Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SR Suntour

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1107 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

a levego rafujas is acel rugo tetejen van, csak nem egy tekerovel feszited a rugot hanem egy kis legkamraval. szal kb ugyanott van

Köszi
ezt nem tudtam. Akkor levegõs a jó megoldás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a levego rafujas is acel rugo tetejen van, csak nem egy tekerovel feszited a rugot hanem egy kis legkamraval. szal kb ugyanott van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

a QR15 tobbletsulya szerintem nem olyan veszes. ha bemegyek a ceghez majd lemerek par villat, van epiconbol meg raidonbol is 9 es 15os verzionk is.

az acel becsuszo nem azert van benne mert attol erosebb es tartosabb lesz a villa, hanem azert mert olcsobb es igy be lehet szoritani az arat egy szint ala.

az meg hogy levegos vagy rugos egy olyan dolog hogy a rugo ha tul puha vagy kemeny akkor tudsz jatszani az elofeszitessel, de csak egy darabig. Lehet hogy cserelni kell. a levegost viszont barki be tudja allitani a sajat sulyahoz.

Tudom hogy a többletsúly nem jelentõs, de mostmár maradok mindenképp a sima 9es tengelynél.

Tisztában vagyok az acél és az alu közötti különbségekkel, tudom hogy az alu is erõs, de most fontosabbak az egyéb tulajdonságok mint a súly.

Pont ezért szeretnék levegõset, bár a legjobb az a levegõ ráfújásos lenne szerintem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Illetve
most néztem, hogy van a Raidon LOD Air
ez acél nyakas, acél becsúszós, de csak 80grammal könnyebb mint a sima acélrugós.
A súly nem nézve, van valami elõnye a levegõsnek, vagy nem érdemes azt választani?
Kb árban mi lehet a különbség egy levegõs Raidon, és egy sima rugós között?

crc-nél 37000 forint. ez nagyon kedvezõ árnak tûnik. 2010es modell.

a QR15 tobbletsulya szerintem nem olyan veszes. ha bemegyek a ceghez majd lemerek par villat, van epiconbol meg raidonbol is 9 es 15os verzionk is.

az acel becsuszo nem azert van benne mert attol erosebb es tartosabb lesz a villa, hanem azert mert olcsobb es igy be lehet szoritani az arat egy szint ala.

az meg hogy levegos vagy rugos egy olyan dolog hogy a rugo ha tul puha vagy kemeny akkor tudsz jatszani az elofeszitessel, de csak egy darabig. Lehet hogy cserelni kell. a levegost viszont barki be tudja allitani a sajat sulyahoz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

a rínó lájt nem ilyen gyengédebb dájnhillfelni?
Mer akkor télleg tankosodik ;-)
no, de
ON

Ahogy olvastam a rhyno egy aránylag erõs felni, persze nem XC-versenyre van kitalálva, de hát az én súlyom se. :) Barátom bringás ismerõsei között van pár magas-erõs testalkatú egyén, és közülük is sokan rhyno-val mennek.
A single track-et szokták vinni könnyû emberek FR-re, de az a felni meg szép, és 5000 forintért nincs más értelmes felni, ami tetszik is.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

az elébb azt mondtad nem tank :)

Ár érték arányban nem találtam jobbat. 550gramm a rhyno, 590 a single track. Nem éppen pehely XC felnik, de én úgy vagyok vele, hogy ez még belefér. Boltban mondtam hogy erõs felni kell, és akkor a Sun Mammoth felnit javasolták. Na mondom azt azért mégse kéne... :) Az átütõs villával is így vagyok.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a súlyához képest :)

jo persze õsrégi konstrukció....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

rino érdekes felni, mert keskeny viszont nehéz is....

Off
Keskeny? Mihez képest?

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
rino érdekes felni, mert keskeny viszont nehéz is....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
a rínó lájt nem ilyen gyengédebb dájnhillfelni?
Mer akkor télleg tankosodik ;-)
no, de
ON

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sun single track felnivel. de rhyno lite-tal.

az elébb azt mondtad nem tank :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

...különben is,ha rajta ül minden pálcikának látszik.

Én is ezzel a szindrómával szenvedek, de hát már megvan az elsõ agy, elég jó is, nem akarok másikat venni.
novatec d041sb agy lesz 2mm-es dt küllõkkel és egy sun single track felnivel. Hátul ennek az agynak a párja van, szintén 2mm-es DT-vel, de rhyno lite-tal.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Az a barna még?
Az ól mántin.
...szóval trél.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
egge' egy pofás merida trail vagy mi a váza jelenleg, nem vok képben annyira ezeket a kerékpár kategóriákat illetõen

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ha zsizsi Meridájáról van szó az ól mántin váz.
Talán azért nem.:)
...különben is,ha rajta ül minden pálcikának látszik.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem olyan "tankos" megoldás az
nemrég bambulásztam zsizsi pájkját,az is ilyen átütõs ól mántin szerû vellának tûnik nekem, de abszolut nem teszi tankká

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

ellenben 90 kiló fölött elgondolkodnék a qr15-ös tengelyû változatokon is

nem tudom melyikbõl létezik meg mennyiért de baj nem lenne tõle :)

Gondolkoztam rajta, de igen jutányos áron hozzájutottam egy novatec elsõ agyhoz, így a normál gyorszár már fix. Amúgy meg nem tank ez. Magellan pyxis '09 :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az túlélhetõ. Remélem még januárban lesz ez az akció itt. Linket elmentettem. köszi a tippet!

ellenben 90 kiló fölött elgondolkodnék a qr15-ös tengelyû változatokon is

nem tudom melyikbõl létezik meg mennyiért de baj nem lenne tõle :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

18-20 eur

Az túlélhetõ. Remélem még januárban lesz ez az akció itt. Linket elmentettem. köszi a tippet!

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
18-20 eur