Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

miskolciak ide

- - - - -

• Please log in to reply
9697 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
gaz ez az uni
anno meg caddkey-vel meg caddy-vel akartak cad oktatast.
csak azert mert aki anno forgalmazta ha jok az infok ott oktatott es meg most is.

azert szogezzuk le nem baj ha a mernok ember tud kezzel is rajzolni.
de hogy anno akarhogy kuzdottem semmikep nem hagytak a cad-es rajzolast, orulet.
mit harcoltam azokkal a pocsokkel.

aaa
punnyadok mielott felzaklatom magam

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
szerszámgépész vagyok:D. boschban inventor megy, ott leszek nyári gyakon meg szakdoga:D. NX oktatás annyi h van 2 hetente 1,5 óra az összesen kb 10 óra oktatás. hát ez alatt semmit sem lehet megtanulni. ProE-t nem tanulunk.

hát elsõ 3 félévben amúgy kézi rajzolás megy. de gépelemek 1-2-bõl si olyasmivan h kell egy szabadkézi vázlat és a többi mehet gépen.

nem off ez itt mindenki arról beszél ami éppen szóba jön:)

koca: jóféle a linken a muzsika:)

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
OFF

Aki nem szerszámgép tervezõ szakirányra megy azt nem tanítják meg szinte semmilyen progira sem... Vagy már ez is megváltozott azóta?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
a gépgyártás tanszéken tanítják a srácoknak az NX et is tudomásom szerint. a ProE mellett...
az NX is 3D-s modellezõs.

ami meg a gépelemek tanszéket illeti: nekem is volt olyan féléven, hogy bent tanszéken kellett rajzolni Békésnek. Mit volt tenni? gépen nem tanítottak meg rajzolni, így legalább kézzel megtanult ott az ember valamennyire. (hangyafasznyira kb :D)

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

tan bosch-ban is van nx.
legalabbis nekem remlik vmi ilyesmi nev onnan

A másikban lehet, ezt nem tudom, de nálunk csak ProE és Inventor van.

Akkor nem lehet vmi "elterjedt" progi ha nem ismerem. Ez is parametrikus vagy csak 2D-s?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tan bosch-ban is van nx.
legalabbis nekem remlik vmi ilyesmi nev onnan

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

AutoCAD. meg még a héten össze kéne csapnom egy hajtómûvet NX-be.

Na erre voltam kíváncsi! Szóval csak belátták, hogy a 21. századot írva engedni kell a jónépet otthon a gépén csinálni a rajzokat!

Annak idején majd felrobbantam a dühtõl, amikor közölték velem, hogy majd ott a tanszék folyosóján szépen a többiekkel majd körzõvel+ vonalzóval megcsinálom, hazavinni tilos. Nooooooooooooormális?!!!! :wallbange

Ja a válasz amúgy az volt, hogy örüljek, hogy nem kell tussal baszakodnom mint a régi szépidõkben! (És ez kb. 2003-ban volt!)

Amúgy bocs az OFF miatt. Az NX-et nem vágom mi.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Jól hangzik, de mivel csinálod? Csak azért kérdem, mert érdekes emlékek fûznek a gépelemek tanszékhez (amúgy egyik kedvenc tantárgyam volt) és kíváncsi vagyok azóta magukhoz tértek-e.

AutoCAD. meg még a héten össze kéne csapnom egy hajtómûvet NX-be. meg gépészeti elektró gyakjegypót(2ZH) meg mechatronika vizsga a heti program:D

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

Legalább Õ bringázzon ha te már "kiöregedtél" :D

akar a farom kiöregedni. nem áll szándékomban eladni a szarjaimat, sok kilcsit szeretnék még belerakni.

múltkor én is ittam ilyen gösser-t. de nekem annyira nem jött be.

