Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Dobogókõi fanatisták!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
86 hozzászólás a témában

#1
mihali

mihali

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
nem pont Dobogókõ, de a környékhez van. montival meg lehet ezeket a helyeket közeliteni vagy ez majd inkább egy gyalogtúra lesz?

#2
zsoltee

zsoltee

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás
Jó lett a wiki, remélem folytatod, bõvítgeted ;) A szûrést már megtaláltam az útvonaltervezésnél. Még kicsit furcsa a rendszer, de majd megszokom. A kimentett nagy pilis térképed is nagyon hasznos! Az összes hegycsúcs túra is szimpatikus, az lesz a második kirándulásom majd a Pilisben :) Az utak egymásra hivatkozása helyett viszont használhattad volna a vágólapot, sokkal hasznosabb egy idegennek, ha egy lapon megtalál mindent. Ha még módosíthatod, akkor rakosgasd össze plz! Köszi mindent, most már tuti nem fogok eltévedni :)

#3
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás
No azóta kicsit még dolgoztam. Nézd meg a http://www.seedwiki..../kerekparturak/ címen indított wikit, ott van több is.

***
A szûrésnek mûködnie kéne - nekem legalábbis müxik. Azzal a linkkel indulj, amit fent megadtam, és az "útvonaltervezés beállításai"-ra kattints rá. Erre feljön egy új ablak (esetleg ez le van tiltva a böngészõdben?), ebben a "járhatóság bicajjal = teljes sebességgel" beállítást csináld meg, de ez nem elég, még érvényesíteni is kell (külön gomb az oldal alján - lehet, hogy nem látszik már?). Olvasd el azt is, amit a wikin használati utasításként írtam.

Amúgy az SVG térképet kerüld, a tuhu csapata is vakvágánynak tartja már: nem jött be, túl lassú, és ahogy nõ az adatbázis, gyorsuló ütemben lassul :(

#4
zsoltee

zsoltee

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás
Köszi szépen! Más is ajánlotta már a turistautak.hu-t, nagyon jó, de még szoknom kell a használatát. Pl. az útvonalaknál nem tudok szûrni, hiába írja, nincs semmiféle szûrési lehetõség (be is vagyok jelentkezve, nem tudom számít-e).
A 100 km-es túrád nagyon szimpatikus, szerintem azt választom, ha lesz még erõm akkor dobogókõ kitéréssel :) Látom vannak szakaszok is, azokat is te töltötted fel, így talán jobban átlátom az útvonalat.
Firefox nálam is behal az svg-tõl (sok más program is, elég brutális mérete van az svg térképnek), ie viszont nincs linuxon :) majd megnézem windóz alatt... ráadásul most derült ki hogy a gEarth se akar futni. most azt is telepíthetem újra. Remélem úrrá leszek a káoszon, addig is kösz a tippet, pont ilyenre gondoltam! ;)

#5
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás
És remélem utoljára:
- sajnos FireFoxban kicsit döcögös a dolog, jobban megy Internet Explorerben.
- ha ezzel a linkkel indulsz, nagyobb térképet kapsz. Ha túl nagy, írd át a számokat: http://turistautak.h...wx=1200&wy=1000
- az "interaktív" SVG-s felületet nem érdemes használni, baromi lassú, nekem a FF bele is hal.

#6
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ja igen: ha megnézed a dolgokat a turistautak.hu-n, kattints rá az itinerre is, az mutat magassági szelvényt is.

Ja, és még egy: a turistautak.hun tervezhetsz magadnak is útvonalat. Be kell állítsd, hogy csak kerékpárral teljes sebességgel járható utakra vagy kiváncsi ... A dolog igényel némi gyakorlást, de megéri. Most éppen van egy kis hiba is az útvonaltervezõben (ha körutat tervezel, a végén elvisz a fenébe), de ettõl még használható.

