Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad maraton 2006. május 28.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
386 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
victrix: te voltál az, akinek a rajt elõtt annál a gatorades bigyónál kilyukadt a hátsó kereke, de így tök hirtelen? vagy az valaki más volt?

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Yoreggelt!

Keresem azt a gyömrõi kerékpárost aki ugy 26.km tajan kolcsonadott 1 lancbontot.

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
hy
nem régiben leírtam a történetemet, hogy valahol a vége felé a katona sírok, és a cél között fél úton defektet kaptam.
Azt szeretném megkérdezni hogy vajon miért nem ért semmit az a defekt javító habos bigyula, mikor felráztam, belefujtam, és egybõl kijött a lukon, és a felni szélén szivárgott szépen kifelé....................ezzel jól megszívtam!!!!
Nem tudja valaki, hogy ez miért lehetett???
tudjátok még kezdõ vagyok :help:

Jahh rakok fel majd hamarosan néhány képet, hátha valaki felismeri magát!!!!!!!!!!

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Akik hivatalos forrásokból képeket keresnek,azoknak üzenem,hogy a verseny után váltottam néhány szót Tarnai Csabával és érdeklõdtem,hogy a VELO-tól vannak-e itt valahol.
Tudjátok,akik az elmúlt évben is készítették a rendelhetõ célfotókat.
Mire Õ azt felelte,hogy jelezték a hely-igényüket,de nem látta még õket sehol sem. Ez kb.fél 1-körül volt.
Na,ha Õ nem,akkor...
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez is megvolt. Jó történet.

Egerbõl jövet, Mónosbél és Bélapátfalva között elgondolkodtam azon, hogy biztos el fog-e rajtolni a verseny. Magán az induláson nem vacilláltam; ha már itt vagyok, menni kell. Leparkoltam, volt vagy 40 perc még a rajtig. Gondoltam megnézem elõször az indítózónát, tájékozódom, keresem az ismerõsöket. Körbenéztem, összefutottam a XVII. kerületi topic néhány ismert arcával. Váltottunk pár szót, aztán elindultam összeszedni a cuccot. Na itt kezdõdött a feketeleves. Mindkét gumit elõzõ nap fordítva raktam fel. Gratula, gumicsere. Öt perccel a rajt elött még a gumikat fújtam. Defekt hátul. Jól van, ezután mi jöhet még. Az ideg majd szétvágott, de nekiálltam kicserélni. Közben a mezõny elrajtolt. Minek siessek, gondoltam. Szép nyugodtan összeraktam a karikát, fékbeállítás, olajozás, beöltözés. Begurultam az indítózóna végére, a rajt/cél pontra. Megkérdeztem a rendezõket - "Elindulhatok még? Persze, menjél nyugodtan!" Ránéztem az órára: 00:25:35. Jól van, ezt aztán jól elb****d. Irány az aszfalt! Mivel továbbra is fel voltam spannolva, túl nagy tempót vettem fel, ami a terepre történõ belépéskor meg is bosszulta magát. Csak a feléig tudtam felmenni az emelkedõnek, utána tolás. Eléggé kipukkanva értem fel a tetõre, de a folytatásban sikerült kipihenni és összeszedni magam, és felvettem a saját tempómat. Az elsõ frissítõpont elött kezdtem utolérni az elöttem levõket. Clio-val találkoztam, váltottunk pár szót, frissítettem, aztán gyerünk tovább. Innen már nem volt gáz. Az Ördögoldal és a Katonasírok tolás volt, de ezen nem lepõdtem meg. Ahol lehetett menni, toltam neki, fõleg a lefeléken, bár itt azért ésszel kellett menni, mert a gumi sárban jó, de csak síkon és felfelé, lefelé már sajnos csúszik. De mentem vele a határon. Persze minden lefelén nagytányér és tekerés ezerrel. Úgy fél távtól nem tudtam használni a középsõ tányért. Állandóan megakadt a lánc, a váltó valamiért nem tudta rendesen feszíteni. Valószínûleg itt jött ki a váltó tavaly õszi sérülése, mikor is egy lightos déházás során elcsaptam vele egy sziklát vagy fatörzset, és kb. 70-75 fokban elhajlott a kanala.
Még az elsõ harmadban letörött az üléstáskám, amit jobb híján beraktam elõre a naciba, csinos kis pocit alakítva ki így.
A második frissítõnél utolértem a Charon/Dawn kettõs tandemét, de itt egy kicsit tovább idõztem a kelleténél (szemüveg és szem takarítás), ezért õk elöbb indultak el. Kb. 10 km-el késõbb értem utol õket ismét, de mentem tovább, nem csatlakoztam hozzájuk. Innen aztán folyamatos menet volt, lefelé persze csapatás ezerrel. Milyen jó kis DH pályákat láttam közben.:zupa:
Sajnos az egész szakaszon azzal a problémával küzdöttem, hogy a lefeléken produkált durva tempó miatt a kerék folyamatosan verte a sarat szemembe (a szemüveg lencséje és arcom közötti résen rendszeresen jött be, és szinte mindig a bal szemembe), így néha alig láttam, ami 50-s tempónál nem egy életbiztosítás. Az utolsó frissítõnél megkértem a kislányt, hogy a vizet a szemembe öntse, annyira nem láttam már. Nagyjából kimosta a víz a sarat, illetve kitörülte a kislány, de nem lett tökéletes. Még 10 km, akkor hajrá. Az utolsó hosszú lejtõn, még a célzóna elött, elengedtem egy hosszútávost, mert nem tudtam, hogy mi várható, a továbbiakban, és semmiféleképpen sem szerettem volna akadályozni, de utána egy 20-25 méteres lemaradással beálltam mögé. Már a befutó részen még beállt a váltóm kistányérnál, de a legendásan gyilkos nézésemnek, és a számat elhagyó, nyomdafestéket nem tûrõ szavaknak nem bírt ellenállni, és úgy döntött, nem sztrájkol, mûködik tovább. Így aztán sikerült beérnem. 6:51:33 lett vége. Az a 25 perces kései indulásom pontosan 25 helyett jelentett a kategóriámban.
A kategóriában a 90., összetettben a 127. lettem. Rosszabbra számítottam.
Kemény verseny volt, de nem fáradtam el, illetve nem hajtottam ki magam annyira, mint a tavalyi DM-em, ami bíztató elõjel a további versenyek szempontjából.
Aki teljesítette, annak azt hiszem örök élmény marad. Köszönet a szervezõknek a "kellemes" versenyért, és a szívélyes és önzetlen segítségekért.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Én úgy halottam hogy valaki véletlenül kihúzott valami kábelt amit nem lett volna szabad. Aztán az eredményhirdetésen mindenki meglepetten hallotta hogy hanyadik lett:D Na meg a szpíker se volt a helyzet magaslatán... fõleg elõzõ nap a 4x eredményhirdetésén ahol megismertette velünk "Gulyás Miklós"-t.

