Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SR Suntour

- - - - -

• Please log in to reply
1107 replies to this topic

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Az milyen már, hogy téged olt valaki telószerelésbõl :D
Amúgy suntourok tényleg igéretesek..

Akár csak az RST-k :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az milyen már, hogy téged olt valaki telószerelésbõl :D
Amúgy suntourok tényleg igéretesek..

Ride everywhere.

.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nem vagyok RS fan, de...

Heti szinten ~10-15 villát szervizelek, foxtól RS ig, Boxxer 2010 WC tõl marzó 66ig, sid-ek, r7, egyszóval minden megfordul, megfordult nálam, ezen kivûl saját fejlesztéseim is vannak, én tudhatom magaménak a világ legkönnyebb 8" uttal rendelkezõ duplavállas villáját. Abban igazat adok hogy a javitott villák igen elenyészõ része SR, abbol is inkább az extrem-ebb változatok.
Azt hiszem van tapasztalatom etéren (15év szervizelés) és nyugodt szivvel kijelentem, a drágább jobb. Az hogy kinek mi felel meg az már más kérdés.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

jó csak ha nálad 70k boltban 75, akkor mérget vehetsz rá, hogy akinek van esze boltban veszi :)

Nekem most Manitou van Reba után, elégedett vagyok teljesen.....

[/B]Utolsó ára nálam 60e ft-volt.Kisker ára 75e ft körül lenne,ha Neuzernél lehetne kapni,vagy Magyarországon,de tudtommal nem lehet venni ilyet.
Amúgy meg rövidre lehet zárni a témát hogy mit mennyiért adok el!Le lehet akadni errõl![B]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jó csak ha nálad 70k boltban 75, akkor mérget vehetsz rá, hogy akinek van esze boltban veszi :)

Nekem most Manitou van Reba után, elégedett vagyok teljesen.....

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Az sem szép hogy egy RS 80-140e tf, egy Fox 32f100 rlc meg úgy 130-180e ft......A bolti kiskereskedelmi ára egy Epiconnak 75e ft körül van. Akkor én még mindig jó áron árultam,ami erõsen alkuképes volt.Az csak egy irányár volt.A kiskereskedelmi árak meg fixek.Amúgy meg az én dolgom azt hiszem hogy mit mennyiért árulok!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Nem tudom professzor úr Te szedtél-e már szét 2010-es Epicon-t,de én igen.Kijelenthetem, hogy ebben nincs mûanyag alkatrész,egy kivételével:a levegõráfújásnál a rúgó és a légkamra közti "dugó".A rúgóknál ahol lehet állítani a hosszt.ott sincs mûanyag,a bal szárban ahol az olajpatron van meg egyáltalán nincs mûanyag.
Mivel te lekötelezett híve vagy a Rock Shox-nak,elfogult vagy.
De ilyen nagy lendülettel kijelenthetem hogy abszolút nem éri meg az árát egy RS vagy pláne egy "intelligensmolekulásöntudatraébredtmindentmagamtólcsinálok" Fox,ami ha meghibásodik vehetsz hozzá ugyanolyan méregdrágán alkartészt mint amlyen maga a Fox-ok ára.
Nekem is volt már Manitou-m,Rock Shox-om(Boxxer/Revelation).20 éve montizom,van tapasztalatom.Oké több az állítási és személyre szabhatási lehetõség egy RS-nél,de emlékezzünk már vissza:RS Mag21,vagy Marzocchi Xc400....Ugye?
Hanem hiszed keress meg,szétbontjuk együtt az Epiconomat,és csodálkozni fogsz.
Amúgy meg nyugodtan könnyítsétek a pénztárcátokat a Rock Shoxx-al,meg a méregdrága Fox-al....
Nekem tökéletes a Suntour Epicon RLD 100mm teló,és ha ez még fejlõdni fog,pl post mount felfogatással,akkor.....
Én is a külföldi netes oldalak véleményezése miatt vettem Epicon-t és igazán nem bántam meg.Úgy gondolom hogy 43e ft-ért,egy 1800gr-os hófehér,visszaútcsillapítással rendelkezõ,3 választható rúgóúttal,a legjobb lock out karral a piacon teló a legjobb vétel jelenleg.
És egyre több gépbe rakják bele:lásd bikemag Kellys teszt.

