Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem meg a 66 konnyebb, legalabbis gyari adatok szerint (amik persze csalhatnak) a Domain ~2.7+ kilo , az 66 ATA ez alatt van kicsivel az SL meg joval a tobbi lehet hogy nehezebb. Viszont azt ne felejtsuk el hogy a 66 170 et, 180-at "mozog" mig a domain csak 160-at. (Kivetel ez alol az OEM 66 160mm-es ,de az amugy sem kaphato boltban csak keroval egyutt) . Tehat altalanossagban "kevesebb" anyag mellett is nehezebb a Domain (thx to chrome becsuszo, viszont eros.) Ha nekem is sikerul belonom az olajszintet, akkor remelhetoleg tokeletes lesz. Neked mennyire mozogja ki a teljes utjat?

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
2006os z1 sport eta - 2327g

1,9 kiloért revelation-t kapsz maximum.

Az utállitásal nekem nincs gondom, havi 2 szer állitok max rajta :D viszont nem csavarodik össze, marad ahova beállitod. És ha nem 115re veszed le akkor csak 130ra már az is segit...

A Domain amugy a 66nál kicsit könnyebb, igaz ez model függö, a 2006os széria pl sokkal nehezebb mint a 2005 vagy 2007/8...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát nekem az útállítós rendszer nem jött be pike-nál elég rossz tapasztalatom volt.. állandóan lecsavarodott mindig 95-re ugrálás közbe
meg amúgy is már fullim van az meg hülyén nézne ki elöl 115 mm-es telóval, nem?
bár ha ez nem csinál ilyet szóba jöhet, amúyg van levegõs rendszerû belõle?

1ébként más pike-t is próbáltam nem csak az enyémet
ahhoz képest h az a tulaj is dicsérte a pike-ot nekem lehangoló volt az is.

most úgy néz ki dropoff triple jön be a legjobban ha nem találok apróban 66-ot jó áron. vagy ha megnyugtattok arról h a z1 sport-nak elég erõs a válla az is szóbajöhet, az 1,9 kilós súlya naon jó

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Vegyél RS domain-t. Ha kimész sashegyre leveszed 115mm, ekkor picit felkeményedik, tökéletes dirt-re, ha meg hegyen zuzol akkor meg visza állitod 160mm.
Nekem volt drop off-om és ez sokkal szebben mozog, és kétlem hogy törne, 35mm crom becsuszoi vannak :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

sõt a mások által agyon istenített pike-nél 100x jobb mozgásban

Egyszer már mondtam, hogy ne a te korábbi "hulladék" Pike telóddal példálózzál és ennek alapján mondjál általánosságokat a típusról.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
stance flow volt már nekem:D
nem volt rossz teló, de közel nem ez a dropoff 4 szint mozgásban
a nixon-t nem tom milyen, de próbáltam 150 es travist és az se tûnt jobb mozgásúnak az enyémnél.
valszeg a manitou-kat nem lehet jól a súlyom alá belõni, mivel nem levegõs rendszer.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

sõt a mások által agyon istenített pike-nél 100x jobb mozgásban, sõt a 30 ezerrel drágább z1 sport szintjét is hozza.
;
amugy z1nek is 32 mm az átmérõje?

nem ; igen ;)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Off

Manitou? Én nem akarlak rábeszélni sõt nem is mondom, hogy a manitou jobb a marzónál, mert ezt így nem lehet eldönteni. Fõleg nem nekem:D. De ilyen árketegóriában vannak jók(pl stance flow vagy simán megtuningolhatsz ezer forintból egy staticot akár 150es útra vagy ha könnyû teló kell egy nixon).

On

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
a híddal semmi gond, a váll repedt meg
és annyi volt h orral kiakadtam az érkezõn

nekem ez a levegos rendszer bejött, és ezzel az égvilágon semmi gond nem volt, a mozgással naon meg voltam elégedve azért az árért sehol nem lehet jobb mozgást kapni, sõt a mások által agyon istenített pike-nél 100x jobb mozgásban, sõt a 30 ezerrel drágább z1 sport szintjét is hozza. ezzel nincs is gond, csak az h minden második dropoff4 tulajnak hasonló gondjai vannak mint nekem az elég gáz, úgy látszik típushiba
ezért akarok vmi olyna telót venni aminek erõsebb a válla.. fox meg rs nem kiscit drágább egy hasonló szintû marzo-nál meg a pike nekem hatalmas csalódás volt szal én maradnék a marzo-nál mert a mozgása, levegõs rendszere annak jött be a legjobban, meg nem szorulnak sok karbantartásra.
olajcsere az nekem is volt a gyári olaj tényleg nem vmi jó sztem.
most ha sikerül visszacserélnem akkor sztem nézek apróból 66-ot a kicsit jobb mozgásért és az erõsebb váll miatt.

amugy z1nek is 32 mm az átmérõje? mert akkor annak is ugyanaz a válla, nem? ha annak is tutira erosebb a valla akkor szoba johet a is

