Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Please log in to reply
474 replies to this topic

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

helo.
én még nem vagyok tagja a csapatnak hivatalosan, most pénteken lesz gyûlés és ott majd szeretnék hivatalosan is tag lenni.

nade on:
nekem csütörtökön veszik le a gipszet a kezemrõl. és mivel pont olyan helyen tört el a kezem (kézközépcsont), ahol elég nagy terhelést kap bringa közben, ezért sajnos nem tudok indulni, sõt, a szilvásmarci is kétséges még, de addigra igyekszem rendbejönni. amúgy lefele nem zúzom annyira azóta, amióta pont egy ilyen sodrós kanyarban kicsúsztam...

csak azért érdeklõdõm, mert pár elsõ maratonozó, de rendszeresen bringázó ismerõsöm kérdezte, hogy ez milyen nehéz....de ezek szerint túlélhetõ...

Hogy sikerült ott eltörni? Nem tipikus bringás törés.
(nem lehet, hogy kéztõcsontról van szó?)
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Tavaly elég sok esést láttam, és én is cipeltem a bringámat egy jó darabon. Szerintem ez nem egy ideális szezonnyitó maraton. Erõsen gondolkodnom kell, hogy bevállaljak egy második törést az év elején.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hat nem tudom...Idenynyitonak egyaltalan nem konnyu szerintem, kezdoknek meg plane nem. Azert van par jo kis maszas benne, es lefelek is jok. A harmas az viszonylag technikas terep szerintem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
helo.
én még nem vagyok tagja a csapatnak hivatalosan, most pénteken lesz gyûlés és ott majd szeretnék hivatalosan is tag lenni.

nade on:
nekem csütörtökön veszik le a gipszet a kezemrõl. és mivel pont olyan helyen tört el a kezem (kézközépcsont), ahol elég nagy terhelést kap bringa közben, ezért sajnos nem tudok indulni, sõt, a szilvásmarci is kétséges még, de addigra igyekszem rendbejönni. amúgy lefele nem zúzom annyira azóta, amióta pont egy ilyen sodrós kanyarban kicsúsztam...

csak azért érdeklõdõm, mert pár elsõ maratonozó, de rendszeresen bringázó ismerõsöm kérdezte, hogy ez milyen nehéz....de ezek szerint túlélhetõ...

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hat, azert az tulzas hogy vegig nagytanyeros...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
hali Daverider
néztem a honlapotokat, te ki vagy?
nem lessz nehéz szerintem, nagytányéros lessz fõleg, meg kicsi középsõ.
a leytõkön viszont vigyázz ne hayts mind meszes mert vannak 90 fokos kannyarok és azúzalékos kövön kicsúszól ( tavay elöttem szaltózott egy srác.. kb. 35 km/h val)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tehát nehéz verseny lesz?

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
En meg egy metert nem mentem iden, de azert elindulok :D

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Amúgy nekem is mégcsak 500 km-em van de azért bízok a célbaérésben.

Ha ismered a korlataidat, s nem az elso versenyen akarod megvaltani a vilagot, akkor celba fogsz erni.

En mar varom nagyon:)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Szerintem sokkal több senkinek sincs még, én is sovány 2000et mentem még csak. Ez azért mindenkinek az elsõ maraton (buli) lesz. (kivéve a kevéske totális megszállotnak (beleértve magamat is), akik 100 kilóméteres teljesítménytúrákon élik ki magukat...) Nem tudom, hogy milyen lesz a felkészülés a mezõnyben - szerintem nagyobb lesz a szakadék - a hosszú tél az amatõröknek eléggé betett szerintem, a profik meg biztosan akkor is edzenek...:(

Haat enis iden meg csak 700nal jarok. S iden en is voltam egz 95os turan. Bakony100+ is erdekel: maj14:) [igaz tervezek sajat Szentendrei sziget keurlot,meg Csepel sziget kerulo kort]
Mezony sztem erdekes lesz. idenen is szeretnek inkabba kozepe fele tekerni:) Ugyanakkor Ocsemet meg haveromat lebeszeltem a maratonrol, mert ez idenhuzosabb lesz -sztem- mint a tavalyi, s Ok meg nem is bringaztak annyit.

Felesleges egy serulest kockaztatni.

Telen mondjuk enis bringaztam, de nem tudomanyos edzes szinten. Meg 4 napja beteg vagyok.. ez inkabb idegesit....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Azért azt szögezzük le, hogy itt 2 féle montisról van szó.

Egyikbe tartozik Dante, Litespeed, Biketrigger.

Másikba tartozik pl: én.

