Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SR Suntour

- - - - -

• Please log in to reply
1107 replies to this topic

Danez

Danez

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Új tag vagyok, nick-em Danez, 38, KEM megye, hobbi MTB-s.
Nézem egy ideje a hasznos tippeket, véleményeket.
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e mód Suntour XCM V3 valamilyen puhítására, mert elég durvának, darabosnak találom. A WD 40 segít, de van-e egyéb, ennél profibb módszer?

Köszönök minden tippet.
Üdv.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Suntour telóknál mit takar a "Lite" a tipusnál?Konkrétan az érdekelne mi a különbség az NCX és az NCX Lite modellek közt.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

Ma kivittem az Epicont elsõ körére a péceli dombokra. Vajpuha! Az elõtte használt Manitou Splice ehhez képest egy fadarab. Elképesztõ ennyi pénzért ilyen teljesítmény

Tegnap pedig megjárattam a Hárs-hegy kövein, és itt is szépen teljesített. A jól ismert ösvények jó összehasonlítási alapul szolgáltak, és érezhetõen gyorsabban hagytam magam mögött a lejtõket. A szárak még egy kicsit "nedvedzettek", de lehet, hogy az újrazsírzás, -olajozás utáni felesleg távozik a szimmeringek környékérõl. Ja és Manitou Splicehoz képest kb. -300 g!

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

ééés... megjavult. Egy agresszív DH szimuláció a szoba közepén és úgy látszik valami helyrerázódott. :)

Ma kivittem az Epicont elsõ körére a péceli dombokra. Vajpuha! Az elõtte használt Manitou Splice ehhez képest egy fadarab. Elképesztõ ennyi pénzért ilyen teljesítmény

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

A bowden OK. A fehér fogaskerék elfordul és elfordítja az alatta lévõ csapot is, de a patron nem zár.

ééés... megjavult. Egy agresszív DH szimuláció a szoba közepén és úgy látszik valami helyrerázódott. :)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

Elég feszes a bowden?

A bowden OK. A fehér fogaskerék elfordul és elfordítja az alatta lévõ csapot is, de a patron nem zár.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Szerintetek mi a teendõ, ha a vadiúj Epiconon (2010-es) beszerelés után nem mûködik a Remote Lock Out. Illetve a remote része gyönyörûen mûködik, elforgatja a kis fehér fogaskereket, de semmi L-O hatás nem jelentkezik.

Elég feszes a bowden?

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Szerintetek mi a teendõ, ha a vadiúj Epiconon (2010-es) beszerelés után nem mûködik a Remote Lock Out. Illetve a remote része gyönyörûen mûködik, elforgatja a kis fehér fogaskereket, de semmi L-O hatás nem jelentkezik.

berci3

berci3

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Sountur villák szerintem nem valami jok pláne az xct v2-es.De ki mit gondol.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
elég egy topikba irni (a másik ráadásul elég rosz helyre ment)
az xc60 egy régi telo,xcm,xcr vagy xct néven fut manapság,bármely közeledben lévö bolt be tudja szerezni,ill. be is tudja szerelni ha szükséges

Tiwa

Tiwa

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni teleszkóp cserével kapcsolatban.Hauser Target kerékpárban kellene kicserélni egy SR Suntour XC60 telót.A neten nem találtam boltot ahol beszerezhetõ lenne.Ha valaki tud boltot ahol lehet kapni, esetleg egy jobb típust amivel lehet helyettesíteni az legyen szíves írja meg.Csak "mezei" kerékpározásra van használva ,nem kell profi teló.
Elõre is köszi! üdv Tiwa

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Sziasztok,

Segítségeteket kérném két teleszkóp között vacilálok:
- Suntour XC- Pro E-TA
- Suntour Raidon

köszönöm

Raidon
a másik már egy elavult szerkezet, régi cucc... ha nem olyan sürgõs várj még egy kicsit, ha itthonról rendelsz, vagy veszel, hamarosan megjönnek az új modellek!

magmdy

magmdy

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,

Segítségeteket kérném két teleszkóp között vacilálok:
- Suntour XC- Pro E-TA
- Suntour Raidon

köszönöm

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Hi

Sr Durolux 120-160mm telóról mi a véleményetek? Próbálta már valaki? Van benne lock out?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Szemezgetem mostanában a RUX telókat 150mm-est.
Kérnék róla adatokat hogy milyen mekkora hogy is van legfõképp a belseje. Forum keresõ semmit se ér.
Mennyi mûanyag van benne, a fekete anodizálás vagy mi meddig bírja meg ilyenek.
AM gépbe menne ami elöl hátul 150mm-t moccan.

