Jelentkezz be Regisztrálj
Nyereg, ülés, sámli, fotel etc....
Posted 2007. February 22. - 23:12
egyébként nekem se kell rugós nyeregcsõ.
scandium váz - scandium/titán nyeregcsõ megteszi a fiatal valagamnak még...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2007. February 22. - 22:47
Posted 2007. February 18. - 23:35
A rugós nyeregcsõ nem versenyszerû használatra való. Utcai közlekedésben vagy túrázgatás közben a testsúly nagy része a nyergen van, a pedálozás kis erõkifejtéssel jár. A testtartás is egyenesebb. Versenyszerû használatnál a testtartás sportosabb, a pedálozás sokkal nagyobb erõkifejtéssel jár, a nyeregre kisebb terhelés jut. Nagy hibája a rugós nyeregcsõnek, hogy csak a test felé érkezõ ütésekel csillapítja, így a további terhelés már a lábat éri. Ráadásul a nyereg-monoblokk távolság is változik. Ha lefelé ereszkedésnél egy kicsit kiemelkedek a nyeregbõl, vagy hátracsúszok, akkor a rugós nyeregcsõnek már nincs is értelme. Arról már nem is beszélve, hogy csak dobálja az ember.
Nem is versenyzek vele, túrázgatok, maratonozgatok - nem a dobogóra hajtok ofkorsz ott sem. Mondjuk relatíve magasan van a nyergem általában, most 1 centit lejjebb engedtem hogy több súly jusson oda - bár tegnapi túránál szerintem vissza állítottam már megszokott magasságra . Hát hogy mennyire nagy hibája hogy csak a test felé érkezõ ütéseket csillapítja az relatíve, nem össztelós bicójoz képest nézzük hanem merevfaru rugónélküli nyeregcsõveshez mérd; akkor már jó. Nyereg - monoblokk távolság változás nem zavar -közben megvettem- érdekes módon, pedig ha már fél centivcel odább van a nyreg az már zavarni szokott. Mondjuk lejtõzésnél nem tekerek, felfele meg tekerk közben... szal gyakorlatban nem zavar. Az természetes hogyha nem ülsz a nyergen akkor nem ér semmit, ezt leírni sem kell.
Hogy dobálja az ember azt nem vágom hgoy ezzel mit akartál. (Ha arra hogy az embertdobálja akkor nem, 80kg vagyok, pogózásra nem hajlamos, még anniyra sem int a rugós nyergem volt. Mondjuk keményebb is . )
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. February 16. - 23:32
Posted 2007. February 16. - 22:13
Itthon nem nagyon fogsz kapni.nem tudja valaki, h mo-n hol lehet I-beam-es nyereghez és nycsõhöz hpzzájutni?
Posted 2007. February 16. - 21:56
Posted 2007. February 16. - 21:38
tudnál róla nekem oldalt bemásolni?
Te akartad:) Ja és tényleg ocsóó!
http://www.umcshop.h...l.php?idp=18343
Posted 2007. February 16. - 19:31
Posted 2007. February 16. - 16:05
tudnál róla nekem oldalt bemásolni?Vége a Brooks-nak, mehet a halálba a Lookin!! Az Otto katalógusban megjelent a felfújható kerékpárülés!!!! Mindenki vegyen, óccccssssóóóóó!!!!:bananadan
Posted 2007. February 16. - 15:59
Posted 2007. February 04. - 20:02
Posted 2007. February 04. - 19:38
Posted 2007. February 03. - 16:02
A rugós nyeregcsõ nem versenyszerû használatra való. Utcai közlekedésben vagy túrázgatás közben a testsúly nagy része a nyergen van, a pedálozás kis erõkifejtéssel jár. A testtartás is egyenesebb. Versenyszerû használatnál a testtartás sportosabb, a pedálozás sokkal nagyobb erõkifejtéssel jár, a nyeregre kisebb terhelés jut. Nagy hibája a rugós nyeregcsõnek, hogy csak a test felé érkezõ ütésekel csillapítja, így a további terhelés már a lábat éri. Ráadásul a nyereg-monoblokk távolság is változik. Ha lefelé ereszkedésnél egy kicsit kiemelkedek a nyeregbõl, vagy hátracsúszok, akkor a rugós nyeregcsõnek már nincs is értelme. Arról már nem is beszélve, hogy csak dobálja az ember.Nagyobban:http://mcpite.uw.hu/nyeregcso.JPG
Lerajzoltam az ált elõforduló úthibákat (pozitív majd negatív úthiba, majd nagyjából hogy mekkora szögtartományban éri ütés a gépet), ill a 2 nyeregfélénél hogy merre csillapít (legtöbbet), ill milyen úton mozog a nyereg.
(piros ütés iránya, zöld a nyereg elmozdulása, fekete hogy milyen irányú ütéseket csillapít leginkább; mert ugye minden ütés valamennyire felfele mozgás)
A trapézos nagyobb szögtartományban nyeli el jobban, de nekem úgy tûnik (user error? ) hogy nem pont arra amerre a legjobb lenne.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2007. February 03. - 13:50
Posted 2007. February 02. - 20:15
Posted 2007. January 20. - 23:23
Jah, mivel hosszabb lett mint gonodoltam, átmegyek a nyeregcsöves topicba , sorry a sok offért!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. January 20. - 23:05
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. January 20. - 23:00
ez speciel jó nagy hülyeség...
a 2,4-es gumi, nyilván nemcsak szélesebb, ahnem magasabb is.
tehát, ha kevesebb nyomással mégsz vele, akkor lesz mondjuk ugyanannyi esélyes a felütésre, mint a keményebbre fújt 2,1-essel.
mondom ezt úgy, hogy használtam 2,35-öst 1-1,5barral. felütés nélkül. (nem CC re)
rugós nyerget nem lenne az a pénz, hogy vegyek.
Okés, jogos!
Bár ha +60gramm a rugós nyeregcsõ, a nagyobb gumi legalább +30gramm, én inkább csövet választanám, annak gyk nincsnek hátrányai; ha kikopik, visszarakom a Bontragert. Ismerõs az ellenérzés, sokaktól hallom, ha nem fogtam volna rendesebbet mint a verié én se raknék be olyat ha fizetnek sem
Azért itt van, mert nem néztem azt a topicot, mert azt hittem hogy ez egy max 2 hozzászólásos féloff kérdés lesz, bocsi!
Posted 2007. January 20. - 22:13
(egyébként ez a rugós nyeregcsõ téma miért nem a nyeregcsõ topikban van?)
Posted 2007. January 20. - 21:51
15Kg a bicó, a mostani nyeregcsövem 390g, a B+ rugós pedig 450g. 60grammtól nem megyek a falnak.
"Kissé" nehéz az a taliga.:chin: