Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teló helyett merevvilla

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
510 hozzászólás a témában

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

a 8as nem a merevvillán múlik. az amúgyis a hátsó kereket fenyegeti, mert ugye a gép elejét felemeljük, ha jön valami gebasz, telóval is. aki ugrál, az meg nem az elsõ kerékre érkezik...

Mondjuk az igaz hogy a 8as küllõ meg felni függõ. De egy jó felnivel kiküszöbölhetõ. De amíg kezdõvki töbször bassza oda az elsõ kereket. Pl amíg ugrat és nem dõl hátra akkkor elsõ kerékre érkezik. Amíg fel akarja rakni vhova a és nem jön össze akkor is odalehet baszni. Amikor gyorsan rakod le manualrol vagy egy kerékrõl és véletlen belerakod egy nagy kátyuba (én már estem így el :D). Vagy amikor elsõ keréken pattogsz. Bár azt még nem tom megcsinálni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a 8as nem a merevvillán múlik. az amúgyis a hátsó kereket fenyegeti, mert ugye a gép elejét felemeljük, ha jön valami gebasz, telóval is. ..

nem.....kimozogja, azért teló :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
a 8as nem a merevvillán múlik. az amúgyis a hátsó kereket fenyegeti, mert ugye a gép elejét felemeljük, ha jön valami gebasz, telóval is. aki ugrál, az meg nem az elsõ kerékre érkezik...
az olcsó rugósvillák puhasága és állíthatatlansága szerintem 100x idegesítõbb, mint a kisebb úttartásból eredõ lassabb sebesség... és sokkal nehezebb is, ami valamilyen szinten minden ágban számít.

szerintem...

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Habár én nem ûzöm ezt a stílust, kb annyit szûrtem le, h ha kezdõ vagy, egy olcsó telót könnyen törhetsz, ha meg merevvel nyomod, akkor csuklóbajok.
Lehet választani.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

A téma neve lehet hogy elsöre nem tetszett,de a következökröl lenne szó.Ma a telók fénykorában senki sem részesiti tul nagy megbecsüléssel a merevvillákat.Pedig olykor olykor van értelme Pl:A telótörös cikkben eltörött egy teló.Városi állatkodásra merev villát szerintem érdemesebb venni mint telót annak akinek nincs tul sok lóvéja.10000-böl már lehet kapni AUTHOR villát.ha azt valaki eltöri az egy telót is lazán hazavág.Meggondolandó.

Az én véleményem: Merev villát csak a trialosok használnak. Streetre abszolute nem érimeg. Gondoljunk csak bele. Hozzáraksz még 10e huf ot és már veszel egy rst-tami kezdõknek tökéletes és olcsó. A másik megközelítései. Nagy nyolcasokat lehetne szerezni esetleg még küllõ törést vagy gyenge villánál hajlást vagy törést( ez attól függ hogy honnanugrasz). Valamint a csuklóizületeidet hosszútávon tönkre is vágná.

De ezcsak az én véleményem. Várom a hozzászólásokat.

Gyussz...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

De lehet csak megkéne szokni...

nem lehet. tuti.. ;)
a merevség meg típusfüggõ..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én egészen mostanáig kitartottam a merevvilla mellett. A bátyámnak van egy telós montija, de mikor ráülök nekem valahogy nem jó. Túl nehéz, nem elég merev, nem érezni úgy az utat vele, pluszban rossz érzés, hogy kanyarban meg fékezésre becsuklik.

De lehet csak megkéne szokni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm, akkor nem cserélem le.

A sebesség mindent megold.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
én egy ideig nyuztam egy magellant szerintem jó massziv villa a jelenlegi tulaj is elégedett ha jol tom. az ives kialakitás miat igaz nem ojan merev mint az egyenes de nem is rázza ki anyira a lelket belöled:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mennyire bírják a hagyományos (elõre ívelõ) merev villák a terepet? Van egy magellan acél villám (1075g) és kiváncsi vagyok mennyire terhelhetem.

A sebesség mindent megold.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Kösz a tippeket, Henger! Õszintén szólva, az eddigi CC-s tapasztalataim alapján lefelé amúgy sem vagyok az a "hûdefasza" gyerek, nem szeretem összetörni magam, szóval elsõ a biztonság! Nem hiszem, hogy az a kis lejtmeneti sebességcsökkenés fogja derékba törni bringás életemet :D... Az eddig megjárt maratonokon pedig azt tapasztaltam, hogy akiket felfelé megelõzök, azok utána lefelé lehagynak, úgyhogy ezek szerint itt sem fog sokat rontani az összteljesítményemen, max. jövõre sem leszek dobogós...
Újévi fogadalmam: nekiállok karra gyúrni. Üdv K

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ha esetleg valakinek CC, maraton tapasztalata, tanácsa lenne merevillás géppel kapcsolatban, azt szívesen venném...

