![:D](http://forum.bikemag.hu/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
tuti nem a nyeregcsövetek?
neked nem szokott idegesítõen nyöszörögni??
Vess egy pillantást a WTB Shadow V-re is.
Elég kemény, elég sokan használják (én is) és a hosszú tekeréseknél sem nyomja a popót
Persze nem azt mondom, hogy az említett kettõt veri, mert olyanjaim még nem voltak.
Sziasztok!
Nyerget szeretnék venni, ebben kérnék tanácsot:
kemény de kényelmesre gondoltam, maratonozni alkalmas legyen, kb.10e forintban gondolkodom. Ezeket néztem ki, akinek van egyéb ötlete ne tartsa magában
http://ebike.hu/term...eg/nyereg/3542/
vagy
http://ebike.hu/term...eg/nyereg/5535/
Nem nagyon állok meg, ha meg mégis akkor trackstand.
Na jó, azért nem mindig... ha jól emléxem le tudom rakni mindkét cipõm orrát egyszerre, de éppen csak. Nyeregben ülve nem kényelmes letenni a patám, de a kerékpár nem kerti szék:D
Persze minden ilyen beállítás egyéni ízlés kérdése is, de a bicót bicózáshoz kell beállítani, nem ahhoz h könnyû legyen fel/leszállni.
Nem nagyon állok meg, ha meg mégis akkor trackstand.A sarkas dolognál én is odaírtam h normál helyzetben nyújtva és nem max-ra kiegyenesítve feszíett izmokkal.
De végülis ezek alapbeállításokat ezeket kell mindenkinek a saját igényéhez finomítani.
LóFarkas:
Olyan magasra húzott nyereggel gondolom még a lábujjaid hegye se ér le talajra.
Nem kellemetlen úgy pl.: egy lámpánál megállás városba?
Nekem 1-2 centivel a pedál fölött harangozik a sarkam ha hajtókar a nyeregcsõvel párhuzamos és a lábfejem 90°ban áll. Szal lehet az teljesen kinyújtva.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Nekem 1-2 centivel a pedál fölött harangozik a sarkam ha hajtókar a nyeregcsõvel párhuzamos és a lábfejem 90°ban áll. Szal lehet az teljesen kinyújtva.Normál tekerési helyzetben azért ne legyen egészen kinyújtva a lábod, mert az túlterhelheti a comb izmodat. Ahogy zylin írta, a beállításnál a sarkad tedd a pedálra és így legyen majdnem kinyújtva, így amikor a normális tekerési pozíciót veszed fel (lábfej legszélesebb része van a pedáltengely felett) nem kell spiccelni a legalsó hajtókarállásban.
A jobb nyergek orra viszonylag keskeny és csak a hátsó egyharmad részüknél kezdenek kiszélesedni. Így tekerés közben nem dörzsöli a combot, de az alátámasztást is megoldja.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Értem, a térd mennyire legyen kinyújtva tekerésnél? "A kormánytól való távolságra nekem a klasszikus ajánlás" Milyen a klasszikus ajánlás?
Majd hízok kicsit még fenékreXD és akk kényelmesebb lesz
Trance
Értem, a térd mennyire legyen kinyújtva tekerésnél? "A kormánytól való távolságra nekem a klasszikus ajánlás" Milyen a klasszikus ajánlás?
Majd hízok kicsit még fenékreXD és akk kényelmesebb lesz
Üdv mindenkinek!
Most vettem egy bicót, Cube Aim-ot. A kérdésem hogy mi a jó beállítás egy nyergen, vagy úgy ahogy kényelmes? Csak mert még nem találtam egy jó nyerget se. Mindig csak a kettõ fenékcsontom éri a nyerget és egy idõ után ez igen fájdalmas. Már ültem ilyen homorúbb nyergen is, de az meg túl sok volt.Próbáltam puha nyerget, de tökmindeggy mennyire puha ha rossz helyen támaszkodok rá
Help me!
Trance