Naigen, erre írtam. Talán így már érthetõ. :)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Helló!
Nekem 130-asban van, jó kis villa, olaj kenésû, levegõ + acélrugó. Nagyon szépen mozog. A becsúszókról a fekete bevonat egyáltalán nem kopik le. A belsejébe még nem néztem, nem volt rá szükség. Mûanyag nem hinném hogy sok van benne (duroból kiindulva), vagy ha igen akkor biztosan jól meg van csinálva. Sosem volt gondom sr telóval. Ezelõtt egy duro E, elõtte xc 60 volt. A maga kategóriájában mindegyik szuperjó villa.
Üdv.

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Kösz a választ. Kicsit elgondolkodtató, hogy már 5000-ért is lehet ilyet venni kb újonnan:) Szimering kupak csavarok együtt majdnem ennyi...
Szóval lehet csatlakozom a fogyasztói társadalomhoz, és veszek egyet. De azért még kicsit barkácsolok vele, abból baj nem lehet:)

hááát.
nemhiszem, hogy rentábilis tudsz lenni egy xc60 felújítással, valszeg a becsúszók is halottak, perselyek tutkó...
vegyél egy másik új olcsóbb, vagy egy használt, de jobb minõségû telót.
Ha tovább nem szeretnél b@szakodni a telóval, akkor egy vázhoz passzoló beépítési magasságú merevvillát.
Használt vásárlásnál is bele lehet futni ebbe-abba, sajnos.
igaz, nem apró, de van egy ajánlatom ha nem vagy 90kg+ marzocchi bomber z2 ;-)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hááát.
nemhiszem, hogy rentábilis tudsz lenni egy xc60 felújítással, valszeg a becsúszók is halottak, perselyek tutkó...
vegyél egy másik új olcsóbb, vagy egy használt, de jobb minõségû telót.
Ha tovább nem szeretnél b@szakodni a telóval, akkor egy vázhoz passzoló beépítési magasságú merevvillát.
Használt vásárlásnál is bele lehet futni ebbe-abba, sajnos.
igaz, nem apró, de van egy ajánlatom ha nem vagy 90kg+ marzocchi bomber z2 ;-)

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok lenne egy kis problémám.
Szóval vettem egy binyót, volt benne egy Suntour XC60-as teleszkóp. A szimeringek teljesen tropák, a gazdája szerint kidobós a teleszkóp. Persze olyat nem csinálunk, szóval nekiálltam szétbontani. Valaki már erõteljesen buherálta, minden csava szét volt barmolva. A tetején az erõfeszítés állító kupakot sikerült leszedni (bõ fél óra alatt), de a láb alján lévõ csavarral meggyült a gond. Az inbuszos csava szép kerekre volt gyalulva, így nem tudtam megfogni semmivel. Hát marad a flex. Szépen levágtam, de akkor jött a meglepi, hogy a csava kúpos, és a lábban is van egy kis része. Nem volt mit tenni, fúrunk rajta egy kicsit, és szétjött. Itt járok most.
A kérdés az lenne, hogy hol lehet szerezni hozzá alkatrészt? Szimeringet már találtam, de most nekem az a csavar kéne, amit levágtam, és amire rá lehet csavarni az a szár. Ami a telón belül egy hosszú van, és összetartja az egészet. Sajna annak a nevét nem tudom.
Ha valakinek van valami ötlete, esetleg annak a résznek tudja a nevét, írja meg.
Köszi

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Ámbár, ha a rugó elõfeszítését egy légkamrával szabályozom, akkor végülis sorbakapcsoltam két rugót. Tehát a légrugó is rugózni fog, ellentétben a sima mechanikus elõfeszítéssel ahol csak a tekercsrugó mozog. Ettõl függetlenül még mindig szimpatikus a légrugós cucc.