Üdv doktor úr!

Az viszont nem volt szép, hogy 60-70ért árultad :D

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Ezzel azért vitatkoznék... a Különbség ott kezdõdik pl , hogy a drágábbakban nem találsz müanyag alkatrészeket, amikkel a tiéd tömve van, csillapitószelep kialakítása egy foxéhoz képest faék kontra rönkház...

Szóval ilyen nagy lendülettel ne jelentsünk ki dolgokat... Plána ha hozzánemértõk ezt kézpénznek is veszik..

Nem tudom professzor úr Te szedtél-e már szét 2010-es Epicon-t,de én igen.Kijelenthetem, hogy ebben nincs mûanyag alkatrész,egy kivételével:a levegõráfújásnál a rúgó és a légkamra közti "dugó".A rúgóknál ahol lehet állítani a hosszt.ott sincs mûanyag,a bal szárban ahol az olajpatron van meg egyáltalán nincs mûanyag.
Mivel te lekötelezett híve vagy a Rock Shox-nak,elfogult vagy.
De ilyen nagy lendülettel kijelenthetem hogy abszolút nem éri meg az árát egy RS vagy pláne egy "intelligensmolekulásöntudatraébredtmindentmagamtólcsinálok" Fox,ami ha meghibásodik vehetsz hozzá ugyanolyan méregdrágán alkartészt mint amlyen maga a Fox-ok ára.
Nekem is volt már Manitou-m,Rock Shox-om(Boxxer/Revelation).20 éve montizom,van tapasztalatom.Oké több az állítási és személyre szabhatási lehetõség egy RS-nél,de emlékezzünk már vissza:RS Mag21,vagy Marzocchi Xc400....Ugye?
Hanem hiszed keress meg,szétbontjuk együtt az Epiconomat,és csodálkozni fogsz.
Amúgy meg nyugodtan könnyítsétek a pénztárcátokat a Rock Shoxx-al,meg a méregdrága Fox-al....
Nekem tökéletes a Suntour Epicon RLD 100mm teló,és ha ez még fejlõdni fog,pl post mount felfogatással,akkor.....
Én is a külföldi netes oldalak véleményezése miatt vettem Epicon-t és igazán nem bántam meg.Úgy gondolom hogy 43e ft-ért,egy 1800gr-os hófehér,visszaútcsillapítással rendelkezõ,3 választható rúgóúttal,a legjobb lock out karral a piacon teló a legjobb vétel jelenleg.
És egyre több gépbe rakják bele:lásd bikemag Kellys teszt.

Üdv doktor úr!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Ezzel azért vitatkoznék... a Különbség ott kezdõdik pl , hogy a drágábbakban nem találsz müanyag alkatrészeket, amikkel a tiéd tömve van, csillapitószelep kialakítása egy foxéhoz képest faék kontra rönkház...

Szóval ilyen nagy lendülettel ne jelentsünk ki dolgokat... Plána ha hozzánemértõk ezt kézpénznek is veszik..

Tény, hogy techikai-technológiai szempontból elmaradt konstrukciók, mégis finoman és jól mozognak...
Én elégedett vagyok...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

....,különbség a nagy márkák és e közt semmi!
És ez a teló negyed-fél áron megkapható a többi lehúzós telóhoz képest![/B]

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jaja, nekem is bejött eddig az rld
mondjuk nem kis szopókával sikerült lebutítani 85mm-re kb /váz miatt/ de egész jól mozog

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Ma szétszedtem a Suntour Epicon RLD speed remote 100mm telómat.
A gyári "fehér" zsír volt benne, szép tiszta volt belülrõl amúgy.Tök egyszerû a teló belülrõl,egyszerû a rugóút állítási lehetõsége is,csak a kis stiftet kell átpakolni a kívánt hosszra.
Kipucoltam a gyári zsírt mindenhonnan,majd szépen bekentem mindenhol Motorex-Manitou Prep M zsírral,a szimmering alá szilikonzsírt raktam.Az olajpatron tolórúdját is bekentem,meg a másik oldali rugós részt is.
Ezután mindkét lábba öntöttem 10-10ml 10W-s olajat kenés gyanánt.
Hát eddig is szépen mozgott a teló,már ezeknél nyoma sincs a Suntour-os "ragadásnak".De ezután a karbantartás után....Hát nem tudom valaha ki fogok-e adni 80-100,pláne 150-180e ft-ot Rock Shox-ra vagy Fox telóra.Vajpuhán,nagyon finoman mozog,különbség a nagy márkák és e közt semmi!
És ez a teló negyed-fél áron megkapható a többi lehúzós telóhoz képest!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

