Major:
A fakonos festéknél a szórást a fej cseréjével lehet szabályozni. Régen volt egy festõs bolt a Corvin mozi mögött, a Futó utcában, ott lehetett kapni ilyesmit.
Az airbrush-nál a pisztolyon tudod állítani a vastagságot. A festék mennyiségét a kis pöcök lenyomásával, a levegõ mennyiségét a hátrahúzással szabályozod.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Indította
KeX
, 2002. február 13. 20:45
Írta 2002. március 20. - 14:52

Írta 2002. március 20. - 12:04

Kezdek lassan mindent érteni!!!
A homokfújást megkérdezem, de ezúton szeretném megkérni YOci-t is hogy kérdezzen után minél elõbb!!!
Írjatok nekem még egy kicsit a technikáról!!! Szóval hogy nem folyik meg, hogy kell egyátalán ráfújni a vázra, hogyan tdod szemályozni egy flakonos festéknél hogy szór vagy pontba fúj, stb......
A homokfújást megkérdezem, de ezúton szeretném megkérni YOci-t is hogy kérdezzen után minél elõbb!!!
Írjatok nekem még egy kicsit a technikáról!!! Szóval hogy nem folyik meg, hogy kell egyátalán ráfújni a vázra, hogyan tdod szemályozni egy flakonos festéknél hogy szór vagy pontba fúj, stb......
Írta 2002. március 20. - 07:32

CSá All!
Major már írt a homokfújásról.
A flakonosban szerintem is a Belton a legfrankóbb.
Öcsém Standax festéket használ, ezt észterrel lehet hígítani, meg van hozzá edzõ folyadék is. Az edzõt használat elõtt teszi bele 1:5 arányban (1 edzõ, 5 festék). Ettõl jobban terül, könnyebben szárad, meg tartósabb (vagy mifene).
1 dl festék edzõvel együtt kb 800-1000 Ft.
Az én vázamon van cirka 5 dl.
A festés ára meg a nehézségétõl függ.
Major már írt a homokfújásról.
A flakonosban szerintem is a Belton a legfrankóbb.
Öcsém Standax festéket használ, ezt észterrel lehet hígítani, meg van hozzá edzõ folyadék is. Az edzõt használat elõtt teszi bele 1:5 arányban (1 edzõ, 5 festék). Ettõl jobban terül, könnyebben szárad, meg tartósabb (vagy mifene).
1 dl festék edzõvel együtt kb 800-1000 Ft.
Az én vázamon van cirka 5 dl.
A festés ára meg a nehézségétõl függ.
Írta 2002. március 19. - 21:44

Írta 2002. március 19. - 21:42

Joarc életemben nem vettem az általad említett fesétkebõl, csak mikor a szgépem házához kerestem festéket a csávó kitett nekem az asztalra 200 festéket és mondta, hogy "ez a legjobb, ez kerül 2500-ba".
Írta 2002. március 19. - 20:56

Hát ha neked 3000 ér adtak beltont akkor átejtettek a molotov a legdrágább és az 1490 .
ha montanat vettél ennyiér az más.
ha montanat vettél ennyiér az más.
Írta 2002. március 19. - 20:49

Major, szvsz nem kell teljesen festékteleníteni a vázat, csak tükörsimára kell polírozni különféle polírpapírokkal (festékboltban lehet kapni)... Joarc professzor nagyon vágja ezt a festékes témát, úgyhogy amit mondott az mind kiru minjõség, de ha mégsem hiszel nekik ;D, akkor menj be egy nívósabb autószervízbe/boltba és érdeklõdj, hogy milyen festékekkel festéket ajánlanak e célra... Áruk nagyon változó, de 2-3k-ig már tûrhetõ minõségû festéket kapsz...
Lakkozni igen kell, de elõtte ha használtál sablont, akkor a sablon és a festék találkozásánál általában van egy kis szegély, ezt le kell csiszolni finom csiszoló/polírpapírral és erre jöhet a lakk.
Homokfújásról egy megközelítõ árat tudnál mondani? (protekció nélkül) És esetleg egy olyan szakembert, aki képes e kényes mûvelet elvégzésére? 8)
Többieknek: Srácok milenne, ha összedobnánk Majornak egy gépírástanfolyamra? ;D
Lakkozni igen kell, de elõtte ha használtál sablont, akkor a sablon és a festék találkozásánál általában van egy kis szegély, ezt le kell csiszolni finom csiszoló/polírpapírral és erre jöhet a lakk.
Homokfújásról egy megközelítõ árat tudnál mondani? (protekció nélkül) És esetleg egy olyan szakembert, aki képes e kényes mûvelet elvégzésére? 8)
Többieknek: Srácok milenne, ha összedobnánk Majornak egy gépírástanfolyamra? ;D
Írta 2002. március 19. - 20:35