ON:
Ahhoz képst hogy láttam egy csomó fotóst a pálya szélén megint nem találok egy képet se magamról.Ha netán találna valaki legyen szives szóljon. Szürke Kona váz ezüst villa(nem mintha fel lehetne ismerni) Narancssárga/Kék Kona Team mez.

Hol találtál képeket?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
ha vkinek nem lett volna elég a tekerés,vagy csak szeretne könnyebben menni egyet annak ajánlom ezt:
http://www.freeonlin.../play/3286.html

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Meg a tavalyinál az, hogy üzembe helyezése elõtt szoftvert frissitettek, de nem tesztelték megfelelõen, ezért a mérése eléggé kaotikus lett.

Én úgy halottam hogy valaki véletlenül kihúzott valami kábelt amit nem lett volna szabad. Aztán az eredményhirdetésen mindenki meglepetten hallotta hogy hanyadik lett:D Na meg a szpíker se volt a helyzet magaslatán... fõleg elõzõ nap a 4x eredményhirdetésén ahol megismertette velünk "Gulyás Miklós"-t.

ON:
Ahhoz képst hogy láttam egy csomó fotóst a pálya szélén megint nem találok egy képet se magamról.Ha netán találna valaki legyen szives szóljon. Szürke Kona váz ezüst villa(nem mintha fel lehetne ismerni) Narancssárga/Kék Kona Team mez.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Nem tudom hány féle chip van,de a Bükk-maratonossal meg az 5000ft-os kaució szokott gond lenni.

Meg a tavalyinál az, hogy üzembe helyezése elõtt szoftvert frissitettek, de nem tesztelték megfelelõen, ezért a mérése eléggé kaotikus lett.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Nah beszámolok énis... Lenyomtam a középtávot 32. lettem ami elég lehangoló számomra mivel vagy 10 hellyel elõrébb voltam kb 6km-mel a cél elõtt de ott már elfogyott a kraft és onnantól gyök2... Minden fékpofám kuka, egy jó kis esés után sáros kézzel nem volt eccerû mutatvány a váltás(marokváltóm van) ennél már csak az tetszett jobban hogy a középtányér egyfolytában felkapta a láncot(lassan kellesz már vmi jobb hajtómû...). Ezektõl eltekintve jól éreztem magam, a páyla ilyen idõben is tekerhetõ volt jó volt a frissítés "jó" volt az idõ...:)

Ja meg mellesleg sikerült megfáznom :)