De a lábakban akkor is van olaj, ha jól tudom :) Az ottani videókat megnéztem, csak ott full levegõs raidonokat bontottak szét és nem tudtam, hogy mennyi olaj kell az ilyen "hibrid" szerencsétlen lábába :)

Meg felül a légkamrába is kell olaj, elméletileg 80as váltóolaj.... Nekem a 15wt-s motorexet eleresztette, de nem vagyok benne egészen biztos, hogy a hígsága miatt(van egy karc belül a becsúszón, és a dugattyú o-ring is fordítva volt feltéve!)

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Ja, azt nem mondtad, hogy levegõs:)

Akkor ajánlom figyelmedbe a cég honlapján található szerviz videókat!

Nincs sok különbség!

De a lábakban akkor is van olaj, ha jól tudom :) Az ottani videókat megnéztem, csak ott full levegõs raidonokat bontottak szét és nem tudtam, hogy mennyi olaj kell az ilyen "hibrid" szerencsétlen lábába :)
"When you walk through a storm, hold your head up high.." - na honnan idéztem??? (kulcsszó: loopreviL)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

A rugó elõfeszítés állítójánál nekem egy autószelep van (levegõs elõfeszítés) :)

Ja, azt nem mondtad, hogy levegõs:)

Akkor ajánlom figyelmedbe a cég honlapján található szerviz videókat!

Nincs sok különbség!

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
A rugó elõfeszítés állítójánál nekem egy autószelep van (levegõs elõfeszítés) :)
"When you walk through a storm, hold your head up high.." - na honnan idéztem??? (kulcsszó: loopreviL)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Felül a rugó elõfeszítés állítójánál kicsavarod azt a furcsa recés csavart(spec suntour szerszám kell hozzá) ezzel kijön a rugós egység komplett!
alulról meg a két csavart kicsavarod félig gumikalapáccsal ráütsz, hogy bemenjenek, és le tudod húzni a lábat!

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Ezekben a villákban patronos csillapítás van, én még nem szedtem szét, nem is tudom, hogy bontható-e egyáltalán...
A lábakba alulról injektálj 10-15ml 15wt-s olajat, és kész, egyébként a rugóra finom zsírt kell tenni!

Köszi a gyors választ!
Annyira nem akarom szétkapni, csak ilyen olajcsere szintjén :) sokallom rá a több db ezrest, inkább magam megoldom valahogy. Asszem elõveszem a régi RST-met egy kis "gyakorlásnak"... :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Sziasztok!

Lehet, láma kérdés, de Suntour honlapján nem találtam infókat. Vagy csak én nem tudok olvasni :)
Szal az lenne a kérdésem, hogy egy 100mm-es Raidon RLD villa lábaiba mennyi és milyen olajat kel tenni?
Szeretném magam szervizelni a telót (legalább olajcsere/szimering csere szintjén) és magam tisztítgatni a belsejét, de errõl nem nagyon találtam infót sehol sem :S

Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv
Lacix86

Ezekben a villákban patronos csillapítás van, én még nem szedtem szét, nem is tudom, hogy bontható-e egyáltalán...
A lábakba alulról injektálj 10-15ml 15wt-s olajat, és kész, egyébként a rugóra finom zsírt kell tenni!

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Lehet, láma kérdés, de Suntour honlapján nem találtam infókat. Vagy csak én nem tudok olvasni :)
Szal az lenne a kérdésem, hogy egy 100mm-es Raidon RLD villa lábaiba mennyi és milyen olajat kel tenni?
Szeretném magam szervizelni a telót (legalább olajcsere/szimering csere szintjén) és magam tisztítgatni a belsejét, de errõl nem nagyon találtam infót sehol sem :S

Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv
Lacix86