szerintem nics vagy én nem tudok rola , bár a jobb magyar fujkálos festékeket ismerem mármint amit lehet nálunk kapni.
Írta 2002. március 19. - 19:37

szerintem te valami csapatra gondolsz . szerintem van ilyen festék márka, de nem vagyok benne biztos !
Írta 2002. március 19. - 19:32

Írta 2002. március 19. - 19:31

Írta 2002. március 19. - 19:27

Flakonos festékböl a belton a legjobb
Belton hit color (hobbi)
special (ey már elég jo)
molotov (nagyon laza)
Belton hit color (hobbi)
special (ey már elég jo)
molotov (nagyon laza)
Írta 2002. március 19. - 18:21

Hi srácok ha valakit érdekel a homok fújás akkor a jövöhéten én utánna tudok kérdezni.(szerintem egy sörbõl vagy páleszbõl meg lehet uszni.)
Írta 2002. március 19. - 18:16

KeX:
Nagyon kösönöm az infókat!!!
Ha tudnál egy kicsit errõl a falkonos festékes buliról mesélni azt megköszönném!!! Szóval: Ez elõtt is le kell festékteleníteni a vázat ? ? ? Erre is lakkozni kell ? ? ? Egyántalán mien flakon festék kell hozzá, hol lehet ezt kapni, mennyibe kerül ? ? ? Elõre is köszi!
Homokfújásról mesélek neked kicsit:
Szóval az úgy néz ki hogy van egy kicsi vagy nagy pisztoly amihez egy gép kapcsolódik ami nyomatja a pisztolyaba a "homokot", ami valójában nagyon finom szemcsés kvarc és nem sima homokozó homok! Szóval ezt kazadbe kapva védõruhában és szmüvegben nekiállhatsz egy fémdarab festéktelenítésének!!! Nem túl bonyolult, hisz a sok kis kvarcdarab pillanatok alatt leviszi a vzról a puhább rétrgrt (festéket) viszont a fémben nem tud kárt tenni!!! Nagyon egyszerû, gyors és hatékony megoldás!!! Ha van ismerõsöd akkor olcsó is, ha nincs akkor kicsit húzósabb!!!
Nagyon kösönöm az infókat!!!
Ha tudnál egy kicsit errõl a falkonos festékes buliról mesélni azt megköszönném!!! Szóval: Ez elõtt is le kell festékteleníteni a vázat ? ? ? Erre is lakkozni kell ? ? ? Egyántalán mien flakon festék kell hozzá, hol lehet ezt kapni, mennyibe kerül ? ? ? Elõre is köszi!
Homokfújásról mesélek neked kicsit:
Szóval az úgy néz ki hogy van egy kicsi vagy nagy pisztoly amihez egy gép kapcsolódik ami nyomatja a pisztolyaba a "homokot", ami valójában nagyon finom szemcsés kvarc és nem sima homokozó homok! Szóval ezt kazadbe kapva védõruhában és szmüvegben nekiállhatsz egy fémdarab festéktelenítésének!!! Nem túl bonyolult, hisz a sok kis kvarcdarab pillanatok alatt leviszi a vzról a puhább rétrgrt (festéket) viszont a fémben nem tud kárt tenni!!! Nagyon egyszerû, gyors és hatékony megoldás!!! Ha van ismerõsöd akkor olcsó is, ha nincs akkor kicsit húzósabb!!!
Írta 2002. március 18. - 23:44

