Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SR Suntour

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1107 hozzászólás a témában

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Sõt Suntour maintenance leírásban a levegõs szárba 6ml 80W-s olajat kell önteni.
Akkor:gyári videóba 10ml 80W,
vagy gyári telóleírásban szereplõ 6ml 80W a levegõs szárakba,
vagy Dave által mondott mindkét szárba 10-10ml 10-15W olaj?

Manitou prep m megrendelve,2200ft-ért.Köszi a segítséget.

Szerintem meghálálja magát a hígabb olaj... az amit gyárilag javasolnak, ez a 80w olaj olyan sûrû, hogy már szinte zsír :D és ez nem is telóolaj, hanem valami váltómechanika olaj, ha jól tudom...

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

A gyári videóban a bal ,levegõs szárba 10ml 80W-s olajat öntenek bele.Most akkor mindkét szárba 10-10ml 10-15W-s olaj,vagy a bal szárba (levegõsbe) a gyári ajánlott 10ml 80W-s és a jobb szárba(olajpatronos/ RLD cartridge)10ml 10-15W-s olaj?Manitou zsírt akkor hova kenjek?Szilikonzsírt az olapatron szárára,meg a szimmeringekhez ll. a levegõszelep kupakjára kenjek?

Sõt Suntour maintenance leírásban a levegõs szárba 6ml 80W-s olajat kell önteni.
Akkor:gyári videóba 10ml 80W,
vagy gyári telóleírásban szereplõ 6ml 80W a levegõs szárakba,
vagy Dave által mondott mindkét szárba 10-10ml 10-15W olaj?

Manitou prep m megrendelve,2200ft-ért.Köszi a segítséget.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az idei axonok es epiconok mar PM rogzitessel jonnek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
egész szép az az Axon....meg az Epicon is
Egy Epicon-t nyomogattam boltban, egész jó kis jászágok....bár ami bánti a szemem kicsit, hogy kedveskedhetnének már egy PM fékfelfogatással

Norbi: komolyan 80w-s olaj van benne? az iszonyat sûrû....15w-s lehet jobb választás, Prep-M zsír ügyében kérdezd meg a Paul-Lange-et õk forgalmazzák a manitou-t

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
A gyári videóban a bal ,levegõs szárba 10ml 80W-s olajat öntenek bele.Most akkor mindkét szárba 10-10ml 10-15W-s olaj,vagy a bal szárba (levegõsbe) a gyári ajánlott 10ml 80W-s és a jobb szárba(olajpatronos/ RLD cartridge)10ml 10-15W-s olaj?Manitou zsírt akkor hova kenjek?Szilikonzsírt az olapatron szárára,meg a szimmeringekhez ll. a levegõszelep kupakjára kenjek?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
A gyári videóban minden benne van, tulajdonképp az alapján kell csinálni...

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Erre a két momentumra térnék ki, elsõ és legfontosabb, használat elõtt szétkapni, gyári zsírt vagy jól eloszlatni, vagy kicserélni manitou-motorex prep-m zsírra, nagyon sokat javít a mozgáson(finoman, nem kell sok bele), illetve a lábakba 10-10 ml motorex 10-15wt olajat tölteni!(ezt a neuzeres workshopon is kiemelték, állítólag le van védetve ez és gyárilag ezért nincs benne...)

Helló Ðave!

Engem érdekelne ez a zsírzásos,olajozós dolog...pm-ben tudnál küldeni egy póverjúzer használati útmutatót?:D
ha tényleg sokat javít a mozgáson ez a kombó akkor beszerzem hozzá majd ezeket is.

köszi
üdv,Péter!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Manitou.prep m zsírhoz hol jutok hozzá,ill a jobb szárba ahol a patron van oda hogy öntök bele olajat?Neuzer-es workshop azt hol lehet megnézni?
Köszi!

A nagyker áprilisban szokott csinálni a partnerüzleteknek... ergo számunkra nem elérhetõ...

A zsírhoz a boneshakeren keresztül jutsz hozzá, illetve a partnerüzleteiben, nem olcsó, de elég fasza... olajat pedig alulra a lábhoz kell beönteni! a levegõszelepben van alapból, bár én azt is kicseréltem a saját jól bevált kombómra...

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Manitou.prep m zsírhoz hol jutok hozzá,ill a jobb szárba ahol a patron van oda hogy öntök bele olajat?Neuzer-es workshop azt hol lehet megnézni?
Köszi!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

kenés:-részben zsíros kenésû telóról lévén szó,elsõ menetek után bõven kidolgozza a gyári zsírt,tekerések elõtt a szimmeringhez a becsúszóra kenek egy kis szilikonzsírt,megmozgatom,és a dzsuvát ki is hozza szépen+védi a szimmeringet,ápolja,keni.
festés:-hát szép a fényezése,metál-fehér,de lehetne tartósabb azért.Tárcsafék felfogatásnál vigyázva húzni,mert lejöhet a meghúzástól.

