Ne sértegessétek a választott a szakmámat
! A közgazdászok azok akik vezetik a nem mûszaki jellegû cégeket, marketinggel foglalkoznak, gazdasági osztályokon dolgoznak és eladják a mérnökök által tervezett dolgokat, rengetegen jelentkeznek gazdász szakra (ifor,gazdálkodási,közgazdász), akik nem akarnak késõbb ezen a területen dolgozni (fõleg lányok) csak azért jelentkeztek, mert jól hangzik, hogy közgazdász diplomájuk van, de aki elhelyezkedik az garantáltan többet keres, mint egy átlag mérnök (fõleg a gépészek szinte minimálbérénél), persze tudom, hogy jó néhány mérnök is iszonyat sokat keres. Ja, a bankokban és a közigazgatásban is található néhány közgazdász
.
Elismerem a mérnök képzés nehezebb, mint a közgazdász, de azt nem értem hogy miért bukik meg annyi mérnök hallgató közgázból pedig csak deriválni kell tudni hozzá meg egy kis logika kell talán, de rohadtul nem értik az egészet. A közgazdász szakmához nem csak a tanult anyagra van szükséged, hanem érzékre is (bár ez a legtöbb szakmára igaz), sõt a tanult anyag 99,9%-át nem használják semmire (kivéve az elméleti közgazdászokat), inkább az alapképességeiket használják. Én elfogult vagyok a témában, annyira azért nem jó, mint írtam ... 
ojojjjj....közgazdász az nem menedzser és nem marketinges, már elnézést. Az hogy mind gazdasági szak, az OK.
Jelenleg a BMEn mondjuk a következõk vannak a GTKn:
Mûszaki Menedzser: Õk tervezik írányátják a mûszaki cégeket gazdasági szempontból. Ért ahhoz is amit a mérnok csinál, de legfõképp menedzser: tervez, szervez, irányít.
Nemzetközi Gazdálkodás: Kül és belkereskedelmi vállalatok alkalmazottja, mondhatjuk úgyis hogy kereskedelemgazdálkodási mérnök.
Közgazdász: Szakosodástól függõ, de fõleg elemzõ, visszacsatoló szerepe van bármilyen cégnél. Esetleg logisztika, számvitel, egyebek.
Alkalmazott közgazdász: szinte ugyanaz mint KG, csak olyan, hogy önállóan tud menedzsmentdöntésekben részt venni, kivitelezni.
(és van még a kommunikáció, de az alibi)
van még ugye sok gazdasági szak, de ezzel kb le van fedve a piac, szakosodással együtt.
ugyanis ezekkel a diplomákkal, fõleg az alkalmazottKG-vel és mûszakimenedzserel szinte minden itt nem lefedett gazdasági pálya betölthetõ: marketing, HR, PR, termékmenedzser, versenyelemzõ, stb.
és akkor néhány tény: ezekben a képzésekben aki végez, akkor olyan helyen tud elhelyezkedni, ahol 99% (nem írom hogy 100 mert vannak kivételek), hogy magasabb fizut kap mint egy mérnök. Onnan minden a saját elõremenetelén múlik mindkettõnek, hogy mennyit kap.
Nem mindegyik, de a legtöbb gazdasági diplomával könyebb elhelyezkedni.
Mérnökképzés egy dolog, gazdasági képzés másik. Nincs sok összehasonlítási alapunk szerintem a kettõ között.
és MJani, mindekttõhöz kell érzék szerintem. Mérnöknek is tanultam, most GTKn vagyok, ez alapján mondom amit mondok.
De lehet vitázni:)