maggi: szokatlan ez a zöld de nem rossz. sok kilcsit.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
a hétvégén ittam koreai édesgyökér pálinkát, kicsit az íz nélküli vodkára emlékeztet, nem rúg és harap csak egy picit, és édeskés utóíze van. a koreszok 3:1-ben isszák sörrel keverve.
Vettem gépet MTD 3.5 4t thorx OHV motor, önjáró, 48 széles, acél ház, 60 l gyûjtõvel, ajándék olaj és kés, 40k. a forgalmazó webshopjában 77k+ áfa :D

voltam tiszaújban strandon most elõször. eddig nem csíptem pancsolni mert túl unalmas volt, de itt elvoltam a csúszdával a hullámvízzel, meg a körfolyosóval. az asszonnyal csúsztunk duált is. a haverék beittak és mivel nem ütött eléggé beültek a tojásfõzõbe utánna érdekesek voltak :D

én is lenyomtam egy harmincast és élvezte :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én is tegnap felpattintottam az órát a keróra, és megkezdtem az új géppel a kilométer gyûjtést....

szokatlan még a váz nagyon de tetszik

Tom: kár, h ez a szép kölök az apjára ütött :D......aztán jó bringást neveljél belõle :D

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

én is toltam ma egy 30-ast a környéken.összecsaptam egy biztonsági õrrel,aki szerint magánúton mentem,a falu lakossága szerint az nagyon nem az.de mondtam neki a "szokásjog" varászszót,és békén hagyott :D

Nekem ilyen gondom nincsen. szinte kizárólag csak erdõben tekerek és ott is olyan helyeken ahol legfeljebb állatokkal találkozom.

Direkt nem mondtam "vadállatot" mert azok a városban élnek. :rocketman

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

beadandó. kenés és tömítés címû csodálatos tárgyból kell kiválasztott feladat alapján rajzolni egy szélerõmû tengelyt csapágyazással, hidraulikus lehúzógyûrûvel, meg egyik végén érintõs ékkötésû tengelyvéggel. és olyan jó h mindenbõl szabványos kell csak az a problema h pl nemeztömítésnél az átmérõ 200-nál véget és nekem meg a legkisebb átmérõ is 630 :D. de már csak javításokat kell csinálni.

Jól hangzik, de mivel csinálod? Csak azért kérdem, mert érdekes emlékek fûznek a gépelemek tanszékhez (amúgy egyik kedvenc tantárgyam volt) és kíváncsi vagyok azóta magukhoz tértek-e.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
beadandó. kenés és tömítés címû csodálatos tárgyból kell kiválasztott feladat alapján rajzolni egy szélerõmû tengelyt csapágyazással, hidraulikus lehúzógyûrûvel, meg egyik végén érintõs ékkötésû tengelyvéggel. és olyan jó h mindenbõl szabványos kell csak az a problema h pl nemeztömítésnél az átmérõ 200-nál véget és nekem meg a legkisebb átmérõ is 630 :D. de már csak javításokat kell csinálni.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
én is toltam ma egy 30-ast a környéken.összecsaptam egy biztonsági õrrel,aki szerint magánúton mentem,a falu lakossága szerint az nagyon nem az.de mondtam neki a "szokásjog" varászszót,és békén hagyott :D

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
beadandó? mûszaki rajz? Ezt csak azért kérdem, mert ha géppel csinálod, akkor az nem vehet el annyi idõt... ;)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
asszem ilyen 21-23 körül.
de rajzolnom kell úgyhogy ezt most elnapoltam:(

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
és ez hány km?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
azokat láttam én is. akartam robogni egy besenyõ-keresztúr-ecseg-boldva-senye-vámos kört hát félúton meg fordultam mondom rendõrrel inkább nem kötekszek:D
ma ha minden jól megy akkor lenyomom ugyanezt a távot bringával csak lehetne kicsit jobb idõ:S

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
Én meg a tegnapi napon bringát szereltem, mostam, aztán bementem kicsit melózni, (hazafelé Vámoson láttunk egy kupac biciglistát, meg vmi felvezetõ
éle rendõrautót, valamint Besenyõ felõl is több bicajos jött a szokásosnál),
majd este Mályiban telken bográcsos babgulásevés.
Ma meg valszeg nemsokára indulunk Bogácsra strandolni.