Jelentkezz be Regisztrálj

Critical Mass | 2007. április 22.
Írta 2006. április 23. - 08:13

Különösebb attrocitás nélkül, kb 350-400 emberrel itt is megvolt a felvonulás.
Meglepõ volt a sok ember és az a fegyelmezettség, amivel végig csinálták az egészet. Nem volt rendõri biztosítás, teljesen a rendezõk (11 fõ!!!)feladata volt az útvonal biztosítása, amit példásan oldottunk meg. Igaz, jó kis forgalmi dugót csináltunk, de ez errõl szólt.
Egy német rendszámú autó (gondolom magyar sofõrje) próbált bekerülni a tömegbe, de ketten gyorsan lerendeztük a továbbhaladásának sorsát.
Hátul záróemberként mentem, az autósok leginkább engem és két társamat "szerettek".
Volt bringaemelgetés is, utána a rendezõk egy kötetlen beszélgetés keretében sör és egyéb itóka mellett már a következõ CM szervezését is megbeszélték.
Köszi mindenkinek aki eljött.
A TV-nek meg annyit: Ha megkapta írásban az idõpontot, ne a végére jöjjön, amikor már senki nincs ott.
Elmebeteg társaság, csak a balhé éredkli öket, de akkor õk az elsõk!
Undorító!
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
vendég_avus_*
Írta 2006. április 23. - 02:19

Amit írtam nem rád vonatkozott, három okból:Annyit el kell mondani, hogy alapból nagyon vigyáztunk mindenkire és ha pótkocsis, gyereküléses, vagy kisbringást láttunk, akkor fokozottan figyeltem. Még azt is megnéztem, hogy ki lehet a szülõ, hogy nehogy véletlenül köztük menjek el, mert ha a gyerkõc megijed, akkor automatikusan arra rántja. Tudom, nem minden száguldozó volt ilyen..
Nna azt hiszem alszok, mert már össze-vissza beszélek a sok átalvatlan éjszakától..De megéri..
- friss apukaként nem is nézem ki belõled, hogy gyerekek között szlalmozol
- az elõresietéseteknek jó oka volt
- meg a jelenlévõ egyébként is kivétel

Írta 2006. április 23. - 01:50

ezt megcsak ugy

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. április 23. - 01:04

Számomra pl.érthetetlen volt,hogy hova rohantak egyesek a tömegben,mert ez egy felvonulás volt és nem verseny...
Mi kmax-szal nyomtunk kb a felétõl, amit éppen lehetett. Hogy miért? Mert várt haza a pici fürdetésre és nem volt kedvem az út közepén leálló és beszélgetõ, sokszor keresztbe tett bicikliktõl megálló forgalom miatt késni.
Azt is észre kellene venni, hogy az autós forgalomban a legtöbb dugót a vezetésre kevésbé alkalmas, vagy alkatmatlan sofõrök okozzák. A CM-es dugók egy jórészét is ilyenek okozták - csak más volt a jármû - , a másik részét a kényszerû szûkítõk. Sokszor találkozok az utakon olyan bringással, aki képtelen a biciklijét egyenesen tartani (nem részeg és nincs gödör), de csodálkozik, ha ledudálják, vagy ha véletlenül elütik. Elém már majdnem jött be úgy bringás, hogy én a szembe sávban elõztem, mert féltem úgy tekert. Ismeritek, hátranéz és már bent is van az út közepén.. Hmm, lehet, hogy biciklizni is meg kellene tanulni.. (Nem mondom, hogy én tökéletesen tudok, sõt..)
Hja, csak nem jó, ha az emberek adrenalin-vágyukat kicsi gyerekek között élik ki...
Annyit el kell mondani, hogy alapból nagyon vigyáztunk mindenkire és ha pótkocsis, gyereküléses, vagy kisbringást láttunk, akkor fokozottan figyeltem. Még azt is megnéztem, hogy ki lehet a szülõ, hogy nehogy véletlenül köztük menjek el, mert ha a gyerkõc megijed, akkor automatikusan arra rántja. Tudom, nem minden száguldozó volt ilyen..
Nna azt hiszem alszok, mert már össze-vissza beszélek a sok átalvatlan éjszakától..

Írta 2006. április 23. - 00:46

az utolsó CM -es kép (a körpanoráma) szerintem minden bosszúságot felejtet

vendég_avus_*
Írta 2006. április 22. - 23:59

Hja, csak nem jó, ha az emberek adrenalin-vágyukat kicsi gyerekek között élik ki...Kell az adrenalin
Írta 2006. április 22. - 23:56

ezzel valhol én is egyetértek, de milyen alapon korlátozzam én õt abban, hogy hova megy, ha nem akar tovább részt venni a rendezvényen. Szetm nem gondolták a Küküék, hogy ennyire barmok leszenk a népek :S. Én sokszor megállítottam a felmenõket (amíg még a rakparton voltam), hogy ne tömörüljenek össze, meg el is zavartam õket, hogy ne állják el a járdát, bringautat.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. április 22. - 23:47

na de on;)
Írta 2006. április 22. - 23:45

Na majd lerendezle..zük egy stuffz talin;)
Amúgy nem valami Outival voltál?? Vagy a rombolóval?
Vigyázat! Nagyfeszültség!
evvagyokén,
Írta 2006. április 22. - 23:44