Major, a bringázás mellett néha néha makettezem is és nekem is van egy retuspisztolyom, de még csak most bontogatom festõmûvészi szárnyacskáimat,szóval a vázfestést nem tudom elvállalni (talán majd egy év múlva, ha meg lesz a saját bika vázam
;D), de ha netalán veszel magadnak egyet (én 18k-ért vettem), akkor náhány elméleti tanáccsal el tudnálak látni. Egyébként ahogy Jóarc is mondta qrvasok munka, ugyanis !minden! szín után aprólékosan minden porcikáját meg kell tisztítani+ehhez még hozzájön a megfelelõ higítás megtalálása, ami szintén nem kis munka.. 
Viszont festékszóró nélkül is lehet remek mintát aplikálni, és ahhoz csak néhány flakon jó minõségû festék, képzelõerõ, és néhány sablon szükségeltetik és szinte még egy óvodás sem tudja elcseszni. (a megfolyásra azért vigyázni kell)
Pull kolléga hozzád meg lenne egy két szakmai jellegû kérdésem, ha nem baj: Mi a rák az a homokfújás? Milyen finomságú csiszolópapírokat használtál a csiszoláshoz? Ja és végül, az öcsi milyen bázisú lakkot használt?
Elõre is thx! 8)

Viszont festékszóró nélkül is lehet remek mintát aplikálni, és ahhoz csak néhány flakon jó minõségû festék, képzelõerõ, és néhány sablon szükségeltetik és szinte még egy óvodás sem tudja elcseszni. (a megfolyásra azért vigyázni kell)
Pull kolléga hozzád meg lenne egy két szakmai jellegû kérdésem, ha nem baj: Mi a rák az a homokfújás? Milyen finomságú csiszolópapírokat használtál a csiszoláshoz? Ja és végül, az öcsi milyen bázisú lakkot használt?
Elõre is thx! 8)
Írta 2002. március 18. - 21:33

Hát én szívesen megcsinálnám ha értenék hozzá!!!!
Nem lehet ilyen eszközöket (air brush-t) valahol kölcsönözni ? ? ?
Nem lehet ilyen eszközöket (air brush-t) valahol kölcsönözni ? ? ?
Írta 2002. március 18. - 21:04

Írta 2002. március 18. - 19:41

Pull:
Nekem is ez lenne a kérdésem!!! Nem lehetne esetleg az öcséddel, vagy valamilyen ismerõsével összedumálni egy kis vázfestés ügyben ? ? ?
Nomeg amásik hogy mienek a festékárok ? ? ? Mert az egy dolog hogy cakk pakk össz vissz 45 let volna a TE géped festése de menyi volt ebbõl a festék ? ? ?
Nekem is ez lenne a kérdésem!!! Nem lehetne esetleg az öcséddel, vagy valamilyen ismerõsével összedumálni egy kis vázfestés ügyben ? ? ?
Nomeg amásik hogy mienek a festékárok ? ? ? Mert az egy dolog hogy cakk pakk össz vissz 45 let volna a TE géped festése de menyi volt ebbõl a festék ? ? ?
Írta 2002. március 18. - 19:11

Pull ! bocs, csak most vettem észre az üzeneted ! Én nem komolyan gondoltam azt, hogy úgyis lekopik !!!!!! ( - Major most téeg is tulléptelek 8) )
De annyi pénzt költeni rá ténleg hülyeség , egy ébként az öcséd nem keres magának haverokat ?
Esetleg lánynak is kiadhatom magam ! Milynen az ideálja ? ;D
De annyi pénzt költeni rá ténleg hülyeség , egy ébként az öcséd nem keres magának haverokat ?
Esetleg lánynak is kiadhatom magam ! Milynen az ideálja ? ;D
Írta 2002. március 18. - 18:50

hát ilyet csak nagytételben érdemes gyártani szerintem elég drága egy ilyen gép persze lehet othon is csak semmi értelme mert fujhatod egyböl a vázra is és akkor nem kell papirozni. ;D