Nekem van némi tapasztalatom. Alkatrész szempontjából sztem semmi különbség nincs, hogy teló v. merev. Ha zúzol a géppel, mindegyikbõl kihullanak az alkatrészek, tehát emiatt nem kell aggódnod, hogy nagyobb terhelés lenne. Neked viszont igen, lefelé kicsit lassabb leszel, de trükkökkel lehet javítani a helyzeten.
Elsõ trükk a széles (min. 60 cm) kormány, másodszor puhább markolat (pl. szivacs, vagy két rétegben felkekert bandázs), harmadszor a technika.
Merevnél jobban oda kell figyelni, kormányt kicsit erõsebben kell tartani, a telót pedig a vállad, és könyököd fogja helyettesíteni. De ezt edzéssel, gyakorlással majd kitapasztalod magad is.
Meg nem árt egy kicsit gyúrni alkarra.
Optimális esetben nem leszel lassabb merevvel, mintha telóval mennél. Egyedüli hátrány a hosszú, rázós lefeléken van, egyébként partiban van a telóval. Lassú technikás részeken, felfelé még jobb is.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Ha esetleg valakinek CC, maraton tapasztalata, tanácsa lenne merevillás géppel kapcsolatban, azt szívesen venném...Most kezdek összeépíteni (elnézést, kicsit nagyzoló voltam, igazából összeépítettni :)) egy ilyen gépet tavaszra, fõleg anyagi megfontolásokból. Aluváz, Spinner merevilla, ezek már megvannak, leszinterezve. Kb. 85-95 kg között mozog a tömegem. Mire érdemes odafigyelni, milyen alkatrészeket kell használni, illetve használat közben, kint terepen milyen tudást igényel.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

OFF

Na kozbe eszembe jutott!

Dunyov Istan utca,,,,,

ON

Az lesz az ucca neve...

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Tud valaki könnyû 26"-os merevvillát 1 1/8 nyakkal és V-fék konzollal? Európában, ha lehet...
VENDETTA!!!

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
OFF

Na kozbe eszembe jutott!

Dunyov Istan utca,,,,,

ON
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Az a Bozser kereskedohaz volt.. a cimere mar en sem emlekszem, de ha rakeresel googleban, meglesz!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Csátok, tenna p vettem egy DMR atomgenyózsír pucpucpuc merevvillát 22ér (csak mert NINCS RAJTA FESTÉK) 1: le szeretném festeni, mit vegyek ( ne rohadtdrága festõüzemet akarok venni), 2: Hogy fessem le

Köszi Dé

DMR , le kell festeni, nem átütõs, 22e
Van valami MTB márkáju is acél, alu 10-11e
van egy út, amelyen az a vágány van, ami a 6-4es villamost és a 17es villamost köti össze, ott van a bolt

Szia,

a Hegedûs Gyula u. 29. számmal szemben (az ucca túloldalán, a sarkon) van egy homokfúvós, ott le tudod maratni, aztán lehet vinni szintereztetni, én nemrég voltam egy mûhelyben, sajnos a pontos címet nem tudom, de megpróbálom elmagyarázni :)...Tehát, a Váci úton kell haladni kifelé az Árpád híd irányába, majd a Róbert Károly körúti felüljáró elötti utolsó utcába dobni egy jobbost, a szinteres az utca bal oldalán található, kb. 2-300 méternyire a saroktól, elég nagy betûkkel ki van írva. Remélem segítettem, üdv K

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Csátok, tenna p vettem egy DMR atomgenyózsír pucpucpuc merevvillát 22ér (csak mert NINCS RAJTA FESTÉK) 1: le szeretném festeni, mit vegyek ( ne rohadtdrága festõüzemet akarok venni), 2: Hogy fessem le

Köszi Dé

DMR , le kell festeni, nem átütõs, 22e
Van valami MTB márkáju is acél, alu 10-11e
van egy út, amelyen az a vágány van, ami a 6-4es villamost és a 17es villamost köti össze, ott van a bolt

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Szerintetek melyik az erõsebb villa?? Scamp vagy Kona jump???
Vagy vmi más nem kapható ami nem átütõs??