Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SR Suntour

- - - - -

• Please log in to reply
1107 replies to this topic

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
egyébként akkor a duro-e -bõl se lenne ajánlatos betenni, asszem annak is van 130mm -t mozgó változata,azt.és gondolom azért olyan kéne amin van visszaút csili.(legalábbis ilyet szeretnék).daci kérdésedre válaszolva inkább street lesz mivel itt szegeden elég nagy a síkság még egy domb is ritka de azért egy nagyobb után nem szeretném ha koppanna a villa ezért gondolkoztam a 130 -as útú telókon, 120-assal mi van,egy centi az sokat befolyásol a rugóútban, meg a fejcsõszög "rosszaságán"

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Feltöltött kép

igen, a földhöz, a képen head angle..

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
hülye kérdés de valaki mondja már meg h a fejcsõszöget mihez viszonyítják?(földhöz)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Hello mindenki!arra lennék kíváncsi hogy egy 14'-os wenson dirt street 9.5-ös vázba milyen teleszkópot vegyek?Belemenne vmelyik ezek közül(más ajánlatokat is várok):Sr Suntour Rux-E,Sr Duro-E,Rock Sox Tora 302 uturn,Manitou Black Elite.

ha kõkemény dirt-street akkor stance static
ha még nemdöntötted el v inkább freeride, akkor dropoff comp sztem..

bár ahogy elnézem szegeden laksz akkor a rugóút annyira nem számít szal akor inkább a stance. szerintem

én nem érzem ezt az irányítást annyira, pedig polar x hez van 150 mm-t mozgó telóm. jó mondju én nem is kõkemény dirt street arc vagyok, hanem inkább freerider, erre tökéletesen jó ez a kombináció is egy ideig.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Hát parkozni nem lehet vele, az biztos! Dirtre nem gond, csak ha gyufa bátyánk szegeden használja, annyi a baj hogy ott nincs normális dört.

Az egy dolog hogy csopper lesz a gépbõl, de a nagyobb gond az hogy instabil lesz, szétnyírja a villát a kormánycsapágyat és végül a vázat a szar fejcsõszög. Rendesen irányíani sem lehet. De ha gyárilag 130-hoz ajánlják akkor vsz jó.

tényleg gyufa te mikor szoktál szegeden bringázni? írj már egy privát üzit

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Szerintem Facs arra gondolt hogy mivel a telo 130mm mozog, el fogja k*rni a fejcsöszöget, tehát nagyon magasan lesz a bringa eleje (chooper stájl)

Megnéztem a wenson oldalát de hát a bringa méreteiröl semmi okosat nem találtam, azon kivül hogy a wenson 9,5 gárilag 80-130at mozgo teloval jön (splice comp) és erre raknak egy 203-as tárcsát. Nos régen láttam ennyire trén összerakott bringát.

Ha tényleg ilyen street/dirt-re akarod használni akkor a 130 tényleg picit sok, bár szerintem annyira nem zavaro...

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Köszönöm az eddigi válaszokat és továbbiakat is várok amennyiben van még.Facs ott mire gondoltál h lapos lesz a fejcsõszög???(lehet h hülye vok).Egyébként én is mondhatni h szegedi vok, szeged mellett lakok és szegedre szoktam bejárni.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
A ruxnak sok az útja...130mm... Olyan lapos lesz a fejcsõszög hogy streetre semmire nem mész vele.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Rux E...az valamilyen mértékben már telo ami mozog is, és azért birja az enyhe durvulást. A Tora és a Black nem erre van kitalálva, azok CC telok.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Hello mindenki!arra lennék kíváncsi hogy egy 14'-os wenson dirt street 9.5-ös vázba milyen teleszkópot vegyek?Belemenne vmelyik ezek közül(más ajánlatokat is várok):Sr Suntour Rux-E,Sr Duro-E,Rock Sox Tora 302 uturn,Manitou Black Elite.

Crypton

Crypton

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
mellesleg még nincs egy alap villám.
"Ha már az összes fát kivágták, ha már az utolsó patakot is megmérgezték, az ember csak akkor jön rá, hogy a pénz nem ehetõ."

Crypton

Crypton

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
ja bocs ide nem írtam, cc-a vázaknál bõvebben.
"Ha már az összes fát kivágták, ha már az utolsó patakot is megmérgezték, az ember csak akkor jön rá, hogy a pénz nem ehetõ."

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
:wtf: :scratchhe

ÖÖ mondjuk egy olyat ami az avatárodon van?

Amugy ez inkább ugy szokott menni hogy van xyz vázam milyen villát ajálotok bele...

Tehát kezdjük ott milyen stilusban bringázol? mert azzal nem lettünk okosabbak hogy van egy alap suntour villád...

