Jelentkezz be Regisztrálj
Teló helyett merevvilla
Posted 2006. March 28. - 17:10
monoblokk tengely ~3, kormány ~10 centivel került lejjebb. Ezt a stucni átfordításával, és alátétezéssel kiküszöböltem.
MBAH-ban azt írták, 1 fokot változtat a fejcsõszögön. Akkor 60-70mm volt az általános.
Posted 2006. March 28. - 16:53
Posted 2006. March 28. - 16:44
tehát a teló a profik kiváltásga?
és szerinted egy nomrális bringásnak felesleges, hogy ne eröltesse meg az izületeit, felesleges a jobb úttartás, ez maradjon meg a versenyzõk jutalma?
érdekes hozzáállás.
és hogy csak azért megy valaki telóval mert ezt hallotta, ez hangzik a legfurábban.
Nem. Amilyen tempóval mennek, oda már tényleg kell teló. De pl. egy magyar maraton középtávon induló csávónak, aki kb. az elejétõl 20%+-t kap, ott talán nem elvetendõ, hogy kipróbálja. Ha nem válik be, nyugodtan visszaállhat telóra.
Mindenki telóval, erre csak annyit, hogy Hydra is telós, sõt, a korában sem a rigid gépeket viszik.
Bocs, ha nem fogalmazok túl egyértelmûen. Szerintem hobbi CC maratonozásra, magyar pályákon van olyan helyzet, mikor a merevvel is lehet jól menni. Persze, egy jó telóval tényleg szuper a terepezés, jobb az úttartás, kényelmes, nem pattogsz el. Csak 1 kiló plusz, a geometria módosul, lomhább lesz a bicaj. Pár havonta (asszem 100 üzemóra) szervizelni kell, ilyesmi. S egy alacsonyabb kategóriás telóval már akár összevethetõ a merev villa.
De kinek mi tetszik jobban. Megéri-e a spártaibb viselkedés, cserébe az agilisabb irányításért, vagy inkább úgy érzed, a telóval sokkal gyorsabb leszel.
Tavaly merevvel nyomtam 24h solot, Mátra hosszútávot, ez alapján én nem vetem el a merevvillát. Elõtte Skareb Super, ill. Judy DH volt alattam.
Posted 2006. March 28. - 13:54
régen, merevillás idpkben szaggattunk lefelé a jánoshegyen, én pont kikerültem egy gödröt, de a mögöttem jövõ srác márt nem tudta... jól beleépültek a kõdarabok a könyökébe.. ma is látszik
ma, ugyan ott kb 40el megyek át rajta röhögve köszönhetõen a jó guminak és a 18 centit mozgó telónak...
Tévedés ne essék, senki nem mondta, hogy déházni kell egy rigid bike-kal. Aki a merev elõnyeit írogatja, az szigorúan cc felhasználásra gondolt (sztem).
Egyébklént röhej, hogy tábrokra szakad a teló/merevvilla megítélése, amikor egy SS bicajon senkinek nem akad meg a szürkeállománya a fullmereven (26"ról beszélek).
Továbbá nem nagyon reagált a topic a titán merevvillára (cc-zni) Az sem drágább, mint egy új teló (mármint valami jófajta). Elég alternatív megoldás, engem érdekelne, ha lenne $...
Posted 2006. March 28. - 12:14
Érthetõ, egy XC sokkal röviedebb versenytáv, maratonon hosszabb távon "szétüt" a természet
Posted 2006. March 28. - 08:51
Na igen. De ez (is) pénzkérdés.nálunk
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. March 28. - 07:29
de verseny XCben sem mennek az emberek össztelóssal
nálunk
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. March 28. - 02:44
Hirtelen 1 tandemes példát tudnék hozni
de verseny XCben sem mennek az emberek össztelóssal
Posted 2006. March 27. - 22:15
.... nekem már egy axel is katasztrófa, ami van, hisz nem nagyon akarja az igazságot.
mert nem tudsz biciklizni, rossz a technikád
Posted 2006. March 27. - 22:10
elméletben jól hangzik ez a fejlõdés meg ilyenek, gyakorlatban nagyon nem,kivéve aki ezt szereti. nekem már egy axel is katasztrófa, ami van, hisz nem nagyon akarja az igazságot.
Posted 2006. March 27. - 22:07
túl van bonyolítva az egész.
