nem, pont az ütközést elkerülendő satuzott egyet, aztán már placcsant is abban a pillanatban, miután kiszakadt alóla a villa.
Jelentkezz be Regisztrálj

Teló helyett merevvilla
Írta 2014. augusztus 12. - 23:59

Írta 2014. augusztus 12. - 23:52

Jól értem, hogy nekiment valaminek?
Mert elsőre azt hittem, hogy egy erős fékezéstől történt simán.
szerk. Ok, tehát a fék lezúzta a villát.
Aske módosította - 2014. augusztus 13. - 00:00
Írta 2014. május 10. - 14:33

A hardtail monitimat átalakítottam "országúti" kivitelre. Két teleszkópom is van, ami jó bele, de a teleszkópot így nyilván nem használom ki egyáltalán. A karbantartásokat (olajcsere, stb.) ígyis-úgyis el kell rajta végezni, ha kihasználom, ha nem. A teleszkóp plusz tömege nem érdekel, inkább csak az, hogy feleslegesen használódik. Ezért gondoltam a merevvillára. Az ellenérv, hogy ha rossz minőségű az útburkolat vagy földútra tévedek, akkor a kényelmet jelentősen rontja. (Sajnos ebből itthon rengeteg van és még a sógoréknál is akad egy-egy rosszabb minőségű kerékpárút.)
A felsorolt érvek/ellenérvek miatt érdemes merevvillában gondolkodnom?
Írta 2014. április 10. - 10:07

estleg az eredmenyeket itt is tedd kozze hatha tud valki markat/tipust javasolni.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2014. április 10. - 10:02

Szevasztok.
Egy 40mm-t mozgó trekking teló helyére szeretnék merevvillát. Milyen lehetőségeim vannak? Milyen beépítési magasság kell? Esetleg konkrét típus?
Üdv.
Írta 2014. február 12. - 15:50

Írta 2014. február 12. - 15:04

Sziasztok!
Alacsony beepitesi magassagu 26" tarcsas villat keresek, alu vagy karbon.
Amit eddig talaltam azaz RST RF-M6, de ebay kivetelevel sehol nem talaltam.
Ennek a beepitesi magassaga 38.5cm.
Gepidasokkal beszeltem, de ok mar regota nem hasznaljak ezt a villat.
tőlük elvileg direktben is tudsz rendelni
http://www.carboncyc...=2&c=43&p=1036
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2014. február 12. - 11:32

Sziasztok!
Alacsony beepitesi magassagu 26" tarcsas villat keresek, alu vagy karbon.
Amit eddig talaltam azaz RST RF-M6, de ebay kivetelevel sehol nem talaltam.
Ennek a beepitesi magassaga 38.5cm.
Gepidasokkal beszeltem, de ok mar regota nem hasznaljak ezt a villat.
Írta 2013. június 25. - 18:25

Sziasztok!
Merev villát kell vegyek egy alu vázas cross/hybrid bicajhoz. Nem tudom eldönteni,hogy karbon vagy alu villa legyen. A súly annyira nem fontos,inkább az alu nagyobb merevségétõl tartok. Terepen viszonylag keveset megyek,inkább ilyen városi/túra célra használnám. Vélemény?
Szerintem sokkal többet nyerhetsz egy kissé ballonosabb, alacsonyabb nyomáson használható külsõvel (ami még a villába befér), mint egy akármilyen karbonvillával.
Írta 2013. június 25. - 13:18

Merev villát kell vegyek egy alu vázas cross/hybrid bicajhoz. Nem tudom eldönteni,hogy karbon vagy alu villa legyen. A súly annyira nem fontos,inkább az alu nagyobb merevségétõl tartok. Terepen viszonylag keveset megyek,inkább ilyen városi/túra célra használnám. Vélemény?
Írta 2013. január 21. - 15:56

Írta 2012. október 11. - 07:31

Ha egy Kona P2 villa helyett, egy karbon villát használnék, elképzelhetõ hogy kevésbé rázná szét a csuklóm a bringa?
telót nem szeretnék a városi gépbe, viszont egy karbon villát kipróbálnék szivesen ha van értelme.
Valakinek van ilyen jellegû tapasztalata, hogy érdemes-e cserélni?
én próbáltam a karbon merevet. teljesen jó volt, amíg nem tértem le az aszfaltról. onnantól kínok kínja. visszaraktam inkább a telót

Írta 2012. október 10. - 21:18

Race, no Rest!
Írta 2012. július 25. - 10:18

telót nem szeretnék a városi gépbe, viszont egy karbon villát kipróbálnék szivesen ha van értelme.
Valakinek van ilyen jellegû tapasztalata, hogy érdemes-e cserélni?
Írta 2011. október 14. - 00:06

Szükségem lenne akármilyen merev villa mûszaki rajzára, szépen beméretezve. Tudna nekem valaki segíteni ebben?
Elõre is köszi,
Nagi
Írta 2011. szeptember 01. - 16:28

A geometria 480-as villához való, de gyakorlatilag csak a P2 volt benne.
Akkor próbálok kunyerálni valakitõl egy 445-öst.
Race, no Rest!