleg nincs tisztában vele, hogy az kb. 150e Ft. Azt hiszik, megússzák egy olcsó csepel vázzal.
Reynolds csõ, egyedi méret, kézi gyártás, egyedi muffok - ez a valóság. Még szerencse, hogy a villa megmaradt. Egy szakértõ az alapján megállapíthatja, milyen is lehett a váz. Szerintem nem lesz egy egyszerû ügy. Még bíróság is lehet belõle. Úgy 2-3 év múlva meg is kapom az árát.

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Megkérdeztem õket, a Szív utcaiaknál nincs a vázam.

akkor ragaszkodj a kártalanításhoz, a vázad pedig valószínû hogy nem lesz meg, ha csak nem felismeri a tulaj hogy nem azt kapta vissza..
elég nagy baromság hogy se cégnév se telefonszám nem maradt utánuk..

szóltál a mattfénynek hogy fizessék ki a vázad?

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Megkérdeztem õket, a Szív utcaiaknál nincs a vázam.

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Huh hentes, de rendes vagy ! Nagyon köszönöm, hogy segíteni próbálsz !
A fura az, hogy a villát otthagyták.
Szerinted meddig várjak a vázamra ?
Ezt a Szív utcai csapatot pedig megkeresem.