#7
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás
Hali ! A térkép jó dolog, nekem van vagy 3 Pilis térképem, de azért arról nem lehet mindent elõre megtudni, megtervezni. Pl. nehéz megítélni, hogy melyik erdõgazdasági út járható. (A Pilisben éppen mindegyik, de nem mindenütt van ez így.)

Épp most kezdtem el dolgozni azon, hogy csináljak egy wiki-t, ahol kerékpáros útvonalakat írunk le és osztunk meg egymással. A dolog a www.turistautak.hu infrastruktúrájára épül. A wiki egyelõre nagyon gyerekcipõben jár, de a turistautak.hu-n már van két túraleírás:

http://www.turistaut...utes.php?id=401
http://www.turistaut...utes.php?id=404

Hamarosan készül a többi is.

Éppenséggel Dobogókõ nincs benn egyikben sem, de bármelyikhez hozzátoldhatod. Bár éppenséggel ha már úgyis a Kétbükkfa-nyeregnél jársz, szerintem érdemesebb nem Dobogókõre, hanem a Pilis-tetõre fölmenni. Az aszfalt kicsit rosszabb ugyan, de nincs forgalom. Ha kilátást is akarsz élvezni, akkor miután elfogy az aszfalt, kell még menni kb 600m-t, ott nyílikki a táj dél felé. Onnan talán még szebb is a kilátás, mint Dobogókõrõl. Legutóbb outival végigmentem azon az utolsó szakaszon is, de ha nagyon félted tolhatod is.

#8
zsoltee

zsoltee

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás
Köszi szépen a válaszokat! Akkor a GPS topicban próbálkozok, nekem is ahhoz kéne a térkép, valahogy nincs kedvem papírt hajtogatni útközben, a memóriám meg nem a legjobb :)
Ha megvan a térkép, akkor berajzolgatom, amit Bikertigger ajánlott, ez jól hangzik. Mégegyszer kössz!

#9
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Térkép még sohasem ártott meg senkinek. Nem mindenki ismeri Úgy a környéket mint Te!
Most olvasom rendesebben, Zsoltee digitális térképet keres. Bocsi!
A gps topikban szerintem hamarabb tudnak neked segíteni.
http://forum.bikemag...read.php?t=2514

#10
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
kizárólag aszfaltra felesleges lesz neki a turista térkép.......

próbálkozhatsz olyannal hogy békásmegyerig vakahogy kijutsz, régi szentendrei út, budakalász, pomáz, végig a fõúton mész, pomáz után is, kb 15 km emelkedõ és dobogókõre érsz.....(átmész közben piliszszentkereszten) ha végig a fõúton maradsz nem tudod eltéveszteni.....dobógókõn csinálsz egy fordulót, elkezdesz ereszkedni, de még mielõtt beérnél pilisszentkeresztre lesz balra egy erdõgazdasági út bejárata - az egyetlen aszfaltos- ezen lesz egy kis mászás majd 1-2 km lejtõzés után lesz egy elágazás balra - megint egy kis mászással- majd jó sok lejtõzés után leérsz pilismarótra.....ez már a dunapart....vagy az elõzõ erõgazdasági útón nem térsz le balra hanem mész tovább, 5-6 kilcsi lejtõzés után lesz megint aszfaltos balos elágázás -földút több is van - itt balra fordulsz, némi mászás után felérsz pilisszentlászlóra a kisrigó kocsmához....itt 50 m és lent vagy a szentendre visegrád útón, ha balra fordulsz ledöngethetsz a közúton visegrádra, ha jobbra akkor kb 1 - 1,5 km lankás emelkedõ után elérsz gy nagy erdõszéli parkolóig -balra lesz Neked- itt is indul egy erdõgazdasági út, kb 1,5 km mászás majd ugyanennyi lejtõ után elérsz egy 3mas elágazást réttel erdészházzal /pap rét egyébként/ jobbra szentendrére jutsz a skanzen felé, a középsõ út az zsákutca....- néhány száz méter néhol combos mászás után találsz egy elhagyott katonai bázist, onnan nincs tovább- ha balra döntesz akkor fox visegrádra jutni.......