Nekem 10 perc nem számít, mert nem az elsõ 100ba fogok végezni. Elõzetes terveim alapján 3 órán belül érek célba. S ez nem az én bénaságom, vagy hozzáállásom. Egyszerûen munka mellett 1 éves biciklizéssel: évi 2800 km-rel ennyit tervezek elõre.
Az hogy én 150. vagy 170. leszek baromira nem érdekel pl ha 15-ös átlagot megyek.
A 30km-en az 1100-at nem én mértem. El lehet olvasni a tavyli hozzászólásokat, hogy ki mérte és polarral.

hizelgõ hogy ebbe a trióba tettél Kacsa de jelenleg sajna kb egy fényévnyi különbség választ el ettõl a szinttõl erõnlétileg /legalábbis Dantét van szerencsém ismerni/.....de dolgozom rajta :) /mindattól független a maratonon engem nem foglalkoztat a helyezés csak a tisztes helytállás a cél - leginkább önmagam legyõzése..meg persze a feeling
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem sokkal több senkinek sincs még, én is sovány 2000et mentem még csak. Ez azért mindenkinek az elsõ maraton (buli) lesz. (kivéve a kevéske totális megszállotnak (beleértve magamat is), akik 100 kilóméteres teljesítménytúrákon élik ki magukat...) Nem tudom, hogy milyen lesz a felkészülés a mezõnyben - szerintem nagyobb lesz a szakadék - a hosszú tél az amatõröknek eléggé betett szerintem, a profik meg biztosan akkor is edzenek...:(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Amúgy nekem is mégcsak 500 km-em van de azért bízok a célbaérésben.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Szóval szvsz a Buda Maratont így lehet jellemezni:
-technikás, mert sok a kõ - túl technikás, fõleg a "hobby" - idézek "kezdõ kerékpárosok számára is könnyen teljesíthetõ..." ....na ez baromság, nem vészes, de egy tök kezdõnek maga a halál
-nagy dagonya nem lehet - szóval a tavaly is volt rövidítés, sár miatt, de a HHH-n nem igazán lehet igazi dagonya
-szint nem lehet annyi, mint amennyit mondtok - szerintem nincs komoly mászás, fizikailag nem túl megterhelõ, vagy ha igen, az a ritmustalansága miatt van (nincs pihenõ, végig pörgõs stb) - de pl egy Szilvás sokkal, de sokkal jobban kiüt az Ördög-oldallal...30on 1100...na neeeee, ez olyan, mint egy 90-esen 3300, ami egy osztrák maraton - na de az végig kistányéron 190-es pulzus, ez meg simán középtányér végig (csak hogy két részt mondjak, a virágos nyeregtõl a HHH-ig és a csúcs hegy oldalában SZINTÚT van, s extrameredek azért ugye nincs...talán a HHH nagy köves a legmeredekebb része, na az kistányér (nekem), de az tekerhetõ azért)
-rajt - nekem még sosem volt gondom a beragadással - a pályán meg kell indulni ahogy csak bírsz, s a sprint után szépen lassan beállni a mászósorba (nyilván típusfüggõ, én tudok "hidegen" is sprintelni valamelyest, így megúszom az akadást)
-frissítés elég - vigyetek kulacsot ;) tavaly semit sem ettem a saját kajámból -csak majdnem egy zselét a céltól 200 méterre (ami meglepett, mert nem így osztottam be az erõm, hogy rövidebb lesz a táv)
-ha tippet adhatok - ha közel laksz, próbáld ki a HHH-t, ne ott sokkoljon elõszõr, s ne kõkemény gumival menjetek (pattogni fog), s mindenkinél legyen belsõ
-másik tipp - sok pesti irgalmatlanul küldi lefelé, mert hát ott laknak, s csúcsra járatva ismerik az ösvényt - ha elõször látod, ne próbálj versenyezni velük...nincs értelme, s csak a balesetiben kötsz ki

Abban egyetértek, hogy hobbistáknak nem egyszerû a pálya.
Tavaly pályabejáráson azért volt dagonyás rész az alsó szakaszokon, de amúgy tényleg nem vészes.
Nincs komoly mászás: ahogy elõbb írtam, azért tavaly a Virásgosnyereg elõtti részen én tavaly azért szenvedtem, ill a HHHhoz felfelé a kövesenis. Igaz tavaly összesen elõtt 150 km-t tekertem....

Ezért vagyok kiváncsi idén mit tudok :)

Szint: elõbb írtam. Tény, hogy a Gyõrújbaráti maratonon középtávon az a Siratófalszerûséghez hasonló itt nem található.
Frissitést tavaly én specko elrontottam - eslõ verseny...- idén már tudom mit kér a szervezetem, s mit vesz be.
Én mondjuk tavaly 4.5 barral mentem, idén lehet csak 3.5 bar lesz.

Mivel tavaly lefelé estem, így én lefelé óvatosan megyek. Felfelé próbálok elõzni. Tavaly 15.5 kilós bringával mentem, idén 13 alattival.

