Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Így volt. Nagyon megy lefelé a nagy kerék. De ez széles döngölt, kavicsos úton történt. Technikásabb helyeken biztos, hogy sokkal jobb a 26, az élvezeti értékérõl nem is beszélve. Dobogókõrõl lefelé nem is volt ellenfél.

Nézz át a Salgótarjáni topikba, tettem fel egy kis filmecskét a hétvégi XCO versenyrõl, technikás köves gyökeresen is odavernek a 29-esek, csak a nagyon szûk csiki-csukikban van hátrányuk, már kellene nekem is pedig nagyon nem szimpatizáltam velük, de mióta teszteltem... :)

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
Ugh, mire akadtam; legfaszább név evör: Krekk Lajos :DDD

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás

Szabados urat majd kérdezzétek meg, mert (állítólag) nem érte utol a 26os, 120mm-es rize-zal a 29es, 90mm-t mozgó scalpelt hajtó Csocsót a Dunamarcin lefelé...

Így volt. Nagyon megy lefelé a nagy kerék. De ez széles döngölt, kavicsos úton történt. Technikásabb helyeken biztos, hogy sokkal jobb a 26, az élvezeti értékérõl nem is beszélve. Dobogókõrõl lefelé nem is volt ellenfél.

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Látnád a srácokat! Hihetetlen miket tudnak:)!

Itt tiszta kapruni idõ van, mindjárt foglalok szállást Leogangba...

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
https://www.facebook...6&type=1&ref=nf egy ilyen hüttö kell .)

most jutott eszembe, hogy még esetleg azt is nézd meg hogy mekkora az áttétele a váznak..lehet hogy régimódi dolog de ha valahogy a 2:1 körüli értéket kapsz, plusz megnézed hozzá hogy a lánytányér amit használsz lefelé az kb a mono környéki forgásponthoz képest hol van, lehet hogy többet ér mint hogy 66,5 vagy 67 fokos fejcsõszöget kapsz :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
aha sejtettem, hogy nagyobb kell bele.

azóta rákérdeztem, azt írták, hogy csapágy+nyeregcsõ lesz benne, a tag még kérdéses, úgyhogy azt addig a jelenlegi vázból se szedjem ki...pénteken megyek zalaegerszegre, hazafelé elmegyek érte veszprémbe, azt írták, addig megjön.

azt a combot nem kellett volna összevarrni? egyáltalán mitõl lett ez a mélyszántás?

én nem ettem sárgadinnyét, de ha Shoshi látta volna mit alkottam az imént, sírva fakadt volna ;)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
amúgy tagot nem adnak a vázhoz..?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Fox DHX 5.0 Air | eBay
fox float rp23 | eBay

S: Fox Float RP23 - 8.5 x 2.5
2010! RP23 - Pinkbike

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Kicserélik a vázamat egy 13as one sixty 3000re, ami tök korrekt! De vajon jó lesz e a szemtávja a tagomhoz? Mert hátsó agy tuti kéne hozzá...szóval most má a tököm tudja mit csináljak! El kéne kezdeni focizni, az egyszerûbb :-)

Amúgy tök olvasgatni a kerékméretes vitátotak ;-)

nem. 216-os tag kell bele.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Gyenesdias meg Vonyarc felett tokre szep reszek vannak,talaj koves es tuleveles fekete fold kevereke,nehany epitett kanyar,ugro is akad. Mokas:)

Lottoztam a hetvegen de nem nyertem,ibist nem veszek meg bordo rangerovert sem:))

Itt van am ipari fakitermeles,ehez kepest a mecseki apro kis gazolas..kepet tovabbra sem tudok geprol kozvetlen feltolteni,telorol plane..imadlak bikemakkforummotor:)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Émmeg ettem sárgadínyét, és most tök jót kakiltam. Na ettõl fogok jobban menni.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Mennyit néztük régen a Krankedet!!!
Yeee!

Nekem már ki van a tollam a kerékméret viták és a Magoo vagyok mi a szart vegyek témák közt! :D
Mi ez már?!
Valami bringás fórum???
:)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
Kicserélik a vázamat egy 13as one sixty 3000re, ami tök korrekt! De vajon jó lesz e a szemtávja a tagomhoz? Mert hátsó agy tuti kéne hozzá...szóval most má a tököm tudja mit csináljak! El kéne kezdeni focizni, az egyszerûbb :-)

Amúgy tök olvasgatni a kerékméretes vitátotak ;-)

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
Ez a 36"-os úgy fest, mint egy karikatúra; nem sisak meg térdvédõ dukál hozzá, hanem frakk, cilinder meg monokli meg poáró-bajusz.

Ez meg Jackass-szint:

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
A kerék-témás ügyhöz kapcsolódva azért tudok némi párhozamot vonni pl. a teleszkóputak növekedésével. 1994 körül a 7-8cm út full DH-s villát takart (Profork LT, RS Judy DH) még egy össztelós vázban is, most meg a túrázók is 12-14 centiset használnak egy merev bringában.

Persze ez 36"-os kerék már vicces kategória, ahogy a 25-30centi rugóút is kicsit (régebben néhány elfajzott villánál).
Én úgy védeném meg a 27,5"-t, hogy némileg ötvözi a 26 és 29 elõnyeit, azok hátrányai nélkül... és mellékesen alig látszik rajta, hogy nagyobb (csak 10%), tehát nem annyira bumfordi, mint amilyen egy 29-es elsõ blikkre.

De tényleg még nincs nagyon választék belõle...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
De a 29" meg a 27.5" is annyira szar a 36"-hoz képest:

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na, azért 27.5-essel nyertek ám már ezt-azt. pl. legutóbb steve smith a mittomén melyik versenyt. de a fox már egy csomó csapatnak csinál egyedi fox 40et, mert a világkupán is mennek vele. pl. a fox gambler már létezik, és pár scottos használja is. de athertonék is épp 27.5-es furyt tesztelnek.

amúgy meg nico letesztelte, és egy két perces pályán kb. 2 mp elõnyt jelentett neki átlagban a 27.5, a 26-os ugyanolyan bringával szemben. tehát nem is érdemes már a hegyre menni 26ossal. egyrészt égõ, másrészt lassú :)

de azon túl, hogy nyilván azért is csinálják az új méretet a 29 és a 26 közé, hogy több új bicajt adjanak el, nyilván van elõnye.
én 2 hete 29esen ülök. elöl 8 centi, hátul semmi. a nagyon meredek felfelék, és a technikás lefelék kivételével mindenhol gyorsabb, mint a 120as össztelós 26-os volt.
de! a terv az, hogy lesz egy 29es merev, és egy 26os enduro bringa. csak a 29es nem kéne, mert tényleg elvesz abból az élménybõl, amit a 26osnál magától érthetõdõnek tartasz. viszont ad egy olyan élményt, hogy jé, ez bazmeg magától megy!

Szabados urat majd kérdezzétek meg, mert (állítólag) nem érte utol a 26os, 120mm-es rize-zal a 29es, 90mm-t mozgó scalpelt hajtó Csocsót a Dunamarcin lefelé...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Bezzeg ha lett volna ott egy kis zsír, akkor szétnyílt volna rendesen :D
Másnap se lett sokkal szebb: Jared Graves at EWS #6 in Val-d'Is
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

mozsafsik

mozsafsik

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.930 hozzászólás
Nagyon kemény! :(

<<<ROCK&ROLL>>>
:ogien:

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Feltöltött kép

Graves combja, és második lett...