Így van. Nem akarom túlmisztifikálni a merevvillát, mért mint mondottam volt, a teló kényelmesebb, biztonságosabb, és a gép is kezelhetõbb vele.
Ettõl függetlenül a merevvillának is megvan a maga helye. És szerintem tény, hogy a merevvillával sokkal jobban rá vagy kényszerítve a helyes kerékpárkezelésre.
A gondolatsor persze pusztán elméleti volt, ezért is kap tõlem a zasszony egy Judy XCt
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Posted 2006. March 27. - 21:56
mert nem az
pontosabbn terepezni nem
a profi versenyzõket ne keverjük ide, az más világ
másrészt meg azzal mennek, amit kapnak, ha merevvillát kapnának, azzal nyernének olimpiát...
régen, merevillás idpkben szaggattunk lefelé a jánoshegyen, én pont kikerültem egy gödröt, de a mögöttem jövõ srác márt nem tudta... jól beleépültek a kõdarabok a könyökébe.. ma is látszik
ma, ugyan ott kb 40el megyek át rajta röhögve köszönhetõen a jó guminak és a 18 centit mozgó telónak...
Posted 2006. March 27. - 21:40
és szeirntetek egy teló használata merevvilla elõzmény nélkül azonos egy 3ezres v10es f1 gép gokart nélkül, vagy 1000es motor 125-ös nélküli hasonlattal?És amiért a forma-1es versenyzõk is gokarton kezdenek... Mert azon meg lehet azt tanulni, hogy mikor száll el a gép, és mindez nem 320nál történik, hanem 50nél... Persze ez pusztán utópisztikus gondolat volt.
X.
túl van bonyolítva az egész.
Posted 2006. March 27. - 21:21
X.
Posted 2006. March 27. - 19:47
Továbbá az egyszerûbb - általában - jobb, fõleg egy kezdõnél. Kevesebb karbantartás stb.
Posted 2006. March 27. - 19:34
Posted 2006. March 27. - 19:30
és hogy csak azért megy valaki telóval mert ezt hallotta, ez hangzik a legfurábban.
A mai információs társadalomban miért kellene ezen csodálkozni? Valszeg arra gondolt, hogy ma elérhetõbb az emberek számára a teló, mint 10 éve, és anélkül vesz valaki olyat, hogy arról kellõ tapasztalata lenne (Tudod, a haveromnak az unokaöccse mondta...), sõt: egy rendes merevvel bármilyen tapasztalata lenne...
===================================================
Smek24!
http://www.sibexsports.com
Az árakat ne nézd, a többirõl priviben, ha érdekel
Posted 2006. March 27. - 18:02
Tény, hogy a merevvilla rákényszerít a helyes kerékpárkezelésre, és az "ösvénykeresés" gyors elsajátítására. Egy ideáli világban a tanuló MTBsek merevvillával kezdenének bringázni, majd ha az alapokat elsajátították, akkor kapnának teló, és akkor nem lenne annyi "kori elszállásos" baleset - vagyis amikor a túl jó teló miatti túlzott önbizalommal telve nem gyökkettõvel száll el a kezdõ bringás, hanem 1000el...
X.
Posted 2006. March 27. - 17:13
tehát a teló a profik kiváltásga?A montisok nagyobb része hobbista. Szerintem is sokan csak azért mennek telóval, mert mástól azt hallották, hogy merevvel botladozni fognak, meg szétmennek az ízületeik. Közben félnek kipróbálni mást is.
és szerinted egy nomrális bringásnak felesleges, hogy ne eröltesse meg az izületeit, felesleges a jobb úttartás, ez maradjon meg a versenyzõk jutalma?
érdekes hozzáállás.
Posted 2006. March 27. - 16:11
Más a helyzet hobbi kategóriában, ahol nem a jövõ évi szerzõdésed múlik azon, hogy hogy mész. Sztem sokan fölöslegesen eröltetik a telót, nincs rá szükségük, de ez mindenkinek a magánügye, én is rakok a saját bringámra olyat, amire "normális embernek" nincs szüksége.
A montisok nagyobb része hobbista. Szerintem is sokan csak azért mennek telóval, mert mástól azt hallották, hogy merevvel botladozni fognak, meg szétmennek az ízületeik. Közben félnek kipróbálni mást is.