Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teló helyett merevvilla

- - - - -

• Please log in to reply
510 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kona p2 (9,9e), durva élmény lesz az elején :) .

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
na hali! szal pénz szükében egy ideig merrevvilát leszek kénytelen használni és a segítségetek kérném:
- 80 -100 mm-es villának megfelõt keresek
- egy Kona kula Deluxe-ba lenne( nem sérül a váz???)
- ne legyen horror az ára elvégre ideiglenes megoldás lenne!

5Letek? elõre is köszi

edit: tárcsához kellene!!!!!!!!!

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

Nem, mert a villák amúgy is a válluk közelében hajlanak legtöbbet.

Ok kössz a tanácsot, akkor ilyet fogok venni. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

És az nem gáz, hogy Egyenes a 2 villája (nem görbített mint a többi)?

Nem, mert a villák amúgy is a válluk közelében hajlanak legtöbbet.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
És az nem gáz, hogy Egyenes a 2 villája (nem görbített mint a többi)?
Amúgy én is arra gondoltam, csak 15 ezer FT-set, mert azon van V-Fék + Tárcsa is, mivel tárcsám csak rá 1-2 hétre lesz meg, addig meg nem bírom ki bringázás nélkûl :D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Aha, azon a villán van V-Fék + Tárcsa is (ha csak tárcsa az se gond)? + Ajánlod-e, jól bírja-je a strapát ilyesmik.
Nekem Crux 06 vázam van, és tárcsához kéne valami jó villa :D.

Kona Project Two, 9900 Ft.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Aha, azon a villán van V-Fék + Tárcsa is (ha csak tárcsa az se gond)? + Ajánlod-e, jól bírja-je a strapát ilyesmik.
Nekem Crux 06 vázam van, és tárcsához kéne valami jó villa :D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Most hogy már mentem néhány 100km-t terepen merevvillával írok néhány tapasztalatot. Elõször is, egy magellan elõre ívelõ acél villát használok egy crux'04 vázban elöl 55 széles 55 magas gumival (2,2 bar), széles rugalmas kormánnyal. Furcsa volt átülni egy elöl-hátul 125öt mozgó géprõl, elõször minden ütést brutálisnak éreztem, de kezdem megszokni és nagyon zavart a meredek fejcsõszög. A gumik és a nyereg a kisebb ütéseket elnyeli a nagyobbakat meg kénytelen vagyok kimozogni, egy 3km-es sziklás lejtõ után azért rendesen fáj a tenyerem, még negatív tapasztalat, hogy az alacsony középcsapágy magasság miatt könnyen fennakadok a nagyobb sziklákon mászás közben. Pozitív tapasztalatok: az alacsony középcsapágy magasság miatt jobban be lehet feküdni a kanyarokban, sokkal jobban lehet vele mászni és gyorsabban lehet vele haladni síkon, lefelé, ahol nincsenek nagyobb akadályok és sokkal stabilabb a nagyobb bukanókon és ahol testbõl kell dolgozni, mindig ugyanott van az eleje és a hátulja.
ja és bükk maratonon közép távon ezzel fogok indulni.

A sebesség mindent megold.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Sziasztok ezt a topikot azért nyitom, mert szeretnék megtudni pár hasznos tanácsot, a merevvillákkal kapcsolatban, mivel a teleszkópot utállom.

Szeretnék egy merev villát venni Tárcsafék + V-Fék kombóval (de ha csak tárcsás az se gond). Lehetõleg elérhetõ áron (olyan 15-20000), gyakorlatilag a Kona Dirt villája amit találtam, viszont nemtudom, hogy megfelelõ egy XC-snek (súly nem számít), mert ugye annak egyenes a 2 villája, és nem görbített mint az átlagos villáké.
Elõre is köszi (JA és nemtudok írni, szóval nem cikizni érte :D)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Acél, karbonszövettel?? Hát ez csalódás, ahhoz képest hogy a hangzatos High Modulus Carbon felirattal diszítették. Melyik fórumon volt róla szó, nem emlékszel esetleg?

Itt: http://weightweenies...ike.com/phpBB2/

Van egy cc gépem amit térdsérülésem miatt át szeretnék alakítani aszfaltra. Tervezem egy pár 1,5"-os slick beszerzését, de emellett gondolkodom egy tárcsás hosszú merevvillán is. Mit ajánlanátok ill. van-e valami más tippetek, mert ez a gép így nem igazán megy.

Kona Project 2, szép, magas, tárcsás.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szkili

szkili

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Acél, karbonszövettel??
Hát ez csalódás, ahhoz képest hogy a hangzatos High Modulus Carbon felirattal diszítették. Melyik fórumon volt róla szó, nem emlékszel esetleg?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egy külföldi fórumon már alaposan kitárgyalták ezt a villát. Egy könnyû acél villa némi karbonszövettel. Nem rossz a súlya, de nem karbonvilla.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szkili

szkili

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok,
Az eBay-en találtam rá erre a villára, "Mosso Carbon Fork", megpróbálom beszúrni a linket, remélem mûködik.
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

A cégrõl nem sokat találtam, honlapjukon saját gyártású "superlight" alu és szkandium vázakat is hirdetnek, de errõl a villáról semmit sem találtam. Nagyon (túlságosan?) jó az ára. Tudtok valamit errõl a márkáról? Mit gondoltok a villáról? Nyugisabb jellegû maratonokra és nem köves terepre szánom.

amol

amol

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Van egy cc gépem amit térdsérülésem miatt át szeretnék alakítani aszfaltra. Tervezem egy pár 1,5"-os slick beszerzését, de emellett gondolkodom egy tárcsás hosszú merevvillán is. Mit ajánlanátok ill. van-e valami más tippetek, mert ez a gép így nem igazán megy.
Merida Matts SE, szérián kívüli Shimano tárcsás agyak, Deore bowdenes tárcsafék, a többi LX. Bomber teló.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Tapasztalatosztás következik:
Kényszerû teleszkópszervizeltetés miatt most merevvillát használok terepen. Eddig a HHH-t támadtam meg vele, több ízben is. Mit ne mondjak, pozitívan csalódtam! :) Felfele érezhetõen gyorsabban sikerült mennem (a telómon nincs lockout, így az mozog) és a lefele sem alakult durván. Teleszkóppal kétségtelenül kényelmesebb és gyorsabb is lefele suhanni, de merevvel sem átok! Elöl 2 barra fújva használok 2.1-es gumit így.
Ezt most csak úgy leírtam, hátha egyszer kell valakinek, nomeg épp törit kéne tanulnom :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Ha valakinek nincs pénze, ezerszer jobban megéri a merev mint vmi RST.

Osztom.
Egy szar rst nem hogy kíméli a csuklód hanem triplán odavág. Egyszer mikor alig indul meg,egyszer mikor leütõdik és még 1szer mikor visszacsattan. :D
Persze ez túlzás,de egy merev jobban megéri. Márcsak azért is mert ha összejön a péz egy telóra legalább el tod adni.
Amúgy én alu dirtvázba nem tennék merevvillát.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 posts
Nekem bejött dirt-streetre a merev villa.
DJ3-ról váltottam át, olcsósítani kellett sajnos. (ill nem sajnos, mert azóta van szép cc :D )
Szebben pakolod tõle a bicót a testi integritásod megõrzésének érdekében:)
Könnyebb is, viszont a komfort kicsit sérül. Csuklóbántalmak nem értek, kicsit kevesebb nyomás a gumiba és nem ráz olyan vészesen.
Ha valakinek nincs pénze, ezerszer jobban megéri a merev mint vmi RST.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
én se tudom elképzelni hogy is van láttam videót de a technikára nem jöttem rá. De jó technikával meg lehet csinálni tuti.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Bizonyos javításokat elfogadok, de - bár nem próbáltam - elsõ keréken pattogni telóval...akkor nyomogatod ki-be a becsúszót, és nem pattog a kerék, nem?

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
De ha nem így van javítsatok ki.