:witaj:
Jelentkezz be Regisztrálj
Buda Maraton -- 2006. május 1.
Írta 2006. május 02. - 14:29
:witaj:
Írta 2006. május 02. - 14:03
Én számoltam is és ezért vágtam bele. Én is csak a 23. kmig jutottam, mert ott mérlegeltem, vagy tovább megyek és kockáztatom magam és hû bringám épségét vagy a célterületet egyenesen megcélozva inkább visszagurulok. Az utóbbi mellett döntöttem....
Kedvenc sportunk szabadtéri sport, ahol nem csak a szervezõnek, hanem a résztvevõknek is számolni kell az idõjárással, reméljük, azérta a tegnapi nap senkit nem tántorított el attól, hogy a következõ versenyen megjelenjen.
...
Nem a szervezõket akarom kritizálni -minden tiszteletem az övék, mert egy jól szervezett verseny volt, köszönet érte- csak az általam hibának vélt dolgokat akarom elmondani.
Nevezés: a rajtszám átvételt jobban is meg lehetett volna oldani. Egyesületként elõneveztünk és én mentem a rajtszámokért. A szervezõ hölgy akkor pakolta össze a csomagokat (sok idõ és kapkodás), én meg csak kapkodhattam, hogy melyik embernek mi a rajtszáma. Ez sehol nem volt feltüntetve a csomagon. És azért egy kupac csomagból kisakkozni, hogy melyik kié lehet... Volt olyan csomag amibõl a póló kimaradt- ezt szerencsére szó nélkül pótolták. Az elõnevezett versenyzõk csomagjait névvel és rajtszámmal elõ lehetne készíteni és a helyszínen már csak a kezükbe kell nyomni. Sok maratonon így van.
Bringamosó: szerintem kevés volt ennyi emberre. Ha jól hallottam 800 résztvevõre két bringamosó. Legalább egy pár locsolótömlõt ki lehetett volna még hozni, és ezzel enyhíteni az átázott versenyzõk sorbaállását. "Kellemes" volt vizesen a soromra várni.
Pálya: nagyjából a felét teljesítettem, mely javarészt elfogadható állapotú (tekerhetõ) volt így sarasan is. Ami nagyon rossz volt az a pálya északi részén lévõ kunkor, ami a Csúcs-hegy és a Solymári-völgy között helyezkedik el a pályarajzon. Itt se lefelé se fölfelé nem tudtam a bringám még csak tolni sem, mert a kerekek beragadtak a sár miatt. Ilyen volt még Virágos-nyeregtõl a HHH teteje felé vezetõ út is. Ott a bokrok között kellett tekernünk, hogy ne keljen a bringát vállon cipelni. A frissen felszántot rész volt a hab a tortán. Szerintem ezt egyszerûen ki lehetet volna kerülni a pályának.
Ezen körülmények szerintem sok amatõr versenyzõ kedvét vették el az esõs idõben történõ versenyzéstõl. Ez nem elhanyagolható szempont -szerintem, mert minél többen vagyunk annál gazdaságosabb egy verseny megrendezése.
Az "eldobható" chip meg a legjobb választás volt. Én az összes versenyen ilyet használnék, mert nem kell attól félni, hogy tû áll a hátamba, defektnél elveszítem, és esetleges tönkremenetele esetén se veszítem el a pézem...
Gratulálok minden embernek aki ott volt és valamilyen módon bevállalta. Legyen a rajt elõtt feladó, legyen verseny közben kiszáló, vagy becsülettel teljesítõ ezen a versenyen szerintem mindenki nyertesnek tekinthetõ, mert végsõ határainkat feszegettük! :clap:
Mindent összevetve én jövõre visszamegyek, mert idén a Hegy gyõzött, és ezt nem hagyom annyiban.
Kicsit részeltesebb beszámoló itt!
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Írta 2006. május 02. - 13:02
Írta 2006. május 02. - 12:37
RIdõ1 és RIdõ3: Virágosnyereg
RIdõ2: Rajt/célterület
Sportaktív
Írta 2006. május 02. - 11:29
Én visszaléptem, jártam már sáros maratonon, köszi elég volt egyszer (az a legendás Mocsok Maraton...
Arról van infó, hogy hányan vannak akik elindultak, de nem jutottak el a célig? A hosszútávnál hol mérték ezeket? "RIdõ1 RIdõ2 RIdõ3"
Írta 2006. május 02. - 10:51
UNIT
Veled mentem szombaton pályán a Bogár Gáborékkal?
mert merev villa tárcsafék stimmel, bár mintha rövidtávot mondtad volna...
Nem, õ Sass Józsi volt, aki szintén hosszú távon indult, a második körére még hatodikként, UNIT elõtt ment ki, de sajnos már nem érkezett be.
Sportaktív
Írta 2006. május 02. - 10:38
Írta 2006. május 02. - 10:03
UNIT
Veled mentem szombaton pályán a Bogár Gáborékkal?
mert merev villa tárcsafék stimmel, bár mintha rövidtávot mondtad volna...
Yelentem a Bontrager race kerekemen a felni megkapta keresztvizet, ...anyira bekopott hogy ááhh..
csakhát 24 lyuku felni ugye nincsen dobhatom ki az egész kereket..mostnézegetem szerelgetem a bicayt...hááá mit nem ondyak.. lessz munkaórám vele, plussz sok pénz.
szóval nem ig ynem érte meg tényleg. Ezzel a tapasztalattal pl. ha yövõre esik hiába nevezek ekõre én ki nem megyek. (nem nevezek elõre...)
