Jelentkezz be Regisztrálj
Teló helyett merevvilla
Írta 2006. június 16. - 11:45
csumi
Írta 2006. június 14. - 02:08
Tudtok még más villákat normális árban?
Írta 2006. június 04. - 19:07
Az acélvázzal más a helyzet, ott egy acél merevvilla+acélváz na az elpusztíthatatlan(nak tûnik) . De akkor meg a csuklód meg a nyakad....szal spóroljaon mindenki telóra.
Írta 2006. június 04. - 11:33
Titánkasztnis lesz az új Ikarusz, vagy hogy jön ide?A Sibex is Kínából veszi az összes cuccát... Már az új Ikarust is ott fogják gyártani!
Írta 2006. június 04. - 05:13
A Sibex is Kínából veszi az összes cuccát... Már az új Ikarust is ott fogják gyártani!Már valahova leírtam: ugyanolyan típusjelzés (SP12) volt a Kínából rendelt csövemre írva, mint amilyen jelzés alatt a Sibex is árulja a "maga" nyeregcsövét. Most akkor kínai vagy amcsi nyeregcsövem van? (Mellesleg élettartam garival...)
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 08. - 21:39
Írta 2006. április 07. - 17:56
Bár Morati csövem nem volt, ez eddig hibátlan, a kilométerek meg majd eldöntik, hogy tényleg van-e akkora különbség.
Alapvetõen én sem vagyok híve a kínainak, bár nagy különbség mondjuk egy Specialized cipõ (merthogy az is OTT készül) és egy kínai piacos kétfilléres szar között, amire itthon varrják fel az emblémát.
(No jo, OFF befejezve)
Írta 2006. április 07. - 12:49
Vágtam ugyan olyan fûrészlappal és fûrésszel Ti 3Al/2.5V jelzésû titáncsövet - az egyik a nyeregcsövem volt a másik egy noname, szépen kidolgozott váz nyeregvázcsövének darabja volt (ez a váz 3 hónap alatt adta meg magát) - az egyik 40 percig tartott a másik 15-ig..
Sokat beszéltem ezekrõl a bátyámmal, aki nemzetközileg is elismert minõségbiztosítási szakember (és gépészmérnök) - szerinte tetemes különbség lehet ugyan olyan jelzésû anyagok között. Nem hiszek a kínai termékekben - a tajvaniakban sokkal inkább, hiszen õk már jó egy évtizede komoly gyártástechnológiát alakítottak ki sõt már fejlesztõmunkát is csinálnak.
Írta 2006. április 07. - 12:40
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy Ti 3Al/2.5V is ugyanaz az anyag, ha a Morati dogozza fel, ha a Sibex vagy bármi más. Hogy a Morati kb. 2× annyi volt, mint az én titán nyeregcsövem, az azért (is) van, mert nem Tajvanon készül, hanem Európában.
Már valahova leírtam: ugyanolyan típusjelzés (SP12) volt a Kínából rendelt csövemre írva, mint amilyen jelzés alatt a Sibex is árulja a "maga" nyeregcsövét. Most akkor kínai vagy amcsi nyeregcsövem van? (Mellesleg élettartam garival...)
(Bocs hogy hosszú meg OFF is )
vendég_unit_*
Írta 2006. április 07. - 09:26
Valamikor 2004 derekán írta az "idézett" információt Vera a Moratitól a nyeregcsövekre - onnan emeltem át.
Érdekes. Akkor sok bajuk lehetett alapanyagilag már régóta...
(Én a 016-os (2005.01.07.) és 019-es (2005.08.10.) Morati hírlevélbõl idéztem)
Írta 2006. április 06. - 22:39
Majd ha lesz vele menettapasztalatom, beszámolok
Írta 2006. április 06. - 22:18
Írta 2006. április 06. - 22:14
Szia Henger! Enyém a bicaj, mi BB ügyben ismerjük egymást, nemde? :-)Csak nem acélváz? Én is ilyen kombót szerettem volna idénre. Kié lesz a drágaság?
Majd küldök képet róla, csak tegnap este lett kész, ma meg ebben a szar idõben inkább dolgoztam, más hasznosat úgyse tudtam volna...
Írta 2006. április 06. - 22:08
Írta 2006. április 06. - 21:52
szabi írta: "A váz 95.08 gyártású, a 13. darab pontosan. Tange Prestige (double butted crmo) csövekbõl van, rézforrasztással. A villa titán, Oli ment vele, nem tudom milyen gyártású."
Írta 2006. április 06. - 21:37
Csak nem acélváz? Én is ilyen kombót szerettem volna idénre. Kié lesz a drágaság?
Na most elgondolkodtattál... De sztem titán...
Amugy a srác "mûgyûjtõ"... Szabolcsnak hívják, van neki egy GaryFischer monti meg ilyenek...
Amugy mostanság fotózik, a másik "bringás" ujságba övé volt a merida edzõtáboros multhavi cikk, meg egy csomó kép mostanság...
Majd akkor ez a másik amirõl be kell számolnom itt...
Majd ha lesz nálam este msn-en megkérdezem tõle...!
Írta 2006. április 06. - 21:34
Pont most van nálunk egy "uj" gép, a srác egy yasec vázat, meg Lõrinc Olivér titán villáját rakta egybe...
Csak nem acélváz? Én is ilyen kombót szerettem volna idénre. Kié lesz a drágaság?
Írta 2006. április 06. - 21:32
Valamikor 2004 derekán írta az "idézett" információt Vera a Moratitól a nyeregcsövekre - onnan emeltem át.Morati ügyben helyesbítenék természetesen: a "Classic" kormányt nem gyártották alapanyaghiány miatt.
Nyeregcsövet azért, mert szerintük (is) eladhatatlan volt - azon az áron - a konkurenciával szemben. Olcsóbbra meg nem tudták kihozni.
Persze amióta nincs, csak itt Magyarországon elment volna vagy 5-6 nyeregcsõ. Addig szûken évi 1.
Írta 2006. április 06. - 21:26
Szóval ITM stücni volt... Szabi írt nekik egy levelet, amire azt válaszolták, hogy ha ezért a stücniért valaki sok pénzt kért akkor jól átcseszték...
Mivel 10 éve ezt a típust már nem gyártják, de semmi gond, küldenek helyette egy újat...
Rákérdezek és beszámolok megjött-e már neki...
De azért ez valami... nemde?
Õ is annyit írt a végére, én is ezt teszem: Európa...
(elnézést hogy nem egybe írtam a kettõt...)
Írta 2006. április 06. - 21:21
T-works-el ismerjük egymást, és a Szabinak (akit megemlített) pont akkor tört el a titán stücnije, egy nappal az elõtt...
Nem általánosításnak szántam, elnézést...!
És teljes mértékben igazat adok azokban amit írtál amugy...
Pont most van nálunk egy "uj" gép, a srác egy yasec vázat, meg Lõrinc Olivér titán villáját rakta egybe...