Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SR Suntour

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1107 hozzászólás a témában

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

És az igaz hogy mindegyik szárba szoktak olajat nyomni?Annk mi szerepe van?Vagy az uj telóba felesleges?

Sr suntour raidon 100mm-rõl van szó!Legkönnyebbre állitottam de elég kemény igy is pedig 85 kiló vagyok!Viszonyitásom a kb 3 éves xcr után tapasztaltam!Az sokkal puhább volt ehez képest!És még egy kérdés:A jobb száron van a lock out,és több fokozat van az állitó karon!Ez mit jelent pontosan?Mi a szerepe a több fokozatnak?

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Ne kend semmivel sem, csak a port szedi össze.Minden tekerés után tisztítsd, ennyi.

És az igaz hogy mindegyik szárba szoktak olajat nyomni?Annak mi szerepe van?Vagy az uj telóba felesleges?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Ne kend semmivel sem, csak a port szedi össze.Minden tekerés után tisztítsd, ennyi.
"Ride today, heal tomorrow"

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
A becsúszót semmivel sem kell kenni, max letörlöd róla a port, és kész is.

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok! Ma lecseréltem a telómat!A jó üreg xcr-t!Sima rugós volt csak elõfeszités állitással!Ami lett helyette az a Raidon lod 100 mm!Így elsõre ég és föld a különbség a kettõ között!De ha valaki ismeri ezt a telót akkor legyenszíves kifejteni pár tapasztalatot,gondolatot a raidon -ról!És azt szeretném kérdezni még hogy a becsuszókat hogy kell tisztitanom ,mert az xcr annyira kikopott hogy kotyogott vagy 4 mm-ert és már életveszélyesnek éreztem!Ezért is döntöttem a cserével!Hallottam hogy lehet javitani a rugózás finomságán valahogy ugy hogy x ml olajat nyomunk a szárba?valaki ezt is elmagyarázhatná!Vagy az uj telokon ezt nem kell még megcsinálni?Üdv

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
levegõsben nem tudok nyilatkozni
rugósnál meg egy nagyobb márkánál sem mûködik másként a "tuning" mint rugócserével
legésszerûbb, ha gyártatsz egyet ált.

nagyla

nagyla

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! A súlyom kevés a legtöbb telóhoz, mindet 65-80 kilós emberre tervezik. Az úgy nem pontos, hogy nem mûködnek. Túl nagy "ütésnek" kell érnie a kereket ahhoz , hogy egyáltalán megmozduljon. Most kicseréltem a rugót egy simson rugóra, ez teljesen jól mûködik. Írtam is a teló tuning topikban. De ezt csak ideiglenes megoldásnak gondolom, várom a javaslatokat levegõs, esetleg rugós lelóra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hogyhogy nem mûködnek a rugós telók?

biztos a gyárilag szerelt rugók túl kemények a súlya alá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hogyhogy nem mûködnek a rugós telók?

nagyla

nagyla

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hi! Van valakinek tapasztalata az xc pro s-tr telóval? Érdemes megvenni 42k-ért? Ha nem akkor érdekelne hogy milyen telót ajánlanátok, a súlyom 55 kiló és a rugós telók nem igazán mûködnek alattam :(

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Agresszívnak nem vagyok agresszív, de kb. 100 kg a súlyom... :) Akkor a levegõs felejtõs?

Ez már egy elég régi modell, én nem mennék bele... ezzel még voltak problémák, újabb levegõsök jól funkcionálnak!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hánemtom
vegyél egyet, azt' majd jól elmeséled nekünk ;-)
de ne várd azért, a nagyobb márkák adta minõséget!

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

nemtom mernék-e suntour levegõssset venni
próbáld ki, aztán meséld el :-)
én egy rugós rld-t használok, teljesen ok eddig ~1000km van benne-
utját kimozogja, fékezéshez, kanyarodni merev, pedig pufi vok, csillapítása mûxik, de a becsúszóknak az átmérõ ellenére is érezhetõ rugalmasságuk van menetirányban, de lehet, a nyakat érzem? ...Szal, nemtom, a levegõ meddig maradna benn, ha cseppet dagadtabb, vagy agresszívabb vagy

Agresszívnak nem vagyok agresszív, de kb. 100 kg a súlyom... :) Akkor a levegõs felejtõs?
Mojlepque

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nemtom mernék-e suntour levegõssset venni
próbáld ki, aztán meséld el :-)
én egy rugós rld-t használok, teljesen ok eddig ~1000km van benne-
utját kimozogja, fékezéshez, kanyarodni merev, pedig pufi vok, csillapítása mûxik, de a becsúszóknak az átmérõ ellenére is érezhetõ rugalmasságuk van menetirányban, de lehet, a nyakat érzem? ...Szal, nemtom, a levegõ meddig maradna benn, ha cseppet dagadtabb, vagy agresszívabb vagy

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni: április végén vettem egy 2008-as évjáratú bringát (Specialized HR XC Comp), amiben volt egy RS DART 3 villa. Június 9-én (pont egy hónapja) vittem vissza garanciális szervizre, mert elfolyt belõle az olaj és lockolni sem lehetett, kb. 3 cm-t mozgott a villa... Visszaküldték a gyártónak, akik azóta is ülnek rajta, mert se csere-villájuk, se alkatrészük nincs. Nekem meg 1 hónapja nincs bringám...
Az üzlet felajánlotta, hogy adnak helyette egy Suntour XC PRO E-TA villát, de így rá kell fizetnem 8-10 ezer forintot, mert ez ennyivel drágább állítólag. Belemenjek a dologba?
Köszi a választ!
Mojlepque

Stately

Stately

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Adott egy másfél hónapos kerékpár, egy vele szerelt Suntour XCM MLO telóval.
Sajnos idõhiány miatt keveset használtam még, mindössze 3x voltam lazább terepen, a többi aszfalton, vagyis egyenlõre kíméletes üzemmódban van használva.
Ma reggel vettem észre, hogy a bal oldali tekerõ-állító, amivel a feszességet lehet állítani, teljesen körbeforog ahányszor csak akarom, nincs pozití vagy negatív max. állása, és hiába állítom bárhova, olyan, mint ha nem is állítanék semmit, magyarul nem érezni bármiféle keménység változást.
Tudjátok esetleg, hogy mi lehet a baja? (talán kiderült számotokra, hogy nem igazán értek hozzá... :) )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
eliras.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
én is szívesen kipróbálnék egyet, az biztos. akár el is fogadnék egyet.
merevsége milyen, más telóhoz viszonyítva pl? szervíz igényrõl lehet tudni valamit?

de jól látom, hogy van amelyik 30 mm-es becsúszókkal van? nekem kicsit furcsa lenne egy 180-at mozgó villánál.:)

Izomtéridõninja-geológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en mar lattam, szepen mozog nagyon, es az utallitas is eleg jol mukodik. a QLOC tengely meg az egyik legjobb rendszer amit ma kapni lehet. 15 es 20mm-s verzioban is van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sajnos nem volt hozzá szerencsém eddig, de jónak tûnik

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/