Írta 2006. május 02. - 09:45
GRATULA !
és persze a többieknek is.....
Olyan ünneplést rég láttunk mtb-versenyen, ami a hosszútávosok eredményhirdetését köszöntötte! :-)
Sportaktív
Írta 2006. május 02. - 09:45
Hamarosan olvasható honlapunkon a hivatalos, végleges eredménylista.
Sportaktív
szia, mennyien indultak neki a versenynek?
most már elég volt ebbõl
Írta 2006. május 02. - 09:34
GRATULA !Én két kört mentem, 6. lettem. Semmi gond nem volt, max nem lehetett annyit tekerni, mint szárazon.
Tanulság: 29" kerék, keskeny, de mintás külsõ, tárcsafék, merevvilla, singlespeed.
Kérném a szervezõket, hogy a www.velo.hu oldalon található eredménylistát javítsák, mert aki 10 perccel mögöttem ért be az mégis elõttem van a sorban (a beérkezési idõ helyes, látszik is)!!!
Üdv nektek!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 02. - 09:34
Sportaktív
Írta 2006. május 02. - 09:32
Szia Dénes!
Nagy voltál a dobogón! :-)
Hamarosan olvasható honlapunkon a hivatalos, végleges eredménylista.
Sportaktív
Írta 2006. május 02. - 09:28
pedig olyanok is vannak, akik mögöttem értek be
most már elég volt ebbõl
Írta 2006. május 02. - 09:23
A szervezés hozta a sokéves semmilyen átlagot. Gondolok itt a bringamosásra, és arra, hogy ha ilyen xarrá válik a pálya, akkor milyért nem találnak ki valami alternatív pályát sos.
Bölcsebb lettem. Soha nem indulok esõben. Megeszi a bringám. Ennyit egy maraton sem ér meg.
vendég_unit_*
Írta 2006. május 02. - 09:21
vendég_unit_*
Engem az érdekelne, h hányan voltak olyanok, akik 2 kört nyomtak? (ha volt ilyen)
Én két kört mentem, 6. lettem. Semmi gond nem volt, max nem lehetett annyit tekerni, mint szárazon.
Tanulság: 29" kerék, keskeny, de mintás külsõ, tárcsafék, merevvilla, singlespeed.
Kérném a szervezõket, hogy a www.velo.hu oldalon található eredménylistát javítsák, mert aki 10 perccel mögöttem ért be az mégis elõttem van a sorban (a beérkezési idõ helyes, látszik is)!!!
Üdv nektek!
Írta 2006. május 02. - 09:17
Nekem se sikerült végig mennem, de sebaj. Megtaasztalhattuk, hogy ilyen is van. Csak a családomért aggódtam, akik a célnál vártak. 3 órát terveztem e 40. km-re de ezalatt csak a feléig jutottam. Õk többet szenvedtek a hidegtõl mint én, mert õket az unalom is gyötörte. Jó lenne, ha a rendezõk tudnának részeredményt közölni " annyira magasztalták a technikát" mert szerintem sokan kiváncsiak arra, hogy hova hejezzék magukat az idõ és sár versenyébe.
Írta 2006. május 02. - 08:21
Kemények voltatok!:paker:
Gratulálok!
Írta 2006. május 02. - 08:18
Engem az akasztott ki, h a mostoha körülmények ellenére idõrõl-idõre elõztek meg emberek, kiakasztott,h õk ismerik a TECHNIKÁT én meg nem. Nem mintha a helyezés miatt aggasztott volna, hanem, mert mielõbb bele akartam feküdni a forró fürdõbe
Írta 2006. május 02. - 08:05
Hát én is "megjártam" a Buda marcit. A 23. kilométerig jutottam. Addigra elfogyott a fékem, elfogytak a fokozatok, szenvedett a bringa, szenvedtem én. Volt olyan szakasz, ahol 50 méterenként álltam meg bringát takarítani. Leginkább azért döntöttem a feladás mellett, mert a maradék ugyanolyan tolás lett volna, fölfelé és lefelé is, már tolni sem nagyon lehetett, mert csúszkáltam cipõben is, mint az állat, emellett nem akartam teljesen szétamortizálni a biciklimet. Kb. 5x estem kisebbeket, a hátsó fékem kézifékké alakult (behúztam-úgy maradt). A gumiválasztásom távol állt az ideálistól (2.1 Panaracer Smoke és Dart).
Ennyit még sosem szenvedtem versenyen, és ezt nem fizikailag, hanem mentálisan értem. Demoralizálóak voltak az emelkedõk, és egyes sáros lejtõk is. Tulajdonképpen örülök, hogy elég sokáig eljutottam.
Szervezõknek: Maximális respekt, hogy órákig állatak a hol csöpörészõ, hol sûrûbb esõben, hidegben. Köszönet azért is, mert megpróbálták tartani bennünk a lelket. Magasnyomású tisztítóból 2x ennyi sem lett volna elég, sajnos volt olyan, aki itt látott ilyet elõször, és töketlenkedett vele.
Sajnálom, hogy az esõ így tönkreverte ennyi munkátokat. Szárazon egy nagyon tuti, nagyon élvezhetõ pálya lett volna. Sajnos így...
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére