Jelentkezz be Regisztrálj
miskolciak ide
Írta 2009. május 25. - 23:44
anno meg caddkey-vel meg caddy-vel akartak cad oktatast.
csak azert mert aki anno forgalmazta ha jok az infok ott oktatott es meg most is.
azert szogezzuk le nem baj ha a mernok ember tud kezzel is rajzolni.
de hogy anno akarhogy kuzdottem semmikep nem hagytak a cad-es rajzolast, orulet.
mit harcoltam azokkal a pocsokkel.
aaa
punnyadok mielott felzaklatom magam
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2009. május 25. - 22:16
hát elsõ 3 félévben amúgy kézi rajzolás megy. de gépelemek 1-2-bõl si olyasmivan h kell egy szabadkézi vázlat és a többi mehet gépen.
nem off ez itt mindenki arról beszél ami éppen szóba jön:)
koca: jóféle a linken a muzsika:)
Írta 2009. május 25. - 21:28
Aki nem szerszámgép tervezõ szakirányra megy azt nem tanítják meg szinte semmilyen progira sem... Vagy már ez is megváltozott azóta?
Írta 2009. május 25. - 20:41
az NX is 3D-s modellezõs.
ami meg a gépelemek tanszéket illeti: nekem is volt olyan féléven, hogy bent tanszéken kellett rajzolni Békésnek. Mit volt tenni? gépen nem tanítottak meg rajzolni, így legalább kézzel megtanult ott az ember valamennyire. (hangyafasznyira kb )
Írta 2009. május 25. - 20:22
tan bosch-ban is van nx.
legalabbis nekem remlik vmi ilyesmi nev onnan
A másikban lehet, ezt nem tudom, de nálunk csak ProE és Inventor van.
Akkor nem lehet vmi "elterjedt" progi ha nem ismerem. Ez is parametrikus vagy csak 2D-s?
Írta 2009. május 25. - 17:34
legalabbis nekem remlik vmi ilyesmi nev onnan
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2009. május 25. - 17:04
AutoCAD. meg még a héten össze kéne csapnom egy hajtómûvet NX-be.
Na erre voltam kíváncsi! Szóval csak belátták, hogy a 21. századot írva engedni kell a jónépet otthon a gépén csinálni a rajzokat!
Annak idején majd felrobbantam a dühtõl, amikor közölték velem, hogy majd ott a tanszék folyosóján szépen a többiekkel majd körzõvel+ vonalzóval megcsinálom, hazavinni tilos. Nooooooooooooormális?!!!! :wallbange
Ja a válasz amúgy az volt, hogy örüljek, hogy nem kell tussal baszakodnom mint a régi szépidõkben! (És ez kb. 2003-ban volt!)
Amúgy bocs az OFF miatt. Az NX-et nem vágom mi.
Írta 2009. május 25. - 10:59
Jól hangzik, de mivel csinálod? Csak azért kérdem, mert érdekes emlékek fûznek a gépelemek tanszékhez (amúgy egyik kedvenc tantárgyam volt) és kíváncsi vagyok azóta magukhoz tértek-e.
AutoCAD. meg még a héten össze kéne csapnom egy hajtómûvet NX-be. meg gépészeti elektró gyakjegypót(2ZH) meg mechatronika vizsga a heti program:D
Írta 2009. május 25. - 09:30
Legalább Õ bringázzon ha te már "kiöregedtél"
akar a farom kiöregedni. nem áll szándékomban eladni a szarjaimat, sok kilcsit szeretnék még belerakni.
múltkor én is ittam ilyen gösser-t. de nekem annyira nem jött be.
maggi: szokatlan ez a zöld de nem rossz. sok kilcsit.
Írta 2009. május 25. - 09:13
Vettem gépet MTD 3.5 4t thorx OHV motor, önjáró, 48 széles, acél ház, 60 l gyûjtõvel, ajándék olaj és kés, 40k. a forgalmazó webshopjában 77k+ áfa
voltam tiszaújban strandon most elõször. eddig nem csíptem pancsolni mert túl unalmas volt, de itt elvoltam a csúszdával a hullámvízzel, meg a körfolyosóval. az asszonnyal csúsztunk duált is. a haverék beittak és mivel nem ütött eléggé beültek a tojásfõzõbe utánna érdekesek voltak
én is lenyomtam egy harmincast és élvezte
Írta 2009. május 25. - 07:09
szokatlan még a váz nagyon de tetszik
Tom: kár, h ez a szép kölök az apjára ütött ......aztán jó bringást neveljél belõle
Írta 2009. május 25. - 00:25
én is toltam ma egy 30-ast a környéken.összecsaptam egy biztonsági õrrel,aki szerint magánúton mentem,a falu lakossága szerint az nagyon nem az.de mondtam neki a "szokásjog" varászszót,és békén hagyott
Nekem ilyen gondom nincsen. szinte kizárólag csak erdõben tekerek és ott is olyan helyeken ahol legfeljebb állatokkal találkozom.
Direkt nem mondtam "vadállatot" mert azok a városban élnek. :rocketman
Írta 2009. május 25. - 00:23
beadandó. kenés és tömítés címû csodálatos tárgyból kell kiválasztott feladat alapján rajzolni egy szélerõmû tengelyt csapágyazással, hidraulikus lehúzógyûrûvel, meg egyik végén érintõs ékkötésû tengelyvéggel. és olyan jó h mindenbõl szabványos kell csak az a problema h pl nemeztömítésnél az átmérõ 200-nál véget és nekem meg a legkisebb átmérõ is 630 . de már csak javításokat kell csinálni.
Jól hangzik, de mivel csinálod? Csak azért kérdem, mert érdekes emlékek fûznek a gépelemek tanszékhez (amúgy egyik kedvenc tantárgyam volt) és kíváncsi vagyok azóta magukhoz tértek-e.
Írta 2009. május 24. - 19:46
Írta 2009. május 24. - 18:15
Írta 2009. május 24. - 17:05
Írta 2009. május 24. - 16:46
Írta 2009. május 24. - 16:32
Írta 2009. május 24. - 12:08
ma ha minden jól megy akkor lenyomom ugyanezt a távot bringával csak lehetne kicsit jobb idõ:S
Írta 2009. május 24. - 08:42
éle rendõrautót, valamint Besenyõ felõl is több bicajos jött a szokásosnál),
majd este Mályiban telken bográcsos babgulásevés.
Ma meg valszeg nemsokára indulunk Bogácsra strandolni.