Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
SR Suntour
Indította
Aske
, 2006. május 05. 10:41
Írta 2007. április 06. - 09:05
Rmx, hízzál egy kicsit + hígabb olaj és jobb lesz.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. április 06. - 08:18
Off: pont azért amiért te lecserélnéd a pike-ot..Õ is fosnak érezte:), egyetértek vele, a stance még tuningal se lesz olyan jó, de benne is van a nevében, a flow freeridera való, a static dirtre, arra viszont tökéletesek.
mod: a velo tuningon mit értesz? zsír helyett félfürdõ? idén meg tavaly már sztem alapból olyan az összes.
mod: a velo tuningon mit értesz? zsír helyett félfürdõ? idén meg tavaly már sztem alapból olyan az összes.
Írta 2007. április 05. - 22:47
nem értem daci hogy miért cserélted le a stanceflow-t pike-ra. én most örömmel elcserélném az én pike-omat egy stanceflowra. (természetesen átütõsre és velotrade tuningos-ra) nagyon tetszik az a teló. a pike mozgása meg.. olyan fos szerû.. pedig jó teló. na majd meglátom hogy milyen lesz nagyszervíz után
Írta 2007. április 05. - 22:36
Facs: igen ezaz
az volt h 2 centit naon puhán mozgott
aztán utána meg szinte semmi...
mondjuk lehet azért mert stance flow meg pike az összehasonlítási alap, de azért próbáltam már pár villát ami jobbb volt..
az volt h 2 centit naon puhán mozgott
aztán utána meg szinte semmi...
mondjuk lehet azért mert stance flow meg pike az összehasonlítási alap, de azért próbáltam már pár villát ami jobbb volt..
Írta 2007. április 05. - 17:53
Hát igen ez az új 2007es, nekem ez van most, csak 100asban: http://srsuntour-cyc...detail&tnid=549
Írta 2007. április 05. - 15:24
hvaeromnak is duro volt gyárilag a bringájában de az egy hulladék volt.
Ne sértegess. A két teló nem egy kategória.
Amúgy az olajcsere mindent megold. Csak egy kis idõ és pénz. Az olajokhoz viszont annyira nem értek
(2,5....5 ???). De dhra a majdnem leghígabb olajat ajánlanám. Csak annyi csillapítás kell hogy ne rúgjon vissza
a teló, de gyorsan jöjjön ki a lábakdól ha tehermentesedik a gép.
Na ezért is jobb az E. Ott állítható a csillapítás kívülrõl, nem kell ilyennel szarozni.
Egyébként biztos hogy ugyan arról a telóról beszélünk? Lehet hogy kicsit hülye a kérdés de "csupán" ennyit
változott a duro 2005 óta : új láb,új váll,új becsúszó felületkezelés, erõsebb váll-nyak kapcsolat, új JÓ olaj
(!)....így már érdemes elgondolkodni!
És itt egy kép:
Akit bõvebben érdekel:
http://srsuntour-cyc...etail&tnid=1214
Írta 2007. április 05. - 14:44
hvaeromnak is duro volt gyárilag a bringájában de az egy hulladék volt
az rst gila t4 nem volt rosszabb:)
2 hónap után le is cserélte az én stance-mre
bár lehet ez telófüggõ, vagy szar olajat rakhattak be..
az rst gila t4 nem volt rosszabb:)
2 hónap után le is cserélte az én stance-mre
bár lehet ez telófüggõ, vagy szar olajat rakhattak be..
Írta 2007. április 05. - 14:03
Hígabb olaj alatt mit értesz? 5W-nél hígabb? 2,5W-s vagy mi? Tempós DH-zgatásra használom...
Ja és szimeringet bele 1xerû bringaboltban is lehet kapni, vagy hol és milyen árban mozog a pár?
Ja és szimeringet bele 1xerû bringaboltban is lehet kapni, vagy hol és milyen árban mozog a pár?
Írta 2007. április 05. - 13:04
Az én duro-Em mozgása semmivel sem marad el egy dirt jumeréhez...
Na mind1. Hígabb olaj kell bele, de hogy pontosan mennyi azt nem tudom; ha nagyon maszatos a becsúszó akkor nemárt egy szimmering csere sem.
Mellesleg én nem nyúltam hozzá a telómhoz nekem a kezdetektõl nagyon faszán mozog. Egyik nap megyek a városba, megállok bájkos kollégáknál. Volt ott egy új arc, akinek duro-Dje volt. Erre megkérdezi hogy milyen telóm van. Mondom duro. Azt mondja nem lehet mert az enyém mozog . Hát nem tudom. Mentem egy kört a bringájával és az övé tényleg nem mozgott (illetve úgy mint a tiéd). De az duro-D volt.... Híg olaj és takarítsd ki mosószerrel alaposan. Olajmennyiséget talán a gyártó honlapján találsz.
Na mind1. Hígabb olaj kell bele, de hogy pontosan mennyi azt nem tudom; ha nagyon maszatos a becsúszó akkor nemárt egy szimmering csere sem.
Mellesleg én nem nyúltam hozzá a telómhoz nekem a kezdetektõl nagyon faszán mozog. Egyik nap megyek a városba, megállok bájkos kollégáknál. Volt ott egy új arc, akinek duro-Dje volt. Erre megkérdezi hogy milyen telóm van. Mondom duro. Azt mondja nem lehet mert az enyém mozog . Hát nem tudom. Mentem egy kört a bringájával és az övé tényleg nem mozgott (illetve úgy mint a tiéd). De az duro-D volt.... Híg olaj és takarítsd ki mosószerrel alaposan. Olajmennyiséget talán a gyártó honlapján találsz.
