thommey: Köszönöm, érdekelne a cím.
Alumínium polírozásra van tippetek?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Started by
KeX
, 2002. February 13. 20:45
Posted 2002. April 16. - 23:18

Posted 2002. April 16. - 07:02

Fehérpárduc:A Folia-Tec-nél lehet ilyet kapni kocsihoz.Hõlégfúóval kell felvinni a felületre.Több színben is van.Kápolnásnyéken van a forgalmazó,ha gondolod utánnanézek a címnek.
Így néz ki:

Üdv:Thommey
Így néz ki:

Posted 2002. April 15. - 19:37

Posted 2002. April 15. - 19:25

1. A hátsó lámpára való festék nem ér semmit az polírozott alumíniumon, a száradás után kézzel dörzsölve is lejött és valóban az idõk során a hátsó lámpáról is elillan valahová, pedig azt nem is dörzsöli semmi, csak az esõ és a késõn fékezõ teherautók... '96 körül a GT-nek volt két Zaskar modellje ami áttetszõ lakkal volt bevonva, ez egyik kék volt, a másik lila. Szerelmes voltam mindkettõbe!
Van közöttetek valakinek ilyen, vagy ismertek ilyen GT tulajdonost? Elég keveset hoztak be belõle...
2. Hol lehet kapni karbon mintás matricát? Egy KTM motor elsõ villáján láttam, közelrõl is olyan 3D hatása volt, mint az igazinak. Remélem nem karbonból volt a matrica!
3. A hajtómûvet, vagy erõs igénybevételnek kitett alkatrészt mivel lehet hatásosan lakkozni, hogy meg is maradjon és tényleg védjen?
4. Políroztatok-e már alumíniumot és ha igen, akkor mivel?

2. Hol lehet kapni karbon mintás matricát? Egy KTM motor elsõ villáján láttam, közelrõl is olyan 3D hatása volt, mint az igazinak. Remélem nem karbonból volt a matrica!

3. A hajtómûvet, vagy erõs igénybevételnek kitett alkatrészt mivel lehet hatásosan lakkozni, hogy meg is maradjon és tényleg védjen?
4. Políroztatok-e már alumíniumot és ha igen, akkor mivel?
Posted 2002. April 02. - 22:19

Bitecus:Az autólámpa festékrõl annyit,hogy nekem is azzal van fújva a hátsó lámpám,de olyan helyre,ahol sokat tapizza az ember nem igazán jó,mert KOPIK.Autót meg nem mos az ember naponta kétszer:),de a stucnit soxor fogdossa:)
vendég__*
Posted 2002. March 28. - 19:15

Szerintem pingáld korom feketére az egészet és vegyél a vázhoz egy Manitou Blackket. Az barón nézne ki!! ;D
Posted 2002. March 27. - 20:51

Szerintem ehez kicsit többet kéne tudni a festékrõl!!! Lehet hogy direkt úgy van tervezve hogy mûanyakon vagy vegen legyen szép tartós!!! Szóval nem bizos hogy a fémre is jó lanna!!! :-/
Posted 2002. March 27. - 20:22

Nemrég láttam valahol egy olyan festéket, ami átlátszó, a dobozra írtak szerint autók lámpáját lehet vele felújítani. Arra gondoltam, hogy polírozott, vagy mintásra csiszolt felületre fújva tuti hatást lehetne vele elérni. Olyasmi lehet, mint valami színes lakk. Használta már valaki ezt a festéket? Nehogy megvegyem, ha nem jó erre a célra!
Posted 2002. March 25. - 10:27

Az alap szorofej kidolgozása nem elég finom ezért szar nem egyforma méretü festékcseppeket fuj és igénytelen lessz a festés .
Posted 2002. March 24. - 19:38

Létezik lakk spray kivitelben ? ? ? 
ASZTA!!!
Ez álat!!! Azóval nem kell bemzlizni hen m lehet fúji ? ? ?

ASZTA!!!
Ez álat!!! Azóval nem kell bemzlizni hen m lehet fúji ? ? ?

Posted 2002. March 24. - 15:54

Posted 2002. March 24. - 12:57

Andix!
Spray lakkal minden matricát lehet lakkozni!
Ruff!
A hûtõre is mehet a csirke!
A lakkozást érdemes 3-4 rétegben. ha sok idõd van akkor érdemes félnaponta-naponta ráfesteni egy réteget mert akkor szárad meg a legkeményebbre. ha kevesebb idõd van rá akkor elég ha megvárod míg porszáraz, aztán mehet rá a következõ adag.
Spray lakkal minden matricát lehet lakkozni!
Ruff!
A hûtõre is mehet a csirke!
A lakkozást érdemes 3-4 rétegben. ha sok idõd van akkor érdemes félnaponta-naponta ráfesteni egy réteget mert akkor szárad meg a legkeményebbre. ha kevesebb idõd van rá akkor elég ha megvárod míg porszáraz, aztán mehet rá a következõ adag.
Posted 2002. March 22. - 07:47

KeX:
Erõs túlzás, hogy szakértõ vagyok a festésben... mondjuk úgy: van a családban aki az.
Egyébként attól függ milyen vastagon viszed fel a lakkréteget. Az én vázam 1x van lakkozva, de vastagon. Ahoz, hogy szép legyen érdemesebb 3-4 fárisban lakkozni vékonyan. Igaz így jóval tovább tart (2-3 nap) a száradás miatt, de "a jó munkához idõ kell"...
Erõs túlzás, hogy szakértõ vagyok a festésben... mondjuk úgy: van a családban aki az.
Egyébként attól függ milyen vastagon viszed fel a lakkréteget. Az én vázam 1x van lakkozva, de vastagon. Ahoz, hogy szép legyen érdemesebb 3-4 fárisban lakkozni vékonyan. Igaz így jóval tovább tart (2-3 nap) a száradás miatt, de "a jó munkához idõ kell"...
Posted 2002. March 21. - 22:02

Nehogymá süllyesztõbe menjen a topik!
Pull, meg a többi festékszakértõ: hány rétegben kell/érdemes fújni a lakkot, hogy szép is legyen és védjen is?
Pull, meg a többi festékszakértõ: hány rétegben kell/érdemes fújni a lakkot, hogy szép is legyen és védjen is?
Posted 2002. March 20. - 21:18

Joda ! Nekem egy abszolút egyszerû matrica kellene , amit a hûtõszekrényre ragassztanak ( nem ágnases
) , vagy mittomén , akárhova, pl reklámnak szokták használni . Ja szóval egy olyan kellene, csak hogy villogjon egy szép csirkefej a bicómon

Posted 2002. March 20. - 20:53

Joda, tudsz olyan matricát, amire lehet lakkozni? Mert nekem most egyszerûbbnek tûnne egy olyan verzió, hogy>> egy alapszín ++magricák +lak.
Posted 2002. March 20. - 20:41

Posted 2002. March 20. - 20:36

A sima szórófejjel is le lehet festeni csak többször kell vékonyan egyenletesen átfesteni.
+Design+Matricá+Lakkk több rétegben és már kész is JODA

Posted 2002. March 20. - 16:04

Posted 2002. March 20. - 15:51

Major ! Festékszóróval úgy csináld ,hogy egyszerrre csak keveset visel rá , nem kell befednie ,vársz amíg megszárad ,aztán mégegyszer ,így nem folyik el .