Számomra pl.érthetetlen volt,hogy hova rohantak egyesek a tömegben,mert ez egy felvonulás volt és nem verseny...
Kell az adrenalin

evvagyokén,
Írta 2006. április 22. - 23:42

eLnézést kérek, biztos túl sokat fogytál
. Legelndák fognak szállingózni egy kegyetlen szervezõ csajról
Na majd lerendezle..zük egy stuffz talin;)
Írta 2006. április 22. - 23:41

Az viszont a szervezok hiabaja, hogy egy csomo barom (1 bolond 100at...) felment a felso rakpartra, ugyanis az osszes feljarot el kellett volna zarni rendezokkel es nem engedni oket fel. KEszultek is fotok a jardan es az uton szaguldozo faszokrol. Ez pedig nem tesz jot a megitelesunknek.
ezzel valhol én is egyetértek, de milyen alapon korlátozzam én õt abban, hogy hova megy, ha nem akar tovább részt venni a rendezvényen. Szetm nem gondolták a Küküék, hogy ennyire barmok leszenk a népek :S. Én sokszor megállítottam a felmenõket (amíg még a rakparton voltam), hogy ne tömörüljenek össze, meg el is zavartam õket, hogy ne állják el a járdát, bringautat.
evvagyokén,
Írta 2006. április 22. - 23:38

Írta 2006. április 22. - 23:36

Én kiabáltam neked Évi béjb, de le sem szartál, pedig istenien szekszi voltál mint a CM gestapo vezetõje:D
eLnézést kérek, biztos túl sokat fogytál

evvagyokén,
Írta 2006. április 22. - 23:33

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 22. - 23:25

Az viszont a szervezok hiabaja, hogy egy csomo barom (1 bolond 100at...) felment a felso rakpartra, ugyanis az osszes feljarot el kellett volna zarni rendezokkel es nem engedni oket fel. KEszultek is fotok a jardan es az uton szaguldozo faszokrol. Ez pedig nem tesz jot a megitelesunknek.
Én végig ezt mondogattam.
Írta 2006. április 22. - 23:24

ez tavaly v tavalyelött megtörtént. jobb is hogy elkerültük, ill kivédte valahogy Éva.
Let the people speak
Írta 2006. április 22. - 23:14

A biciklisek oldaláról, vagy az autósokéról? A biciklis társak között sajnos most is meg volt az a rész, aki sz@rt az összes szabályra, amit Küküék kértek. Sok fontos helyen nem láttam szervezõt, voltak akik csak a "póló" miatt vállalták. Mindegy én póló nélkül is próbáltam néha rendet teremteni..Az idei CM jóval kultúráltabbnak tûnt a tavalyinál, vagy ezt csak én láttam így?

Az autósok oldaláról nem láttam akkora felzúdulást, de tény, hogy az elején sokáig nem is akadályoztunk senkit, késõbb meg sok helyen a rendõrök által biztosított keresztezõdésben engedték át az autósokat. Pl a Deáknál kétszer is körbe engedték az autókat, mire nekünk zöldet adtak..
Mindezektõl függetlenül ez megint fantasztikus volt!!! Semmi sem tudta elrontani!!!
Írta 2006. április 22. - 22:57

ez tavaly v tavalyelött megtörtént. jobb is hogy elkerültük, ill kivédte valahogy Éva.Mer alltal ele? Engedted volna be. A tomeg szerintem fel perc alatt verte volna szet az autojat
Írta 2006. április 22. - 22:54

Nahh ez is megvolt. Túléltem
. Én felcsaptam last minuteban rendezõnek. Az elsõ csapatba vágódtam be, az indulásnál zártuk a rakpartot, majd követtük a tömeget. Én úgy 50 perces elvonulást mértem azt hiszem . Aztán bringaúton elindultam a tömeg után, hogy beérjem a földijeim. Kicsit elszomorodtam. Nagyon nagyon sokan jöttek fel a rakpartról, elálltál a járdát, bringautat, úttesten kavircoltak. Ez sokat ront sztem a megítélésünkön. A Kossuth tér elõtti pici szakaszon próbáltam némileg rendszerezni az embereket, de hát ez csak addig tart míg ott van az ember. Aztán átslisszantam az Erzsébet-hídon, mert az eleje már azon is túl ment. A Dózsa György térnél láttam, hogy szabadon volt egy autós átjáró, így beálltam oda. kb 20 autóst engedtem át, és ebbõl volt 1db félõrült nõ. Az durva volt. Bele akart hajtani a tömegbe, mert hogy neki arra van dolga és nem hajlandó kerülni. Szerencse volt, hogy állt már elõtte egy autó, aki kulturált és együttmûködõ volt. Végül be kellett állnom a csaj autója elé (ekkora már a mögötte lévõ autós megkerülte a sort, és az elöl álló autós is átment. A nõ végül nem kanyarodott fel az Attila útra, de engem faszán elsodort. Szavaival élve: "Ezt meg fogod bánni...". Most össze sz...m magam
. Hál istennek baj nem történt. Azért jó volt, és a végén csak elértünk a Hõsök terére, és csak azért is a fejem fölé kaptam a dög nehéz gépem
gyönyörû idõnk volt.
Let the people speak