Megfázás elkerült,de szemcseppet muszáj volt vennem...
Még mindig van benne sár

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Nah beszámolok énis... Lenyomtam a középtávot 32. lettem ami elég lehangoló számomra mivel vagy 10 hellyel elõrébb voltam kb 6km-mel a cél elõtt de ott már elfogyott a kraft és onnantól gyök2... Minden fékpofám kuka, egy jó kis esés után sáros kézzel nem volt eccerû mutatvány a váltás(marokváltóm van) ennél már csak az tetszett jobban hogy a középtányér egyfolytában felkapta a láncot(lassan kellesz már vmi jobb hajtómû...). Ezektõl eltekintve jól éreztem magam, a páyla ilyen idõben is tekerhetõ volt jó volt a frissítés "jó" volt az idõ...:)
Azért mondjuk a zuhanyzó meg a bringamosó viccnek is rossz volt... Ez a hülye chip meg nem valami jó megoldás. Voltunk kint pár hete Szlovákiába XC versenyen amit ott adtak na az chip...
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Ja meg mellesleg sikerült megfáznom :)

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Clio: akkor te voltál az, akiket mi ketten utolsó hosszútávosok az Ördögoldal alján láttunk a további útirányon töprengeni?

Még ma is találkoztam sráccal, aki a Szilvásvárad Maraton jegyeit hordozgatja magán, rögtön felismertem.

A szarvaskõi patakátkelés tetszett a legjobban, szervezõknek üzenem: minden maratonba kell egy ilyen!
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Linkelni hogy kell?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Nem tudom hány féle chip van,de a Bükk-maratonossal meg az 5000ft-os kaució szokott gond lenni.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Melyik kanyarra gondolsz?;) (Igen, mi voltunk azok.....)

A 152-dik kanyarban :)
Egy ilyen gyenge hajtükanyar volt és pont mondtátok,hogy nehezebb a tandemmel kanyarodni,aztán borulás...Megkérdeztem meg-e vagytok,mondtátok minden oké és én húztam tovább.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Na én is végignyomtam a 39 km-est. Kár lett volna kihagyni (9:40-ig gondolkodtam rajta). Az, hogy esik az esõ fel se tûnt fél óra után. Kifejezetten tetszett h ilyen vizes volt a pálya bár estem egy szépet(háton csúszás 5-6 métert). Nem irigyeltem azokat akiknek bármi technikai probléma adódott közben, akik meg 77 vagy 117 mentek azoknak respekt. Utolsó lejtõkre már fék nálam se fogott lencsés szemem meg már nem nagyon tolerálta sarat.
A szervezés a bringamosótól eltekintve nagyon jó volt. bár a chip tényleg lehettet volna karra/lábra felcsatolhatós.

Amire aztán rájöttem:itt tetszett meg végképp a montizás bárki bármit mond rá itt a környékemen, ja meg kell egy össztelós vmi rohloffal:D

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

csak a tavalyi márta maratonhoz tudok hasonlítani, amin nem is esett az esõ.

nekem ez a szm könnyebbnek tûnt, jobban is élveztem, bár a mezben eléggé átfagytam.

39 km-en mentem, nem hajtottam túl magam, az igaz, 3 és fél óta volt az idõm kb, dehát tutira mentem (mondom ezt úgy, hogy belsõ, pumpa, kulacs nem is volt nálam:)
tetszett a sárdagasztás, de nagyon figyelni kellett. amikor a sötét részem mentem, csak 2-3 mpre nem figyeltem, buktam is, de zerencsére semmi komoly.

a vége fele viszon egy srác akkorát esteee, hogy mire leszálltam neki segíteni, már sokkos állapotban feküdt, sisakja szarrátörve, az arca vérzett. megállt még 2 másik srác, beszéltünk hozzá, aztán csak felkelt, de nem érezte a kezét, a nyakánál se semmit, uhh. nagyon kell vigyázni. úgy vérzett, hogy majdnem elhánytam magam, nagyon rossz volt nézni, dehát ilyenkor segíteni kell, le kell gyûrni minden más érzést. nem tudtok róla valamit esetleg, nem láttátok?

ja, a sisakom remélem meglesz, írtam a szervezõknek.

és GRATULÁLOK mindenkinek, aki végignyomta, vagy legalább megpróbálta!

Én voltam az egyik aki akkor még ott megált!Elvileg egy kék coilerrel voltam(gyakorlatilag szürkével).Elég csúnya volt a srác,de megpróbált föltápászkodni és mondta,h innen már beteker ne hívjunk segítséget,de azért a pár méterrel odébb lévõ felügyelõ kissrácnak szóltam az esésrõl.
3óra 36 perc,162-ik hely:> nem is olyan rosz(tõlem).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kép rólunk? Egy tandem azért elég feltûnõ...

"a tandemes páros, aki bevállalta középtávot"

a rövidtávos párosról van kép...

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Nekem tetszett a sár, vízhatlanba öltöztem, csak a cipõm ázott szét...

Elõtte nap jó volt bemelegítésnek a Tour de Pelso;)

Charon-nak és Dawn-nak külön gratulálok!

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Nem tudjátok véletlenül kik csinált(ak) a késõbbiekben megrendelhetõ célfotót? Remélem csináltak.

elvileg a www.celfoto.hu -n lehet majd megnézni õket, és megrendelni, ha egyáltalán megjelenik a listán a szilvásvárad mx