Írta 2007. április 05. - 12:41
Ja, és azt meg tudja valaki mondani, hogy mennyi olaj is kell a 100as duro-d-be pontosan? Az hogy amennyi volt benne, az már veszett ügy
Írta 2007. április 05. - 12:10
Szevasztok!
Nekem van egy 100as duro-d-m és érdeklõdnék, hogy hogyan folyásolja be a mozgást ha kevesebb vagy több olaj van bene, mint amennyi kéne és milyen sûrût érdemes bele rakni? Asszem a gyári 5W-s.
Mindenestre nemrég próbáltam ki egy PIKE-ot és elszörnyedtem, hogy milyen szar a telóm :S, na jó nem PIKE kategória, de akkor is! És úgy vettem észre, hoyg a szimering nagyon nem bírja a port, mert nagyon ragad tõle a teló és nem akar mozogni rendesen, hiába törlöm ki, pár km után megint beragadozik.
Szóval mi jókat tanácsoltok? Érdemes rárakni olyan szövet telóvédõt?
Nekem van egy 100as duro-d-m és érdeklõdnék, hogy hogyan folyásolja be a mozgást ha kevesebb vagy több olaj van bene, mint amennyi kéne és milyen sûrût érdemes bele rakni? Asszem a gyári 5W-s.
Mindenestre nemrég próbáltam ki egy PIKE-ot és elszörnyedtem, hogy milyen szar a telóm :S, na jó nem PIKE kategória, de akkor is! És úgy vettem észre, hoyg a szimering nagyon nem bírja a port, mert nagyon ragad tõle a teló és nem akar mozogni rendesen, hiába törlöm ki, pár km után megint beragadozik.
Szóval mi jókat tanácsoltok? Érdemes rárakni olyan szövet telóvédõt?
Írta 2007. március 26. - 21:32
Duro-dkbe szar a gyári olaj. Szét kell kapni a telót, kipucolni és telek.rni motorexel. Általában az elsõ generációs durókkal szokott ilyen gond lenni, azóta a gyártó rendes olajat tesz beléjük, és jól is mozognak.esetleg tudnátok egy ésszerû tuningot ajánlani egy duro d-be?
normálisan se mozog szinte semmit vagy csak mert tél van?
lehet hozzászoktam a stance-hoz aztán átültem haver suntouros bicójára, és elég szar volt..
Bocs a késõi válaszért.
Írta 2007. március 15. - 18:58
Hi all! azt szeretném megkérdezni hogy milyen telót vegyek 20-25ezer környékén?Én ezt az SR Suntour XCR LO lockout-ot néztem. Valakinek van róla infója hogy jó-e ez városba és enyhébb terepre? ja és hogy ki mozogja-e az egész utat?
Írta 2007. március 15. - 10:20
mit lehet tudni a:
SR XCR TA 60-120 és a SR XC Pro-S Lockout-rol..jok -e, mik a tapasztalatok?
várok minden infot.. köszi
SR XCR TA 60-120 és a SR XC Pro-S Lockout-rol..jok -e, mik a tapasztalatok?
várok minden infot.. köszi
Írta 2007. február 06. - 22:40
hi!
azoknak a véléményére lennék kiváncsi akiknek a birtokukban van egy ilyen teló és hidegben is szokták használni hosszabb túrákon
köszi
azoknak a véléményére lennék kiváncsi akiknek a birtokukban van egy ilyen teló és hidegben is szokták használni hosszabb túrákon
köszi
Írta 2007. február 06. - 22:32
Rux nem rossz, nagyon durván keményre lehet fújni, sõt én levegõ nélkül használtam dörtön, és nem mozogta ki a teljes útját, egy a baj h nem átütõs és kissé csavarodott a 80 kilóm alatt. Sztem mindenképp átütõset vegyél, ha már lecseréled. VAGY tegyél hoszabb gumibakot a duróba!!!
Írta 2007. február 05. - 03:08
én is arra gondoltam ráadásul a manitou nak jó tókös rugoi vannak mig a durohoz kétféle van soft + hard jó lenne tudni az a hard menyire az mert egy haver tudna kintröl hozni de tán nem érdemes vacakolnom lehet inkáb ez eladom és veszek egy ruxt v. axont mert hát a levegö ingyé van:D vagy akkor már tora nem tom:( mindenesetre még1szer köszi a tanácsot
Írta 2007. február 05. - 02:13
Írta 2007. február 05. - 02:08
kösz a tippet amugy elméletben forgalmaz minden cuccot a nauzer csak a gyakorlatban sehol semmi:( ja 140 kila vok:D igy már gondolom érthetö mé kell tökös rugó
Írta 2007. február 05. - 02:00
Hány kiló vagy ember??? Már bocs a személyeskedésért.
Eddig a durómat 80 kilóval 3 szor ütöttem fel kb. pedig csak 100 at moccan.
De ha mindenáron kell. vedd ki a rugót, mérd le és sztem egy 32es becsúszójú manitou telóhoz való rugó jó lesz bele. Ami biztos jó az egy marzó mz comp rugója. Neuzernél ne keresd mert nem lesz. A suntourhoz nem forgalmaznak pótalkatrészt.
Eddig a durómat 80 kilóval 3 szor ütöttem fel kb. pedig csak 100 at moccan.
De ha mindenáron kell. vedd ki a rugót, mérd le és sztem egy 32es becsúszójú manitou telóhoz való rugó jó lesz bele. Ami biztos jó az egy marzó mz comp rugója. Neuzernél ne keresd mert nem lesz. A suntourhoz nem forgalmaznak pótalkatrészt.