Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kecskemétiek ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4218 hozzászólás a témában

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Mikor megyünk tekerni? :)

hazamegyek ma du és megnézem a bringát, több mint 1 éve nem volt használva... aztán én lehet hogy holnap reggel elmegyek valamerre, ha fel tudok idõben kelni :D

Egyszer tarthatnánk kutyás-kerékpáros találkozót is.

benne vagyok, de nem tudom ki rendelkezik még négylábúval :)
mi rendszeresen kint vagyunk az arborétum-hetényi bekötõ távon, egy-kettõ-vagy három négylábúval :)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Én arra az útra gondolok, ami az arborétum mögött megy, a III. Bélával párhuzamosan. Arra merõlegesen van egy földút Hetény felé. Komolyan nem tudom meddig megy, pár 100 métert mentem csak rajta. (Mellékeljek térképet? :))

Kösz, így már térkép nélkül is megy. :) Én sem voltam arra soha. Hogyha kedvetek támad arra tekerni, csatlakoznék én is.

Oerdescu : 8 éves goldi, 6 éves bolognese és egy 5 éves shetlandi juhász :)

Ez már egész szép kis falka. Egyszer tarthatnánk kutyás-kerékpáros találkozót is. :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Csucsu ami az arborétumra merõlegesen indul földút Hetény irányába, arról tudsz valamit? Én ugyan csak kutyával voltam arra, de azt még talán megkockáztatom egyszer montival. MONTIVAL. (Tesztelni, hogy miért lehet jó az, ha az ember lánya nem az aszfalton közlekedik) Szóval lehet kelleni fog valami kíséret , hogy nehogy botrányba fulladjon a próbálkozásom. A nevetés garantált :)

Szólj ha montizni támad kedved, az az út bevisz Heténybe, ott kaptam máskor defektet egy akáctüske személyében. Montizást kipróbálni érdekesebb helyet is tudok.

Mikor megyünk tekerni? :)

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
Én arra az útra gondolok, ami az arborétum mögött megy, a III. Bélával párhuzamosan. Arra merõlegesen van egy földút Hetény felé. Komolyan nem tudom meddig megy, pár 100 métert mentem csak rajta. (Mellékeljek térképet? :))

Oerdescu : 8 éves goldi, 6 éves bolognese és egy 5 éves shetlandi juhász :)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Nuca

Arra az útra gondolsz ami a Nyíri út folytatása? Nem értem melyikrõl beszéltek?

...

Egyébként kutyám nekem is van, 8 hónapos csíkos Boxer. Neked milyen van?

Szerintem arra, ami a Nyíri útnál balra lekanyarodik, és a hetényi út S-kanyarjába torkollik (de lehet nem ugyanarra gondolunk).

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Nuca

Arra az útra gondolsz ami a Nyíri út folytatása? Nem értem melyikrõl beszéltek?

...

Egyébként kutyám nekem is van, 8 hónapos csíkos Boxer. Neked milyen van?

JFF

JFF

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Jártam arra egy pár hete. Annyira nem vészes maga a terep, de tény nagyon oda kell figyelni a nyomvonalakra. A hosszabb lejtõs szakaszokon egész jókat lehet gurulni. Ha esetleg mész arra, vagy mentek szóljatok, betársulok.
Just For Fun

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Akkor úgy látszik nem csak én használok harapós kutyát edzõ társnak. :)
Lenne egy kérdésem Hozzátok. Sikerült ma egy kicsit nagyot zakóznom. Épp most értem haza. A bringa megúszta egy karcolás nélkül csak a fûcsomókat kell majd kigyomlálnom róla. Nekem csak a fejem fáj, de a bukómnak annyi. Letértem a földútról, hogy átvágok egy füves részen, csak épp a fûben volt egy esõvíz elvezetõ árok, ami a teljesen egyenletes magasságú fûtõl nem látszott. Valahogy úgy próbáltam esni, hogy a bringának nehogy baja legyen és lefejeltem az árok szélét a jobb fülem fölött. A bukóm már nem a régi és lehet, hogy én is hülyébb lettem az átlagnál :). Cratoni volt a sisakom, de nem tudom milyet vegyek most. Tudnátok valami jó, minõségi márkát mondani? Giro, vagy Fox, vagy valami egyéb?

úúúú. egyszer én is így jártam, nekem sikerült a bukómat is megvédenem, magamat kevésbé.
Bukónak meg van külön topicja, nézz át oda, hátha segít ;)

Jó montisútvonal nincs a környéken, hülyülni viszont lehet a reptér körül a nyomáson. Aszfalton lehet edzeni rendesen csak, a hegyekre, az igazi terepre.

Csucsu ami az arborétumra merõlegesen indul földút Hetény irányába, arról tudsz valamit? Én ugyan csak kutyával voltam arra, de azt még talán megkockáztatom egyszer montival. MONTIVAL. (Tesztelni, hogy miért lehet jó az, ha az ember lánya nem az aszfalton közlekedik) Szóval lehet kelleni fog valami kíséret , hogy nehogy botrányba fulladjon a próbálkozásom. A nevetés garantált :)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Girok Cratonik meg Cascok is elég jók, de lehetne még hosszasan sorolni a jókat.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Ismersz a közelben valami jó útvonalat?

Jó montisútvonal nincs a környéken, hülyülni viszont lehet a reptér körül a nyomáson. Aszfalton lehet edzeni rendesen csak, a hegyekre, az igazi terepre.