Tavaly én szenvedtem.
Tavaly 4 versenyen indultam csak.

A legkönnyebb versenyem tavaly Mátra maraton rövid táv volt.Legnehezebb Gyõrújbarát középtáv.

Szal minden csak nézõpont kérdése.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

A reptéri rajt szerintem is rossz, mert nincs hely felvezetésre, kéne egy betonos bevezetõ szakasz.
Hát ja a pályaismeret nem mind1, én tudom elõre milyen kanyar jön :D így könnyebb.
Ja és 10perc ide-oda nagyon nem mind1... helyezésben pláne nem.

A gumit meg inkább fel kell nyomni keményre mintsem ledefektelni, had pattogjon.

Azért azt szögezzük le, hogy itt 2 féle montisról van szó.

Egyikbe tartozik Dante, Litespeed, Biketrigger.

Másikba tartozik pl: én.

Nekem 10 perc nem számít, mert nem az elsõ 100ba fogok végezni. Elõzetes terveim alapján 3 órán belül érek célba. S ez nem az én bénaságom, vagy hozzáállásom. Egyszerûen munka mellett 1 éves biciklizéssel: évi 2800 km-rel ennyit tervezek elõre.
Az hogy én 150. vagy 170. leszek baromira nem érdekel pl ha 15-ös átlagot megyek.
A 30km-en az 1100-at nem én mértem. El lehet olvasni a tavyli hozzászólásokat, hogy ki mérte és polarral.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
A reptéri rajt szerintem is rossz, mert nincs hely felvezetésre, kéne egy betonos bevezetõ szakasz.
Hát ja a pályaismeret nem mind1, én tudom elõre milyen kanyar jön :D így könnyebb.
Ja és 10perc ide-oda nagyon nem mind1... helyezésben pláne nem.

A gumit meg inkább fel kell nyomni keményre mintsem ledefektelni, had pattogjon.
One planet, one tribe...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát ez már hihetõ, mármint hogy 30-on 600 szint.

kela14 - ha közel laksz, s sosem voltál még, érdemes - ha meg messze, akkor lefelé ne 50-el menj (hacsak nem vagy õstálentum)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

...30on 1100...na neeeee, ez olyan, mint egy 90-esen 3300, ami egy osztrák maraton -

tavalyelõtt két db 30-as kör volt, ott 600 m/kör volt /eléggé hsonló volt a nyomvonala mint most...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Dante tehát,azt mondod, hogy ha mást nem is de a HHH-et nézzem meg?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szóval szvsz a Buda Maratont így lehet jellemezni:
-technikás, mert sok a kõ - túl technikás, fõleg a "hobby" - idézek "kezdõ kerékpárosok számára is könnyen teljesíthetõ..." ....na ez baromság, nem vészes, de egy tök kezdõnek maga a halál
-nagy dagonya nem lehet - szóval a tavaly is volt rövidítés, sár miatt, de a HHH-n nem igazán lehet igazi dagonya
-szint nem lehet annyi, mint amennyit mondtok - szerintem nincs komoly mászás, fizikailag nem túl megterhelõ, vagy ha igen, az a ritmustalansága miatt van (nincs pihenõ, végig pörgõs stb) - de pl egy Szilvás sokkal, de sokkal jobban kiüt az Ördög-oldallal...30on 1100...na neeeee, ez olyan, mint egy 90-esen 3300, ami egy osztrák maraton - na de az végig kistányéron 190-es pulzus, ez meg simán középtányér végig (csak hogy két részt mondjak, a virágos nyeregtõl a HHH-ig és a csúcs hegy oldalában SZINTÚT van, s extrameredek azért ugye nincs...talán a HHH nagy köves a legmeredekebb része, na az kistányér (nekem), de az tekerhetõ azért)
-rajt - nekem még sosem volt gondom a beragadással - a pályán meg kell indulni ahogy csak bírsz, s a sprint után szépen lassan beállni a mászósorba (nyilván típusfüggõ, én tudok "hidegen" is sprintelni valamelyest, így megúszom az akadást)
-frissítés elég - vigyetek kulacsot ;) tavaly semit sem ettem a saját kajámból -csak majdnem egy zselét a céltól 200 méterre (ami meglepett, mert nem így osztottam be az erõm, hogy rövidebb lesz a táv)
-ha tippet adhatok - ha közel laksz, próbáld ki a HHH-t, ne ott sokkoljon elõszõr, s ne kõkemény gumival menjetek (pattogni fog), s mindenkinél legyen belsõ
-másik tipp - sok pesti irgalmatlanul küldi lefelé, mert hát ott laknak, s csúcsra járatva ismerik az ösvényt - ha elõször látod, ne próbálj versenyezni velük...nincs értelme, s csak a balesetiben kötsz ki