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Attol fugg milyen csoros, lehet az tul a fuggolegesen is :D Ha a hid reped/torik az inkabb csavaro erotol lehet ami kifele, esetleg egymastol ellentetes iranyban (elore-hatra) tolja a labakat.
Nemtom _daci_ te mit csinalsz a gepeddel. Lattam en mar sok **** gyereket :), de az biztos hogy a marzo eros villa, azert is nehez. Mellesleg sztem a fox es a rock shox-ot is veri kinezetben valahogy olyan sokkal dizajnosabb,igenyesebb vizualisan. Mukodesileg viszont amit en tapasztaltam, aszerint a fox es az uj komolyabb RS modellek is jobbak. Legalabbis ami a levegos/levegoelofesziteses marzokat illeti. Nemreg beszeltem egy 66 tulajjal es mondta hogy gyarilag eleg szar oil -t toltenek bele. + o meg is hekkelte a telojat ,mert alapbol nem tetszett neki a gyari sebesseg erzekenysege.
De minden relativ.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azt az egyet leszámítva ki csinált még ilyet?:) sztem nem sokan.

illetve nem is vagy vele egy súlycsoportban!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát igen csak elég sok anyaghibás törött 66ról hallottam
van konkrét típus évjárat amit kerülni kell?

nekem mindenképp csak a 66 vf jöhet szóba, az rc meg rc2 elég drága már nekem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem a csõrösért reped... hisz akkor közel pont függõlegesenkapja a terheést, sokkal ideálisabb irányban, minthasimán lecsapnád két kerékre, vagy hátsókerekesre tennéd...

a 32es becsúszós villák vállai többnyire azonosak, kivéve a nagyon drágákét.

66 sokaknak bevált, de nem a legkönnyebb.... én arra szavaznék.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mely marzo típusoknak van erõsebb válla?
szóbajönne h veszek más típust
pl z1 sport ( amik a bighit1-ekben vannak) sztem mozgásilag nem jobb a dropoff 4nél viszont ha erõsebb a válla és nem reped akkor megér nekem plusz 30 ezret, meg ugye az egy könnyebb teló is.
ez a teló miben rosszabb egy 66 vf-nél?
inkább egy új 71 sport, vagy egy használt 66 vf? most ez a 2 jönne szóba, esetleg ha van jobb ötlet kb 80 ezerért akár újonnan akár használtan szívesen veszem.. legyen erõs, átütõs, és viszonylag könnyû, szal lehetõleg 3 kiló alatt és persze mozogjon is.
vagy egyikse erõsebb a dropoff4nél inkább próbáljak meg ne csõröst ugrani soha?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ha meg vki élöben akar látni 55-öt olvasgassa kicsit a forumot.....:)

nyomkodja a k.annya,elvileg 1-2 hónapon belül meg lesz!
csak kicsit rá kell készülni!

hol lehet ezt látni?
gyerekek a Brno-i kiákkítás itt van a közelben!
ott nyugodtan leveheted a polcról,és meg is lehet tapizni:lick:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
off nézd én szívesen vásárolok boltban de mikor a Sram láncot 10-ért akarja adni akkor sokkot kapok( ha 8-ért adná már rég megvettem volna mert 10-15%-ot megér nekem a bolt de 25-30 már nagyon sok!!!

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

jaja, full levegõs. legalábbis 1-2 közülük.

Zé: azért hozzon a forgalmazó neked teszt darabokat hogy utána megvedd fele annyiért (teszem hozzá hogy amin a forgalmazó adná, az a helyes ár) a netrõl?

ennek nem látom nagy jövõjét jelenleg.

Ez olyan mint boltba bemenni hogy "szeretném megnézni azt a cuccot, hogy utána megrendeljem az ebike-rõl"

Ilyen a piac, amig ezt nem növi ki....:)

van pár levegõs marzó amúgy itthon a nagyobb szériából is.

ne nekem hozzon én majd megrendelem a netrõl mert nincs pénzfa ültetvényem, a bolti áron majd megveszi az akinek apu meg anyu megveszi avagy milliókat keres. Nekem marad a net de azért ne legyek már kirekesztve csak mert nem vagyok egy módos ember, én is ki szeretném próbálni nem szeretek csak úgy képrõl meg tulajdonságokról meg venni ...

uhh bocs a megnyomkodás nem úgy érttettem , de látom megint okosok közé keveredtem

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
off Telót úgy kell megnyomkodni, hogy összenyomod 20%ot és ott nézed meg hogyan mozog. A terralogic-ot (ha bringában van) fél méter magasságról földhöz vágod és akkor már látod hogyan mozog (egyébként terepen is szarul mozog). on

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Egy jobb bolt a törzsvásárlónak a nagyobb értékû cuccokból akár 20%-ot is hajlandó adni ;)
A 10% kedvezmény meg alap...
Amúgy a Fox-nak a TerraLogic-os telói direkt a nyomogatós emberek ellen vannak. Nyomod felülrõl semmi, kimész kipróbálod terepen és jééééé mozog. Szóval ez a "megnyomkodom a telót hogy mozog" ez akkora hozzánemértés, hogy ááááááá!

ez a többi rókára is igaz nem csak a terralogicosokra

ha meg vki élöben akar látni 55-öt olvasgassa kicsit a forumot.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
kb jaja. elvinni nem lehet, boltban lábfejre támasztva meg...

és ezért vállaljon be akár több tesztpéldányt közel akár több mint 1 milláért, ilyen madarat nem sürün látni.

az 55 valszeg a 66 felé lesz árban belõve
de kiváncsi vagyok rá.