Jelentkezz be Regisztrálj
Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek
Írta 2010. október 29. - 19:06
Írta 2010. október 28. - 13:56
Múltkor szépen halkan odagurulok egy tó mellé óvatosan lopakodva ahogy kell ne hogy elijesszem az élõlényeket.
Erre bedurran egy robogós, bõgeti a "szar-ját" köröz párat az tovább meg. Én meg ott állok mit akinek beleköptek a levesébe.
Egyébként szeretem õket mert ahol egy motoros elmegy nekem is könnyebb dolgom van utána. Mondjuk a szigetközben nemigen találkozok velük meg mondjuk senkivel sem.
Írta 2010. október 24. - 23:30
Ðave neked nem közforgalmúra kéne inkább készülni?
(bár mintha a második csoportban írnád)
norok - sok természetjáró (gyalogos), erdész, meg vadász szemében a terepbringás ugyanolyan elvetemült 'vadállat', mint a terepmotoros. sajnos mindegyik típusból van nagyon hülye, és az általánosításkor persze, hogy õk kerülnek elõ.
mivel mindegyik formát ûzöm, ha idõm engedi (erdész/vadász kivételével), én is többnyire a másikat szidom
tény, hogy vannak hülye emberek, de (ha jól emlékszem Woody Allen-tõl származik a mondás, hogy) 'Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintükre, és legyõznek a rutinjukkal'
és egy számomra kellemes, mások számára tök felesleges infó, lehet, hogy a héten megérkezik a városi romboló alapja
Igazad van jól beszélsz bölcs barátom :DLegközelebb még kezet is rázok velük :D
Írta 2010. október 24. - 20:49
(bár mintha a második csoportban írnád)
norok - sok természetjáró (gyalogos), erdész, meg vadász szemében a terepbringás ugyanolyan elvetemült 'vadállat', mint a terepmotoros. sajnos mindegyik típusból van nagyon hülye, és az általánosításkor persze, hogy õk kerülnek elõ.
mivel mindegyik formát ûzöm, ha idõm engedi (erdész/vadász kivételével), én is többnyire a másikat szidom
tény, hogy vannak hülye emberek, de (ha jól emlékszem Woody Allen-tõl származik a mondás, hogy) 'Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintükre, és legyõznek a rutinjukkal'
és egy számomra kellemes, mások számára tök felesleges infó, lehet, hogy a héten megérkezik a városi romboló alapja
Írta 2010. október 24. - 20:09
Mi is találkoztunk crossmotorosokkal, normálisan köszöntek, az meg, hogy a hátsó kerék dobja a sarat, hát valahogy túléltük. Valamint nem hinném, hogy az erdõben a keréknyomuk lenne a legnagyobb akadály. Megférünk egymás mellett szerintem, nem kell a "rohadékozás".
Sosem szoktam ok nélkül káromkodni.Sosem volt semmi bajom, nekem sem a crossmotorosokkal,de mikor látom,hogy direkt csinálja amit csinál,hát ne is haragudj de mindent lehet róla mondani csak szépet nem.Én is találkoztam már többel is,csak mindig vannak akik kitünnek a sorból.Vagy te nem így gondolod?
Vagy te hogyan itélnél meg egy hasonló helyzetet????
Egyébként még sosem láttalak itt ,mikor ,merre szoktál barangolni barátin ? ? ?
Írta 2010. október 24. - 11:20
ha már a csajok nem foglalkoztak veled,megdícsérte õ a szakállad!
mennyiért akarta eladni a kavicsát? én arról lemaradtam...
nem bár az egyik leánynak igen bókolt: " De kibaszott szép vagy"
A csajok csak utána kezdtek foglalkozni velem... mert utána beültünk pár helyre...
Írta 2010. október 23. - 21:51
Egy pár kép készült elõl, én sajna otthon hagytam a gépet...
A végén azért a csöves bácsi elég nagy showelem volt!
ha már a csajok nem foglalkoztak veled,megdícsérte õ a szakállad!
mennyiért akarta eladni a kavicsát? én arról lemaradtam...
Írta 2010. október 23. - 21:38
kevesen voltunk,rövid is volt,meg sötét is.
de lehetne ez sokkal jobb is.
nem nagyon láttam senkit fényképezni...
Egy pár kép készült elõl, én sajna otthon hagytam a gépet...
A végén azért a csöves bácsi elég nagy showelem volt!
Írta 2010. október 23. - 21:24
Milyen volt a felvonulás ??????? Képek ???
kevesen voltunk,rövid is volt,meg sötét is.
de lehetne ez sokkal jobb is.
nem nagyon láttam senkit fényképezni...