JFF

JFF

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Akkor úgy látszik nem csak én használok harapós kutyát edzõ társnak. :)
Lenne egy kérdésem Hozzátok. Sikerült ma egy kicsit nagyot zakóznom. Épp most értem haza. A bringa megúszta egy karcolás nélkül csak a fûcsomókat kell majd kigyomlálnom róla. Nekem csak a fejem fáj, de a bukómnak annyi. Letértem a földútról, hogy átvágok egy füves részen, csak épp a fûben volt egy esõvíz elvezetõ árok, ami a teljesen egyenletes magasságú fûtõl nem látszott. Valahogy úgy próbáltam esni, hogy a bringának nehogy baja legyen és lefejeltem az árok szélét a jobb fülem fölött. A bukóm már nem a régi és lehet, hogy én is hülyébb lettem az átlagnál :). Cratoni volt a sisakom, de nem tudom milyet vegyek most. Tudnátok valami jó, minõségi márkát mondani? Giro, vagy Fox, vagy valami egyéb?
Just For Fun

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Igen, jól értetted. Tanyák közötti földutakon szoktam bóklászni és valahogy mindig belefutok egy olyan kutyába, akirõl süt, hogy: "ez az én utam, ha át akarsz kelni rajta, adj 10dkg-ot a vádlidból" . Az esetek többségében az ilyen helyi vagány kutyáknak köszönhetõen tartom a gyorsabb tempót. :) Már kezdem megszokni. De viccet félre téve, azért is jöttem erre a fórumra, hogy olyan emberekkel találkozzam akikkel esetleg együtt tekerhetek. Szerintem sokan vagyunk ezzel így.
Te merre szoktál járni? Ismersz a közelben valami jó útvonalat?

A kóbor kutyák nekem is segítenek, hogy tudjam tartani az iramot :D Bár én fõleg országúton tekerek, de hetényi vagyok, kb. 1 km-t kell tekernem a fõútig, közben mindig akad pár eb. Régebben nekem is volt egy Merida montim, nagyon szerettem :) Hetényben az a gond a földutakkal, hogy ha egy hétig nem volt esõ, el lehet süppedni a homokban.

JFF

JFF

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Igen, jól értetted. Tanyák közötti földutakon szoktam bóklászni és valahogy mindig belefutok egy olyan kutyába, akirõl süt, hogy: "ez az én utam, ha át akarsz kelni rajta, adj 10dkg-ot a vádlidból" . Az esetek többségében az ilyen helyi vagány kutyáknak köszönhetõen tartom a gyorsabb tempót. :) Már kezdem megszokni. De viccet félre téve, azért is jöttem erre a fórumra, hogy olyan emberekkel találkozzam akikkel esetleg együtt tekerhetek. Szerintem sokan vagyunk ezzel így.
Te merre szoktál járni? Ismersz a közelben valami jó útvonalat?
Just For Fun

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Elsõ körben én is valami közeli helyre gondoltam, ahova nem kell túl sokat utazni. Ebbõl a szempontból a Pilis pl nagyon jó célpontnak tûnik. Fõleg, ha ismersz is útvonalakat és nem kell bolyongani meg keresgélni.

Pilist fogjuk rá ismerem, viszonylag sokat tekertem ott, persze azért térkép nem árt, de nem kell egyfolytában bújni a térképet.
Ott tudok egy jó kis kört, amit egyben még sosem tekertem végig, de vannak benne nagyon jó és változatos részek. :) Ráadásul van vagy 50-60 km.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

a környék vérszomjas kóbor kutyáival

???

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Hát ezt nem tudom elõre megmondani, függ az elõzõ napoktól, idõjárástól.

Egyeztetünk még ez ügyben.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Az ilyen programok nem nagyon érdekelnek, számomra a bringázáshoz a mászás is hozzátartozik. De pl Pilisi vagy hasonló helyen levõ tekerésre kapható vagyok szinte bármikor. :)

Igazából én sem próbáltam ezt a szakágat. Azt hiszem ezt nevezik "trail"-nek. Legalább is addig a pontig míg át nem megy Freeride-be. :) Meg szeretném nézni milyen, aztán meglátjuk.

Elsõ körben én is valami közeli helyre gondoltam, ahova nem kell túl sokat utazni. Ebbõl a szempontból a Pilis pl nagyon jó célpontnak tûnik. Fõleg, ha ismersz is útvonalakat és nem kell bolyongani meg keresgélni.

JFF

JFF

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!

Hát montizom, hogy Téged idézzelek. Jelenleg egy Merida Matts TFS-em van. Kecskeméti vagyok. Egy nagyobb kihagyás után most kezdtem újra tekerni
egyenlõre a környékkel és a környék vérszomjas kóbor kutyáival ismerkedem. Alkalmanként úgy 20-25 km-t szoktam tekerni.
Just For Fun

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Olyan elképzelés is felmerült, hogy fogaskerekûvel felmenni a Normafához és onnan lejönni, vagy valami ilyesmi...

Az ilyen programok nem nagyon érdekelnek, számomra a bringázáshoz a mászás is hozzátartozik. De pl Pilisi vagy hasonló helyen levõ tekerésre kapható vagyok szinte bármikor. :)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

Tisztelettel üdvözlök mindenkit. Kezdõ fórumozó vagyok itt. Gondoltam úgy illik, hogy köszönök mindenkinek.

Hello
Mesélj valamit magadról, országútizol vagy montizol merre, mekkora távokat stb.
Amúgy üdv e szûkös kecskeméti bringás körben.