Crypton

Crypton

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
milyen vázat tudnátok ajánlani egy suntour xcr-hez-csillapítós!

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Csõõõ! Vki nemtud mondani vmit a RUX-E rõl? jó/rossz szar, stb, megéri e (gondolom nem) csak naon jólnézki kivi vok tud-e vmit... szal írjon vki vmit róla de gyorsan :P:)

Vedd a fáradságot és olvass vissza a topicban! Ott leírtam(tuk) már amit tudni lehet.

Valaki nem tudja hogy a durónak csak az egyik felében van olaj?

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Csõõõ! Vki nemtud mondani vmit a RUX-E rõl? jó/rossz szar, stb, megéri e (gondolom nem) csak naon jólnézki kivi vok tud-e vmit... szal írjon vki vmit róla de gyorsan :P:)

:)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

A stance meg max max max 75 kilóig. Alattam akkora sagje van egy stancenek hogy félig beül majdnem.

Erre való a keményebb rugó..
dacinak igaza van, kicsit off ez az egész már, én befejeztem:)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Facs: igen ezaz
az volt h 2 centit naon puhán mozgott
aztán utána meg szinte semmi...
mondjuk lehet azért mert stance flow meg pike az összehasonlítási alap, de azért próbáltam már pár villát ami jobbb volt..

KÖNYÖRGÖM!!! DIRT VILLA!!!

Pont ez a lényege!!! 2-3 centit puhán mozogjon utánna meg progresszíven, keményen. Nekem ne mondja senki hogy parkba dirtre nem jó!!! Persze nem egy pike, de mondjuk az is számít hogy hány kiló vagy. Az én 80 kilómhoz pont jó. A stance meg max max max 75 kilóig. Alattam akkora sagje van egy stancenek hogy félig beül majdnem.
Egyetlen baja hogy nem átütõs és eléggé tud csavarodni ferde érkezéskor (mmint a duro). De pl az rst space-nél a mozgása meg a tömítése százszor jobb.

Ja és ezért a pénzért....

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
macskakövön az enyém is minimálisan mozog...
amúgy én azért vettem mert kurva jó áron megtudtam venni 50 ért, igaz esztétikailag nem túl szép a karcok miatt a lábon meg a vállon de engem az nem érdekel..
és átütõset ki akartam próbálni, (stance ugye gyorsszáras volt) meg kíváncsi is voltam ha egyszer már mindenki istenítette innen.
mozgása kicsit jobb mint a stance-é alapban, viszont a pike az olyan h minden körülmények közt jó, legyen az minusz fok vagy tél. míg a stance az nem.
a másik elõnye h megindulása érzékenyebb, cserébe iagz kevesebbet mozog, de merevbe ez is bõven elég.
további elõny h JÓVAL könnyebb súlyban. érezhetõen gyorsabban és kevesebb fáradással jutok el a hegyig ( nekem ez számít azért )
lehet lockolni nem vok cc-s de nekem jól jött sokszor:)
bár enélkül tudnék azért élni.
ami hátrány h dirtöléskor ha rosszul teszed le és nem 95mm-en legalul van, akkor szép fokozatosan lemegy a rugóút.
összességében ennyiért, merev vázba szerintem a lehetõ legideálisabb teló nekem, ha bírja a strapát( sztem bírni fogja, de a fékhíd kicsit talán túl van könnyítve.. mindegy ezt majd meglátjuk, csak nem töröm el.. és profi dirtösök is gyakran használnak pike-ot szal akkor gyenge nem lehet)
mondjuk sztem ha váltok fullyra, akkor a pike-t is eladom, de legszívesebben megtartanám majd a fully mellé is a px-et meg pike-t
amúgy nekem a stance-t is sikerült felütnöm párszor 1+ m-es letörésen, sztem a pike okosabban használja ki a rugóutat > progresszívebb
nagyszervizet lehet én is bepróbálom, bár az elõzõ tulaj szerint augusztusban volt olajcserés

ha off, nem lehetne az általános eszmecserés topicba átrakni ezeket a postokat? jó lenne nem itt a suntour topicban offolni..

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
puhának elég puha, néha le is ütöm :S bezzeg hegyen már nem mozog. macskakövön lényegében meg se moccan. érdekes hogy a teló árából már kis robogó tudnék venni aminek a telója úgy mozog a macskakövön mintha mindent elnyelne.(Láttam) átgondolva flow-ra csak kipróbálás ereéig cserélném el, mert jó kis villa a pike szeretem. remélem azét ilyen szar mert kb 19-20 hónapja nem volt szétszedve... :D nem vagyok hülye, már régóta el akarom vinni egy nagytakarításra de eddig sosem jött össze.. nyáron ha hazamegyek elsõ dolgom lesz.
viktorider: jaja, meg az evligenius szimeringek, stb.