Erre a két momentumra térnék ki, elsõ és legfontosabb, használat elõtt szétkapni, gyári zsírt vagy jól eloszlatni, vagy kicserélni manitou-motorex prep-m zsírra, nagyon sokat javít a mozgáson(finoman, nem kell sok bele), illetve a lábakba 10-10 ml motorex 10-15wt olajat tölteni!(ezt a neuzeres workshopon is kiemelték, állítólag le van védetve ez és gyárilag ezért nincs benne...)
Másik, a tárcsaféket rendesen meg kell húzni, a festék ott teljesen felesleges, sõt a változó vastagság miatt még hibaforrás is lehet!

Tapasztalatok, istenkirály, elsõ lépes az volt hogy totál szétszedtem átkentem, és úgy mozog, mint az álom... az hogy mennyiért vettem titok, mert nagykeráron jutottam hozzá...
Ami nem tetszik, hogy ugyan 100mm-re van állítva(elvileg), de kb 9,5cm látszik ki a becsúszóból(negatív rugó visszahúz valamennyit) de kb 90et mozog belõle...

úgyhogy lehet szétszedem, és megfúrom a tolórudat, egy 10-15mm-vel arrébb...

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég

Egy kis új AXON:
Picasa Webalbumok - D

Képek lesznek jobbak is majd!

Nagyon szép az Axon telód,gratulálok hozzá.Nekem Epicon van RLD-s mint a tiéd.Jól mûködik eddig,szépen mozog,levegõt nem ereszti.Lock out kar a legjobb az összes többi közt.Vaciláltam,mert én is Axon-t akartam venni,de aztán a jóval olcsóbb Epicon-t választottam.Neuzertõl vetted?Mennyi volt ha szabad megkérdeznem,mert lehet lecserélem majd vmikor egy Axonra.
Üdv,és kíváncsi vagyok a tapasztalataidra.
Minden jót.

Na itt a gép az új 2010 SR SUNTOUR EPICON RLD 100MM SPEED REMOTE LOCK OUT telóval:
www.velo.hu

http://velo.hu/index...ekparok&kod=247
Suntour Epicon RLD 100mm speed remote lock out.
TAPASZTALATAIM:
mozgás:-finoman mozog,súlyomhoz belõve,igazából nem tudom a különbséget egy RS és eközt,nem venni észre,nem csavarja a tárcsa,még a 180-as sem.
-zárás:-lock out karja a legjobb az összes közt(bike magazin.de),jól zár,és nem teljesen,azaz zárt állapotba is mozog pár centit.Ezt állítani nem lehet.
-levegõ szelep:-nem ereszti a levegõt.
olajpatron:-még gondom nem volt vele,szétszedés után kiderül
kenés:-részben zsíros kenésû telóról lévén szó,elsõ menetek után bõven kidolgozza a gyári zsírt,tekerések elõtt a szimmeringhez a becsúszóra kenek egy kis szilikonzsírt,megmozgatom,és a dzsuvát ki is hozza szépen+védi a szimmeringet,ápolja,keni.
festés:-hát szép a fényezése,metál-fehér,de lehetne tartósabb azért.Tárcsafék felfogatásnál vigyázva húzni,mert lejöhet a meghúzástól.

Egyenlõre ennyi.Nincs sok km benne,késõbb is írok majd ha beleraktam vagy 2000km-t.+Szétszedés után is ill.ha vmi probléma merülne fel.
Ajánlani tudom az ára mellett erõsen mindenkinek!
Üdv.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Régi Giant cruiseresítése 10-es Raidonnal :P

(A Konaban sem egyszeru az a villavall... :) )

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Régi Giant cruiseresítése 10-es Raidonnal :P

Feltöltött kép
http://www.kepfeltoltes.hu

amstrong

amstrong

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kösz a gyors választ.
Majd megnézem.
Üdv

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
háááát, valszeg szarrákopott a lábban a persely, rosszabb esetben még a becsúszó is
sr.com-on láttam egy videot, talán pont xc60-ból huzták ki egy elfordítás után az egész persely belsõséget
lehet, hogy javítható, de hogy gazdaságos-e -asszem ez ujonnan is tizenpárezer, ugye?- az kétséges, járj utána /neuzer/

amstrong

amstrong

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali!
Ha tud valaki segítsen nekem.
Lenne egy Suntour SR XC 60-s telóm ami kotyog.
A kérdés hogy lehet-e vele valamit kezdeni és ha igen
akkor hogy kell szétszedni.
Elõre is kösz!
Üdv!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Egy kis új AXON:
Picasa Webalbumok - D

Képek lesznek jobbak is majd!

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
hali
hogyan lehet egy Suntour XCR, 120 mm, Remote Lockout telonak a keménységén és a mozgásán javitani?Mert ha ráülök akkor olyan 4-5 cm-t nagyon könnyen alapbol benyomodik és a felsö 4 cm-en már nem mozog igy a 120as utbol marad 4-5cm középtájon ahol meg már nem olyan puha a mozgása.Menet közben nem nagyon mozdul el az alap benyomodáson felül max csak ha befékezek.80kilora kéne belöni a mozgását hogy a teljes uton jol mozogjon

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
egyszerû rugós villa, elég sok 100-150e forintos kezdõ xc felhasználásra szánt gépet szerelnek vele... az rs dart egyik alternatívája, szerintem használható villa!
attól is függ persze mire szeretnéd...

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Sziasztok!

Suntour XCR LO-ról valaki mondana véleményt? Mennyire bírja? Nem lenne kitéve nagyon igénybevételnek.