Jelentkezz be Regisztrálj
SR Suntour
Írta 2012. november 28. - 17:53
Honnan lehet ilyen Fox float Fluidot (250ml) venni?
Írta 2012. november 27. - 08:33
Sziasztok!
Duroluxnál (2011es) megszokott dolog, hogy 3-4 hónap alatt elfolyik a légkamrából az olaj? 75-ös omv atf d2 váltóolajat tettem bele és most amikor szétszedtem hûlt helyét találtam Ill lehet ellene tenni valamit? a srác ebben a videóban:
How to change the travel on your Durolux Video - Pinkbike összeragasztja szilikonnal a dugattyút. ezt érdemes lenne nekem is megtennem?
Köszi!
Hali
Elsõ lépésben, ennek a srácnak kb semmi esze nincsen aki csinálta a videot! Ha megnézed ott van neki a szász rongyos Parktool állvány, de mégis egy sima grip fogót használ mindenhez, amivel kb két pillanat alatt le lehet darálni az aluminiumot :S Na mindegy.
SZVSZ tök fölösleges összeragasztanod, semmitõl sem lesz jobb! Nincsen neki semmi értelme.
Másik dolog.Teljesen természetes h elfogy az olaj. Hiszen ha használod akkor az keni az tömítéseket és óhatatlan h egy idõ után "átdolgozodjon" a másik oldalra.
Te is abba a hibába estél bele, h vettél egy viszonylag jó villát és akkor ezzel már nem is kell törõdni. Hát ezekkel csak igazán! Pl Fox-kat, RS-ket 4-5 hónap sima használat mellett simán szét kell szedni kipucolni. Ha meg adja is neki rendesen az ember az ívet, akkor többször meg kell ejteni a szervizelést. Az ilyen zsírkenésû villáknál meg halmozottan igaz.
Továbbá, én nem használnék váltó olajat levegõs rész kenésére: már csak azért sem mert az van ráírva h váltó, nem az h levegõs részek kenésére (ettõl még lehet jó, bár kötve hiszem).
Ha tényleg nagyon jó mozgást szeretnél elérni akkor tudom ajánlani a Fox Float Fluidot. Ez kifejezetten tömítések kenésére "fejlesztették" ki Foxék. Ez van az összes levegõs villájuk/ tagjukban. Én is ezt használom. Régebben kísérleteztem én minden szarral, aztán végérvényesen átálltam erre.
Ui: minõsíti még emberünket, h mi a fenének tekeri be teflon szalaggal a levegõs rész alját rögzítõ alu csavart?????? Ott nincsen nyomás h légmentesen kelljene tömíteni. Teflon szalag meg nem jó menetrögzítésre........
Írta 2012. november 26. - 23:45
Duroluxnál (2011es) megszokott dolog, hogy 3-4 hónap alatt elfolyik a légkamrából az olaj? 75-ös omv atf d2 váltóolajat tettem bele és most amikor szétszedtem hûlt helyét találtam Ill lehet ellene tenni valamit? a srác ebben a videóban:
How to change the travel on your Durolux Video - Pinkbike összeragasztja szilikonnal a dugattyút. ezt érdemes lenne nekem is megtennem?
Köszi!
Írta 2012. november 18. - 13:43
A véleményeteket szeretném megkérdezni a Duro Dj e/ Dj d átütõtengelyes villákkal kapcsolatban. Minõség, mozgás, szervízigény, rugóút állítás módja érdekelne leginkább. Nem sok infot találni róla neten sajnos.
Elõre is köszönöm!
Írta 2012. október 18. - 23:22
Epicon-ról tapasztalatok, vélemények?
na megvoltak az elsõ tesztkilóméterek az epiconnal. szerintem eszméletlen szépen mozog, kimozogja a teljes rugóutat és eddig hibátlan. kicsit el is gondolkodtam, hogy mennyiben rosszabb, mint a másik bringában lévõ reba sl dual air. kb semmiben. a tartósságban lehet különbség, de arról még nem tudok nyilatkozni, bár a fene tudja eddig mennyit mehetett, mert használtan vettem nulla infóval. kis karbantartás kellett neki, új olaj, stb, de amúgy rendben volt. és viszonylag könnyû is. 25ezret megért
Írta 2012. október 06. - 14:32
szerintem az axon volt az erdekes momentum az idezett hozzaszolasban
Pontosan! Nemrég még volt a Neuzer raktárában sok (100+) darab régi típusú acélrugós-levegõs Axon. A 2100 grammos tömegével könnyen megbarátkoztam volna, mivel 10-12k a nagyker ára. Szóval ennyiért megérte volna. Aztán eltûnt a készlet....
Race, no Rest!
Írta 2012. október 06. - 10:57
Az vele a gáz h nagyon gyenge, vékony falú a csillapító feje, és az kiszakad a helyérõl. Már többet láttam így tönkre menni.
remélem az enyémmel nem fog ilyesmi megtörténni. alföldi használat lesz csak, azt hátha bírja majd, hegyre nem akarok menni vele, arra ott a fully.
Írta 2012. október 06. - 10:53
Írta 2012. október 05. - 15:32
most vettem egyet használtan, még nincs összerakva a bicaj, majd írok, hogy milyen. elsõ blikkre jónak tûnik, igényesen kidolgozott, szép teló. kb 2009-es évjárat lehet az enyém. a neten elég jó véleményeket találtam róla, de majd kiderül...
Az vele a gáz h nagyon gyenge, vékony falú a csillapító feje, és az kiszakad a helyérõl. Már többet láttam így tönkre menni.
Írta 2012. október 05. - 13:18
Epicon-ról tapasztalatok, vélemények?
most vettem egyet használtan, még nincs összerakva a bicaj, majd írok, hogy milyen. elsõ blikkre jónak tûnik, igényesen kidolgozott, szép teló. kb 2009-es évjárat lehet az enyém. a neten elég jó véleményeket találtam róla, de majd kiderül...
Írta 2012. szeptember 16. - 18:01
1x 2x maxNekem is a túra/XC bringámra mondta az eladó hogy akár DH-zni is lehetne vele
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. szeptember 16. - 17:53
Suntour XCM telót dh-fr-ra használ
Nekem is a túra/XC bringámra mondta az eladó hogy akár DH-zni is lehetne vele
Írta 2012. szeptember 15. - 22:01
Írta 2012. szeptember 15. - 19:21
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. szeptember 15. - 10:41
Nekem tetszik a külseje, masszív a felépítése és szépen végzi a dolgát.
Írta 2012. szeptember 08. - 14:41
Írta 2012. július 12. - 12:50
egyébként a villa patent XC versenyeken használom és kifogástalan...dunamaratont is kibírta ezért lepett meg hogy egy hete bent városban adta meg magát.
Írta 2012. július 11. - 21:22
Írta 2012. július 11. - 16:33
Írta 2012. július 11. - 12:13
RAUH-Welt
B E G R I F F