Írta 2010. október 23. - 20:41
Írta 2010. október 23. - 20:05
Ha hamarabb irtad volna szívesen csatlakoztam volna.Igy maradt a melo.Ma voltam egy kis erdei turán,ami sok élményt hozott,megint.Csak annyi különbséggel,hogy negativval.Elõször majdnem összetalálkoztam crossmotorosokkal,még jó hogy kiváncsiságbol megáltam mikor furcsa hangokat hallottam.De a genyoládák(pont egy keresztezõdénél volt a találka)biccentettek egyet és elõttem felkanyarodtak az emelkedõre,persze kaptam sarat rendesen(rohadékok).Másodszor két alkalommal is belecsusztam a keréknyomokba aminek majdnem repülés lett a vége,végül harmadszor belerongyoltam majdnem az ut közepén sétáló favágokba.Sikeres lett volna kikerülés feltéve ha az öreg nem változtat irányt hirtelen pechemre.Túlélte és én is csak azt nem értem amekkora sungal mentem lefelé,nem hiszem el,hogy nem hallották,hogy jövõk.Szerintem még Gyõrben is hallhatták.Szerintem direkt volt.Szóval szép túra volt.Holnap meg tetõcsere lesz fateroméknál.Csinálhattam volna fordítva is.Nem baj,majd legközelebb.
Mindegyikötöknek szép túrát kívánok,gyönyörû a természet,nemhiába õsz van.Biztos jó lesz.
ejha, élménygazdag kör.. a holnapi tekerésbõl részemrõl semmi sem lesz, ma csináltunk egy olyat, hogy Vinye, Likas-kõ, Hódos-ér, sárga kereszten Porva-Csesznek, Vinye. ezt gyalog, gyerekekkel, pálinkával:) tökéletes, csodaszép idõnk volt!
Írta 2010. október 23. - 19:47
Írta 2010. október 23. - 19:46
vasárnap valaki akármerre? el vagyok punnyadva, szóval kellene társaság a motivációhoz..
Ha hamarabb irtad volna szívesen csatlakoztam volna.Igy maradt a melo.Ma voltam egy kis erdei turán,ami sok élményt hozott,megint.Csak annyi különbséggel,hogy negativval.Elõször majdnem összetalálkoztam crossmotorosokkal,még jó hogy kiváncsiságbol megáltam mikor furcsa hangokat hallottam.De a genyoládák(pont egy keresztezõdénél volt a találka)biccentettek egyet és elõttem felkanyarodtak az emelkedõre,persze kaptam sarat rendesen(rohadékok).Másodszor két alkalommal is belecsusztam a keréknyomokba aminek majdnem repülés lett a vége,végül harmadszor belerongyoltam majdnem az ut közepén sétáló favágokba.Sikeres lett volna kikerülés feltéve ha az öreg nem változtat irányt hirtelen pechemre.Túlélte és én is csak azt nem értem amekkora sungal mentem lefelé,nem hiszem el,hogy nem hallották,hogy jövõk.Szerintem még Gyõrben is hallhatták.Szerintem direkt volt.Szóval szép túra volt.Holnap meg tetõcsere lesz fateroméknál.Csinálhattam volna fordítva is.Nem baj,majd legközelebb.
Mindegyikötöknek szép túrát kívánok,gyönyörû a természet,nemhiába õsz van.Biztos jó lesz.
Írta 2010. október 23. - 19:35
Írta 2010. október 23. - 09:50
Arra gondoltam ha valakinek van GPS tehetne fel útvonalakat. Olyanokat amiket valamiért érdemes megtekerni.
Írta 2010. október 22. - 16:35
Írta 2010. október 22. - 10:40
Ez hihetetlen...Nem hiszem el,hogy este 6-ra mennem kell melozni.Ilyen a mesében sincs.Na mindegy,meprobálok szabadságot kérni.Köszi a felhívást.
Írta 2010. október 21. - 22:12
Írta 2010. október 20. - 18:38
a kamera egyelõre nem sürgõs...legkésõbb akkor lesz szükségem rá, amikor már esett hó, és szánkón akarok majd onboard vidiket csinálni
egyelõre se gyalog, se bringás túrára nincs idõm, így ráér
talán vége lesz a ZH idõszaknak, és akkor majd újúlt erõvel.
amúgy azért vannak itt kevesen, mert sokan a bakonyi fórumba járnak 'tõlünk', ahogy észrevettem
Írta 2010. október 19. - 20:22
Az éjszaki videó egyébként 70 %-ban homályos lett mert nem birta a kamera fokuszálni a sebességet,meg aztán mérgemben a mulkor le is töröltem.Úgy döntöttem mivel már sikerült szerezni egy kis gyakorlatot az éjszakai turázásról,menni fogok mégegyszer,remélem idén(feltéve ha egyszer eláll az esõ)és ujra fogom venni a túrát.Az útvonak amit választottam még megerõltetõ sem volt,az élmény meg rengeteg.Fõleg lefele.Képzeljétek el sötét erdõben elkezdessz gurulni lefelé,folyamatosan gyorsulsz,a lámpád gyönyörû látképet ad,de akkor is !!!Olyan érzés mitha valami állat kergetne,és ez arra ösztönöz,hogy méggyorsabban haladjál. Ezt elmesélni nem lehet át kell élni.Fõleg mikor indultam,azok erdei hangok.Arról meg nem is beszélve a franc sem tudja a vadászlesekben amik mellett elmenntem ültek-e vadászok .Rövid ideig tartott az élmény ,de megérte.KIRÁLY !!
Ugyhogy Balázs v8 szerintem ha egyszer majd kiprobálod(már pedig mint említetted lehetséges)ajánlani tudom.Ki tudja,még az is lehet közös túra lesz.Mondjuk ketten azért már nagyobb a biztoságérzés szerintem.