de csinálhatod úgyis dobogókõig hogy eljutsz a 10-es útig,(bécsi út) pilisvörösvár, csobánkai elágazásnál borítasz balra, csobánka, keresztül mész és a dobogókõi útra jutsz pomáz után.......vagy vörösváron tovább, pilisszántói elágazás, keresztül piliszántón, kellme mászások, és pilisszentkereszten jutsz ki.......és még jónány variáció....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#11
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Bandukolj el egy nagyobb könyvesboltba és vegyél egy Pilis-Visegrádi-Hegység címû turistatérképet (kb:800-1000Ft.) Remekül jelölve vannak az utak, erdészeti utak és az ösvények. Meg tudod tervezni magadnak, hogy merre szeretnél menni és kisebb az eltévedés veszélye.

#12
zsoltee

zsoltee

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki ajánlani nekem útvonalat? Dél-Budáról indulok, és a Pilisben és a Visegrádi hg.-ben akarok tekerni. Dobogókõre mindenképp szeretnék menni, lehet még ezen kívül pár kisebb csúcs is. A cél mondjuk legyen Visegrád, onnan már hazatalálok. 11-es út járható bringával, ugye? Kizárólag aszfalton szeretnék menni, és ha jól tudom, akkor az erdészeti utak is nagyon frankók. Egy jóminõségû digitális térképnek is örülnék, amin ezek jelölve vannak, sajnos még csak gagyikat találtam. Még soha nem jártam arrafelé, de egyszer el kell kezdeni :)

#13
LustaTömzsi

LustaTömzsi

    vendég

  • fórumtag
  • 153 hozzászólás
Üdv
Pilismarót-Dobogó-kõ remekül járható eltekintve attól az apró számomra kellemetlen ténytõl, hogy emelkedik. :)

#14
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az a 2x10 méter pont elég volt ahhoz, hogy lehessen mosni a verdát...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#15
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ja valóban!
Mentünk 100 km-t, és valóban volt 2x10 méter "sárátfolyás", amin kb.40-el lehetett keresztülszáguldani.
Na jó, kicsit "szeplõsek" lettünk, az igaz.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#16
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
:lol1: Hát az a posvány lefelé Pap-rétrõl? Az tán' smafu? :D
(igen, sárátfolyások vannak...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#17
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Szombaton nem volt egyik sem.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#18
voti

voti

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Járt valaki mostanában a pilisi erdei aszfaltos utakon? Milyen állapotok vannak, hó, sár?


#19
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Lehet, hogy igazad van, hiszen kicsiben már - kb. két éve - egy ún. nyílt nap keretében már futottunk egy kört e témában, de akkor és ott csak kitérõ választ kaptunk, illetve néhány vállakozó küldött minket a melegebb féltekére. ( azért már az elsõ lépéseket megtettem, infógyûjtés )

#20
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás

Az rendben is van, de létezik felmentés intézménye, mely szerint kiírható, hogy kivéve erdészet. Az meg az erdészetnek sem érdeke, hogy más fuvarozók járhatalanná tegyék az utat. Amúgy meg jöhet erre a nagy döggel, de akkor fizessen útdíjat - lásd pl. Szlovákia, Alacsony-Tátra.

ja lehetne, csak ismerve az pil.park.erd általános hozzállását pont szarnak rá....

1ébként magam részérõl én pl lezárnám a szentlászló lepence utat is a kisrigó és visegrád között

Azért én futok egy kört a DINP-nál. Kíváncsi vagyok a véleményükre. ( Vagy naív vónék? ) Mindenesetre makacs egy állatfajta vagyok!


a véleményük szereintem kb ugyanez lesz, inkább befolyásuk nincs hozzá....igazából soxor még azt sem tudják lezáratni amit nagyon kéne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való